標題: 唉....各位有咩建議俾俾我? [打印本頁]

作者: siuking666    時間: 2012-5-20 00:56     標題: 唉....各位有咩建議俾俾我?

話說小弟雖然間房唔大,都收左4對女鞋..." R2 U! t* n3 i3 I. J6 v
最近我老豆老母唔知點樣搵左出黎 (pk...應該係等我唔係屋企時搜出黎)
& K; J) T' h% a6 v宜家俾人丟剩1對 9 M5 G; p6 k: p# J+ c
最重要係佢地覺得我有問題...想迫我去睇心理囉....4 @: `4 o( l; H3 W. p# |4 M
我戀鞋都有番甘上下時間...都唔覺得有咩大問題, 不過上網search下, 好多負面"新聞", 搞到我都有d驚..
8 U( x/ S9 [- N" A/ F  O: O( P+ N其實戀鞋這回事 大家覺得有冇危險 搞到人地d癡線佬甘?
+ X7 ^$ @: j# v我真係唔知點好...老實講我覺得我戀得黎好正常, 冇話咩跟蹤女人....但係, 係咪點都要去睇睇心理?, k$ g& \, m1 B

8 ]$ p9 \, g1 q3 j/ q. G[ 本帖最後由 siuking666 於 2012-5-20 00:59 編輯 ]
作者: 傅千紅(KIRA)    時間: 2012-5-20 01:09

你幾大?0 K) T$ N. L; G2 w8 c* t: L

m* U" b. B! @" M& r如果都成年人了...反正比人發現左...就嘗試下同他們傾下..表達下自己的SITUATION.......
# C3 T$ B) [1 h: O, ~我覺得戀物的確沒有問題
9 i* e+ ?, X4 [5 A- U3 W' R0 c# a1 [不過即使自己都是有變本加厲的情況.....花費時間,金錢都比以前增加左.... D7 M- S# |/ L! z- ]6 ~5 A

0 ?4 e  b: C: ?- m7 d' I  lANYWAY ..最緊要清楚自己是什麼情況...就好... 了解自己..好重要...
作者: CrossX    時間: 2012-5-20 01:22

我直情有個和你相似的經歷, 外國讀書開始戀鞋, ... / M6 M$ l2 d% u  `7 e7 S, v
兩年後俾阿媽發現, 又係掉晒D 鞋同叫我睇心理醫生, 真係有應佢去睇,
/ u  J4 V) Q4 O6 Q* c心理醫生就無咩特別, 同你傾下偈, 咪話俾佢知有這舖癮, 佢問我有無因為咁影響日常生活,, C; b, w) C& r9 f' P
會唔會因此難和朋友溝通甚至識女仔, 我話無, 佢話無咩問題又唔駛我食藥, 只係叫我刻制下5 D8 Y- S8 I: A# w
佢話這不是嚴重心理問題, 佢咪幫我同屋企人講無嘢6 h9 x% C8 P! ]& V

c* M  l8 t* e8 C現在... 返到來咪仍然戀鞋囉, 仲好開心
7 N' a% b6 E1 O* J) I5 @6 V/ a- E+ v+ S1 v+ N
P.S. 心理醫生診金都好X 貴, 果時傾一粒鐘收我差不多HK$750
作者: princess    時間: 2012-5-20 01:55

Next time be careful!, v' s: k$ L2 M- ^$ Z- S8 G
Maybe you can tell them the shoes belong to your GF!
作者: siuking666    時間: 2012-5-20 02:14     標題: 回復 3# CrossX 的帖子

我係道諗...我都冇做咩犯法野姐...反正d鞋係自己$買, 全新...
; Y# X: a4 P  H8 N9 e我都冇影響日常生活, 我識女子都係冇問題, 所以...
作者: siuking666    時間: 2012-5-20 02:16     標題: 回復 4# princess 的帖子

咪玩啦....gf 4對鞋囉..." g$ D) A/ c' h
最重要係之前有個對, 之後間中佢就偷偷地搜我d野囉...
作者: samou    時間: 2012-5-20 09:50

如果你成年, 你可以平心靜氣同佢地講, 女鞋只是你的一種玩具, 例如模型等.
作者: siuking666    時間: 2012-5-20 11:41

可惜我未成年ma....如果唔係我都會搬出去, 咪唔會一日冇左3對鞋...
作者: CrossX    時間: 2012-5-20 13:59     標題: 回復 7# samou 的帖子

阿爸阿媽一般都比較保守, 應該不至於open mind 到接納我地這種愛好, (就算明白我覺得都未必俾你繼續), 亦大機會弄巧反拙。 我都係建議低調, 暫時忍耐, 等風聲無咁緊再起你收藏的"江山", 犧牲了的鞋子遲下一定可以買過一樣甚至更好更靚。
作者: siuking666    時間: 2012-5-20 23:54

唉 望係甘望啦...始終係香港, 都唔知幾時先有自己間屋, 想點就點
作者: Linsanity    時間: 2012-5-25 09:04

香港地少人多,3 p6 G! l5 b% h1 c0 J  M! t
收埋對女鞋真係唔易.
作者: mandycheung520    時間: 2012-5-25 11:48

試心平風和同你父母談談lo
作者: CrossX    時間: 2012-5-26 01:47

講就咁講即, 又有幾多CD 在這裡有屋企人全力支持....
7 w( k" r; H4 H7 f2 o) W; Z3 W- o講左都唔會俾你CD 通屋走? 除非阿爸阿媽都CD 埋一份啦....
作者: siuking666    時間: 2012-5-28 00:24

就係啦....其實我都想知女仔會點睇人cd?
作者: thisis    時間: 2012-6-7 23:36

戀鞋好正大家都有差唔多問題
作者: SKYLINER33    時間: 2012-6-8 00:30

收心頭好都咁難

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0