標題: 如何將你的女仔衣服收藏? [打印本頁]

作者: KaLau    時間: 2011-6-15 15:53     標題: 如何將你的女仔衣服收藏?

如果你和家人住在一起 你們如何將你的女仔衣服收藏?
作者: secret159951    時間: 2011-6-15 16:05

我都係同家人一齊住..
) c: f" ~" G9 \+ n$ h% S我之前俾佢地發現過幾次..
, }% U0 z  Y+ W& ?宜家多數收埋係書包到-.-
作者: KaLau    時間: 2011-6-15 16:16

我也俾阿媽發現左 她問我怎樣有這麼多女仔衫…我話我女友的...
  `5 X+ N9 Y+ s" _7 |# @/ B佢好似唔多相信 =(
作者: alexander    時間: 2011-6-15 17:30

我放係LOCKER!
作者: Daisy    時間: 2011-6-15 17:54

其實著所謂既女人衫係正經事, 攪到好似去偷去搶咁, 真係慘!
作者: LingLing    時間: 2011-6-15 17:57

玲玲以前都係擺櫃頂/櫃底雜物堆中, 好彩屋企人都好少郁我d 野, 所以問題唔大
( ~  M) r& B6 H/ M: t2 j! F! a4 \' a& m$ J8 a* X
當然依家自己住就free 好多la
作者: schoolchan    時間: 2011-6-15 19:11

搵人同我一齊租個迷你倉啦
作者: willy    時間: 2011-6-15 19:22

都係係迷你倉租個locker. 平日都係放係o個度..... 要個陣先去攞出來.....
作者: w-wing    時間: 2011-6-15 22:59

全部放在衣櫃,不用特別收埋,屋企人已經知道 6 A1 T2 Z' [4 ?' u5 Y2 a9 S

+ V8 a! a) T- \6 w2 ^在自己屋企點收都無用,始終有找到的機會,不想被發現除了迷你倉,+ E1 U: L2 Y% W+ r" Z9 w0 h
還有一個另類方法可以嘗試:找TB代存放,你的衣服可以成爲他掩飾身份的工具
作者: JG5446    時間: 2011-6-16 00:40

去搵幾個紙皮箱
) f- z1 s( i! s* ^4 l$ ]全部放曬入去7 S$ j0 U. d6 o/ \  r  A/ r9 f
就咁擺埋一邊
作者: shanaslala    時間: 2011-6-16 00:44

夏天果陣* J9 L$ W5 E0 t, S
同冬天衫一齊擺, G* }7 Y5 m8 w
6 n" O& \6 J2 V- O. f8 i8 a
冬天果陣
  o/ {) U9 t/ Q: t同夏天衫一齊擺& V4 u* A. `  v2 h/ s1 L: S3 T/ k

, t% \/ R6 [/ K+ W% {4 }* s& f7 n無人會無啦啦搵返出黎掛
作者: w-wing    時間: 2011-6-16 00:53

引用:
原帖由 shanaslala 於 2011-6-16 00:44 發表   
8 v& C$ G+ |2 X夏天果陣
, P- U/ M( s! }4 a3 v. `8 N同冬天衫一齊擺+ U! }9 P$ E, V8 ], R+ h' E

$ D) w0 t/ q8 m# F7 C2 a冬天果陣
+ e& g/ `0 _9 H" P8 i同夏天衫一齊擺6 j5 p3 E* S- ~$ K: N

: _' r8 f3 I" S無人會無啦啦搵返出黎掛
% k- o) i7 C8 {, a$ y  i* w5 l
0 H$ K1 }/ F, Y/ W, `
阿媽會:熱天拿冬天衫出來曬
作者: shanaslala    時間: 2011-6-16 01:03

引用:
原帖由 w-wing 於 2011-6-16 00:53 發表   # F  a- q+ E; m& @3 g

: p* }6 S- X/ h; S
: D8 X" e4 J6 w6 I4 G, _阿媽會:熱天拿冬天衫出來曬
& l. E1 t. ^# u0 S' j! J# X, t喔!原來你地係咁架..
4 h; c0 S5 c* W; n- v但係我媽媽係換夏季果陣都會將d冬天衫入倉...放埋防虫珠抽濕珠, 到冬天時先拎返出黎著..
作者: w-wing    時間: 2011-6-16 01:25     標題: 回復 13# shanaslala 的帖子

曬完才做你的步驟
作者: Terry220022    時間: 2011-6-16 10:24

用幾個膠箱裝住再放落床下底
作者: ggcdgal    時間: 2011-6-16 20:25

衣櫃低層,再用衫蓋在上面
作者: lamlam2903    時間: 2011-6-16 21:34

我的方法是:& ?8 J9 A0 r: ?! m, x7 @. z
$ v4 p# C' q+ ?: b+ V* f% K! F
用一盒 HG gundam 00 exia 的模型盒作偽裝
/ w! g0 x+ `# v* k6 ~把女裝放進去! h$ T8 N* s) C6 k6 c" g
用膠紙貼好* u5 M  ~5 j. l
把這盒"模型"放到其他模型之中+ z% x2 l1 {6 Z5 K% D' W
光明正大地放在書櫃
作者: mercury1    時間: 2011-6-16 21:47

在最下嗰格櫃筒,成個拉出來,會發覺下面仲有好多空開
作者: KaLau    時間: 2011-6-16 22:47

Thanks for everyone opinion, I bought some Gundam model back to home and put them inside lol
作者: Erik(a)    時間: 2011-6-17 11:42

和家人同住, 收藏倒還有辦法, 要洗衫才困難.
作者: willy    時間: 2011-6-17 19:48

引用:
原帖由 Erik(a) 於 2011-6-17 11:42 發表   
& W, R) |/ r' \! E- D3 G# l和家人同住, 收藏倒還有辦法, 要洗衫才困難.
. S  U+ w' y; B7 h
. I: C7 z2 r/ D% y$ z1 e5 A( Q* X% ^+ B8 G" v
同意, 我d衫衫都有一段日子無洗, 可能得閒要搵出面洗衣舖幫手......
" k5 Q3 W; t# `唔知邊度有自助洗衣.....
作者: 愛.o    時間: 2011-6-17 19:55

引用:
原帖由 lamlam2903 於 2011-6-16 21:34 發表   * k5 c/ |3 I8 {- \5 s" x
我的方法是:
. K$ W+ `( B" f0 d3 e5 {
$ v; G% @  ?6 E4 E用一盒 HG gundam 00 exia 的模型盒作偽裝( Z- _8 {: a. o4 W+ O! {
把女裝放進去! B% v( D" W3 E, |4 Y- G
用膠紙貼好  [2 E4 t  ]9 i
把這盒"模型"放到其他模型之中
* U3 H- l2 ?9 h+ q5 p光明正大地放在書櫃
, A4 }2 M, R' e我同你一樣
8 }+ Y1 ^6 S/ |* f  _# t放響模型盒
作者: w-wing    時間: 2011-6-17 23:53     標題: 回復 21# willy 的帖子

以前見過大窩口有,後來執左,到現在未見過
作者: P_M_kam    時間: 2011-7-5 03:28

自己住好自由~* D8 n9 N- v) K9 M$ K
我D收藏品就咁放入衣櫃嫁咋~~
作者: marylok    時間: 2011-7-5 18:15

還是租 locker 較好
作者: 迷夢雪姬    時間: 2011-7-7 06:04

引用:
原帖由 lamlam2903 於 2011-6-16 21:34 發表   
7 A: E$ ?* [- ~我的方法是:/ W' W% ]- V0 D2 f" e" r
5 ]" [* y, Q5 F0 K% |) O  W- F
用一盒 HG gundam 00 exia 的模型盒作偽裝
# e$ N/ [0 H* M1 O7 c把女裝放進去
* ]; ]# ?2 W4 j用膠紙貼好
3 g# T' p+ ^% [9 b, k/ y0 C把這盒"模型"放到其他模型之中+ v2 P/ V/ j# D* x3 B7 C
光明正大地放在書櫃
6 O# ~' Y3 q% U3 N) H, o; U
我又系放系模型盒 XDDD 不過我吾系高達  系蒙面超人 =D
作者: Sammi    時間: 2011-7-7 08:52

我以前放係模型盒, 不過係模型船, 容量很大 :) , 也有一些放空置電腦機箱同電腦零件盒, 後來有數年女友搬來我家, 掉了很多, 部份剩下的放於媽媽的衣櫃底XD, 後來分手了, 又可以掛滿自己的衣櫃 :)
作者: o_cambridge    時間: 2011-7-7 23:57

我放o係公司
作者: KaLau    時間: 2011-7-8 09:57

放o係公司?   is that your own company?
作者: t274513540    時間: 2011-7-8 10:04

藏好就好啦~~用個鎖頭在鎖起來更好
作者: he1111    時間: 2011-7-9 12:36

收埋係衣櫃到
作者: terry32100959    時間: 2011-7-9 20:55

放左係公司櫃到!!
作者: willkam    時間: 2011-10-23 23:43

好驚有被屋企人發現的一日
作者: abc123456789    時間: 2011-10-24 00:02

我偷著呀媽啲衫& f  r3 f5 N5 n
唔洗收xd% b1 Y9 Y1 W- l
" e& \& G9 D/ J" P- w: C2 o6 ^
作者: haruka    時間: 2011-10-24 00:59

收去迷你倉度
作者: kennypong    時間: 2011-10-24 12:36

同衣櫃DE衫放一起
作者: chi611c    時間: 2011-10-27 13:13

衣物放哪裡好..的確是問題耶..真頭痛
作者: 火炮狐0﹏0    時間: 2011-10-27 13:28

我就反而沒這個問題...很多暗格...
' W, ~, X* E8 L9 W2 I' T加上美國興店舖式自助洗...
作者: meci    時間: 2011-10-27 15:14

衣櫃低層,再用衫蓋在上面
作者: 紫燄    時間: 2011-10-28 01:26

直接收衣櫃..都說是老婆的

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0