標題: 妳們想天生為女性嗎? [打印本頁]

作者: mandylieu    時間: 2011-10-19 16:14     標題: 妳們想天生為女性嗎?

我雖是個沒有變性傾向的CD, 但若果有得選擇, 我寧願天生女兒身, 因為骨子裹覺得自己係女性, 也很享受做女性既樂趣,....妳們想天生為女性嗎?  抑或像目前做個男性CD?
作者: amanda    時間: 2011-10-19 17:33

若果是一個靚女/好樣 既女仔我會咁諗, 相反,醜到魯芬之類咁, 做男做女都一樣....
作者: mandylieu    時間: 2011-10-19 17:55

deleted...................
* r% Y" U' v/ S( G) m: J1 D. u2 @$ n8 u' i3 s' j- Y: |
作者: mandylieu    時間: 2011-10-19 17:57

引用:
原帖由 amanda 於 2011-10-19 17:33 發表   # h4 x2 l* k+ P2 t( f
若果是一個靚女/好樣 既女仔我會咁諗, 相反,醜到魯芬之類咁, 做男做女都一樣....
5 E7 p$ z7 S: g8 T
* l  A, P; A2 Z* {
同意
作者: pkyipty123    時間: 2011-10-19 19:03

係靚女既話一定係想做女啦
+ z. F5 B9 j0 e$ k  Y! ]而且我同意2#所講
9 ]: t4 O9 q, F, f$ g魯芬就米搞啦- -
作者: mmlee    時間: 2011-10-20 09:19

我都有這個想法....不過不是因為享受女性的樂趣, 而是很多時候男性在社會上較為吃虧3 c0 E% [) N: f6 w+ r
在外貌上女生已有先天優勢, 就算是最帥的男生, 某程度上也不及女生, 以致許多工種也傾向聘請女生, 而在街上, 男生也似乎較易遭人白眼, 我從未見過警察查女生的身份證, 試問發生負面事件時如果肇事者是男性你會否更為憤怒? 在工作上女生似乎處處得到優待, 例如不用做體力勞動和優先不用加班等, 男生就好像變了女生的奴隸....這時真的有這個想法: 為何我不是女生?& s: t4 w. [* t0 o$ e- y/ i
當然也不要是醜女的, 醜女更受社會唾棄....
作者: Terry220022    時間: 2011-10-20 10:13

如果有得揀我希望我一出世就係女性
作者: LovelyStephanie    時間: 2011-10-22 14:41

引用:
原帖由 mmlee 於 2011-10-20 09:19 發表   . q- B3 ^, `+ F5 [$ g: {
我都有這個想法....不過不是因為享受女性的樂趣, 而是很多時候男性在社會上較為吃虧9 Y# V* q/ q- k7 M1 Q$ e, c9 ~  G. C
在外貌上女生已有先天優勢, 就算是最帥的男生, 某程度上也不及女生, 以致許多工種也傾向聘請女生, 而在街上, 男生也似乎較易遭人白眼, 我從未見過警察查女生的身份證, 試問發生負面事件時如果肇事者是男性你會否更為憤怒? 在工作上女生似乎處處得到優待, 例如不用做體力勞動和優先不用加班等, 男生就好像變了女生的奴隸....這時真的有這個想法: 為何我不是女生?, g0 n. e. o2 s# j5 S: g! }- u
當然也不要是醜女的, 醜女更受社會唾棄....
不能同意更多~- D8 L& A) ~! v$ L: ^- I3 }: ^5 L9 z
雖說正確的跨性別認同感不可以是因為認為另一種性別在文化上有更多優勢而產生
5 B; E3 A% S6 Y& @" M; I然而人在香港, 當男生實在太無地位了
' f* G8 H- p- X(當然唔可以對醫生咁講 xd)
作者: kennypong    時間: 2011-10-27 16:37

緊係想LA,有好多衫可以買,最頭痛係來M同生仔

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0