標題: 好想買校服 [打印本頁]

作者: powchan    時間: 2008-1-18 04:59     標題: 好想買校服

去左幾間校服鋪...都唔買女生校服給我...心灰意冷
作者: s200110621    時間: 2008-1-18 13:36

你想要咩校服6 v+ g8 H& A5 p) `; ?
我都好鍾意校服誘惑
作者: noel    時間: 2008-1-18 13:37

問題係你想買邊間既校服先? 上智果d就要學生證先買到ga bor
作者: cdtv    時間: 2008-1-18 19:13

你去邊買?/ Z( |' {% _- K5 C5 ]6 P
我真係未試過俾人拒買0 v1 G  e2 k, Q6 I, c: n4 L- ?
上智我知有間有低年級買 , 唔洗學生証
6 R' ]8 ?7 A9 m( s% L* l9 J高年級就冇
作者: powchan    時間: 2008-1-20 21:18

我想買元朗鄉議局中學冬季校服...一見我係男仔就話冇....幾間都係咁...
作者: hosa    時間: 2008-1-21 23:40

我都係,請問大家有那裡買會無給人距絕
作者: emm0877    時間: 2008-1-22 09:38

我去過灣仔同九龍城買,完全冇問題
作者: DenzeL    時間: 2008-1-22 11:02

= ="我家呼近有一間小小的店舖,是賣校服, 2 y8 v8 G1 [$ M( P& w: \+ n
計劃已經諗定哂,但只差我無膽買= ='
作者: emm0877    時間: 2008-1-22 14:38

引用:
原帖由 DenzeL 於 2008-1-22 11:02 發表 ( S: L$ W3 y! n4 Z* b% t
= ="我家呼近有一間小小的店舖,是賣校服,
' i8 M) Z, Z" R. v! A$ k8 p; P: Y計劃已經諗定哂,但只差我無膽買= ='
9 G. [. U. |' X

% A; |+ j; o; ^& L我想知道o係邊度?可唔可以講o黎聽聽?
作者: DenzeL    時間: 2008-1-22 16:00

引用:
原帖由 emm0877 於 2008-1-22 14:38 發表 : L; ]/ x0 e3 u& L$ I' B

3 _. d3 M) f* b, I  o; K
* o" h! n# h; F" |我想知道o係邊度?可唔可以講o黎聽聽?
% {/ E; y- b" r0 T" R

/ _+ ?- ^1 u5 k柴灣個邊,你係咪住柴灣?
作者: emm0877    時間: 2008-1-22 22:35

引用:
原帖由 DenzeL 於 2008-1-22 16:00 發表
/ O( c9 c! ]4 {- y3 B1 B& B, T& m

9 i4 q. J9 b0 w; j# P. P9 V: g( {柴灣個邊,你係咪住柴灣?
! f8 O) ?' O3 w, J6 ]! w! f4 ]8 i6 E, x
唔係,不過我想問o下間舖頭有邊幾間o既校服賣?
作者: 罪與罰    時間: 2008-1-27 20:24

樓主的心情我很了解, 當年也是硬著頭皮去買...' R4 f0 t' d4 S6 C* ~2 r- s) n
7 s  F  W4 ]/ w7 L) Z
引用:
原帖由 cdtv 於 2008-1-18 19:13 發表
! O5 s2 D3 x4 u& x你去邊買?! M3 X/ F# j' [# K2 ^: ~
我真係未試過俾人拒買8 m/ e* c2 V7 P; `9 J/ v" {6 q4 r
上智我知有間有低年級買 , 唔洗學生証7 Q3 d* d' a/ Y5 o; m5 W) E* R2 ?
高年級就冇
; h9 L) J3 s1 ~. |2 ]

0 g8 t( w+ o& Z3 ?有嗎? 我都知要學生證才能買, 本來在網上找到人代買, 誰知給了錢卻找不到人. 可恨!! X. g9 [8 C- H  a1 K
' ~: f3 p" }' n' s9 o* ^
我想買上智的冬季校服, 但找不到門路, 可以告知嗎?
作者: cdtv    時間: 2008-1-27 22:04     標題: 回復 12# 的帖子

只有夏季 , 低年級版本
作者: 罪與罰    時間: 2008-1-27 22:23

冬季有分高低級嗎? 不是夏季才分?
作者: cdtv    時間: 2008-1-27 22:51     標題: 回復 14# 的帖子

我說我知道的那間
" o0 O: j# T0 M7 s7 r/ {只有夏季! f% Z" @: ^5 K( I% w* \2 s1 f9 V
只有夏季; C  O8 H8 k' j$ }. t3 l6 l
只有夏季
/ d. Z5 P3 z7 \9 B& h" [2 z9 V只有夏季; X6 N$ L4 N- O3 s+ ^8 ?

作者: KR7723    時間: 2008-2-3 00:43

引用:
原帖由 cdtv 於 2008-1-18 19:13 發表
2 h/ q2 b6 S/ F" |  f9 V4 @! ^7 S" U你去邊買?! d+ t) z* {9 c) ~; r8 J- _
我真係未試過俾人拒買0 r( b5 P1 W$ D8 a
上智我知有間有低年級買 , 唔洗學生証
6 T- O0 z& k5 m# E! g5 D: @5 z4 T高年級就冇
: D- @+ H  p0 |! d4 d7 W1 E
* ~" I8 c" U: d: G

8 b, u& ]6 j: X' k( x6 e+ |係咪講緊荔枝角道間歐美?
作者: emm0877    時間: 2008-2-3 23:22

引用:
原帖由 KR7723 於 2008-2-3 00:43 發表
2 ?8 d$ S4 _( |
6 p- i  [4 \- g) A) C+ j6 d
6 S* ~7 Y2 y9 S. x: D5 U0 K4 V1 d7 C8 J7 c4 y4 P4 s! U' h
係咪講緊荔枝角道間歐美?
4 @# E2 c5 H; u6 N% H* ~! H# ?  M2 p( g+ A+ z8 y0 e- L
應該係,我有次經過都見到有
作者: arying    時間: 2008-2-12 00:06

作者: 罪與罰    時間: 2008-2-13 00:42

我從前買都藉口說幫妹妹買, 不過尺寸就會說細一點點, 免得被懷疑.
5 z' a% s3 o* J但也試過被人質問之後拒絕賣給我. 可能是怕出事會影響商譽吧?
2 [( ]- P! p1 |9 p5 O; n* `+ s5 s$ [$ u" p/ o) ]
因為失敗了幾次之後的確覺得很灰心失望. 遲點有機會希望和大家分享一下.* v! s9 [9 a% |8 Q; K3 A
後來我都會在網上找人代買. 但收得較貴. 現在我想找也不太知道怎找(yahoo拍賣關了)- E& x5 I. \8 P# l* S
所以現在都沒有再入新貨了. 忍得一時得一時. + G( o: ?* s; F" t: k+ v
始終我不像某些版友勇敢, 我被家人朋友知道我真的不知道會怎樣.
作者: haruka    時間: 2008-5-6 00:36

引用:
原帖由 powchan 於 2008-1-20 21:18 發表 : @6 w; G+ d; p% {" r8 `/ j
我想買元朗鄉議局中學冬季校服...一見我係男仔就話冇....幾間都係咁...
, l" X' _$ M. \* {) m試下先單單買tie,之後買上衫,最後買灰色百摺裙
7 o# s: j, l' N% S- ]3 v咁咪冇咁易察覺囉
作者: 燒賣王    時間: 2008-5-7 12:10

引用:
原帖由 DenzeL 於 2008-1-22 16:00 發表
- l" W. f6 S, X; R4 l) p8 y) n( n; y. e- i3 Q
, N5 t9 L# i% @
柴灣個邊,你係咪住柴灣?
) J; Q* u0 I* R6 y% T; @你係柴灣邊度買!?
作者: khman01    時間: 2008-6-20 23:16

我基本上買校服冇數 所以想買野你買下我或是其他成日買過D人啦
7 ]. f8 i1 n. p! j要人陪買就找下我啦 , 但要知買乜... 有一d 我真是幫你唔倒 例如上智高年班,. ~+ x! x4 A; A5 {/ F
但我和歐美 jump過..如果多人..訂可唔可以..幫我一log 出...8 ]3 _$ X$ F+ G+ z; _1 X5 L7 K# A* ~/ a
應該可以...但要數人數..有冇人有興趣先..仲可以訂size
作者: pcken    時間: 2008-6-21 00:16

[I am serious]......上智高年班我有興趣
作者: lain    時間: 2009-1-22 10:56

我都想買校服, 不過不在香港
作者: shinobu    時間: 2009-1-25 03:05

引用:
原帖由 pcken 於 2008-6-21 00:16 發表
4 Z7 l& G6 X" T0 y  z......上智高年班我有興趣
+ p1 t$ }3 n( |我對上智低高年級都有興趣
9 z/ ?7 ~8 E3 ~, }  E可惜昨天到歐亞時, 已關門...不能買
作者: atgatg    時間: 2009-1-25 04:15

好彩?; W3 ~7 m$ F; G, Q9 S
我試兩次去買都無被拒絕....
作者: shinobu    時間: 2009-1-25 17:47

引用:
原帖由 khman01 於 2008-6-20 23:16 發表 + u8 y: L3 ^& j* W$ J
我基本上買校服冇數 所以想買野你買下我或是其他成日買過D人啦5 [( u/ V! g+ q  }+ Q
要人陪買就找下我啦 , 但要知買乜... 有一d 我真是幫你唔倒 例如上智高年班,
" W$ s9 J) R7 U; q! h$ d# h1 p5 k4 z但我和歐美 jump過..如果多人..訂可唔可以..幫我一log 出...
/ i0 L, @* T2 R6 E/ W應該可以. ...
3 ?7 K" U( d) A% r係咪先? 我有興趣喎
作者: KR7723    時間: 2009-3-22 01:10

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-1-25 03:05 發表 % h- v  E' s8 ?# V
2 q$ g4 c7 E, y+ g
我對上智低高年級都有興趣
! G0 @9 y/ I# X! e- }1 A可惜昨天到歐亞時, 已關門...不能買
# m) I3 n. m( \3 U# J7 h* G6 ^: ^
4 B; n( r# i& J! ?1 H- M' j- O5 @- f
$ g/ }4 z3 E( i* S7 e% O
1 }1 x* K+ c) a3 x" y) x應該係歐美吧。9 K6 \# k* ~6 f# p& {
即係話歐美係有上智的高年級校服賣?2 S' |, l  O0 ~1 T* W3 e
我好耐之前問過只係得低年級的校服賣。
作者: KR7723    時間: 2009-3-22 01:11

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-1-25 17:47 發表
' X% x) \! B0 k* ?' t1 j
9 U* Z0 m8 N: ^7 A+ J0 e, N係咪先? 我有興趣喎
& ]) R2 s0 h' D7 P, F
- {' |% H$ o4 C- v

& U' |* f" S1 F; G9 h9 M有得訂我都想訂埋一份。
作者: tacdog249    時間: 2009-4-16 20:41

我也很想,但太麻烦了,担心被发现.....
作者: es4913    時間: 2009-5-12 21:51

引用:
原帖由 KR7723 於 2009-3-22 01:11 發表 7 w9 B# |2 t0 e, D, x( G8 z+ ^( L

+ _8 v0 Y' g  Z! e5 r; C. U( P$ L" Y; |. e  w

; s2 n; i5 d6 T5 H  |  c% P& p有得訂我都想訂埋一份。
, y/ y& ?5 T+ Z8 h$ b$ w' O# S- F
有無人有興趣買DGS?
作者: uniformx    時間: 2009-7-4 16:44

現我正組織團購
( l, b0 K$ t- D0 d6 @當中包括上智及DGS
* v& `: ]+ R# l( ~報名請早
作者: 校服收藏者    時間: 2009-10-23 23:03

預埋我
$ W9 @$ p) f7 P; m, E! y) s  h# d我又要!
作者: 123jay    時間: 2010-1-9 19:21

引用:
原帖由 uniformx 於 2009-7-4 16:44 發表   
5 ^" f4 F3 i; f0 \現我正組織團購
1 w' ]4 s5 t- G4 E6 @( J當中包括上智及DGS
+ O+ V1 D: r# v9 M$ ?8 v" H5 X報名請早
# a. ]: n, I4 C' ^( M0 i7 J! w報名上智~~thx~~^^"
作者: balance_hih    時間: 2010-1-9 19:57

報名!! 我都買
作者: skyking    時間: 2010-1-11 17:52

咁寸,以前我好輕易就買到,唔通多左cd去買,但無理由架,唔比阿哥或者阿爸買比個女咩?
作者: aesopp52977    時間: 2010-7-22 21:22

你試下拿部相機入去, 說幫人影相用, 上年我試過ok~
作者: glock18    時間: 2010-8-1 00:26

去楗燊校服買 law
作者: cityd01342118d    時間: 2010-8-1 20:30

ya...goto 楗燊 to buy...their service is good
作者: rwrw    時間: 2010-8-24 23:07

如有 DGS / 上智 團購 請pm~
作者: 傅千紅(KIRA)    時間: 2010-11-9 17:17

去的細間的戈的.....應該沒有問題的...
作者: little_tracy    時間: 2010-11-10 11:36

楗燊堅好 ar, 我上次去一次過買高低年級, 可以試埋 tim ar!
作者: cxyx    時間: 2010-11-10 12:00

我上次去金綸買了上智,超开心
作者: maintolight    時間: 2010-11-11 00:40

引用:
原帖由 cxyx 於 2010-11-10 12:00 發表   
: h" r. O3 a' y9 Y我上次去金綸買了上智,超开心
0 q. j2 z" B- m6 F
$ ^$ f2 y  ]1 k. M+ i" G
呢間好嚴, 可話系出名, 姐姐買到真系恭喜你
作者: willy    時間: 2010-11-11 20:15

引用:
原帖由 little_tracy 於 2010-11-10 11:36 發表   
# U# I# E5 H# S$ f4 H- o$ v楗燊堅好 ar, 我上次去一次過買高低年級, 可以試埋 tim ar!
/ y8 ~* {& }8 u' n/ k/ m" b0 s5 ?. n! ?% z8 V9 a
舊年年尾同今年年頭去過兩次; 都主動問我試唔埋試身. 第一次有試, 第二次因為趕時間所以無試.....
* N0 a) S6 x: u5 c' n2 a2 z7 |不過宜家唔知幾時先會有第三次; 宜家我努力儲錢買電話中......
作者: KaLau    時間: 2011-6-18 10:40

楗燊在那裡?  有沒有沙田個D中學校服買架>?  謝謝

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0