標題: 對 CD 癖好既感想 [打印本頁]

作者: 匿名    時間: 2011-12-20 12:01     標題: 對 CD 癖好既感想

成幾個月無上黎,今日上番黎呢度,睇到一個post ,好有同感; @! K$ q9 R, R3 C) R, J# y
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=24832&extra=page%3D1
& \- ^9 x' K. f- @  P; E5 P, Z
% p  o0 S* e" z2 ~  Z" j其實我發覺 CD 呢樣野唔多唔少或者同自閉有關
3 y( Z) c2 U3 K1 o1 Q4 F) H) E當我少同人接觸既時候,係街上見到d 女仔,會好羨慕佢地既身體,繼而想有佢地既身體
1 R; D# q8 v+ E  q, G但係來我有段時間同女仔接觸多左,好似上述個post既樓主咁,: J3 ?2 d; w3 I: Q
又開始消失左呢個感覺,
5 M- j# L( g! g; i覺得自己之前買左咁多女仔衫,好哂錢。3 F7 C, z9 e% C: o
有一種想戒左佢既慾望. u: w2 U3 p' ]/ D6 R  n$ O: m
後來同個班女仔接觸少左,日日自己一個自修讀書,
+ l6 j0 ?& [) h( T5 N: q3 S當我見到街上d女仔既時候,又有番CD 既慾望...# n/ r5 H1 h5 b) s. Q
其實我發覺,如果我有一個女朋友,8 H, f; f$ C) m3 Z% ~9 s, |- v
係唔會有CD慾望,而且會好滿意自己既男性身份
; [' p0 s& m$ q9 P( o  o" y2 ?+ {7 z) z/ ]/ v3 C
我諗諗下,會唔會同社交問題有關呢...
& x6 b6 f) R9 C8 G. J因為唔識同女仔溝通,或者未試過男女個種浪漫
  f' [! o0 M4 `+ M" f所以用一個唔常見既渠道去宣洩呢種抑壓- P7 _- ^' D6 l( ?9 k- B% a
唔知有沒有朋友跟我情況一樣呢?
; s& J( q( i' Z9 _# o5 [, C: [: Y; [) P) J& t% E3 H2 z& x
但我又覺得,其實如果我天生生出黎係女仔,
6 t- j6 A$ ^1 |  G, E- U只要有個正正常常既普通樣我都會好開心,會開心過做男仔 ( 因為我本身個樣成日比人話似女仔): y- d$ c6 A  i- a6 N1 G2 I* V1 q

& w/ [2 \' {; P, G8 k" Z- z其實我打呢篇野都真係唔知有咩目的,純粹有感而發,8 h& z% ?6 U' U5 @3 M$ V3 Y& ?1 q! L
如果有人想回覆,發表一下你既感受,講咩我都唔介意  \8 W3 s% Z) F2 Z- B
只係,我依家思緒有點亂* V+ Z5 ]5 ]- ?* I6 U
想有人分擔一下我的壓抑罷...
作者: Candy=)    時間: 2011-12-20 12:45

引用:
原帖由 prettyin1224 於 2011-12-20 12:01 發表   3 `, N" I: S' w
成幾個月無上黎,今日上番黎呢度,睇到一個post ,好有同感2 K( S4 p5 U1 k& A. v
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=24832&extra=page%3D14 j9 h- U% r/ a; C: b2 a8 z
  |! F6 N2 K' S- B" H3 s
其實我發覺 CD 呢樣野唔多唔少或者同自閉有關# [  O. ^1 L, `5 A
當我少同人接觸既時候,係街上見到d  ...
  O) d1 {$ G4 j8 P  H+ b
有時都會諗做女仔開心+順利過男仔...
4 l( ]4 j1 @* h& b5 D! N" v感覺上生活好像會比較繽紛有點色彩...
; O: ^7 X, u- w6 g& z: J. V- Y但係自己又會覺得諗黎晒鬼氣好想死...! t8 K0 W  G! g  \0 b6 |' T5 l
好奇怪...其實本來想當CD係遊戲...3 u: V5 f8 S3 k- v8 n
原來會令想法都會慢慢改變...
作者: cdgaga    時間: 2011-12-20 14:37

我扮女仔係為開心…
/ n4 N2 ~; o4 y8 I: f' c3 X  `覺得做女仔好舒服…9 d8 Z& I; C8 H. R" I: g

; N4 p* k( C# z- L; I
作者: siuking666    時間: 2011-12-20 15:02

引用:
原帖由 cdgaga 於 2011-12-20 14:37 發表   % c' e/ w/ l% I2 K4 L9 v
我扮女仔係為開心…7 P. {8 U5 _3 V' U/ y
覺得做女仔好舒服…
5 X+ a, z) \& n* }  ~5 |  E7 Y1 Z) B- [. v' p# E6 h
# \# G  ^8 A' Z! A& {  i& _6 T
% Q# Y: a! j  v: J! v3 t, h
自high? :-)2 \" i' O2 q! `8 r, ]/ C8 A1 ]
其實自己開心咪得羅
作者: bu102938    時間: 2011-12-20 15:13

的確...一個女朋友可以令你冇時間去諗CD
* n9 f0 N. a8 J! }, ]# f3 \1 v但冇時間諗又唔代表戒左~' }+ X7 f- K* b! E( W
而家每次望住房入面d衫,絲襪同鞋/ Q! |' ~' A% b& i
都唔捨得掉 但為左女朋友又唔可以再沉迷落去....
+ d; r) }+ b0 w* c始終我係覺得女裝衫舒服d..
作者: wendy2006    時間: 2011-12-20 16:49

我覺得CD係嗜好的一種, 用來減壓的一種,因為可以比到我寧靜9 C3 n$ v. b9 L" p( R3 I' r
我同時都可以有好多嗜好, 我都有gf, 同埋CD 唔會應響對女仔的溝通
; r) R, s: w6 S我都會去clubbing 玩下, 識下女仔, 又可以平衡一下,, 又可以睇下女仔襯衫# H4 ~% p' e* r1 \; ]9 x  f
所以我唔覺得CD 會另人自閉....
作者: nuwkov    時間: 2011-12-20 18:44

自闭可能系起源,CD嘅男性多少都会有过一段无女性朋友嘅日子,但系讲返,边个男仔未经历过果个阶段?. Q! T# _& p7 B8 N
开始时可以好相似,但系发展下来,大家都知,各有各精彩。为咗女朋友,多少会有人选择放弃,但系,女朋友唔介意嘅话,你又会点?
7 L: O3 S$ `. j2 Y5 ~其实就自己来讲,我真系喜欢穿女仔衫(主要系打底果种),但系,可能有一日我都会戒。. a! P2 y2 ]$ w9 F6 e" v0 H
无所谓始终,每个行为都系为咗多多少少咁实现下自己嘅想法,体现下价值而己。实现咗自己所追求嘅,就已经够啦。9 n9 S# F/ _! e# h9 g
祝大家都开心啦,別无所求。
作者: regina1010    時間: 2011-12-20 20:19

樣似女仔又唔想比人話似的話,咪剪短髮囉...,做下健身,比人覺得man D,其實樣似女仔的男性(女人湯圓),識女仔係好容易架,快D搵個女仔拍下拖就唔會再CD架喇,我曾經都好似你的情況,當時冇拖拍時間中因減壓會CD,女朋友出現...CD就減少,甚至戒掉了,有壓力便會找女友傾談,加油啊
作者: Misscarolchan    時間: 2011-12-20 23:07

cd與有無女友無關,我根本就想做女仔,無法下接受現實罷了!
+ S: L5 B" X  F* w8 J我明白女性又好多陰暗面,但我不會做有問題的女性,如困是女仔。
作者: regina1010    時間: 2011-12-21 00:06

其實真係有左女朋友係會冇機會想cd
作者: pingu142857    時間: 2011-12-21 01:05

CD呢種慾望本來就存在係自身到,
0 i, A! O: R, B) s, }/ G" i; ^係自己想像出令一個更滿足的自身形象
% M/ u0 d- X! ], m7 p當有其他野,感情,社交等等要諗個陣,
) |1 D: T9 r, M2 R+ h呢個慾望就會被埋藏,好似比野壓住咁,9 k1 C+ g7 ?% c
但當上面D野解決晒,呢種慾望自然出番黎
作者: 萌章機    時間: 2011-12-21 04:57

我可能本來有自戀的關係~3 Z" Q) a5 z! u! x
加上個位數字歲時我以想做女孩~* n, `, M: o  X) J0 G
再加加加加上 我父母本是想生女的原因 ' z9 \* e1 b# K! C0 y1 I  M" u' S
變了我一直也想做女性...+ U' J; q, g  d0 x0 c% ]3 V" F& N& _
所以我想CD吧~
  s8 H9 g$ m7 A# V3 F樓主說得也是對的~
6 e4 ?9 _/ s4 m  v# w- F: c. O2 ^7 C但不同人也有不同的想法吧~
) u% q" S" g7 ]我的是想CD中同女朋友拍拖~
作者: abc123456789    時間: 2011-12-21 14:26

引用:
原帖由 prettyin1224 於 2011-12-20 12:01 發表   
$ O: B( W" d: ^  V7 O2 N1 o( W& K5 k成幾個月無上黎,今日上番黎呢度,睇到一個post ,好有同感
! h) R: v# b* a# e+ z# A- R- z$ W6 Hhttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=24832&extra=page%3D16 T: V& R' ]# I7 _$ w- I0 z. b
8 X! l+ E0 \4 p" K! x
其實我發覺 CD 呢樣野唔多唔少或者同自閉有關
5 ~3 Q' j9 H; ?7 [/ v當我少同人接觸既時候,係街上見到d  ...
4 x1 g+ {, Z; ?) Q8 l# h, d2 E好同意樓主
7 ~8 O$ u& n/ d# \我之前有gf果陣都係冇左cd既興趣,但係散左之後幾日又有番想cd果種感覺啦
作者: idashe    時間: 2011-12-21 15:01

我扮女仔係為開心 覺得做女仔個好滿足
作者: mhpp1    時間: 2011-12-21 16:10

我鍾意著女仔衫係因為好舒服,同時覺得sexy,所以同女朋友一起時反而多著點sex drive。。。 ! l! t7 [( N2 c1 L& k  T
但是我覺得cd癮係源自內心深處想做女仔的願望,好難戒吧。
作者: 言永    時間: 2011-12-23 02:05

可能我比較怪,我鍾意著女仔衫係因為女仔衫靚,就只是這樣簡單,3 w' r4 X3 D4 R0 k; y
問我想唔想做女仔???我一定會答  NO,0 n( T7 L9 U7 M1 n$ X. b
我本身有正常社交有男有女(我已婚)
6 [& {# _! G2 v7 P9 q著女仔衫對我講就係
6 g$ R1 R8 N# l1 ~" n* o想做的事,咪去做一生只係一次(係不犯法和不影響其他人情況下)
& T% A5 T; [2 Q# [其實我咁算不算CD呢???
作者: yui123456    時間: 2011-12-24 12:31

CD的感覺很棒
- n0 v* g; [4 J, e偶爾辦一下就很開心了:)
作者: OK7-11    時間: 2011-12-24 12:41

無語....................
作者: mieo31meo    時間: 2023-4-15 03:06

引用:
原帖由 cdgaga 於 2011-12-20 14:37 發表   
8 `: [& v$ s, n2 f: m$ Q我扮女仔係為開心…: a" Y% l' V  p( l( f# S7 ~
覺得做女仔好舒服…
" @$ C, t) O2 D6 D) |& n5 J/ b# x; g$ o. r
% e3 w( i4 B' h( \; ^6 \1 z& m! n1 V4 q# f, S/ E
引用:
原帖由 Candy=) 於 2011-12-20 12:45 發表   8 p0 Y5 u# Y2 {0 Y% l; J  ~& M' t+ E
5 p! G& \% d% u! D! a
有時都會諗做女仔開心+順利過男仔...
6 t0 M- A! a( }& m( P1 w) q; W感覺上生活好像會比較繽紛有點色彩...9 _& F# H- P- W- b
但係自己又會覺得諗黎晒鬼氣好想死.... g" l% _0 u9 L& k9 @' J; u. [( v. Y, v
好奇怪...其實本來想當CD係遊戲...
3 `7 p1 @/ @7 E# Z3 i原來會令想法都會慢慢改變...
! z+ V$ d( j& i/ w4 w) E人一世物一世,覺得舒服想試下咪試囉

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0