標題: 著左絲之後對腳仲凍過唔著 [打印本頁]

作者: kotaro2872    時間: 2012-3-1 05:07     標題: 著左絲之後對腳仲凍過唔著

如題....我曾經試過係大約十一二度到著絲係長褲入面出街....但唔明點解著完之後仲凍過唔著....尤其大脾位就更加凍....我果對係80D厚黑絲泥架啦....到底係對絲襪既問題定係點???
作者: applebaby    時間: 2012-3-1 14:39

I share the same feeling...... why?
作者: kotaro2872    時間: 2012-3-1 17:40

引用:
原帖由 applebaby 於 2012-3-1 14:39 發表   % u# ~: [2 \, L" j' u! m, F
I share the same feeling...... why?
9 v4 Z3 \+ q* B" {- M" u3 O
* ]0 B  D8 e4 O$ S" E& k" _
咪就係囉.....照計著左應該係暖d先至岩架嗎...../ d+ v- T8 Z% q* L3 q! R+ N1 N
所以就更加唔明點解女仔著絲之餘仲可以晒埋腿出泥著.....
作者: silly1234    時間: 2012-3-1 19:19

如果係大風你就會覺得暖好多
作者: CroXL    時間: 2012-3-1 20:38

著左絲我覺得睖左wo
作者: mercury1    時間: 2012-3-1 20:53

絲襪係吸熱快、散熱快
* C8 C- q8 P* `冬天着會凍、夏天着會熱'係正常嘅- \, H8 g0 C% I
冬天可以試下着閃絲  ^, T1 R3 ]  w  L- e
閃絲會增加磨擦力會暖D
作者: mandycheung520    時間: 2012-3-1 23:33

唔多覺呀!我著親絲都感到十分暖
作者: kotaro2872    時間: 2012-3-2 11:15

引用:
原帖由 mercury1 於 2012-3-1 20:53 發表   2 O4 a- J4 P6 A% @! C' b8 R
絲襪係吸熱快、散熱快+ F7 \' {1 q' l3 z9 q( [
冬天着會凍、夏天着會熱’係正常嘅
; V- ~) M+ {6 E( x冬天可以試下着閃絲
+ J( t/ S- ^2 T1 Y閃絲會增加磨擦力會暖D
% f6 |, ^7 o' J  _' O

* ]. @5 q; P! u0 T3 i. l$ r但點解女仔可以唔洗著閃絲而又可以求其著厚絲露腿著出泥呢???. ~$ s4 }! t1 X( A2 o7 h
呢樣先令我唔明...唔通女仔腳本身比男仔腳仲更加襟凍???
作者: kotaro2872    時間: 2012-3-2 11:16

引用:
原帖由 mandycheung520 於 2012-3-1 23:33 發表   
9 A% d6 W$ D. F: a+ ]7 ?/ D唔多覺呀!我著親絲都感到十分暖
9 c2 p  ^8 l! u
2 w" I0 d% E9 N. n9 w* J我反而著左仲凍過唔著....Why
作者: kotaro2872    時間: 2012-3-2 11:17

引用:
原帖由 CroXL 於 2012-3-1 20:38 發表   # F4 v6 d4 g/ E, m* v" r4 Q
著左絲我覺得睖左wo
! M' {1 \4 j( {  U: C
2 E0 P4 O$ q- i6 D% \
照常理應該著左會暖d...如果著左仲凍過唔著我諗連女仔都頂唔住啦...何況仲要露埋腿著出泥...0 f0 M' U- k4 H9 R; L
但問題係我著完之後仲凍過唔著先搞野...
作者: kdkid    時間: 2012-3-2 14:44

唔係wor, 我著咗係暖啲
作者: mandycheung520    時間: 2012-3-2 17:57

對絲再厚D,試下會唔會有好轉?
作者: 1677    時間: 2012-3-4 02:54

如果著住絲襪行路,一定會比長褲暖同舒服,
- o# ~* x% Y$ o8 A* F1 o因為有摩擦力
5 T5 O0 b. r2 B6 C. ?9 H% _) s3 y* n
  G0 c2 @/ n8 @至於坐o係度,著厚絲襪都會暖D,7 d0 A0 Q0 q/ R
我諗80D以上啦!
+ S1 S5 H! F: i, E& ?9 }8 n(真正o既80D喎,有D大陸造o既,唔夠厚架!)
作者: 123456789321    時間: 2012-3-4 15:40

絲襪係吸熱快、散熱快
4 H8 F! E6 K0 E/ h, E# s' q( ?+ [冬天可以試下着閃絲2 Q3 O7 N, }' E/ a
閃絲會增加磨擦力會暖D
作者: gmomo    時間: 2012-3-4 16:11

引用:
原帖由 kotaro2872 於 2012-3-1 05:07 發表   
. Q4 d3 [# c1 B& B" m$ q' Z如題....我曾經試過係大約十一二度到著絲係長褲入面出街....但唔明點解著完之後仲凍過唔著....尤其大脾位就更加凍....我果對係80D厚黑絲泥架啦....到底係對絲襪既問題定係點???
; H: q- l5 X2 G8 M

& o) p: U$ X" ^0 p會唔會係因為腳毛既原因?* Y( Y# ~0 W1 {; D9 Q
著左絲襪,d毛會被噤低晒。
作者: uniform    時間: 2012-3-23 13:08     標題: 回復 1# kotaro2872 的帖子

80D無理由出現呢種情況。
作者: san_18888    時間: 2012-3-23 20:05

著厚絲會暖好多

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0