標題: 買絲襪 [打印本頁]

作者: samph    時間: 2008-2-5 02:16     標題: 買絲襪

本人比較怕羞,成日都唔敢去買絲襪
$ Q; j3 ]8 K: Q3 l: l# `去到百貨公司見到d日本絲襪好靚但係又唔敢去買...0 F  o% W9 \) f. |/ L* Y
我想知大家係點買絲襪架...有無邊到比較少人流又可以安心咁揀絲襪?
作者: cdtv    時間: 2008-2-5 11:17

我去百貨公司都係行黎行去
) r+ Z: W7 g% A# F行左幾轉見少d人就埋去揀
- ]  S2 X* s, i其實揀揀下第邊咪一樣有唔少女人走黎走去
2 D' d8 T+ I% N- e/ U1 T只不過見住d絲襪咁靚,揀o既時候就會有點忘我6 B( C* G5 d$ b6 [# z
繼而就唔會再理身邊d人
' ?8 N$ P; K5 {* z6 j1 a" }: L其實d女人都冇乜野5 d% G% k: n7 F. n# x5 n9 _
我又揀佢地又揀,佢地都冇留意我0 ~3 h% e& U+ b0 [& ?
最多會有一兩個望我兩眼4 ~& X8 p, U4 s& j% j. x8 S, v
所以你都唔洗咁驚
) F# J* o. {" C同埋最好揀d唔係公眾假期時間
* X" l  \) x' V) P0 `星期一至五一定會比較少人的% Q0 W4 O7 B2 C. K
時間係下晝兩點以後- K0 i8 `; |: x- z1 T$ v+ M
呢個時間d返工返學o既人都岩岩食完飯' t4 V( T% s* u( B
所以最少人
, G" ~: R% j9 a/ N不過我覺得太少人反而唔好- P" \3 ^& n/ `. d, I5 V
因為少人時d售貨員o既眼光就全部集中在你身上
/ _  q$ R6 R' y7 T8 w咁樣仲更加唔自在
作者: mutful    時間: 2008-2-5 13:22

i will say.buy for my girl friend.
作者: kwchan    時間: 2008-2-5 18:14     標題: 回復 2# 的帖子

我也同意。
作者: Jay    時間: 2008-2-5 19:15

系d唔係黃金時間去會好d  u  y0 E/ L6 p3 Y/ i4 m& t7 f
你唔駛咁驚啦!定d會冇事1 ~: P: {4 b8 P
第一次我都好驚嫁!不過加埋第二d野
; S; D! v! J- E  j, S搭埋一齊就冇咩事啦!
作者: n82    時間: 2008-2-5 20:16

引用:
原帖由 Jay 於 2008-2-5 19:15 發表 : U* v. i( Q9 y; a# q7 h. o
系d唔係黃金時間去會好d8 g& z9 N: Y+ K, Z' f: P" ?7 Y5 P* O
你唔駛咁驚啦!定d會冇事! H1 [( k8 v6 B' Y: ~5 e
第一次我都好驚嫁!不過加埋第二d野: ~& d, }0 i4 U# I" V2 X0 T
搭埋一齊就冇咩事啦!
1 y0 t0 T! `3 T4 U4 J) K同意你嘎講法阿。。搭埋一齊買就會好少少
作者: n82    時間: 2008-2-5 20:17

引用:
原帖由 cdtv 於 2008-2-5 11:17 發表 * P& L/ S* i) d$ T% W' A* f
我去百貨公司都係行黎行去
9 H& z# R: {) y5 _) z行左幾轉見少d人就埋去揀5 A; o! ]5 [4 q/ W5 u; ^: E8 y
其實揀揀下第邊咪一樣有唔少女人走黎走去2 Y7 P; y5 u, W5 l
只不過見住d絲襪咁靚,揀o既時候就會有點忘我& t/ W6 K( @2 b
繼而就唔會再理身邊d人! g6 f4 t% z0 G. _  p% t; Z
其實d女人都冇乜野
0 b) n4 T( B; Z. U) L* e我又揀佢地又揀,佢地 ...
# J8 m8 U. g! r/ ?; y& [. G6 |謝謝...............
作者: jg400hk    時間: 2008-2-5 21:51

我都試過人太少, 或者見你係男仔既話, d sales係咁sale你買呢款買o果款絲襪, 買到成大包返屋企
作者: samph    時間: 2008-2-6 01:46

引用:
原帖由 Jay 於 2008-2-5 19:15 發表
" j7 n% N: `2 S9 ?系d唔係黃金時間去會好d
# `% [3 x' n2 A& F' y' }+ _/ N你唔駛咁驚啦!定d會冇事/ a* p" T  B2 s! L: \7 X. f/ q
第一次我都好驚嫁!不過加埋第二d野; d# i& ?; B4 Y& {: Z8 \$ B
搭埋一齊就冇咩事啦!
! a# x' S3 E4 l( q2 \
通常絲襪都係女裝部,其他野都唔岩自己無得搭埋第二d野一齊買
  C! p- f: D3 R' a9 G今日行過sogo見到d日本絲襪好心郁...自己只係著過fitlady個d平野
) ~; ]$ j' q) ?除左百貨公司之外仲有無地方有d大牌子日本絲襪?
作者: ringo2ph    時間: 2008-3-31 13:46

一般fitlady 都唔錯....日日著如果爛都冇咁肉赤, 而日本牌子一般size都比較短....& Q. e5 `$ S/ \8 \) {+ k
至於外國牌子無錯係好好...不過問題有一個....就係貴...
; r; [/ N/ K( W
8 ^+ Y2 Z# _1 z6 s) P; v: @& phttp://www.fitlady.com.hk/index. ... rowse&pageid=67
作者: 小軒    時間: 2008-3-31 15:35

引用:
原帖由 cdtv 於 5/2/2008 11:17 發表 : b& L9 Z5 _9 `2 Y5 z$ `# q
我去百貨公司都係行黎行去8 P4 ]4 S7 L: C( u
行左幾轉見少d人就埋去揀$ D$ M1 F4 A' Y
其實揀揀下第邊咪一樣有唔少女人走黎走去
, d0 h& K. [8 X- q5 c只不過見住d絲襪咁靚,揀o既時候就會有點忘我
/ [8 K- ~* L/ U2 J8 f0 Z* v繼而就唔會再理身邊d人
4 W1 F* F! X$ y$ D其實d女人都冇乜野$ [) N7 _' ~- q' h: }2 f# Z* D
我又揀佢地又揀,佢地 ...
! i9 ^: G. c8 ?: O% |
同意~~~!!
作者: mmlee    時間: 2008-3-31 23:39

無論人多還是人少, 男仔買絲襪始終係比較尷尬. Z- s, ?+ r0 v3 j* w
如果你怕尷尬, 就永遠都買唔到
, Z" w: C" D& @& n- D
- W% f+ O. p6 U) \/ R但始終無方法可以唔尷尬又可買到靚絲襪
) ^2 `& Q, i/ n2 n0 G: u上網買, 大部分賣家都只肯寄, 變相拍你屋企門, 唔方便
9 k5 u2 ~' H% w8 r; q此外, 上網永遠唔知實物如何, 買錯左又只好喊) K: ~+ f& _* n1 q  r/ W' c
親自去買, 最好, 可以查明貨色, 但俾錢果下尷尬先真
3 N" _# u5 v# _" t, X  d% U- C# c所以想買絲襪就最緊要唔怕尷尬~~
作者: jcnoriko    時間: 2009-4-13 11:33

謝謝謝謝謝謝謝謝謝謝
作者: wendywong    時間: 2009-5-26 13:35

同cd左既CD fd一齊去買
作者: gourment    時間: 2009-6-7 01:37

唔洗驚wo..7 [+ i1 ?5 ~* A3 x- O
人生總有第一次!!!
作者: edmond86084    時間: 2009-6-21 09:06

你話同老婆買咪得囉...去女人街都好多款..
作者: mercury1    時間: 2010-10-25 05:35

同意' P( _) P7 U" O; U) L" a3 q
去百貨公司都係行黎行去行左幾轉2 }: U( P! m1 d( w, f
見少d人就埋去揀" [9 \" b. E/ ?4 c. e7 J1 k% T& i) ~

# y' K6 Q; @0 N不過我幾年前試過去
* A# _" G" c* y/ f$ z諗著一次過買幾對(難得有勇氣去買)& U6 f3 F, L" M1 }( P& O) y
點知............店員同你講..285元..先生買多對吖.,買滿三百元有八五折
1 b% Q, G: C6 _4 T) v- R4 Y又買多對128元的.,.,個店員又同你講,.買滿五百元有大抽獎,.: o- i. u6 \1 [2 a9 w- q8 L
結果又買多對,.跟往個店員扲着D絲襪帶我行去幾個專櫃後的
. g# H- }1 u0 ]; Y3 {收銀處開單(好似游街咁) 比錢時又問,.,先生有冇永安卡.,要唔要伸請返張°。
作者: michelle666    時間: 2010-10-26 10:26     標題: 回復 17# mercury1 的帖子

聽到咁, 小妹都係唔去永安啦...
作者: CECI    時間: 2010-10-29 01:49

我就建議最好避開d學生妹放學時間去, OL反而真係好似老大咁講, 唔會點理你! 反而d學生妹支支渣渣, BeLe BaLa仲揀得冇咁舒服! 由其男裝去買d細路女隨口就講, 可能講d你唔鍾意聽0既說話, 激親自己就無謂啦!
! L2 [0 P8 S: S8 ^
作者: ~RaVe~    時間: 2010-10-29 03:30

最易應該係十蚊店~可以連埋其他野買~不過此終一分錢一分貨
作者: ibm.jp    時間: 2010-10-29 12:08

我都係去d 屈人錢  萬人 十蚊店 到買多+ ~2 I8 o) t4 ~' {4 F
百貨公司個d 雖然好靚, 但價錢太貴喇  買唔起
作者: CaBiii    時間: 2010-11-1 14:26

yahoo 拍賣慢慢揀
作者: mercury1    時間: 2010-11-9 09:21

引用:
原帖由 ibm.jp 於 2010-10-29 12:08 發表   
  I' \6 s' [" c" n" L3 @* O我都係去d 屈人錢  萬人 十蚊店 到買多
5 F/ \1 p# \/ t: ~; w- G+ X百貨公司個d 雖然好靚, 但價錢太貴喇  買唔起
& u  ]) U. F% X6 ]. `: f2 f! L1 @6 D' j- S+ i3 g

9 @6 u9 z. D- l9 T! N6 g; a貴? 一分錢一分貨
. p7 f/ A1 k& A, g著過你就知
& T6 @: ~# ~  _) w6 |7 }1 _到時返唔倒轉頭: [0 Z9 C7 _8 }9 b* B
128元買對日本壓力襪
0 G' P6 w( s5 Q/ q) K" b: B$ E真係舒服到唔識形容
作者: CEO    時間: 2010-11-9 10:01

百貨公司的真是唔同貨色?  係咪好滑溜o家!
* O# a8 d- W" I* G0 g, K如果一百元樓下果D又OK 嗎?9 E+ }: P% k  t0 p4 P$ \9 J
貴點不要緊,最怕係穿1-2次爛左就唔抵
作者: little_tracy    時間: 2010-11-9 10:47

我會同女仔 fd 去買囉...
作者: maintolight    時間: 2010-11-11 00:43

引用:
原帖由 little_tracy 於 2010-11-9 10:47 發表   ! X) R3 d& O! k( ~9 L
我會同女仔 fd 去買囉...
; n. y2 n; `) R) z
3 `" U& s. }  }) }! H姐姐的FD唔會奇怪嗎
作者: little_tracy    時間: 2010-11-11 21:30

不會呀.. 她們都知我貪靚
作者: CEO    時間: 2010-11-25 14:30

百貨公司大減價勁多人時去買會唔會無咁覺眼呢?
作者: 紫鷺    時間: 2011-1-9 13:36

其實唔使咁介意人地點睇既,又唔係去偷去搶。
作者: ripple040    時間: 2011-1-9 14:37

去賣襪 D 專門買,多款式可以選擇,又唔算話好貴

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0