標題: 將衣服拿去洗衣店洗時... [打印本頁]

作者: fung2006    時間: 2013-4-17 13:43     標題: 將衣服拿去洗衣店洗時...

各位姐妹拿女裝衣服去洗衣店時,
0 G0 V  F/ v& [3 q會不會連內衣,胸圍,內褲等一次拿去洗?
作者: difference    時間: 2013-4-17 14:50

應該沒有女生會這樣做,不太好吧 內衣自己洗嚕
作者: misslady    時間: 2013-4-17 15:05

引用:
原帖由 fung2006 於 2013-4-17 13:43 發表   ) c8 _2 a6 J" f' t
各位姐妹拿女裝衣服去洗衣店時,
; {) q! J+ m3 b% E" o+ c0 R$ p! }6 `會不會連內衣,胸圍,內褲等一次拿去洗?
5 I$ C* r  Z% I
: f" S5 Q4 x; l9 P. W7 j; ]Be careful.  the body there maybe....
作者: happy2u    時間: 2013-4-17 16:12

內衣自己洗!
作者: sly2342003    時間: 2013-4-17 17:12

引用:
原帖由 fung2006 於 2013-4-17 01:43 PM 發表   ) w) K8 E2 T0 R2 z+ a7 o% c
各位姐妹拿女裝衣服去洗衣店時,$ J8 J  a7 x' S1 J% {
會不會連內衣,胸圍,內褲等一次拿去洗?
* T) q! S$ t& v& |
$ ~1 M. E! E! F( m( Z
! X/ H, @. t+ m/ B1 f# [
. }" n1 I* g5 j5 {
我昨天才自己洗完內褲
作者: adam5354    時間: 2013-4-17 17:15

自己天天都洗小褲褲~~ 也會有外出洗呢~~
作者: Catherine    時間: 2013-4-17 20:45

梗係自己洗啦
作者: kennya1a2    時間: 2013-4-17 21:50

我不會    應該ok的  自己洗
作者: fung2006    時間: 2013-4-17 22:01

個個都有好習慣呢...
! E( z! {3 J4 k& ]3 d* t- \+ D  _可惜呢期差唔多日日下雨,
7 ?$ y! g- S- @* ]衫物難乾,家人又響屋企) B6 ^+ ?9 V9 d$ y
所以想睇下可唔可以出去洗,  |1 @% h. b) n% W$ ]+ P' `/ j' i
3 h1 r( ]$ r. U7 J+ U) Y: j. t
咁唯有忍耐一下了...
% E. ?/ ^) Q9 o8 y4 X( R" T" z  N, x% t- `4 S( b( J0 Z2 Y' O
(響日本一個人住,唔使咁煩)  i7 {' r& d, h

\6 @! O6 T" }# c[ 本帖最後由 fung2006 於 2013-4-17 22:04 編輯 ]
作者: Misscarolchan    時間: 2013-4-17 22:12

我以前拿去洗衣店濕洗都有。
作者: siumingc    時間: 2013-4-17 22:26

講開洗衣問題( V: ]5 P0 G7 J6 ~5 a: P
真係想問好耐0 J# Z2 u0 N& p* p% }4 ~5 H. J1 ?6 a
洗衣呢個問題真係有點苦惱..........
7 l' [/ j- e8 I5 M( M又唔可以係屋企洗, 要拎去洗衫鋪洗
) ]( u/ A; w8 @& _但我又唔係成日(都有機會) cd( P1 h7 c, O3 {! V" `
著完一套拎去洗又太少衫
* q" `$ @9 n4 a0 [0 |, ^跟住拎落街同拎返屋企又係煩
* H. [4 v; v& t, M俾人見到實俾人問做咩拎住咁大袋衫
4 \4 S" R! R, T  h跟手俾人發現係女仔衫就大檸樂得
8 a6 X: K: n" J; d
  S  y6 [& u+ W想問下大家:5 k& H  B* V1 u* }4 _5 {5 T
襪褲可唔可以拎埋去洗衫鋪洗? 定係像內衣咁一定要手洗?
6 n0 Z; R# l- z) W拎d衫去洗衫鋪洗完會唔會勁縮水? 有點驚洗完返黎縮左水再著唔落
$ W. @, p1 j8 p$ }. q% IThanks
作者: cyndi0217    時間: 2013-4-18 01:40

我還是都拿到外面洗耶% C' o# m% E& ?! @& H' F6 }% E# ~
在家裡又不能曬~"~
作者: fung2006    時間: 2013-4-18 11:00

引用:
原帖由 cyndi0217 於 2013-4-18 01:40 發表
2 w+ Y* \% v7 c1 x我還是都拿到外面洗耶
! a2 d, ?  g& |+ q在家裡又不能曬~"~
+ l0 }0 f3 z; D5 V  ]2 K3 ?  u6 U8 _
你是將所有女裝衫及內衣褲等也拿去鋪頭洗嗎?6 g5 Z; J$ e3 R+ V
鋪頭的人有無覺得怎樣?& z7 b2 ~5 R5 |0 N& }7 n- r# L

/ T2 A, i# X7 Y( d8 B7 ^屋企太細,又有家人在,8 x6 X) j/ `$ x; M# w2 Z( ^' j
淨係要洗衫都夠難
作者: jsq126    時間: 2022-8-22 15:37

期待下次分享。。
作者: Charlotte_Tse    時間: 2022-8-26 02:11     標題: 回復 1# fung2006 的帖子

只有乾洗的衣物,才去洗衣店囉!. q% j$ S& K' X& u) h  T" F1 S6 q
硬係覺得,同不認識的人共用一個洗衣機,好不衞生呢!
作者: SweetDreamer    時間: 2022-8-26 10:52

我喜歡自己衣服自己家裡洗..............1 A- a5 ?# U& r- b
- q# s1 E$ {  U- o
我連毛公仔都塞入自己部洗衣機洗...................
作者: athl27    時間: 2022-8-26 17:38

如果拿去自助洗衣店如何
作者: fung2006    時間: 2022-8-26 21:19

引用:
原帖由 Charlotte_Tse 於 2022-8-26 02:11 發表   
( N" A, e) O. ]  r4 |9 s9 S# P  ?只有乾洗的衣物,才去洗衣店囉!
% m, D( r4 j, d" U2 G. U硬係覺得,同不認識的人共用一個洗衣機,好不衞生呢!
& ?7 H* q1 Y  M+ n. r( u6 @  @
( Z4 o/ H1 S3 T可能以前響一本住過一年民宿,- A. ^8 S* v# M+ F5 N) Q
反而無太大所謂,9 K0 |! |( p7 x
不過呢個時勢擔心係正常的
作者: pigpigpigpig    時間: 2022-8-26 23:56

拿去自助洗衣店洗會較方便

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0