標題: 大家好! 好耐無見! [打印本頁]

作者: pesch    時間: 2012-7-17 11:51     標題: 大家好! 好耐無見!

屈指一算都有差唔多三個月無出文 7 G. W% r3 w7 E& X* _# B
我一直都有keep 住上hkcdtv, 不過一想check PM 就無法顯示網頁
+ z/ t) k: U; W/ B# _所以對所有PM 過我既朋友講聲對唔住

' c& _2 ~- l7 v& ~& F) k) @. d  J4 _1 Y
呢幾個月返左大陸做野, 邊個地方就唔方便講
; f$ ~+ O  x& Y: ]7 Y呢幾個月既經歷, 我覺得大陸既文化, 比起香港更加接受CD 出街
' \; k8 y8 r* ]2 N! D2 Q, F+ @6 l" e8 p# V( _. \
係大陸有時坐巴士坐地鐵, 間唔中都會見到有人CD, w7 K. J3 D2 t+ N
身邊既人反而對佢地唔會有奇怪既目光
: b' o5 H- I8 Y- U3 D# c係香港我見過有c9 會同身邊既朋友大大聲講對面有人扮女人, 呢D 說話真係好un 耳 7 z! l5 ^2 a9 Z. Q4 D

$ L( }* u! b/ B1 Z  S; A4 }/ w, o& q有時去鞋舖, 見到有同我差唔多年紀既男仔買女裝鞋, sales 唔覺得奇怪不突止& i8 {$ a+ z0 z! R+ A1 h0 U
仲好好客咁推銷比個男仔
" }8 ~# S3 H0 z% g. t
/ t0 m8 E0 ~3 K* ?+ P; x+ j我住果度比較偏僻, 夜晚無乜(應該話無)行人行過, 都膽大心細咁試左我第一次著小學校服咁易服出街 0 k5 q' y! ]" x7 y# W+ H4 R1 \- [, i
詳情我慢慢再講, 晨咁早走難咁返黎香港, 好眼訓..
作者: pcken    時間: 2012-7-17 12:43

Looking forward of you whole story
作者: lkysu    時間: 2012-7-17 23:36

唔怪得只見你有on又沒回應
) p0 t5 f- T1 T: n8 E( y6 ~以為你唔cd定點了
' s9 d$ N8 b- x. j8 ]4 g3 p
+ A$ `2 V0 x2 z7 A% v- ^所以說香港其實好封閉的& s/ W4 M# C9 |0 b. d, R
講話咩都接受到 其實最接受唔到 (當然只限cd或相關的事)
! o! m( _' J, f$ q% ?去某校服店買多幾件校服 都比人拒絕5 I) s/ e; ?8 A
話只賣比學生wor 信你個個都傻啦
6 d0 S/ p- s: Q6 e$ o1 V& }有錢都唔賺 之后改去另一間買了幾件pe
9 \2 R' \# d6 @8 f; T4 s0 S3 o$ n4 v* p* f  t4 y' Y- `! E6 y  e
咁就等下您的故仔啦
作者: daniella    時間: 2012-7-18 11:09

咁又係丫∼大陸好似對偽娘呢樣野見怪不怪,所以CD都唔成為個咩問題
作者: ashleyashley    時間: 2012-7-18 19:05

wait for your story~

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0