標題: 想買, 冇膽...>< [打印本頁]

作者: peterngan    時間: 2011-12-15 22:17     標題: 想買, 冇膽...><

想買絲襪,但係又唔知點買,驚望住我, 點算, 點先買倒??
作者: 望‵‵    時間: 2011-12-15 22:25

其實買咩都係啦==3 r5 W6 M$ K) b) p
最主要係你要說服你自己
0 @0 n7 \3 N- S9 B' a2 l4 D5 L7 C入去買 即使比人笑 都係幾分鍾姐
! Y% \9 x0 N+ @+ e! G. e% I! Y不過樣野你可以用好耐
3 p( C. v- i9 j% G, t5 {* Q: y, S* O  e4 W- a: Y
其次 我比較建議係有客時你入去; @* X  f' S7 X+ ]
咁樣好似個店主無咁專注係你度==
# T* b( V, ]2 ~& l4 D# M
. q* y( ?! }0 I6 B點都好啦/ \4 A/ w! I+ C1 h9 w
最緊要自己最後換到開心9 U% }! W. c" j) ~) a4 ~
咁既話比咩代價 如果負擔得到 我都覺得值得去做-0-~
作者: CD妹妹    時間: 2011-12-15 22:48

on9 仔,咁都唔敢買,唔死都冇用啦
作者: shithole    時間: 2011-12-15 23:25

你咁講就過份D,呢度唔係高登
作者: 天蒼澪    時間: 2011-12-16 01:59

我都試過呀, 重覆係個檔口來回了好多次,終於有次鼓起勇氣襯無人走埋去買,
/ s+ c' ]& [! |, \阿姐無咩嘢仲係叫我買多對添呀~
) ?. M* s5 H* Y/ }$ q# R放膽少少就得, 再唔係自我催眠同自己講你係幫人買咁啦0 A- Y1 m( r7 D$ o) l
祝早日成功~
作者: cookie    時間: 2011-12-16 09:33

其實都係果句....你有無錢??
" u6 O" J5 d+ i5 F# |- W5 V1 u人哋只會睇你D錢!!打之你買嚟做咩,最緊要有生意!
4 ?1 x7 s, J+ Q  D9 {. n5 x有次我走去買鞋,個姐姐都唔之幾好(有笑容果隻)又話着幾号鞋,幾多吋高,又有新到咁!!0 e% `" W$ I1 e6 W1 X7 O
其實人哋見怪不怪!!!
作者: lock7916    時間: 2011-12-16 10:04

大膽的 自然的, F+ z2 @0 j" T5 r3 {; m8 T
我買BRA 或CC 或底底 個陣有時會問左問右7 P, _+ R& u8 o' {* j/ w
的人都以為是買給女朋友~~ 話是貼心的男友. a' Y" D  J7 ^5 k6 d4 R8 i

" X6 c" I: E  ^1 J! y+ _[ 本帖最後由 lock7916 於 2011-12-16 10:06 編輯 ]
作者: pantyhosemancc    時間: 2011-12-16 12:26

真係比啲勇氣就掂。我都試過話係買比女友,或者
+ a! K1 y( n# D" m7 S% L! E+ _在網上搵個包裝圖,跟住印出來,然後拎去話買呢種。
& D$ d  y7 a! W8 [再吾係就去超級市場買,一次過買好多吾同的嘢,把絲襪夾埋一齊買。
  A/ W1 Q, @' h! t; y都會是好好的開始。試下拉!!!
作者: lohongol    時間: 2011-12-16 13:32

可以到樓上店 甚至性商店(可能款少D) 都自然d 其實現在店員都不理會你是男是女 你說買比女友就無問題
作者: ashleyashley    時間: 2011-12-16 15:46

自我催眠係買俾女朋友就得啦
# V& _2 R% W0 @' Q: k% q你如果鬼鬼鼠鼠講野又甩咳 人地就好自然會懷疑你~
作者: Black_Pantyhose    時間: 2011-12-16 18:36

just walk in to the shop and buy what you need...but i understand how you feel...my first time also like that too, but after you but first time, you will be no problem...give you full support...^^
作者: Yoshihk    時間: 2011-12-16 20:18

做好準備,放膽就得
作者: willy    時間: 2011-12-17 10:07

d舖頭都係認錢不認人, 放膽去買, 自己買都仲要問長問短; 當正同人買禁.
7 s$ i0 i" U' V6 }凡事總有第一次, 努力
作者: JU6861    時間: 2011-12-17 15:58

放膽就買到la
作者: 1677    時間: 2011-12-18 02:44

咁你買短襪驚唔驚?" C1 F9 m* ~- y/ H% ]. C+ w
人有腳就要著襪架啦!5 X! R+ X6 @# Y4 ?
. ?" I0 }$ \0 x) X, r5 t/ n
有錢俾咪得囉!
作者: Candy=)    時間: 2011-12-21 09:06

有客照入至好其實.....
作者: MANYAN    時間: 2011-12-22 00:11

怕出街買咪上網bid
8 R+ |. h9 N1 a; T9 M0 G! S淘寶好多
作者: wawa520    時間: 2011-12-22 01:36

買絲襪都算好普通,比買 bra bra ,底底易好多, 樓主加油呀
作者: shaoshaomon    時間: 2012-1-14 15:53

放膽去買就行了
4 z  p! o' Q* Q! Z* C# _我自己都還要勇氣總動員多幾次" S4 _2 A' w9 W
# B0 b; g. V" y
樓上很多人說得都對的, 不用太擔心, 店主或店員都好好人的, 畢竟是生意, 沒有人會為錢過不去的(有都是口是心非), 所以要去就要平常心去, 只需要想幾件事
2 F+ }7 V8 W7 p; ~. T6 l0 p! ?* {+ v
1) 步進店內的勇氣; R! E# B+ P" R
2) 想著買到之後的狂喜( _; `& A2 f5 {: n, ^( M
3) 不要影響店主或店員做生意, 不論比你先到或後到的客人都可以排你前面, 自己耐心等待就行
作者: aaasss201204    時間: 2012-4-12 13:35

小小提議: 記得要著得好D(好像係中環返工甘), 表現要大方, 通常個女SALES都唔會有D咩
作者: 陳真    時間: 2012-4-12 13:40

沒事的,想買就買,無論我在旺中、女人街,SOGO,Citysuper,甚至 Wolford,在國內,歐洲,日本,都係咁照買...$ r' k1 E! L) S
0 {  ?/ i0 ^5 j7 j
開始怕,咪上 yahoo 或 taobao bid 囉
5 l$ ]0 P) h5 g7 H3 b
5 a8 w: G) z& G% Q[ 本帖最後由 陳真 於 2012-4-12 13:42 編輯 ]

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0