標題: 大家可唔可以幫下我? [打印本頁]

作者: ss.bf1943    時間: 2012-9-16 18:26     標題: 大家可唔可以幫下我?

我係CD新手8 _2 ?& o' Y% b% V
平時都係著屋企人D絲襪
$ V2 Q2 L+ G: U不過而家我自己好想收藏自己既校服$ ?8 ~. d, b" @+ G$ h# n: \8 Y' W
我知道放係屋企一定會比人發現
% d7 N& X9 g- ~# x我都唔想比屋企人知><- ~: J- j, n4 y  L' k+ n3 Q
請問大家知唔知道有咩地方可以比我收藏自己既衣物同埋CD?
作者: eczqwdxas    時間: 2012-9-16 18:41

租個迷你倉,但係你經濟負唔負擔到先
作者: willy    時間: 2012-9-16 18:57

引用:
原帖由 eczqwdxas 於 2012-9-16 18:41 發表   
  a. n0 p1 O: N6 \7 S5 p租個迷你倉,但係你經濟負唔負擔到先
1 W2 M2 M+ l! u1 G) _# r$ K. h& R0 V5 x' m  n7 w- s6 D2 Y7 o5 I8 S; R
如果想平少少可以租個LOCKER. 但要注意的係唔係間間公司都有呢個SERVICE. 如果租LOCKER你就唔好預可以放好多野. 我自己都租緊LOCKER;4 }6 R3 f( \$ e  U( t7 W
宜家個LOCKER都滿曬唔知點算好ING....
作者: ss.bf1943    時間: 2012-9-16 18:59

PS:我今年F.4....
作者: eczqwdxas    時間: 2012-9-16 19:06

咁一係你是但搵個書包,d校服放低,d書放上面,  N6 ]% T# g! ]+ F# z
你咪話d書好重要,唔好搞你d野
# X$ P3 }$ r# M( G+ {/ n9 ^7 n3 a. N+ m2 C: ^, z! [
唔用書包就換個箱,校服放下面,書放上面,( m  W6 G! E2 |" E3 p, |% W: ?
最緊要係同屋企人講,d書好重要唔好搞
作者: ss.bf1943    時間: 2012-9-16 19:16

放係屋企一定比人知5 P8 H9 m4 N: j: Q/ Q% f
因為我唔係自己一間房
9 Y  a8 @/ q+ t# Y  c9 E所以我想問下出邊有冇地方可以放同埋CD埋
作者: eczqwdxas    時間: 2012-9-16 19:24

引用:
原帖由 ss.bf1943 於 2012-9-16 19:16 發表   
9 R1 ~, m& g! @8 `7 u; l/ ?/ t3 B6 e放係屋企一定比人知
1 x; }+ ~! u6 _  w0 x! k因為我唔係自己一間房4 S2 K7 A& f, b- g1 O# ~7 t" t5 \  ]+ N
所以我想問下出邊有冇地方可以放同埋CD埋
/ K" n1 h9 j5 X3 T" N, `. d

7 W9 H* }4 u1 {學校儲物櫃(非常大膽既做法)@@
2 R, R: ~5 P7 X( J" r8 o5 [如果以你e家既情況好比較難收埋呢d野
作者: ss.bf1943    時間: 2012-9-16 19:36

學校儲物櫃..............................' {: ^3 O# V3 `' D. S$ E6 P; {2 p
之前真係無想過有呢個方法
; r  H3 a# C& k9 K- \% S不過都係行唔通
' W/ v% _# e1 ]因為學校會check
作者: eczqwdxas    時間: 2012-9-16 20:40

你體育堂洗唔洗上堂先換3?1 M8 O  S) _4 U4 E
如果要既,你可以換個大袋裝住(唔好透明),體育3放頂,校服放下面,
4 `; y# Y! y  C- Z) I- f  c$ q斷估D人都唔會特登搞你D 3掛(上完堂咁鬼臭仲邊有人搞XD)
作者: ss.bf1943    時間: 2012-9-16 20:43

不過d 3 都要洗架
; X5 P& ~! k1 X: p% W我真係唔敢放係學校
$ p- \0 _) n  o# @& F, h$ C; n比人知道要自殺架
作者: eczqwdxas    時間: 2012-9-16 20:50

引用:
原帖由 ss.bf1943 於 2012-9-16 20:43 發表     V  \( T3 j' Y! \3 Q" f8 `6 _
不過d 3 都要洗架9 R& }8 s6 J' h+ O6 C
我真係唔敢放係學校5 G/ v! X) C6 N4 @& r; R( m
比人知道要自殺架
* w( [5 w5 C% }. B0 E- l
  b1 w7 V6 C, w' i# r: k% J: H% V( ]
咁真係冇計,一係只買比較細既部件過下引先,% |! _# d, ^0 r/ X, R9 _
如腰帶,我都係咁架炸(屋企有工人唔方便)
作者: wawa520    時間: 2012-9-17 00:58

mix with some stuff and ut it under the bed
作者: ggsw    時間: 2012-9-22 16:29

可以放我这,你想CD时,就过来,但一般是晚上
作者: 1677    時間: 2012-9-23 15:56

自己搵個有鎖o既櫃桶,lock起佢!
2 z1 o9 P+ L' q- r8 r7 j& R鎖匙跟身,出街都帶埋,咁屋企人就搞唔到!
作者: siumingyo    時間: 2012-9-25 02:36

唔好放屋企丫!! 我D野比屋企人強逼性放囉垃圾桶!! 個心痛到仆街!

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0