標題: 有冇姊妹有留長髮?? [打印本頁]

作者: humenfemme    時間: 2012-9-4 12:57     標題: 有冇姊妹有留長髮??

有嘅姐妹係做邊一行??6 `' p0 H. M. ?* C9 P* v
想搵份俾我留長髮嘅工
作者: TIFA    時間: 2012-9-4 15:19

我不算太長過左肩膀少少,在香港某大集團做會計
作者: 謝絕探訪    時間: 2012-9-4 15:32

中學生2 |4 h2 K# J6 d/ P5 Q! Q
長D都比人捉
作者: temp1985    時間: 2012-9-4 17:38

我以前做廣告,頭髮都好長
作者: 08miki08    時間: 2012-9-4 21:26

金融,長到心口啦
作者: karen0129lai    時間: 2012-9-4 21:58

過膊頭~ 做飲食, 有髮網, 唔怕熱都ok~ 不過要自己堅持, 因為好多"多口"既人話我唔剪頭髮, 但話得事果D無出聲~
作者: adam5354    時間: 2012-9-5 13:29

咁長~~做電腦~~
# J4 z/ y5 c/ H& F' C! v, G6 ?) h/ i  b! {* H& {1 @  K' @
http://www.hkcdtv.com/redirect.php?tid=29921&goto=newpost
作者: tyhnjki    時間: 2012-9-5 20:00

明明大家都係電腦點解我in左差唔多20次都無咩回覆....% J4 e' @4 m( L. h* ?/ d+ y% z% ^

3 @9 w7 H0 k1 {唔係好有料衰多樣成功率又低d...
作者: humenfemme    時間: 2012-9-5 21:49     標題: 回復 5# 08miki08 的帖子

做金融? 駛唔駛見客?
5 k" ?. q3 g1 I5 D& ?我幾擔心因為要見客唔俾留...
作者: 08miki08    時間: 2012-9-5 22:11

引用:
原帖由 humenfemme 於 2012-9-5 21:49 發表   
- X. [! @# P, F. a- l/ R做金融? 駛唔駛見客?
1 b" j; P6 Q: n7 t% x- F8 A) z我幾擔心因為要見客唔俾留...
- V% i6 O$ t: U2 K4 j( @% S# B( [/ k  z
做後勤, 所以唔係見客
作者: karen0129lai    時間: 2012-9-5 23:25

其實長短頭髮都唔係問題~ 最緊要係你長得黎整潔~ 做電腦我覺得最好你紥返起佢~ 話晒要用手做野, 唔好俾人見倒你成日俾D頭髮阻住做野, 成日要撥佢咁~ 反而你短頭髮得黎烏烏wear wear咁既話, 在我而言, 一定唔請~ 做飲食, 清潔衛生好重要~
作者: tyhnjki    時間: 2012-9-6 12:48

引用:
原帖由 karen0129lai 於 2012-9-5 23:25 發表   
- ^% F  _% X" w/ S: J其實長短頭髮都唔係問題~ 最緊要係你長得黎整潔~ 做電腦我覺得最好你紥返起佢~ 話晒要用手做野, 唔好俾人見倒你成日俾D頭髮阻住做野, 成日要撥佢咁~ 反而你短頭髮得黎烏烏wear wear咁既話, 在我而言, 一定唔請 ...
& J4 z/ K5 V8 n0 v
: N9 p8 [+ B# i1 [. I' |# q: d  J
我都有扎起嫁呢... 見左成18份先有1份話請...
作者: karen0129lai    時間: 2012-9-7 03:55     標題: 回復 12# tyhnjki 的帖子

咁我個point都只係話咁做會好D姐~ 長頭髮既男仔... 唔係人人接受倒...
9 z. y: p8 `& ^  A
/ e" _6 N+ S' L7 I( [不過D人都好好笑~ 記得初初留果陣, 有個阿姨同我講"男人不嬲都短頭髮架喎~" 我心諗"頂你丫~ 我女仔黎架~" 之後回左佢一句" 我睇D畫像, 孔子都好長頭髮架喎~ 講不嬲既話, 應該係不嬲都長頭髮喎~" 佢即時無聲出~
作者: tyhnjki    時間: 2012-9-7 11:12     標題: 回復 13# karen0129lai 的帖子

反然無咩人咁同我講過....3 m' n& }7 w8 u* e( }: I3 Q" m
只係平時去廁所有時比洗廁所d叔叔誤會就係...7 _7 F9 O& f! w" P/ Y* a
4 y6 x2 A; N& B$ I( ~: |
話說留到到肩就開始甩頭髮甩得多>~<
作者: angela_fung    時間: 2012-9-8 21:35

引用:
原帖由 tyhnjki 於 2012-9-7 11:12 發表   
. }7 F! e/ v/ o  p4 |+ _反然無咩人咁同我講過....4 f- S4 k' c* \; p# |$ r
只係平時去廁所有時比洗廁所d叔叔誤會就係...
9 k! f! A; I2 K& r+ S' G6 z: c6 W5 F8 ]4 \' A) w& x# J& o
話說留到到肩就開始甩頭髮甩得多>~
7 U. X- Y$ H, C: S/ D1 i0 ^9 P
7 c* I. G4 }' `0 r$ F+ D( ?
我幾年前長長地果陣都試過
作者: tyhnjki    時間: 2012-9-9 00:48

引用:
原帖由 angela_fung 於 2012-9-8 21:35 發表   
& o2 N6 p9 z( L- S7 b* S/ D) D4 c; v; n

9 G$ H9 V* y! s& d( S: m& v6 L我幾年前長長地果陣都試過
& s- W6 x5 M- J3 P) U
5 ^# c: ~% X/ e0 G( J以前長到胸口個時就無咩問題... 係唔長唔短係下巴左右就好易誤會..

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0