標題: m巾可唔可以吸到一泡尿? [打印本頁]

作者: sinson    時間: 2011-9-13 02:07     標題: m巾可唔可以吸到一泡尿?

m巾可唔可以吸到一泡尿?
" o) q! J/ j# }- f我想急尿個時模擬m到
作者: Sherman    時間: 2011-9-13 03:29

我估不能了@@  * o: h0 K9 f6 M! E' Y. n+ [+ a# O
: V$ n+ K* z- s% P& m4 u; K2 `1 }
不過你自已試la :)
作者: 1677    時間: 2011-9-13 03:52

我可以答你:一定唔得! / ~8 L/ p9 r9 S

4 k7 a. Z  J2 D. j' O4 {1 O因為一次小便應該起碼有300毫升,& v( ?4 C: Q% {$ t
但女仔每個月通常都係都係幾十毫升,
  P9 \4 d! m# ](多過一百已經要睇醫生
8 w' s% T8 z5 u% x/ c& M
! R& O- t0 A9 `( K6 T/ S咁你諗下,女仔果幾日用咁多塊衛生巾吸總共幾十毫升,8 E' k% i0 W2 |- ?
你一次過出幾百毫升小便,結果係一定會漏!!!
5 [( O. q) M( \5 s1 x
% w! u# a5 u+ l' p) y* ^! ?如果衛生巾真係吸到一次小便,咁失禁果D,
) K: @5 }$ b- {又駛乜買成人紙尿片?
作者: regina1010    時間: 2011-9-13 06:53

試過遇上一次有個傷者大量出血,臨急下要求一位圍觀女途人提供兩片M巾用來替傷者止血,效果唔錯
作者: samchung15915    時間: 2011-9-13 07:55

M巾止血
作者: wolford    時間: 2011-9-13 08:59

之前已有新聞講過, 叫D 上左年紀既女士, 唔好用M巾當紙尿片
作者: hello321    時間: 2011-9-13 10:00

Night use still can't afford so much liquid =(
作者: SF5272    時間: 2011-9-13 10:04

引用:
原帖由 sinson 於 13-9-2011 02:07 AM 發表   . k& m# ?3 o6 [4 h$ }
m巾可唔可以吸到一泡尿?/ Z3 b# a# p" ~" Y2 N5 @9 A; z2 u
我想急尿個時模擬m到
" Q. G; P) f" o8 g1 s4 {
尿點同血呀   G9 Y$ y0 z9 g- m+ I
千期唔好呀,人地唔係當M到,係話你失禁咖
作者: willy    時間: 2011-9-13 10:15

絕對唔可以. 如果想試, 不如買失禁護墊好過.....
作者: GEM    時間: 2011-9-13 11:20

引用:
原帖由 regina1010 於 13/9/2011 06:53 發表   : B9 S- r; W! t+ E8 m
試過遇上一次有個傷者大量出血,臨急下要求一位圍觀女途人提供兩片M巾用來替傷者止血,效果唔錯
2 ?- t- F1 [) i$ {9 |/ n; A) y用M巾黎止血,佢邊度出血
作者: marylok    時間: 2011-9-13 13:23

不要試 , 太危險了
作者: concord    時間: 2011-9-13 13:52

引用:
原帖由 samchung15915 於 2011-9-12 18:55 發表   
9 d3 x/ l- q: H! N( ~3 yM巾止血
$ V5 M) d  \+ A1 U4 A/ z- Y* ?  W絕無問題
+ u( S1 E5 I! [8 o) R
" z+ u& B' |1 a8 g3 e4 X我記得有個女仔係first aid class個時問過如果手頭上只有M巾無紙巾點算,可唔可以用M巾代替。個instructor仲要話係good idea,因為:. d9 R5 L; \5 ^& i% t. z2 a
1) M巾本身個用途就係用黎吸血,紙巾唔係
8 }' v7 S1 K9 n2) M巾個別包裝,仲乾淨過用紙巾黎止血
作者: xcctvb    時間: 2011-9-13 14:07

諗都唔好諗
作者: judy    時間: 2011-9-13 16:34

之前我有一次拉肚子,我前女友就拿一片夜用的衛生綿給我應急用,一點點的腹瀉是可以吸的喔!大家可以試試~
作者: 08miki08    時間: 2011-9-13 19:00

一定無可能, 如果得嘅話, 無尿片都得啦!!!
作者: ayumi    時間: 2011-9-13 19:27

引用:
原帖由 judy 於 2011-9-13 16:34 發表   
! ~" f; M1 g; m) Y& p1 x之前我有一次拉肚子,我前女友就拿一片夜用的衛生綿給我應急用,一點點的腹瀉是可以吸的喔!大家可以試試~
* m9 [* s$ y/ G  R4 f& U+ [1 ~% f
咁咪好臭囉
作者: shanaslala    時間: 2011-9-14 01:43

唔問都知唔得la...
作者: sexol    時間: 2011-9-14 16:12

大家都好有創意,哈哈
作者: Terry220022    時間: 2011-9-14 16:34

梗係唔得la.............
作者: tslover    時間: 2011-9-16 01:50

你試試吧,試完話比大家知
作者: derftybh012    時間: 2011-9-19 21:59

一定不行
2 {; n+ O; v% R3 `沒辦法吸納麼多水
作者: aero_silly    時間: 2011-10-11 23:54

very creative idea, interested to know the result!
作者: GE9596    時間: 2012-8-25 22:35

我試過都可以的
作者: newstar2007    時間: 2013-6-21 03:02

要尿少才可以  尿多會外露
作者: umbrellawsk    時間: 2013-9-26 10:59

估计不能吧
作者: 雪靈雲彩    時間: 2014-4-1 16:53

一定唔得
8 [% G3 C+ P5 J+ R5 {因為我朋友試過
作者: ZOE.HO    時間: 2014-4-2 08:50

試過倒水落m巾,半杯已經吸5到了
作者: kelly1983102    時間: 2014-4-2 10:53

夜用會唔會好D?
作者: ZOE.HO    時間: 2014-4-2 11:21

尿片好過夜用,夜用5會吸到一次尿la
作者: ace2010    時間: 2018-11-30 14:49

儍的嗎?成年人尿量約2000cc,M巾的容量可裝到嗎?

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0