標題: 大家建議我應該點裝扮好呢 [打印本頁]

作者: flexchan    時間: 2012-10-11 00:08     標題: 大家建議我應該點裝扮好呢

我本身五各官不是太差:長睫毛雙眼皮+高鼻,皮膚也ok。 $ t% m  R! @/ C' @* t
不過,我有2死症就是面很長及眉粗(即係有d似北斗之拳的"健次郎",不過我下巴俾佢再長少少 )
- d7 h% \6 G; n' }7 h, G% I9 \我試帶了假髮化妝重覺得怪怪的。 有沒有sister/brother建議下我應帶那款假髮CD及應怎樣化妝好呢?
3 J1 U; v  c# W; R$ b0 j& W( U4 O6 E
Many thx!!!
作者: TIFA    時間: 2012-10-11 08:15

面長不是死症但加上廋就是了,眉可以去美容院修,想修到怎樣也可以,我面形也和你很像長面和廋,因此我努力增肥,你可以找一下我在這發過的相看看怎樣,但近來廋了機個月沒放相,現在再開始增肥中
作者: 校服收藏者    時間: 2012-10-11 13:33

POST張相上黎睇睇先
作者: 小山丘    時間: 2012-10-11 16:23

眉毛的話,留海髮型應該ok
: H0 O- n! ]: T- f9 a面長我就吾知啦~~~希望幫到你
% K: X  ]: E( [% ^+ C3 Q加油~~~
作者: karen0129lai    時間: 2012-10-11 21:59

改不了世界就改變心態~
4 r' D* R1 s* q* ]" K; I. _而家無女人面長架?! 你屋企人都有女人加嘛~/ B4 S% e- f! |9 X5 Q7 y: t2 a; U9 e
你真係想似女人, 修眉都唔係最緊要~ 神態舉止更重要啊~
作者: qwe123asd123zxc    時間: 2012-10-11 22:05

有圖先有計傾:P
作者: 涼宮春日    時間: 2012-10-11 22:32

沒有相很難幫你
作者: flexchan    時間: 2012-10-11 23:30     標題: 回復 7# 涼宮春日 的帖子

post 男裝相ok?
) u( \8 o* K) Z+ b6 w5 K9 Q我不懂化妝, 女裝怕會嚇人.
作者: AliceChong    時間: 2012-10-11 23:32

買本少女化妝書睇下有咩妝岩你啦
作者: tyhnjki    時間: 2012-10-11 23:53

成日都係背後比人叫小姐之後一出聲出返先生好失望....
, @/ |$ t* Y# E6 |, ~/ H: {1 b- r5 i  r5 L; X5 k' V' H4 N9 B  g
PS: 最近頭髮開始到肩比人叫返先生...

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0