標題: 有冇人試過台灣出品既綠十字壓力絲襪 [打印本頁]

作者: copo    時間: 2012-12-3 16:53     標題: 有冇人試過台灣出品既綠十字壓力絲襪

[attach]76636[/attach]如題, 有冇人試過好唔好? 我見TAOBAO有得賣, 都唔平.  F% ~$ {& @  |, c+ }
http://lvshizijinpin.tmall.com/s ... p;shop_id=100231173, \$ }; I+ c$ }+ |+ d; X6 ?1 k

/ v6 Q$ G& J3 H& b# K7 a4 G3 y另外搭單問埋, 可能都有好多人問過....
5 J/ }7 @/ X& \4 `- P# }想問港龍D絲襪會係咩牌子...我買過好多歐洲款NAVY色同深藍色都唔似...其次係見佢地著起上嚟好緊..同有種油亮效果, 好難搵   h1 J4 b: J' |; ^
最衰識唔到港龍女友- J+ K& O  ^! {& ^/ ]
& Z, w% c+ f. i5 o$ q4 K
通常佢地著上身時個膝頭關節位對絲襪都見會起褶, 好似對襪太長咁, 唔知會唔會係用鬼婆SIZE歐洲貨.3 \5 Y+ x* q9 Y# Y9 P( Q
# E0 T* h7 o$ W  l
作者: 十指套衣裳    時間: 2012-12-4 11:41

感覺上ka 絲襪應該係壓力襪嚟嘅
$ `6 C1 ?4 ]. D3 s7 d9 y曾經買過一對聲稱係ka 絲襪亦都可以証實
2 S/ \2 E3 Y9 K- w" K& c1 o8 K對絲襪已經送左俾第個cd' M! \6 F  z* m' t# c( [# O3 J+ A6 [4 G5 m

: p+ D1 z9 a- N類似嘅藍色絲襪最近係深圳買過* {6 D/ o/ B# `, A+ b
係連鎖店"westwind 西遇"嘅出品
9 n0 F( ^8 y& H
! F8 P5 H2 J+ W% `遲d po相
作者: copo    時間: 2012-12-4 14:38

引用:
原帖由 十指套衣裳 於 2012-12-4 11:41 發表   
2 ]! ^/ K5 c7 v1 I/ e: e! d感覺上ka 絲襪應該係壓力襪嚟嘅
0 Q/ {4 ?4 R3 a) t7 B# N曾經買過一對聲稱係ka 絲襪亦都可以証實$ j+ s% m9 G, C( n- O# o4 |
對絲襪已經送左俾第個cd
) r  X0 D7 t3 a1 s, C
% Z8 j$ D8 e3 g' m" h% Y類似嘅藍色絲襪最近係深圳買過
  E) k9 ]! Q( F$ `6 G& \- E- `係連鎖店"westwind 西遇"嘅出品
5 ?/ I& V3 b7 Q2 G! c+ i  y
; a  D& L: M/ A: c% u/ k4 v7 J遲d po相
" z* C6 ]1 {( k) O
+ N4 u' H1 s' F, K, e3 |2 W" t# ~4 n
多謝分享,等你嘅相。
2 v& E8 l; w/ b  ^8 U4 v% h咁ka絲襪可能係國產貨?
作者: 十指套衣裳    時間: 2012-12-4 15:06

引用:
原帖由 copo 於 2012-12-4 14:38 發表   
7 S- y/ o  K. R6 d( D+ F6 [% v; X" G8 n* Z8 M0 d+ `+ U# A

: c& J$ ?( U5 [9 e
4 X! p' {; ^5 a0 ]2 h9 c% b5 B多謝分享,等你嘅相。9 x* n) B6 c2 O+ S' j: U
咁ka絲襪可能係國產貨?
( B% @& C4 k0 r* z: w; i! l2 Z- x* ~
我上次買到個隻係意大利嘅
& [  g! x+ L; _: G% S. ?9 p質地係壓力襪, 襠位係魚網. ~( B2 _5 n) y8 E- u8 _- [
顏色match ka 個隻
1 Y, F$ [7 M+ Y* `所以我相信應該係ka用緊嘅/ y; j* i6 U7 `  P

4 R; S$ `9 d0 h( s+ B# {9 C我係深圳買嘅只係顏色雷同
" @4 b* z6 l& f5 u5 \" j質地係一般厚絲襪
作者: copo    時間: 2012-12-4 18:57

引用:
原帖由 十指套衣裳 於 2012-12-4 15:06 發表   
- x  R9 I! P+ V0 S3 Z6 }: S
" x, C+ ~2 L/ J- ~1 m
8 s+ }" g1 b7 p. c/ l& F1 y, H我上次買到個隻係意大利嘅
+ H, S4 i! r$ m質地係壓力襪, 襠位係魚網
" a" C$ K! R7 J" ~5 C8 H顏色match ka 個隻  V; v3 h( I$ t3 W& I
所以我相信應該係ka用緊嘅
7 r( |- S  F: S% j% Q5 N( s
( U1 K3 O) o% H我係深圳買嘅只係顏色雷同
1 v$ P- B2 r1 f質地係一般厚絲襪
6 u" O' u3 [% v: }
1 T2 k& b* d* y# B: l. ]9 N! ]4 h$ J
可唔可以分享意大利嗰隻係咩牌子同款式,感激。
作者: 十指套衣裳    時間: 2012-12-4 20:22

引用:
原帖由 copo 於 2012-12-4 18:57 發表   , {- j5 t' N; ]0 S; b  r! v
2 c8 `/ ~: N( [' J% U
) T& e! e7 _5 Z$ F) B2 B! x) s
  c+ F$ u: C# |" ]
可唔可以分享意大利嗰隻係咩牌子同款式,感激。
6 O( J2 L3 @  I) T* g) l% W5 _
6 y- @- i1 R# ~! N+ w  G4 Q; D5 \買嗰時冇影低牌子...
( N' c0 P5 e4 e# g# n0 K) f' u0 Z2 }我試下可唔可以要返嚟玩+拍
8 X2 ^& b. \0 _3 W/ y/ n3 G/ C# R4 ~: Z+ W9 {
另外, 以下係深圳深藍色絲襪同...勿見笑
作者: copo    時間: 2012-12-4 23:34

wow...d圖好正,多謝分享。
* ~( P5 c- s* {5 a: w希望你搵得返意大利壓力襪嗰款分享。
1 S+ [' s1 Y3 T1 ~) \- V$ T! @. K6 B! _; X  D
另外見到香港航空d空姐著住一款厚身嘅絲襪又係好靚,好緊身,應該又係壓力䌩,
; k/ ~9 J) H9 z5 J! n! x# {好油光,我去過一次朋友屋企佢屋企有人做香港航空,見到係著破無素足呢個牌子,不過係薄款,
1 ~& q: z. Y, E8 N. M7 Z厚款就唔知係咩牌子喇。
作者: concord    時間: 2012-12-5 00:15

引用:
原帖由 十指套衣裳 於 2012-12-4 02:06 發表   
0 t. N; I- C% y- k  Z) {# p
/ Z3 J9 J/ n/ j2 o- O! E
9 c3 ?( p4 S- L& e襠位係魚網/ c5 Z, _8 c+ U, r
. M8 w! G6 z/ e4 U4 [" V

4 }, `1 n1 m( k4 s, B4 {我唔係好明
作者: 十指套衣裳    時間: 2012-12-5 14:02

引用:
原帖由 copo 於 2012-12-4 23:34 發表   
) _7 s4 }; j- p+ D$ D" B5 iwow...d圖好正,多謝分享。
& I; K; F+ S1 O5 C1 o, F希望你搵得返意大利壓力襪嗰款分享。
2 u. y  u' @& C) I9 k( k# M2 _
7 L7 I! r; `1 r$ f" Y另外見到香港航空d空姐著住一款厚身嘅絲襪又係好靚,好緊身,應該又係壓力䌩,
) g7 _  @) G  V5 C4 k7 \好油光,我去過一次朋友屋企佢屋企有人做香港 ...
1 i1 W, E+ q1 m: j0 _
' Z: S: i) b; a; j* [4 `5 u* g9 m- O1 u& z+ j! o' n- u; V
油光應該係壓力襪
  V% j* Y* F- D6 I+ K自己收藏嘅壓力襪全部都係油光
5 E* w3 X  R: v& C, F) q我最近可以近距離望空姐,感覺上好似少左著壓力襪
& H9 i6 x4 O5 p" w
  N) ^5 g) b9 v8 d
6 ?5 S* y+ Q3 E" x令外成日見到有女仔著油光絲襪
7 c& I( M  a' ^$ J& b( t7 Z& u- o不過又唔似壓力壓襪,因為厚身d嘅: z+ I4 s; i' j$ f  H' o
唔知道叫乜同邊度有售賣
作者: copo    時間: 2012-12-5 18:13

油光薄款極力推薦呢款,最近試咗真係好滑好油光,誇張d真係光到”殘”眼...哈哈,下次會試下同牌子嘅厚款。9 l* c4 M0 p/ {- j) ^! o& g1 z, X
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=31559&extra=page%3D13 J# _& T1 g( K/ r2 s

0 l5 {; r, W) K' _2 N- w6 v天氣凍多咗女著厚絲,都見到有d好油光好靚,真係想走去問佢係邊度買 ^^( \5 |" Q- h5 r5 l' h9 U$ {
( N5 m$ |& O& \& Q7 B
壓力襪我最近先留意,希望搵到好野再分享。
作者: 十指套衣裳    時間: 2012-12-5 22:03

牌子野唔玩喇
" Q1 k% s% O  X. N9 F- g去過女人街, 問過最類似係呢隻# k, [3 _1 |# Q1 P) ~
料比一般同厚度絲襪硬
6 K$ `& h* e* S; {有d油光效果
作者: sunny    時間: 2012-12-6 01:52

what the sexy legs
作者: cottonsan072    時間: 2012-12-6 18:36

我都著緊一隻大陸牌子壓力襪. 不過只係$50一對. 我日日都著緊. 呢排涷就先加條羊毛襪褲.
作者: awdrg123    時間: 2012-12-7 01:06

作者: 1677    時間: 2012-12-9 02:06

1:200港龍A330,真係認真!   l7 l& W% M( G$ ]
$ j4 d$ Q! d  I0 y3 ^3 [9 M  e
講番樓主幅圖,個膝頭位咁摺起,應該係太長,未拉好!
作者: copo    時間: 2012-12-11 22:56

引用:
原帖由 concord 於 2012-12-5 00:15 發表   
3 D; k) G4 z/ D% W8 y: h& f
3 J, e  U; n) ^% Y& d$ ~
* N+ i0 c  i5 D$ o; n+ a) \我唔係好明
5 u8 z* N0 w! M; C
' a9 \6 L4 G. n" p) S  y
終於都入手到一對真正KA絲襪,見識到咩係魚網襠位, 同一般既綿襠唔同,好似魚網咁(見圖),我都係第一次見.
# B$ y* E+ o3 v$ h% [KA絲襪係冇LABEL,所以唔知咩廠做.對襪真係幾長,唔怪得佢地多數著上腳會起褶,要身材高D先著得靚.壓力得幾犀利下,著得都幾辛苦.+ o5 \# c4 s, }" X# T: }* C$ T6 _, y6 @' H
下年好快佢地會轉新uniform, 我覺得新款冇咁靚, 最衰就係換咗黑色絲襪,而家呢款咁特別既顏色絲襪以後再見唔到喇
作者: 十指套衣裳    時間: 2012-12-12 07:26

引用:
原帖由 copo 於 2012-12-11 22:56 發表   . l: y1 C' c3 Z+ E! \: U

/ P+ U, r' c0 e+ e
: p2 ~; M4 k: f: U' Q1 B終於都入手到一對真正KA絲襪,見識到咩係魚網襠位, 同一般既綿襠唔同,好似魚網咁(見圖),我都係第一次見.
0 U# p& x! S9 ^% ^3 fKA絲襪係冇LABEL,所以唔知咩廠做.對襪真係幾長,唔怪得佢地多數著上腳會起褶,要身材高D先著得靚.壓力得幾犀 ...
' r% X3 W2 z( i8 Y7 @' b8 V4 b3 ]4 ?# C+ W9 u+ l; J
: v* F9 v: i/ X# O. O+ l7 m7 _
係邊度買到?
8 o) Y; Y+ U& I8 [# f8 A# @有冇著住影相?9 w& N# X( P) Q' i1 I5 X

9 N, v6 I6 k! Y, w) t% Q9 T, _# X最多買都返嚟我出一set 相
作者: copo    時間: 2012-12-12 15:05

引用:
原帖由 十指套衣裳 於 2012-12-12 07:26 發表   
7 Z- u+ n0 p6 i' G9 G- d3 X1 z. k7 @/ x: ]  I; Q

. s# t  E+ J% {! A3 J" W
7 x: y2 V" L5 b. _* d- C係邊度買到?
0 i) r0 n5 g* L# T8 y& k  W有冇著住影相?* p8 T3 }7 q4 A9 |

6 y* x4 R2 h8 d最多買都返嚟我出一set 相
; W) w" M3 D, B+ Y7 R( x
- f2 |! m7 Z; q/ }# `
唔係買,我都想知邊度有得買 ,我係朋友搭朋友位KA空姐得到, 係二手 不過應該洗過
4 t; y& L. y5 H# Z( I+ r0 U- l試過著上小腿真係好緊, 朋友唔比我放再放相

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0