標題: 弊喇... 俾屋企人撞到正添... [打印本頁]

作者: karen0129lai    時間: 2012-4-23 20:25     標題: 弊喇... 俾屋企人撞到正添...

19/4放假, 咁18/4咪CD同埋我女朋友出街囉~
" B$ T  m9 a3 J' C0 _" j" \
1 @: q* t( w( v, [& c7 E( Q% N咁十點幾去左間酒吧飲野, 都去開架喇, 我地坐坐下, 傾緊計果陣...* \# s/ B; ?, Z& ^
4 ]: N4 L# v5 J9 J4 D
我表妹打電話搵我, 就響呢個時候, 無啦啦有個女仔走埋黎同我打招呼... Oh~ Shit~ 原來就係我表妹...
# n' Q: e0 S; |. ~( ~" D8 u1 Z( c4 K" S
唉... 無得唔認...  好彩呢個表妹思想比較開放又同我fd, 同埋我以前留長頭髮果陣佢已經叫我表姐~
( F) Z$ j2 E% L% _/ {
3 @3 o4 Q' g% ~; j咁簡單介紹左我女朋友 , 講左兩句, 都叮囑佢唔好爆我大鑊之後 , 佢就返左去同佢班fd玩喇...! K. y3 C; ^) j! Y: k7 |7 r7 G
1 y& b1 G; k- l5 |7 n( ^
之後我問佢點解認得我... 佢話初頭唔係好認得, 淨係覺得有D似我, 佢都望左好耐... 然後打電話搵我, 見我接先肯定係我... 可惡~   A$ F% x# T$ e  \: I% O
/ W% f) H8 J! |/ u
跟住20-21/4 病到七彩... 又感冒又嘔 又肚瀉... 係今日得閒D先打返出黎同大家講咋~: g0 X$ F4 c" T
! k, b0 ^- \7 b( K4 ~7 N* J
我feel倒咁落去, 會俾愈來愈多人知添...
作者: 1388    時間: 2012-4-23 20:31

冇事既~~~
作者: Sila_Ko    時間: 2012-4-23 21:23

如果你表妹都比較開放的話
! |, m. a' M* K% F咁可能都係好事嘅
9 J# W6 o$ y9 U4 `' U0 o& s, z不過下次都係小心啲好
作者: mandylieu    時間: 2012-4-23 21:24

引用:
原帖由 karen0129lai 於 2012-4-23 20:25 發表   5 |" p2 v- G: d' ~& u
19/4放假, 咁18/4咪CD同埋我女朋友出街囉~
2 P, s9 ^/ |3 }1 U+ ]* @$ G2 F" |0 ^
咁十點幾去左間酒吧飲野, 都去開架喇, 我地坐坐下, 傾緊計果陣...; n5 p) A# Q$ f$ [6 x

* ^3 P$ w; d8 T7 w3 R我表妹打電話搵我, 就響呢個時候, 無啦啦有個女仔走埋黎同我打招呼... Oh~ Shit~ 原來就係我表妹. ...
: W7 F' y1 [, C( \' X( H
6 u; O4 [7 Q9 D# {; q7 X( F6 [$ D連女朋友都接受到, 你表妹知唔知已不成問題, 佢爆你大鑊時就索性向屋企人認埋咯.... so what?
作者: tyhnjki    時間: 2012-4-23 21:37

睇黎下次你CD要SET震機?
作者: 心儀    時間: 2012-4-23 21:43

CD左都認得出?
作者: wammaw    時間: 2012-4-23 22:11

哈哈!其實你係想俾人知就真啦
作者: 08miki08    時間: 2012-4-23 22:20

我次次女裝出街都唔聽屋企人電話,而且又set震機,feel唔到咪唔聽囉,有藉口!
作者: prettyin1224    時間: 2012-4-23 23:05

你表妹去得個d 地方, 都唔會保守得去邊la
作者: 1388    時間: 2012-4-23 23:15     標題: 回復 8# 08miki08 的帖子

屋企人要亂黎
8 }) N' \; @; ]) F- Q都吹佢唔漲
作者: BSoD    時間: 2012-4-23 23:16

香港的路太窄了5 i8 _; S7 ^; x  N
甘都會撞到
作者: 08miki08    時間: 2012-4-24 00:02

引用:
原帖由 1388 於 2012-4-23 23:15 發表   
7 P& E) R, y) ]- T屋企人要亂黎
' L9 a/ A! e% l3 H1 p- I! A都吹佢唔漲
. H* O6 M5 A; n" F3 T+ W( m6 ?. z# S! [4 K6 g! H6 d! {) j  T
唔聽電話都吹我唔漲嫁!
作者: jessekaku    時間: 2012-4-24 00:14

妳女朋友都知妳CD。她會有物好講?不過大家CD時要記得色電話。
作者: karen0129lai    時間: 2012-4-24 00:40

我以後會set震機架喇~& f1 D3 v! ?: X
& `% g0 U- f0 F3 }) X: [. h2 }5 s
可能因為佢見過我長頭髮既樣啦~ 又成日都見啦~
+ C2 f1 u7 Q- D4 `, n, I所以咪認得囉~" w* f) ^5 x% X$ p6 h* z2 E
6 [: b' n0 v+ Q5 B
原惠: 咩果D地方喎~ 酒吧慶祝生日之嘛... 同埋我見佢班人, 玩得都好正經架喇~
作者: qwqwe85    時間: 2012-4-24 02:48

表妹唔講既
作者: mercury1    時間: 2012-4-24 02:51

個問題當時你係同女朋友一齊、又唔係攪GAY 、就算成家人撞到正、都係貪玩啫
作者: fung2006    時間: 2012-4-24 08:22

你女朋友同表妹都接受到,其實都代表你的CD無大問題
- R: l$ Y& e" G- R5 ]  [% X- x7 P& F% o
反而女朋友家長就真係要小心俾佢地見到了...
作者: princess    時間: 2012-4-24 10:09

Be careful!
作者: Sila_Ko    時間: 2012-4-24 10:34

引用:
原帖由 fung2006 於 24-4-2012 08:22 發表   : ^# O( U- J# a+ ?5 ?, X1 `
你女朋友同表妹都接受到,其實都代表你的CD無大問題; X) w* m7 }% b  H1 ^1 \0 A  G

/ Z0 {$ N2 N0 P& }5 x+ x+ A反而女朋友家長就真係要小心俾佢地見到了...
/ m/ f6 z0 ^# I2 ^& W. F佢女友係德國妹8 g5 j3 e- W# [3 ?# c
家長應該都係鬼佬3 u+ J7 k& q' S  p; R0 Y6 `( w  H
接受應該會比較易啦
: `- f: l- t4 m7 L' G反而佢自己屋企人先係問題
作者: kwong0444    時間: 2012-4-24 15:13

唔緊要啦!女朋友接受,屋企人早D未必係壞事。
作者: karen0129lai    時間: 2012-4-24 20:37

佢Daddy Mummy我之前都見過幾次架喇~ 好friendly架~ 都應該接受倒既~ 因為外國人好多都俾子女好大空間, 我對佢好, 佢又鍾意就咩都得~5 [7 q& n% M) j
/ f/ }: w8 h8 [5 J0 J: g6 |) F
無錯係自己屋企人先係問題~
作者: fung2006    時間: 2012-4-24 20:49

引用:
原帖由 karen0129lai 於 2012-4-24 21:37 發表 " E0 {$ X" h9 c1 w- A. W. C
佢Daddy Mummy我之前都見過幾次架喇~ 好friendly架~ 都應該接受倒既~ 因為外國人好多都俾子女好大空間, 我對佢好, 佢又鍾意就咩都得~( O5 s2 ^. G1 [# n) b6 V
9 K) u( q7 r) \
無錯係自己屋企人先係問題~
! p9 i$ D& C+ H; J: ?  M5 i  s+ F& P8 c" L, E; z3 W
對方父母是外國人,那的確沒有問題,2 V" ?+ E0 M: z% v9 O# N1 q
, H5 L" ~( P+ b! x9 ~! V: I
有女朋友的情況下,家人知道都應該唔會有咩的
  N+ `2 i  `  ?# D+ a7 A. e因站在家人立場,佢地只係怕沉迷影響到生活
0 w+ w& V' u7 {0 T  @6 t! u5 J( A, O* ?$ u" A6 T; e+ X1 M. X. f
樓主身邊的人都比較開放,十分羨慕呢~/ c# a6 Z! i4 i( g% k0 Y' z
0 L5 U3 Y6 P+ K. J9 y8 Z
作者: Sakarlize    時間: 2012-4-26 04:54

我覺得karen妳都要諗後着啦,因這個世界只有死人先會守到秘密姐
作者: karen0129lai    時間: 2012-4-26 19:13

咁又唔一定要死人既... 我同我表妹由細玩到大, 佢應該唔會爆既~* Y$ b2 k3 X+ S
. ~0 d  o. X( t
佢都只係話我收得咁密, 之前佢完全唔覺... 同埋諗返話唔怪得我有時諗野似女仔~
作者: mandylieu    時間: 2012-4-27 01:50

引用:
原帖由 Sakarlize 於 2012-4-26 04:54 發表   ' P" Y) I3 Z8 q$ @9 o  w0 P1 X
我覺得karen妳都要諗後着啦,因這個世界只有死人先會守到秘密姐
, n, l9 h2 Z' _* C2 v; ?
6 }. K; S& b# Z. U& `# X+ a- T3 M8 {! l. Z
你呢番話講到好似要殺人滅口咁  哈哈 .
作者: ilovelegging    時間: 2012-4-27 15:02

下次小心d lor
作者: ifpofzcd    時間: 2012-4-29 02:14

祝你幸運,CD無罪
作者: ifpofzcd    時間: 2012-5-18 23:24     標題: 回復 27# ifpofzcd 的帖子

CD無罪!支持樓主
作者: karen0129lai    時間: 2012-5-19 01:45

我發覺我而家愈來愈恣無忌憚... 最驚俾佢知果個係我Daddy, 佢就響中環做野, 我日頭同女朋友CD到山頂... 經金鐘果邊... 一個唔好彩就會撞正~
作者: misslady    時間: 2012-5-19 13:03

haha.  called your mobile then can confirmed.
作者: JoJo1217    時間: 2012-5-19 13:20

1 M2 O$ I4 S9 p# n  X

6 S5 _- v% s5 U7 h( |其實你經常喺人多地方 CD 都要預咗梗有一次撞到熟人架啦, 爭在係邊個啫。數學或然率都有得計啦。
( h" r4 i( E3 @* I5 f

( x1 O. z" G3 @/ ?! q0 }6 h2 M3 Q0 S2 A0 t/ k" P) d+ P

作者: mandycheung520    時間: 2012-5-19 13:42

咁都俾人發現!
作者: tszbb    時間: 2012-9-16 21:55

你就好啦,我屋企人知道我死梗
作者: AliceChong    時間: 2012-9-17 03:25

我已經是個死人鳥...女裝全身泳裝
作者: lwhong3838    時間: 2012-9-30 20:48

如果俾老一輩嗰D見到可能唔會接受!~!~!~
作者: karen0129lai    時間: 2012-10-1 01:28

好彩老一輩果D點講我不嬲都唔多理~
. V% S! u  e" H9 V留長頭髮, 穿耳, 同個外國女仔拍拖; 呢D野佢地都多多野講, 我就完全唔理佢地, 佢有佢講, 我照樣咁做~
- b0 W2 B* b! `: y8 p2 m0 q- ~: G' h
所以就算真係俾佢地知道左, 我都唔會理佢地~
作者: angela_fung    時間: 2012-10-1 17:18

引用:
原帖由 karen0129lai 於 2012-10-1 01:28 發表   . N6 `& }  v3 t: j7 v
好彩老一輩果D點講我不嬲都唔多理~1 Z! W# Y" k9 Q1 D- W2 ~7 U
留長頭髮, 穿耳, 同個外國女仔拍拖; 呢D野佢地都多多野講, 我就完全唔理佢地, 佢有佢講, 我照樣咁做~8 S% u) s7 H  U5 h: O/ v5 b8 d
# H6 a# F0 j5 o7 J9 V
所以就算真係俾佢地知道左, 我都唔會理佢地~
- d8 A  p& M& l& }2 f5 m# R; v: C+ A+ H4 i$ _8 u
真佩服你可以企硬照自己意思做.
5 r$ G# @( G) E3 h" f. S4 J1 N  I. w- G) x, u& g" U  x2 t
我都有穿過耳, 但係果陣父母嘈嘈嘈鵝鵝鵝, 仲攪到我神經衰弱 (係, 我抵死, 我自己攞黎衰) 於是冇讀書冇做野一排 (呢樣佢地反而又唔鵝 ), 情緒穩定返先出尼做野. 個耳孔, 亦都梗係一早埋左口啦

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0