標題: 有人喜歡旗袍的嗎?穿出門會不會很怪 [打印本頁]

作者: henry12367    時間: 2012-8-21 09:12     標題: 有人喜歡旗袍的嗎?穿出門會不會很怪

有人喜歡旗袍的嗎?+ l( Z, h- |) v( @" g8 O
穿出門會不會很怪?& `; r( ^' b9 {* ?) |
畢竟現在很少女生會穿旗袍上街了# m* X& V& [* X7 L# n
何況是CD# |, G) P. }, H  }, ^6 E
真想穿旗袍上街走走看
作者: kidnappedyvonne    時間: 2012-8-21 10:09

我都好鐘意旗袍啊,不過我未試過著出街,同埋真係要身材keep得好好,而家我肥O左好難著得上身...
作者: 梁山伯    時間: 2012-8-21 11:07

在家里穿上玩一下已經很不錯了, 穿上街會很礙眼的, 除非是哈囉喂啦 !
作者: cxyx    時間: 2012-8-21 13:16

我很喜歡旗袍,但身材不好,更加不會穿出門
作者: mercury1    時間: 2012-8-21 18:50

真光女書院夏季旗袍,出行都OK、你似唔似女仔先
作者: mldeeu    時間: 2012-8-21 20:17

旗袍不是隨便人可以穿的,身材不夠好穿起來很嚇人低!
作者: kof_1998    時間: 2012-8-21 21:55

淨係敢响屋企著咋...
作者: bbalice    時間: 2012-8-21 23:00

萬聖節好多人著出街的,可以一試
作者: 1980718    時間: 2012-8-21 23:12

很想先把濃密的體毛清除, 再裸身著上肚兜+旗袍!
作者: zheyang    時間: 2012-8-21 23:21     標題: 回復 9# 1980718 的帖子

光想想就很兴奋了,支持
作者: GE9596    時間: 2012-8-25 22:31

只喜歡穿上打JJ
作者: yy326    時間: 2012-8-28 17:27

著出街真係會幾礙眼
作者: willy    時間: 2012-8-29 20:14

我自己都鐘意著旗袍; 不過要有身材先著得好睇, 有一段時間我晚晚著旗袍訓覺, 種感覺真係好正.
作者: kidnappedyvonne    時間: 2012-8-30 10:09     標題: 回復 13# willy 的帖子

著旗袍O訓覺唔會覺得好窄唔舒服嗎?
作者: willy    時間: 2012-8-30 19:24

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2012-8-30 10:09 發表   " h4 W$ J8 x% ~: k/ F! c
著旗袍O訓覺唔會覺得好窄唔舒服嗎?
5 c# R! V- X0 Z/ s9 }$ [
& k6 S$ r/ e; _+ m. L8 e0 U; g; Z5 s
係有少少緊身, 但係自己就最鐘意呢種感覺.
作者: kidnappedyvonne    時間: 2012-8-31 10:18

引用:
原帖由 willy 於 2012-8-30 19:24 發表   
* d$ X; G+ u2 l! ]
: T, \$ j2 ]5 L7 Z2 }1 J# b' x8 B
2 G: I7 Z, s  |係有少少緊身, 但係自己就最鐘意呢種感覺.
9 N' [) @0 R6 l# {% ^( o下次屋企人去旅行時等我試O下先,或者試O下加埋綁住自己,哈哈...
作者: htc    時間: 2012-8-31 14:53

sch uniform ok ge....but not those expensive ones
作者: willy    時間: 2012-8-31 18:24

引用:
原帖由 htc 於 2012-8-31 14:53 發表   5 A; Y  q6 O+ O
sch uniform ok ge....but not those expensive ones
9 ~# F* _% }2 h  j4 I  p" a/ @: U
- T8 G% f0 k9 s- ^+ ~其實去女人街旗袍都唔會太貴, $200以下有交易~
作者: kidnappedyvonne    時間: 2012-8-31 22:31

唔知花園街有冇O個O的旗袍款連身裙,即係下身係傘裙O個款賣?
作者: kaloklau    時間: 2012-9-26 16:06

我都鍾意旗袍,不過無膽量著出街
作者: a0862329    時間: 2012-10-17 12:33

我超鍾意旗袍呀!!我有三件係屋企...9 h; I. x+ Y( t" J* k
一件係培道既白色旗袍,兩件係在街買的旗袍...
$ Y7 \' `- w6 _' P" E有件仲好fit我條女,真係超正...我都試過同佢出街影過相,$ q- M8 \6 V( U; y; K5 V
而家睇返都覺得好正~~
作者: mandylieu    時間: 2012-10-17 15:39

穿出街無問題, 扮做酒樓知客就成
作者: maria-ng    時間: 2012-10-20 22:05

其實除了旗袍,傳統唐裝大襟衫也很美呢.............
作者: yui123456    時間: 2012-10-22 09:02

我也很喜歡旗袍
作者: seifuku    時間: 2012-10-22 09:56

旗袍真的不錯∼∼∼∼∼
作者: n151024    時間: 2012-12-14 09:27

<現代人人很少穿旗袍的有川大概是桂復及的採比較有可能>
作者: jacjac    時間: 2013-5-14 01:42

我都好鍾意旗袍呀
作者: catherineL    時間: 2013-5-14 02:22

I have a black see through short one. Very sexy when wearing out.
作者: newstar2007    時間: 2013-6-21 02:38

我很喜歡旗袍,但身材不好
, r7 ?- l( m" l" X+ D0 ~: }跟本穿不下  買來只能看......

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0