標題: 點解呢到多數講絲襪,咁少人講bra ge [打印本頁]

作者: ch999    時間: 2009-2-6 18:43     標題: 點解呢到多數講絲襪,咁少人講bra ge

點解呢到多數講絲襪,咁少人講bra ge ?/ L) f/ [3 O' g( ]9 q( X
, p7 [" V( W9 C7 O: `8 M& w
你們有無人鐘意著bar呀 ?
作者: cdtv    時間: 2009-2-6 20:52

因為絲襪真係有實在作用9 }& b9 _; O) J
大家都可以著 , 而且又舒服1 Y% q$ P% c9 c
但係 bra 男人根本唔需要
- F  Y" l3 `* S所以絲襪一定比 bra 受歡迎
作者: Jay    時間: 2009-2-7 00:34

Bra我覺得一般啦!絲襪我覺得最正又可以保暖囉!
作者: kdkid    時間: 2009-2-7 10:23

Bra都喜歡,但很難時常可戴在身上,絲襪/內褲可以日常
- y- o5 v1 x$ f. d% S穿而不給人發覺.
% d/ d2 Q' u/ {6 t5 s! }By the way, 你平常會戴bra嗎?
作者: ch999    時間: 2009-2-7 11:10

引用:
原帖由 kdkid 於 2009-2-7 10:23 發表
% r4 `+ O" @/ P& u- a" y. J$ KBra都喜歡,但很難時常可戴在身上,絲襪/內褲可以日常& l1 W% m# @" b7 y. ^
穿而不給人發覺.
; K' F. I  V& `) \* CBy the way, 你平常會戴bra嗎?
1 R, ]. s" o! u  O9 ?2 m) K& a9 p冬天著厚衫試過戴無pad的出街,不會給人發覺,感覺很正 !
作者: 151616    時間: 2009-2-7 11:19

我都無豐滿的胸,女性著bra cup著應該好舒服, 9 M, ?' f4 g' m: ]  i9 S
但男性著bra 前面會空的,會無feeling的 2 Q- G7 ~+ @, T3 a7 {
所以米咁少人講bra Lo
作者: kdkid    時間: 2009-2-7 11:22

引用:
原帖由 ch999 於 2009-2-7 11:10 發表
9 E: w6 X/ Z) V+ ^) b2 E4 R1 h8 X1 L$ k0 P& m5 v  R
冬天著厚衫試過戴無pad的出街,不會給人發覺,感覺很正 !
$ j( x3 m' C; l' J% t7 P$ B$ h' n5 L
Me too,係冬天間中在最凍那數天才會,平時都係絲襪+內褲
作者: sghk_abcd    時間: 2009-2-7 23:25

引用:
原帖由 Jay 於 2009-2-7 00:34 發表 % P3 t9 L2 @1 C- v
( d" u: s* V. k$ L0 }0 l絲襪最靚最誘人...
作者: simeilo    時間: 2009-2-8 00:51

贴身感方面bra唔够丝袜来得强烈~
作者: 1677    時間: 2009-2-8 01:20

絲襪嚴格黎講係冇性別之分---因為男女都有腳!
! H; C% _9 z" h
; o3 ?. T% P- g3 s7 W8 B1 w& M- ]但大部份男士都冇胸,所以唔需要bra,! d' |. {  d7 l7 |& _: b
不過我都著過bra,a cup都幾舒服
作者: 楊乃武    時間: 2009-2-13 14:11

絲襪褲著上去包住哂下半身果個感覺真係好正,但係BRA就無呢個感覺比到我咯,呢D係我個人感覺
作者: 1677    時間: 2009-3-8 02:48

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-2-13 14:11 發表
3 p3 a! R( d0 t但係BRA就無呢個感覺比到我咯,呢D係我個人感覺
* I; r2 W8 d' b% ]  Y+ ~" b- }: B# Z; m
咁你就梗係戴錯bra啦!; |2 i1 L. G' K/ B. a3 ~' {
買個合身o既sports bra啦,真係有承托力架!
作者: jcnoriko    時間: 2009-3-12 00:17

引用:
原帖由 Jay 於 2009-2-7 00:34 發表 8 ]& Y2 z5 l/ u, I3 q, Y6 L0 [( k5 C
: Z1 s0 u+ J, {
5 t3 }& n6 a/ z/ d& ~. N) B
8 w2 v- s5 v0 ]2 i7 R
Yes I agree with your point of view
作者: wong_1133    時間: 2009-3-12 20:31

好小大SIZE, 85AA好難搵
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-1 22:13

引用:
原帖由 1677 於 2009-3-8 02:48 發表
5 k" Y( r+ F5 F( X! k
8 s2 o! w4 m5 Q4 Y7 `2 \" {( m! e; ~  g  n
咁你就梗係戴錯bra啦!
9 r% o2 i+ ~; D- q買個合身o既sports bra啦,真係有承托力架!
6 o1 m) e& G* L0 \- N
/ }3 a9 x3 ?  g# V* p5 o" n依家我鐘意緊身衣
作者: KC123    時間: 2010-1-2 15:07

我都係鐘意絲襪多d
. I2 p4 X0 a9 V* p自己又冇胸戴bra黎冇用啦@@
作者: 776439    時間: 2010-1-4 20:12

因為絲襪的花樣多,CD裝扮不戴胸罩也可以。又不是真正有胸,胸罩裡要塞東西,看起來沒有美感
作者: sharonlin    時間: 2010-2-3 17:06

但我比較喜歡戴 bra 的感覺.  可能我肥掛
作者: england4ever    時間: 2013-9-25 20:35

我唔覺得著bra特別舒服,質地唔夠絲襪咁滑,而且又厚,"達"在胸上,最多也只是胸口有少許滑滑的觸感。
  t" Q4 G" C. l5 J
- |4 r* E8 q9 ]+ f) W& w+ \6 g相反,絲襪就舒服得多了,以我為例,我唔著底直穿絲襪,我著著果d絲襪係sheer to waist, 即由腳到腰位,包括JJ位,都係透明滑滑的絲襪質地,一著上去,JJ已即時有反應,當滑滑的絲襪覆蓋著JJ, 真的很爽很舒服!
5 Z- X* O2 V. \7 U
; ^! ?$ X/ q0 \$ v直穿絲襪,由腳尖到JJ到腰,每一寸肌膚都可受到滑滑的絲襪撫摸觸感,比bra舒服得多!每次都忍唔住要玩一陣然之後打飛機!
作者: denisews1018    時間: 2013-10-11 18:03

其實只要方法對了,戴 bra 是一樣可以有感覺的啊 !9 C$ I' Z% @' s/ m  z0 w

* Q9 Q/ Z( E- G, b) g1 E穿上胸圍後、把胸圍用墊和毛巾 (手帕 Size 起碼四條裹成球狀) 撐起,首先用手粘少少乳霜緩緩按摩胸前凸點.........其實還要加9 y3 R) M. x0 j2 v' g  Q5 m
點說明罷——毛巾最好要選舊的用過的、因為乾後比較硬、而且毛頭還會形成好多凸點——想到了?就是在手指褪去後代替手
% w* F5 v; N' l: K$ q+ F9 ~指繼續刺激胸部的重點。這兩團毛巾在放的時侯還須一點技巧,就是(戴上了胸圍 or 我更喜歡連肩帶的馬甲Corset,因為會令
7 }  t$ g0 T5 c# w$ e前胸位置更緊更穩)要在放的時侯從外邊往內擠、從下邊往上擠;這樣胸部不只外形上像、連感覺(腫漲感 / 飽滿感、連乳突
0 U$ f8 s# d0 T的受按摩感——就像真的女性的乳房)也一起像了(這感覺真的好奇怪?但好有女性本體體感.............連我自己也覺得真是、
( C2 i6 H+ p5 s真是太超過了!)。
" _* j9 C$ k. @8 H
$ P* D4 `; U% P* @4 P- h+ E0 V$ v
% c4 z- B0 r7 T, f: \請參看以下兩個 posts 的中後部份講到的裝朿技巧罷 :- Q  M) |( S7 F/ |
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=35386&extra=page%3D1&page=2
, x: R8 U" [/ d
9 s8 O0 x( y: e* Nhttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=35752&extra=page%3D9
作者: CD_Q    時間: 2013-10-13 17:03

我想絲襪的觸感比較直接吧……

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0