標題: 大家敢不敢出街易服?? [打印本頁]

作者: 和服迷    時間: 2012-5-20 19:20     標題: 大家敢不敢出街易服??

我本人真是不敢出街易服是人地會影相和比人x,只是在屋企易服><
作者: m2015    時間: 2012-5-20 19:31

出街
作者: adam5354    時間: 2012-5-20 19:38

我唔會出街易服
作者: tingtingchow31    時間: 2012-5-20 22:00

take ot easy la......crossdressing is becoming commom in hk !!
作者: D27    時間: 2012-5-20 22:16

我每次都係上大陸先CD出街,香港未試過
作者: karen0129lai    時間: 2012-5-20 22:24

唔會出街先易服~ 不過會換好衫先出街~
作者: GEM    時間: 2012-5-24 22:47

我成日都CD出街
作者: tszbb    時間: 2012-9-16 21:47

我成日都cd出街,不過係好夜同去啲無乜人嘅地方
作者: uniformx    時間: 2012-9-17 12:20

似就唔覺,冇問題
作者: ss.bf1943    時間: 2012-9-18 17:27

第一次一定好難3 ?1 x9 _; M  T% }
出多幾次就唔驚架啦
作者: 謝絕探訪    時間: 2012-9-18 18:21

我都不敢出街易服6 k" C9 n6 B" j; G
只會着左女裝先出街
作者: 音樂家    時間: 2012-9-18 18:54

每星期一至五都要著女裝suit, 化妝返工, 真慘
作者: kaloklau    時間: 2012-9-27 16:16

我都不敢易服出街
作者: template03    時間: 2012-9-27 18:46

出左街先易係好麻煩, 最好著定先~ 怕屋企附近的人, 就係最外邊穿外套長褲, 到自己認為OK就脫去
作者: anten    時間: 2012-9-28 11:42

試一試就敢了,現在全女裝上班,没人覺得奇怪了
作者: yui123456    時間: 2012-9-28 11:57

不太敢= " =
作者: lwhong3838    時間: 2012-9-30 20:37

我試過一次,CD落屋企樓下轉咗5分鐘之後就返屋企,驚俾人發現係CD!~
作者: flexchan    時間: 2012-10-4 21:20

我試過一次在凌晨時間CD出街呢!
作者: henry2007    時間: 2013-7-3 23:59

唔敢,雖然成日有個衝動cd出街,但最尾連屋企門口都唔敢出,而家就日日著女裝底底,間中著絲襪出街,但都搵長褲遮住……最大膽得一次著埋bra出街,不過都係著勁厚衫遮曬
作者: candy201314    時間: 2013-7-5 12:55

Yes 我會!
作者: kwong0444    時間: 2013-7-5 17:28

引用:
原帖由 henry2007 於 2013-7-3 23:59 發表   
! D) r  a- t; a* @0 f/ f, {唔敢,雖然成日有個衝動cd出街,但最尾連屋企門口都唔敢出,而家就日日著女裝底底,間中著絲襪出街,但都搵長褲遮住……最大膽得一次著埋bra出街,不過都係著勁厚衫遮曬
7 w4 K  d4 ?) `7 w* i0 Z我都同你一樣……
作者: fung2006    時間: 2013-7-5 19:44

未敢,希望學好化妝再同人一齊出街
作者: vincy1014    時間: 2013-7-19 02:37

引用:
原帖由 音樂家 於 2012-9-18 18:54 發表   
" z+ s4 u8 ^. E0 x1 \4 q每星期一至五都要著女裝suit, 化妝返工, 真慘
6 f! E7 G: F5 r0 C- O+ `) R9 [* n2 F& S
咁好? 老細接受到?0 Q5 j# s0 [, c  W$ c. v

7 R( I( D4 e3 S. M0 W0 i" C回正題: 我著好先出.
$ u% o( v: l1 S" f/ n* ]3 t' a: L0 {3 c" D" Q( d
作者: ionaa112233    時間: 2013-7-21 05:51

thx for share!!!
作者: annaladyboy    時間: 2013-7-26 15:32

我都唔敢,我或者永遠唔會,我身型一睇就知係男人
作者: cherry7962    時間: 2013-8-27 21:21

會, 仲要去到無雷公咁遠, 因為撞到熟人機會少D
作者: yoyochan    時間: 2013-8-30 12:35

我都唔敢CD出街!8 @1 n- l7 V7 V
不過平時只穿女裝底底和女裝窄身牛仔褲, 但會穿上中性或男裝上衣或T恤.出街&番工.
' o/ a0 m" w8 b' f/ r一去到冬天就連上衣都穿回女裝和帶回BraBra.! z/ A5 `# E9 x9 U2 X5 _
不過 外面還都穿上長褸!
作者: sally888    時間: 2013-8-30 13:34

都係唔岀得街,怕被人知 CD
作者: Tracyhahaha    時間: 2013-8-30 23:34

不敢啦,只敢在家中cd
作者: Rachel    時間: 2013-8-30 23:45

街、道、路、通都出過 XD
作者: erica88    時間: 2013-8-31 08:54

我都唔敢,驚比人發現
作者: seifuku    時間: 2013-8-31 09:16

戴mask~~~~
作者: Alice_Ho    時間: 2013-9-1 19:53

我都係自己一個在家沒人的時候才cd, 真係想揾人陪壯壯膽。。。(謝絕一切非cd者)
作者: lafinus    時間: 2013-9-1 22:44

好想,但唔敢
作者: 快樂女    時間: 2013-9-1 23:43

好想, 不過唔敢...個樣太man了
作者: 加里    時間: 2013-9-2 00:12

唔敢啦.....
2 }3 \, Z$ H) c8 p) x1 ~, ?其實就算係屋企CD都怕...
作者: GEORGIE    時間: 2013-9-2 18:36

我試過凌晨時份出街去附近公園CD,不過遇到0的飛仔,好驚!
作者: fung2006    時間: 2013-9-3 14:34

我都係跟你差不多,不過如果有同伴的話,
. h! j7 o8 S/ {可能會嘗試一下吧
作者: yukiwong1986    時間: 2013-9-4 12:13

唔會,雖然好想,但自己化妝唔叻,驚唔似
作者: adam5354    時間: 2013-9-4 12:47

引用:
原帖由 Alice_Ho 於 2013-9-1 19:53 發表   5 k9 O6 x6 T8 Z% x. [8 W; `! O" S
我都係自己一個在家沒人的時候才cd, 真係想揾人陪壯壯膽。。。(謝絕一切非cd者)
3 y3 Z2 s' N# w我可以陪妳出外嗎
作者: `雅雅zZ    時間: 2013-9-4 12:48

我不會易服.因為是基本上系女裝啦XD
作者: 月心妍    時間: 2013-9-4 14:57

試過兩次,勁驚囉
作者: Alice_Ho    時間: 2013-9-4 23:44

引用:
原帖由 adam5354 於 2013-9-4 12:47 發表   
7 h. x( a5 ~) D+ Y
( n& m- J' ?5 Z' E我可以陪妳出外嗎
4 `: }; x3 p! v5 |# o1 ~& T/ ]
. [4 Y) O6 c$ H- F6 p2 T9 v8 u當然冇問題啦,有婷婷姐在,我冇有怕啦
作者: angela    時間: 2013-9-5 04:59

間唔中會CD出街
作者: hzt322    時間: 2013-9-5 11:25

很少會哦
作者: 月心妍    時間: 2013-9-5 12:08

試過兩次,勁驚囉
作者: uniformx    時間: 2013-9-5 23:42

多次出學生5 x( }1 }/ j! o$ o1 w
琴晚先係柴灣坐通宵巴返石峽尾! O2 ~3 A$ [. U7 ~( H; T/ ~
(兩邊都係公廁變學生,兩邊都有人出入差啲中伏)
作者: yukiwong1986    時間: 2013-9-7 11:02

唔敢,所以成日都諗點解自己唔係女仔,唔可以光明正大著裙出街
作者: 235711    時間: 2013-9-8 00:45

我都好想試下
1 f+ R1 V1 g* r( G如果有伴可以交流下就好
% x) _3 ^" s4 t  lPm我) N6 V. W& L  g' `/ G: ^: J
Thank you
作者: Nurd    時間: 2013-9-14 18:38

唔敢,周圍都有識嘅人
作者: 偽娘    時間: 2013-9-14 19:13

[以前]經常都會出街6 d- ?: F0 U0 i+ L9 |
現在日日亡到嘔[上班]
作者: slivestar    時間: 2013-9-14 22:16

唔敢...
: |3 a6 o* @8 y6 k5 \( C8 E除非有女仔一齊出...
作者: maggieleung    時間: 2013-9-17 15:56

我經常都女裝去街
作者: hty    時間: 2013-9-23 12:06

不會,不會,不會......太難為情了!
作者: hellobeans    時間: 2013-9-23 15:49

試試下就會習慣啦
作者: siumingc    時間: 2013-9-23 16:30

我就唔敢o係香港cd出街........( W+ B4 I, ~$ d% e; [$ t; [( G
原因如下
  p# J/ Y3 F6 }, v/ t' _1) cd 左都唔知出門口, 不論係應付屋企定管理處.........
' K- M: R8 T( l+ V! D$ G, {屋企差不多長年有人
$ _. c* c% @2 a! q- c連係屋企唔出街cd一下都有點困難
, a1 O' R, W. y7 l6 z. W9 B5 ~0 [自己又未有能力搬出黎; R: Q6 I5 z5 d) r2 l. t4 i
就算唔計屋企人呢個問題6 ?6 {" o" D" [; O
管理處都係一個好煩問題! ^2 `) A; {  r9 x0 |
我屋企d阿伯又好有責任  [+ T2 ?8 P9 ^8 B
認到d住客d樣貌6 m+ T9 \! E) K  n
一有陌生面口就會問你去邊.........
1 q7 Z8 C$ [+ M6 q離開屋企都仲可以行後樓梯
6 x3 P4 N4 p( S! M2 ^, ?% z; r2 g8 C返屋企必須要經過管理處
5 D, u; t3 ^2 m, w) Q2) 驚俾人認出8 {3 L$ ^* `1 [  }3 Y$ W/ k. ?8 d
係自己住既城市始終壓力大d.........- ?# {4 \: N$ t# l
怕俾人認出係cd什至認出你係邊個3 z  u; u2 U8 C; l
香港話細唔細話大唔大8 U6 |2 S. G; y$ Z. r
有時d野好"斜"俾人撞到就撞到& T9 [, I) h4 V8 N
係香港呢個咁傳統的社會俾人認出你係cd
- l* S8 Z4 A( Y  b+ c8 W: \6 f實俾人覺得你係變態.............:(5 {( O6 ~! U5 c' l$ l' X. \
$ z6 I% q; s& I$ j& P& q$ E; f" H2 e5 t
所以咁耐以黎只係試過去旅行個陣先放心cd出街
+ m: ^. X9 R5 Y, `. T2 ~雖則都會有d驚俾人認出係cd1 n* X! F* {/ T6 g
但比係香港壓力細好多
作者: ben_son_wong    時間: 2013-9-26 18:21

我都會cd出街,不過係好夜同去啲無乜人嘅地方
作者: annie    時間: 2013-9-28 00:35

屋企長期有人想CD都無辦法
) ^/ ?: ]5 T2 s$ z& O. Y' `試過出街變裝時又被人偷窺
, c# A% v, a3 s5 `+ j6 e1 m最後只著女裝內衣絲襪出街又撞到熟人" Z5 u/ L# b& j/ G6 \% U
嚇到唔敢出街CD
作者: tcl929    時間: 2014-3-31 01:03

唔敢玩send俾人見到
作者: kinkinbb    時間: 2014-3-31 01:18

想~~ 但系5敢
作者: ZOE.HO    時間: 2014-3-31 09:09

準備好cd物品后,去遠離屋企既地方搵廁所換衫,最煩系處理頭髮
作者: Yukari    時間: 2017-1-20 00:17

冇咩好驚 因為我有補給站(美容院)俾我補妝/換衫 仲有成班靚女美容師可以俾意見我同幫我壯膽 總之冇一次偽街是有孤軍作戰的感覺
6 K3 T: V' w4 {! E
% W6 \: M. v/ s8 }% N5 u/ V6 N衣著正正常常而且妝容唔誇張喺街係冇咩人理你 警察都係咁
作者: ky_yu1992    時間: 2017-1-20 00:28

其實我不怕路上的人!正正常常無人理你的! $ k- D  |) Q8 l  [3 {% e, A/ M
只是怕見到識得的人!
' X2 L9 h% R" F& q) d! K8 h無論你CD技巧幾高超,識得你的朋友總可以認得出!
作者: 蔚藍的天空    時間: 2017-1-23 00:18

引用:
原帖由 GEM 於 2012-5-24 22:47 發表   
4 o4 n/ j7 n4 n& ?5 m我成日都CD出街
. H- a- i" d- w* h& s. a2 o1 m) C  C3 d: v7 A
0 {* e8 o8 q0 l6 x0 m
icon是你嗎" ?1 H' w9 Q; e$ M, {  J5 j9 c

0 P( E3 q3 G+ Y+ G4 C0 Y$ a咁樣出街梗係無問題 - y: j5 x$ J7 i0 z$ r, ~
隨時街上大把男性問你拎電話
作者: 蔚藍的天空    時間: 2017-1-23 00:23

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-9-23 16:30 發表   
7 S1 X/ W# ~2 W9 e( \6 [我就唔敢o係香港cd出街........
2 w; j, U% _6 ]) Z5 s) p原因如下5 j" S; w8 c" w" y2 [3 ]
1) cd 左都唔知出門口, 不論係應付屋企定管理處.........! y) s' `  |: N9 f+ ~1 [4 T, ?
屋企差不多長年有人
6 @9 N+ O6 O3 C+ w連係屋企唔出街cd一下都有點困難
5 ?& G$ U0 Y6 L# S/ W) r自己又未有能力搬出黎1 j: T( z% X6 ~( x9 |  b1 m
就算唔計屋企人呢個問題& e7 s. R  W) F7 x- A8 L5 O1 e
管理處 ...
' H" x9 h; j. @' E

+ a1 ^: q$ k; f3 K$ G0 n' b" w& R  k. _# z0 g7 Y
你說的很有道理
6 m- Z; y5 ]/ L! [% Y# x/ R0 M這兒是香港
作者: 蔚藍的天空    時間: 2017-1-23 00:33

引用:
原帖由 Rachel 於 2013-8-30 23:45 發表   
! V& `0 [* t% x( p街、道、路、通都出過 XD
2 i7 q* ~- y, a# f" L- ~$ r
+ q1 i, C/ i' y/ \* r! I$ A太勇敢了
作者: Rachel    時間: 2017-1-24 18:21

引用:
原帖由 蔚藍的天空 於 2017-1-23 00:33 發表
3 a2 [+ v9 N+ |2 X( _7 A/ K- X3 G
% M5 G$ Q" Y. @4 ], J  }
太勇敢了
) N8 R" h0 t+ X1 h1 C8 n! w$ TStrasse, Gasse, Rue都出埋 XD

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0