標題: 大家平時怎樣買女仔衫和鞋? [打印本頁]

作者: loubearbear    時間: 2013-1-4 00:38     標題: 大家平時怎樣買女仔衫和鞋?

團購?) G" a' b% H- |  }3 I, ?) y& b
上網bid?
$ t% T! P3 I, ~& `4 O3 }去舖頭買?
作者: 『水晶糖』    時間: 2013-1-4 00:55

我都想買旦入到去會5會話我變態
作者: yoda0806    時間: 2013-1-4 01:51

全都是出街買~4 \( n1 e" n7 a
想試身嘅我推薦H&M,人少嘅時候真係點試都得~
作者: pikachu668    時間: 2013-1-4 08:14

入鋪頭買D人多數會只會覺得係買比女朋友
作者: misslady    時間: 2013-1-4 16:31

引用:
原帖由 loubearbear 於 2013-1-4 00:38 發表   * m, c- t4 w  P3 q) G1 `
團購?
* S# l$ x% J9 N9 K1 S2 G上網bid?
1 g. G" B1 X$ ^* x8 \+ {去舖頭買?
: u0 g. z# V( R3 j+ f
" k7 q1 x# O  [, E8 C: RH&M.  Zara.
作者: loubearbear    時間: 2013-1-7 22:15

邊間H&M, Zara 少人?
作者: c0272714    時間: 2013-1-8 20:48

其實去舖頭買冇乜野
: }9 ^2 K) S6 Z7 ?正常連鎖舖果d,拎起件衫就去俾錢,冇人理你買乜野的
作者: ydsncan    時間: 2013-1-11 05:35

衫,如果間店只有女裝,我會先上網看清楚,然後寫在紙上。再到店上看看紙看看衫。會比較似幫人買?(我是這樣)。如果間店有男女裝,就直接先睇男嘅,然後經過女裝慢慢「不經意」行過。有興趣先停低睇下價錢。8 j) x$ @4 c% K5 @
* l" C# ?9 u# e: G! ]
褲。不論係女裝店定係男女混合店我都我就直接進去買。因為我平時都著女裝(中性?)褲。男裝嘅褲管太大。所以我就光明正大去買,倒係覺得不係太尷尬。  ]! ?8 ^/ \0 x
4 Q( d! c6 }* S) t, e
鞋我未試過……
作者: danniekali    時間: 2013-1-16 13:52

衫會上網同埋去舖頭買.
! H: G+ u/ ~7 F1 S$ g
: y- F- @4 A( U$ ?0 W鞋以前去舖頭買,因為隻腳比較闊,標準鞋太夾腳.現在只上網買加闊的鞋
作者: 永恆少女    時間: 2013-1-19 19:41

我會去街邊的檔直接買 ^ ^ V
作者: maxima_enfield    時間: 2013-1-20 01:56

我試過去h&m買呀...店員沒有問這問那. W) X) ^" I5 G2 f9 V1 G3 y' \: U
反而會提醒如果唔合適可以更換(在還未剪掉價錢牌的情況下)^^
作者: braking1    時間: 2013-2-1 23:48

上網買 著樣比較不會被別人發現
作者: rita    時間: 2013-2-23 06:28

喜歡去街買,比較有刺激。上網買就便宜很多
作者: sly2342003    時間: 2013-2-24 21:25

上網買便宜 可以當面交收只打(弟弟代我交收直接安排時間)
作者: 妙萍    時間: 2013-3-26 20:25

最近多數上上網bid同團購,團購的衫裙的品質較參差,上網bid就専揀較出名的牌子貨,品質有保證,有時買到又平又正的心水貨!
作者: alady    時間: 2013-4-13 19:33

有錢去邊都吾会有人理妳
作者: jtcy    時間: 2013-4-21 20:00

当然是上網bid啊
作者: khman01    時間: 2013-4-23 20:26

買鞋我的意見是 Ageless 太子 / 馬沙任何一店
作者: 凌羽    時間: 2013-4-24 09:37

我在大陆 所以淘宝 比较方便啦 而且号码都很大  只能网上买了!!
作者: G雲喱拿    時間: 2013-4-24 11:40

唔駛驚,你係消費者,鋪頭最緊要係做生意,主要大方唔好驚青就得.
作者: loveleo2007    時間: 2013-4-25 16:58

衫就淘寶
$ t( \( p! ?3 w5 z0 W4 _" V鞋就比較麻煩了...
作者: 小西    時間: 2013-4-28 02:52

我全部野都係上網BID的
# a  c5 K# n7 g4 f* t* z/ [
$ p* _3 C6 T4 Z) G& l當然 自己鐘意就OK^^
作者: Jany    時間: 2013-4-28 17:57

引用:
原帖由 loveleo2007 於 2013-4-25 16:58 發表   1 p7 Y$ o' V9 s6 t( o
衫就淘寶
' p, R% m3 @0 R0 \1 f- ]( _鞋就比較麻煩了...
1 F9 Z$ N) X% c+ ]2 w
鞋taobao 都可以啦!
作者: TIFA    時間: 2013-4-29 16:31

淘寶 yahoo 網購比較方便
作者: roocx2000    時間: 2013-8-9 00:51

淘寶真係恩物
作者: Isabellahc73    時間: 2014-3-22 01:46

一直都係淘寶,自己用尺計算好自己三圍,然後選擇自己的size。好想去H&M、Zara,但係唔知有冇自己嘅size,因為冇機會試。
作者: stephaniech    時間: 2014-11-23 21:02

我很想到店裡買,但一直沒勇氣!
作者: Calvin    時間: 2014-11-29 18:29

直接買啦唔洗驚
作者: Dahlia_Ch    時間: 2015-6-12 12:29

都是網路購買居多∼
; h) F8 k2 \+ k; E# z" x但會實際上街看看最近流行的款式跟設計
作者: 純純靈動ANN    時間: 2015-7-13 16:58

好姊姊~0 `0 u6 H- `. m/ `7 l
要是你不害臊的話,街頭選購自然是最好的
5 i& I! }& m1 S; a  g- f& ?但像我這種薄皮嫩雞,還是網路上慢慢揀了唄2 I5 N: G9 [$ M

作者: Jade    時間: 2016-10-28 23:54

上網買
作者: 5438g    時間: 2016-10-30 22:39

跟熟女姊姊買女裝 伈跳加速~~~~
作者: swcharlotte    時間: 2016-11-1 21:02

上網,到店鋪也有,人多的時候不會有人留意
作者: leetszsuet    時間: 2016-11-30 23:04

買比女朋友
作者: TP3105_Haruka    時間: 2016-12-27 18:27

多數去旺中,光明正大話想做偽娘
作者: cd_kana    時間: 2018-4-14 22:34

上網買為主
+ u6 w. Z. j! X9 }9 K有機會的話 可以到店鋪買...
作者: Carol0122    時間: 2018-4-15 13:52

其實直接男裝入去買就可以啦
% n2 C+ Z5 D& Y/ Z! j# [6 X- f, A一般都唔會理你
! x  \$ i# Q7 s" |3 x! E* r尤其H&M 係推介
作者: angel0317    時間: 2018-4-15 14:02

網路買…便宜是重點!
作者: a11020    時間: 2018-6-13 22:57

話買俾女朋友或果妹,最緊要冷靜,正正常常去買
作者: 黑絲襪    時間: 2018-6-22 00:32

其實只要不驚慌,去實店直接買也不用怕,問就最多話送比女朋友
9 Y& ~8 Z  j7 l- ?# a. m+ W# V不過,始終淘寶款多便宜又不用怕
作者: 169188142    時間: 2018-11-23 07:57

咁校服呢?
+ I7 e6 F& T$ C( V5 u. |我想買校服,唔知邊間鋪頭好
作者: angel0317    時間: 2018-11-23 10:57

因為上班的關係,我大都是上網買…

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0