標題: 各位姐姐們 請問 鞋碼 [打印本頁]

作者: apple30043    時間: 2012-10-4 15:52     標題: 各位姐姐們 請問 鞋碼

我最近想 嘗試看看  高跟鞋 但事 又不知道 能穿幾號 我男鞋 26.5 27 27.5 換成高跟女鞋 是幾號???
作者: adam5354    時間: 2012-10-4 19:04

咁…請問妳腳掌長度同濶度係幾CM呢?
作者: apple30043    時間: 2012-10-4 21:54     標題: 回復 2# adam5354 的帖子

大概 長 26 寬 10
作者: karen0129lai    時間: 2012-10-4 22:06

參考一下~
0 \% e0 V9 n$ c) _有D野可以問下谷哥先~ 搵唔倒或睇左唔明再問會好D~ 問既野無咁空泛, 你要既答案會快D出現架~! G2 \9 n' G- K( U, v. v5 q; j
http://blog.xuite.net/qzwxeasd/Note/28974929
作者: TIFA    時間: 2012-10-4 22:48

女生高跟鞋一般買到最大碼是39碼等如長24.5cm,你大概 長 26 ,最少要42碼才合穿
作者: apple30043    時間: 2012-10-4 22:56

謝謝 =)...................
作者: adam5354    時間: 2012-10-4 23:34

附上尺碼表~~9 m0 I9 f+ F7 X5 v& s& M
[attach]73789[/attach]
作者: ilsilk99    時間: 2012-10-4 23:58

謝謝提供詳細尺寸圖
作者: lwhong3838    時間: 2012-10-5 02:13

係咪外國碼會偏大呢?
作者: wolford    時間: 2012-10-5 06:14

外國碼係會偏大少少, 但都要睇返款同牌子, 正常歐洲碼都無乜分男女, 所以男裝42, 買女裝42都應該著到, 要留意中國都係以30幾40幾分碼, 但會細歐碼約兩個碼, 所以淘宝買鞋要小心D, 如果想試清楚size, 建議你去馬莎買對42鞋試下(女裝最大42), 因為可以退貨0 z7 x: t7 K' H* X3 j+ ^& i0 b  b

3 [0 D6 Y/ I, p: N/ n6 s[ 本帖最後由 wolford 於 2012-10-5 06:19 編輯 ]

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0