標題: [新體驗]芭蕾舞衣 [打印本頁]

作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-1-22 11:43     標題: [新體驗]芭蕾舞衣

話說禽晚影完芭蕾舞相後  C# `0 d/ g1 m  w: c4 E1 |" w
夜晚就一直當睡衣著住黎訓
+ F+ @+ f7 q8 l成晚俾緊身舞衣包住! R) X) E# c" l6 _% E
今日係短袖衫入面著件芭蕾舞衣返工
- W2 V! f3 b0 }/ K0 ~4 A: Q: X其實好耐之前想咁著好耐, 但係一直搵唔到地方買6 [( w1 e0 c. m! o4 G
行入芭蕾舞用品店又即刻俾人望住5 p* n+ [! O, Q8 |8 g: N" c  w7 L3 ^
網頁寫個D用品地址好多都搵唔到, 唯有上網買.
# G" X( f1 d; ?; m! }
/ Q: n2 G6 |& K由於係短袖, 低領既關系, 所以可以係夏天衫入面著, 以往既連身泳衣都係短袖- m9 t3 W$ C9 y/ F( l
但係拉埋拉鍊之後個領其高, 淨係可以冬天先著, 但係連身泳衣既下身係平腳4 a0 q7 L& P0 g' y' h+ F4 S
所以去洗手間比較麻煩, 但係舞衣係V腳
& A2 \( I+ ^/ d' a咁就著住返工啦, 都無乜野, 無人會無啦啦拉起你件上身衫黎睇: i3 m1 N! T& E2 ?9 }5 Z& z
就算俾人見到少少走光都可以諗係白色底衫
% ]& v* c9 S4 m禽晚係著住衫, 都無乜特別感覺
0 G2 |* m5 F7 K3 d7 ]但係著住出街, 行每一步路都感覺得到入面件芭蕾舞衣
6 w8 N9 z+ _) x( Q9 ^個種感覺得係一流!
8 o+ l! n  s" {7 U( U! f" Q不過由於要方便去洗手間既關系4 T4 `  L" q: U' T5 @1 F
所以入面無著襪褲.
1 u6 A0 d/ w9 k3 z! `5 c4 j6 l) p# L3 f: ?3 R
自己體驗過, 其實去學芭蕾舞個D小朋友又舞衣又襪褲有時凍凍地仲要加多件上身棉外套  X- W/ G  i/ w( T4 n4 s* T% I( F7 B
(其實我好相試埋件外套, 後面綁個蝴蝶結咁)# S2 K" R8 m9 J) q9 y
佢地如果跳跳下舞要去洗手間都幾麻煩下, 尤其是係女仔( O$ u8 y9 O6 g7 J- n6 J2 ?
下下都要除晒咁滯先去到
# i! N$ b7 a4 _8 W4 `如果我今日有著襪褲既話都係一樣...3 ~+ b1 Q1 ?, b' P) O0 f

% s* x# Z- c# I4 M& M% S最後都係個句, 俾緊身舞衣包住個身既感覺真係妙不可言
作者: shinobu    時間: 2009-1-22 20:43

想問...你係邊度買? 幾錢? 有冇件舞衣既相?
% s' I+ J' L  C3 f& o! B3 q6 ^2 Y(OR 你自拍都得 )
作者: cdtv    時間: 2009-1-22 21:31

我都試過著襪褲加一件頭泳衣 , 真係好正 , 係衰在去廁所麻煩
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-1-22 21:54

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-1-22 20:43 發表 1 i: f( X" L! C4 B
# B3 l- e8 @. w9 f/ k9 V9 S" A(OR 你自拍都得 )
1 Z% `. h5 M$ H9 I" H0 M( a( G自貼, upload了,請看下面2條link1 a6 X1 A3 |/ X1 f% w* D% y
http://www.hkcdtv.com/redirect.php?tid=2689&goto=newpost% S# ]4 a/ E! _/ d/ u6 ^9 J
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=2699&extra=page%3D1
, s6 [' {9 s: I- E5 D% ?# t7 x5 x  {* J
7 v$ }* x+ y7 h: j! S2 l1 F
後補上:
& |4 _4 |6 v$ ]芭蕾舞衣係係yahoo拍賣到買, 所以無存在行入芭蕾舞用品店被人眼望望個個情況.
3 E& F' N+ a' {) L$100元有交易/ ^8 C" u8 b# G5 S

3 V8 J( }2 q. u9 Q8 o: [4 y[ 本帖最後由 芭蕾小精靈 於 2009-1-22 21:59 編輯 ]
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-1-22 21:58

引用:
原帖由 cdtv 於 2009-1-22 21:31 發表 7 k; C2 ?' [$ V0 S3 U9 S
我都試過著襪褲加一件頭泳衣 , 真係好正 , 係衰在去廁所麻煩
, n2 a0 ^% u( q. ~$ a9 z8 G9 n
其實我買芭蕾舞衣前都有買開連身泳衣著, 但係今次買完芭蕾舞衣後, 芭蕾舞衣個質地同泳衣唔同, 又有另外一種感覺: Q( M" s$ U+ \( ]: G
比泳衣厚及緊身, 個種完全被包住既感覺真係好正!
( e5 m' O: R* M! K同埋係公開場合著成日驚俾人發現個種危機感!
2 e6 o# N1 A/ }+ K3 e9 M( {1 r因為你身邊既朋友同同事係完全唔知原來你裡面係有件芭蕾舞衣係到
作者: atgatg    時間: 2009-1-25 03:04

我可能比較幸福...  我妹有學芭蕾舞
. }8 E3 r0 I; J. m4 ?& F所以都間唔中拎黎著下
4 P+ t: e2 L: Z, V, z上身仲要係吊帶V領的
( _8 D2 \# r" B/ A( T& e. y% M不過著住出街就未試過....
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-1-25 08:53

引用:
原帖由 atgatg 於 2009-1-25 03:04 發表 ! b! g6 h0 j/ S: w( \! I
我可能比較幸福...  我妹有學芭蕾舞) E3 _0 `# @" a  r9 m
所以都間唔中拎黎著下
! r: ]5 B; C( Y5 z# _) d* H上身仲要係吊帶V領的
. I( m' Y6 d6 ^3 |不過著住出街就未試過....
! m, d; [) w: I9 @- y
有無相睇下呀??
7 a2 S& |  A4 S$ h- B你個妹個size岩你嗎?
% f* V7 {- o: J& ^: @2 c$ B6 q' ^你唔怕俾佢發現?
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-1-27 00:33

引用:
原帖由 night_baby 於 2009-1-26 22:25 發表
, l3 W( O/ F! X6 h3 i6 K9 I
+ s1 X2 n+ R% E& v+ V( l! `) p8 Z# n  F  W/ {( B4 G
我.... 幸福過你.. `) a6 r& t0 z# T( n
我 ex 有跳 Ballet 的. 但同我一齊之後無學.7 C+ W% E' T( N- c! p: b- Y+ O
佢套衫放晒o係我屋企, 分手之後都無拎返, 哈~. h* M, g- F. T1 f+ K' I+ E. j
所以我齊晒吊帶, 中長袖, 長/短紗裙, 腰帶, 三對唔同o既鞋同埋一條腰帶., n2 R" f! F' t  g
但係果件外套就唔係必要 ...
' _! A  R! G  W$ T3 Q6 N你就好啦
作者: atgatg    時間: 2009-1-29 03:47

引用:
原帖由 night_baby 於 2009-1-26 22:25 發表
" d2 K3 V3 F5 O* X6 b$ J
* Z  P' n6 r8 `( B- s
( M4 D) e3 N/ h* r我.... 幸福過你.7 C, ^# G2 `, t3 c# Y, @' Z
我 ex 有跳 Ballet 的. 但同我一齊之後無學.4 {3 U9 X/ `+ {, J+ M
佢套衫放晒o係我屋企, 分手之後都無拎返, 哈~
) Y5 h$ U/ w/ c  S5 }- n  Z所以我齊晒吊帶, 中長袖, 長/短紗裙, 腰帶, 三對唔同o既鞋同埋一條腰帶.1 h  f* D+ |  y0 }& k$ i
, l3 ?  C% [$ `1 |; n/ k' S& Q8 \3 \- J% \" F, @3 M' c
你就好啦 8 Z" c3 J! Y% R: y  q
咩都齊晒
作者: atgatg    時間: 2009-1-29 03:55

引用:
原帖由 芭蕾小精靈 於 2009-1-25 08:53 發表
% a1 n* h$ S6 g, z( W" U  X9 g
; V6 ^* k4 u& j9 l有無相睇下呀??
$ u( r* `. X* ]5 [) a+ J  L3 }, l你個妹個size岩你嗎?
6 B. ]0 N$ K3 K9 l5 C( q( r你唔怕俾佢發現?
/ X; W7 }9 x8 b  q" o: m$ a: {/ [
. U  X( z" `  g0 W( _( `" n相..  有機會試下影4 z( c& V! ~# Z( _% T
佢個size 我勉強都算ok
# [$ ~# |  {3 `/ m! C0 m2 x* O當然襯全屋無晒人先行動lo
! [1 f! B! i. E4 I' ~& H  k% F9 j之後咪接返好放返好咁la
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-1-29 09:45

引用:
原帖由 atgatg 於 2009-1-29 03:55 發表 1 H; Y; P# ~$ K% H9 M# \/ L

( v+ F2 R* l: y. y" J0 s! \. r* ^6 K5 s8 V( I' `1 C" W
相..  有機會試下影+ Q- K" R. E3 Y" ^
佢個size 我勉強都算ok
, q0 `! q7 M+ R/ `2 B4 Q7 j! |當然襯全屋無晒人先行動lo
4 ]( L5 G, n" j9 O2 N2 ?) D9 W之後咪接返好放返好咁la
3 m! V* p$ s) ]' E1 D" b! R: a
佢著咩碼的?
作者: atgatg    時間: 2009-1-30 01:32

咁又唔係好清楚 8 F* f8 A& w+ |' J% u
校裙就36la
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-2-1 01:11

引用:
原帖由 atgatg 於 2009-1-30 01:32 發表 # H) i& P' S" }& y) Y
咁又唔係好清楚
5 G$ X! u) I+ L0 V* `/ l校裙就36la
" W) e$ H8 n3 K, h* W* _拎佢D芭蕾舞衣影下相啦
作者: andylau_13579    時間: 2009-2-12 13:37

影d相來睇下就好...
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-2-13 01:16

引用:
原帖由 andylau_13579 於 2009-2-12 13:37 發表 : Y- I: O3 b& }# }4 f- F4 W( o
影d相來睇下就好...
& Z. U6 z, A! \( c, u
我有貼相架wor, 你係其他版搵下啦
作者: kk-qgirl    時間: 2009-3-4 05:12

我都想睇啊^^~~~~~~~~~~~~~
作者: 寶貝    時間: 2009-3-25 00:14

作者: grilboy    時間: 2009-4-6 18:13

我著過芭蕾舞裙出街,勁多人問我去邊度學= =
/ G2 X1 ?, v3 \4 Z" ^7 T其實果次我係去大會堂表演,仲要有人認得我條裙= =
作者: benbenben140    時間: 2009-4-12 18:01

引用:
原帖由 cdtv 於 2009-1-22 21:31 發表 8 w/ c% p- ]) K  m9 r! b7 j. o; E2 f
. M% T# x' y/ J+ O    $ D3 `5 r# U9 E# f+ |. l
我一定去左先會著絲襪加泳衣.我自己生理唔知係唔係有問題,可以成日唔洗飲水,所以要尿的問題仲未有
作者: rulin    時間: 2009-4-25 11:44

嘿嘿) Z$ h/ q; T2 I4 t6 N2 r
我也想穿穿看芭雷舞衣
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-4-27 16:12

引用:
原帖由 rulin 於 2009-4-25 11:44 發表
) o  Q9 @. Z1 F$ S/ E嘿嘿$ Q' g0 o$ {# I# x( t3 N) C
我也想穿穿看芭雷舞衣
6 s8 X5 b  w3 k  T* j上網買吧
作者: butterflies    時間: 2009-5-5 02:37

我以前都試過,不過去廁所就會麻煩d,所以著住時唔會去,但係訓覺就唔會啦因為太過緊身,反而訓覺唔舒服
作者: jose_mari    時間: 2009-9-14 21:03

我都想睇啊^^~~~~~~~~~~~
作者: joe_box    時間: 2009-9-14 23:59

芭蕾舞衣邊度買? 幾錢? ....
作者: joe_box    時間: 2009-9-15 00:19

yahoo拍賣 搜尋 "芭蕾舞衣" But Not......
作者: jesscd    時間: 2009-9-15 00:22

Size點分架??
作者: PTMS    時間: 2009-9-15 01:09

但生活、穿著會不方便嗎?
作者: gracelau3472    時間: 2009-11-10 13:51

Thanks for sharing.
作者: 校服收藏者    時間: 2009-11-11 18:17

引用:
( ]" z5 H% c- T) Z4 E# M+ l8 J$ ~6 J1 r1 n

! n; P- E1 P. J( B7 f我.... 幸福過你." c0 m/ U# k2 Y; t  x6 _9 _( E
我 ex 有跳 Ballet 的. 但同我一齊之後無學.
- a! [9 ?% N; j1 Z/ b佢套衫放晒o係我屋企, 分手之後都無拎返, 哈~( T& h( k7 V9 H8 F& B
所以我齊晒吊帶, 中長袖, 長/短紗裙, 腰帶, 三對唔同o既鞋同埋一條腰帶.7 b) a5 Z6 P& m. l9 ^
$ g' x  B( ^2 c) n: }+ X7 P
8 w6 K, r( }# |
絲襪有冇呀咁?
作者: arched    時間: 2010-6-13 08:42     標題: 回復 1# 芭蕾小精靈 的帖子

所以就唔好急先去廁所, 我就在社區中心幫過個小妹妹, 除唔切衫, d尿由件衫到襪褲, 直流到腳底.... 好慘
作者: dgs_lover    時間: 2010-6-13 14:56

我都想著芭蕾舞衫, 但係唔知邊度買* d: U7 @* ~) Q# t! Q: X
其實女仔著裙點去TOILET? 有時我坐響度拎起條裙去TOILET 都會整污糟
作者: morganhuwen    時間: 2010-7-14 16:16     標題: NICE~

期待中,Excellent!
作者: wayne7221    時間: 2010-7-14 16:33

以前有穿過比基尼加肉絲 芭蕾要再弄裝備
作者: eason_ng2000    時間: 2010-8-5 14:05

你就好ar...
作者: anitaleung1972    時間: 2011-1-21 11:44

我經常著襪褲加一件頭泳衣 , 真係好舒服 , 尤其係天氣凍我當睡衣著住黎訓覺
作者: mingkan0705    時間: 2011-1-25 07:53

我都試過著一件頭泳衣當底衫...但訓覺會覺得好緊
作者: comndtfwe    時間: 2016-10-30 21:22     標題: 芭蕾舞

淘寶上有芭蕾舞衫,價錢便宜
作者: KT4135    時間: 2017-12-16 22:38

可以
作者: 30190648    時間: 2017-12-17 11:08

很想試

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0