標題: 買bra一問 (有相 #7) [打印本頁]

作者: willy    時間: 2012-1-19 19:53     標題: 買bra一問 (有相 #7)

前排行街見到有套bra set都唔錯想入手, 結果今日放工就去買, 但係店員問我要什麼7 J, _: r  Q+ L+ P6 ^' d
size; 結果我話幫女朋友買, 唔係太清楚; 佢話要知道胸圍先有得買. 想問下到底胸圍點度;. E# t& i  c& q7 T' C
因為之前都係買開free size. 所以無概念. 感謝幫忙~$ J' _" n( F: _# B1 X

/ V. r# ]; Y" p. e' B; o& G: [' m[ 本帖最後由 willy 於 2012-1-21 09:40 編輯 ]
作者: pcken    時間: 2012-1-19 22:15

度下你個下胸圍個圍數係幾多,通常以吋做單位。如果係34吋就34A or B囉
作者: stg12345    時間: 2012-1-20 01:31

這個我都想知道
作者: samou    時間: 2012-1-20 10:57

如果你係35, 買34B 或36A, A~F係指個杯大小, 正常來講B杯較合比例.9 F! N9 ?- j* w, F. U8 {) d* Q' b
不過都要看各牌子的size, 買多幾次就易買中你的碼數.! ^& _7 J4 o3 t; N/ l4 i
以我來說買36B就剛剛好.
8 ~% _$ U0 y; |如果你34吋, 我建議你買34B, 再買多個加長扣, 咁就一定o岩! 7 M0 H! W  C0 M
如果你35吋, 我建議你買36B, 因為(加長扣)不大好扣.
作者: misslady    時間: 2012-1-20 18:40     標題: 回復 2# pcken 的帖子

but the real is - HK girl few has 34.
作者: willy    時間: 2012-1-20 19:01

多謝大家解答, 今日放工再去過, 終於順利買到, 雖然想要的顏色無貨,
2 a/ O0 D, V: B4 B但係都買到第二鐘意的顏色. 今晚睇下有無機會影相. 有的話會放出來.
作者: willy    時間: 2012-1-21 09:40

尋晚臨訓前好快手禁影左相, 個SIZE唔係話唔岩; 不過下次會買大少少.
+ W  w) P' v; ]1 K7 t6 e, `% K! e0 S本來諗住買酒紅色, 但係無SIZE, 所以買左呢隻色
作者: misslady    時間: 2012-1-21 17:12     標題: 回復 7# willy 的帖子

the bra is ok wah.
作者: KR7723    時間: 2012-1-26 00:56

引用:
原帖由 samou 於 2012-1-20 10:57 發表   . C! O9 {/ ?' x0 J" p7 b8 p
如果你係35, 買34B 或36A, A~F係指個杯大小, 正常來講B杯較合比例.
! Q1 ]( O! |% q' B0 p不過都要看各牌子的size, 買多幾次就易買中你的碼數.1 a& Z! j3 x) R. m4 ?) `8 N
以我來說買36B就剛剛好.
$ w2 m0 u/ P* D" l% P; b" d如果你34吋, 我建議你買34B, 再買多個加長扣, 咁就一定o岩! & K/ d+ D6 ]* }# `# c
如果 ...
/ R7 Q" F0 B0 O& I. S
  \. ]4 _+ h; k1 U
% B2 Y- H6 x  _8 @+ p9 I
點為之加長扣?
作者: xcctvb    時間: 2012-1-26 01:02

引用:
原帖由 KR7723 於 2012-1-26 00:56 發表   3 r+ \; a* z, X3 R

4 T' \9 q1 v# F1 y) J, i# b7 [& p% Y
9 U- t6 A  N: a7 a) {, |8 v& n
& r+ {) W. D8 i8 c2 z點為之加長扣?
9 O% @; z) P) v  a6 `1 b0 \' d$ q8 ?
另外一條仔背扣咁既野
作者: D27    時間: 2012-2-4 11:09

幾靚下喎,幾錢呀?邊度買架?
作者: willy    時間: 2012-2-15 20:15

引用:
原帖由 D27 於 2012-2-4 11:09 發表   
- S/ |  }/ d" ~幾靚下喎,幾錢呀?邊度買架?
7 t! W: d: ~9 c  J$ v$ A
/ F: Y( n+ K+ F( P9 n% Y; C
6 F  M' M' Y3 K- E* T' z
係觀塘某街邊檔買, 價錢唔係記得好清楚; 印象中80蚊有找.
) I. g0 n% q% J% I/ K: x不過呢幾日經過個間野都無開門.....
作者: pcken    時間: 2012-3-14 08:16

Full cup bra set 喎,最後買左咩size呀?

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0