標題: 會覺得嗎? [打印本頁]

作者: pisa    時間: 2011-6-20 02:08     標題: 會覺得嗎?

其實你會覺得自己是les嗎?
作者: Daisy    時間: 2011-6-20 02:27

我係男既, 所以無可能係 les.
作者: Misscarolchan    時間: 2011-6-20 03:36

我常覺得自己是les,但les的對象可是女對女、cd對女及cd對cd。
作者: w-wing    時間: 2011-6-20 10:06

我覺得自己係narcissist多啲
' |$ Z2 `7 {1 i1 w* DLesbian與gay一樣,是一個文化、文明發展到盡頭的最終產物,
+ w  ~: k6 t0 \/ p8 B! q5 M當一個動物、植物臨絕種前都會出現雌雄同體以確保可自己繁殖而令種族不會滅絕,所以細菌、動物、植物都有陰陽同體。4 e2 ^( f; \, j: A
同性戀是中間的過渡而已,理論上社會越好會越少同性戀...
作者: pisa    時間: 2011-6-20 12:53

引用:
原帖由 Daisy 於 2011-6-20 02:27 發表   9 ~6 y8 m$ |. \! p6 B/ \
我係男既, 所以無可能係 les.
, ?6 p! N7 x1 a我用錯terms,應該係gay?+ {4 q. N/ ?' q$ P" H) d9 D* \

+ X# y2 b8 S/ d9 X6 ^
引用:
原帖由 Misscarolchan 於 2011-6-20 03:36 發表   
2 R' s0 w/ m  K& u3 B1 M1 h! Y我常覺得自己是les,但les的對象可是女對女、cd對女及cd對cd。
- a/ K: z! j, k  U; Hcd對女都算les?
, H3 n" @2 d2 o5 z: i" c  fcd對cd,其實都係男同男啦,咁即係可以叫做gay6 c( c1 g; P* d# D- l( T
7 Q- c! A; C' I
引用:
原帖由 w-wing 於 2011-6-20 10:06 發表     h. `- k3 N- f* D, u4 t
我覺得自己係narcissist多啲
- g7 v( o# u3 H/ N: XLesbian與gay一樣,是一個文化、文明發展到盡頭的最終產物,3 }5 U& V8 e& U4 O; \
當一個動物、植物臨絕種前都會出現雌雄同體以確保可自己繁殖而令種族不會滅絕,所以細菌、動物、植物都有 ...
" _0 k( |% C: N9 ]; G, K9 q) m  d好深啊  你讀bio架?$ ~! C6 f$ T) Z, f
社會進步,就唔會有同性戀,咁究竟係我地既社會退步緊,定係我地唔夠文明呢?我覺得越黎越多同性戀wo
作者: Terry220022    時間: 2011-6-20 16:29

小妹未試過wo
作者: LingLing    時間: 2011-6-20 17:06     標題: 回復 5# pisa 的帖子

咁樓主你其實係gay/ les?? (即係你對象其實係男性定女性???)
  i8 ?" H, ~+ d5 C) V7 Y8 x% H: V, @9 q7 n; a4 O
我有時都會覺得自己有少少les, 即係CD果當自已係女性, 不過仍然對女性有興趣
作者: LingLing    時間: 2011-6-20 17:16

引用:
原帖由 w-wing 於 20/6/2011 10:06 AM 發表   
% A  W1 }; K9 r# N我覺得自己係narcissist多啲 ) k: g' v3 S7 U! F
Lesbian與gay一樣,是一個文化、文明發展到盡頭的最終產物,/ R+ V- _4 I: C2 T4 K1 g# ^& F
當一個動物、植物臨絕種前都會出現雌雄同體以確保可自己繁殖而令種族不會滅絕,所以細菌、動物、植物都有 ...
7 R+ m; d% a7 @) X; z% m" U
1 D  X' O- m4 ?2 J多謝指教, 姐姐似乎對sociology/psycho 好有研究wor; r( @. H9 c  V- O$ l) P; C

. s4 ?( z- n  ^" z同意好多異常行為都會係文化發展後期的副產物, 而cd, les, gay.....只係其中一種3 w, ?2 c+ \; u; n/ _- n

) ^, c1 D% b* ?6 y# ~2 A不過如果講社會好就會減少 異常行為好似有d矛盾, 又或者"社會好" 既含義實在太廣泛.......
作者: pisa    時間: 2011-6-21 00:02

引用:
原帖由 Terry220022 於 2011-6-20 16:29 發表   2 r* Y5 g6 G9 F' E3 d! M. I* c
小妹未試過wo
( P+ A5 D7 k( _& ~8 N. I% @$ G同男仔拍拖?
作者: pisa    時間: 2011-6-21 00:06

引用:
原帖由 LingLing 於 2011-6-20 17:06 發表   $ m1 V2 b+ U. q! y8 M( Q/ _5 @
咁樓主你其實係gay/ les?? (即係你對象其實係男性定女性???)% ]6 v* v% O+ z) h1 z1 f
  m( o+ L( U7 O0 s& u
我有時都會覺得自己有少少les, 即係CD果當自已係女性, 不過仍然對女性有興趣
9 ~# Y7 K6 w' ?
7 p. P4 A0 I. v9 }2 A6 ?, dles,我係b黎架 你地唔介意架可?
作者: Misscarolchan    時間: 2011-6-21 23:15

cd對女都算les?
( C8 ?) ^6 l; p我確認為,如果cd了,但沒有性交,只是如女同般用口用手,不算les嗎?1 ^6 K: t3 k+ _
9 Q! R8 Q' B8 v. y8 N( f: z9 y
  T& p5 r$ g$ _
cd對cd,生理上係男同男啦,但二人不肛交,不以陰莖為重點,只是磨擦,接吻,又算不算les呢?
作者: ayumi    時間: 2011-6-21 23:34

唔知喎,無諗過呀
作者: pisa    時間: 2011-6-21 23:49

引用:
原帖由 Misscarolchan 於 2011-6-21 23:15 發表   8 r0 Z6 Y4 O5 @. ^$ z  G9 s
cd對女都算les?
- @  m# l4 v1 G# ~我確認為,如果cd了,但沒有性交,只是如女同般用口用手,不算les嗎?
' ~  g' P2 b2 M9 q' Q( b0 p' i  w3 w% C2 _* B6 a; ?
/ ?/ L3 l0 k5 |# `$ k
cd對cd,生理上係男同男啦,但二人不肛交,不以陰莖為重點,只是磨擦,接吻,又算不算les呢?
7 v8 T$ F/ S  U" y# e/ j' c
- V. h" ]9 r& O1 g# [5 {6 {生理上都係男男.... 應該算是gay?
作者: maggieleung    時間: 2011-6-24 21:44

我想講性取向和喜歡甚麼種類的伴侶是沒有關係的
作者: manman666    時間: 2011-7-9 01:02

其實妳大家可以當自己係less 因為妳喜歡女仔...而自己當自己係女仔..~  E, {3 O& v! j3 v& O0 c# z# y
5 F1 t+ L! h$ D7 z
當自己係女仔=認同自己係女...5 X3 e5 Y/ q" m; L! C; L
認自己係女+喜歡女 => 當自己係女又喜歡女 => 當自己係less~
作者: he1111    時間: 2011-7-9 12:38

唔會牙~~~~~~~~~~
作者: Sammi    時間: 2011-7-9 18:42

男性對我有點吸引力, 但我不會跟男的一起.............

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0