標題: 收藏品處理問題 [打印本頁]

作者: polar2013    時間: 2013-5-2 20:06     標題: 收藏品處理問題

喜歡收藏的朋友會怎樣處理好,而又唔怕屋企人發現?9 l# H" H/ g: a
我的話而家係個袋外面搵野綁同鎖起去...遲d諗住買個箱返黎鎖起佢。
作者: G雲喱拿    時間: 2013-5-2 21:07

呢樣嘢都幾煩,我盡量收埋,衣櫃最入面,用男裝衫放上面.
作者: polar2013    時間: 2013-5-2 21:15

引用:
原帖由 G雲喱拿 於 2013-5-2 21:07 發表   6 C# {3 w, u- J; L; G# i" b* r; Q
呢樣嘢都幾煩,我盡量收埋,衣櫃最入面,用男裝衫放上面.
' c5 O& X' p' A- }# @
" w0 \, R; A6 x. P7 b1 L
但禁樣好難確保屋企人係你唔係屋企的時候,唔會手痕想幫你執衣櫃...
作者: 金風兒    時間: 2013-5-2 22:39

放房間衣櫥裡,不過家人進去或他們的小孩進去總是特別驚心
0 c1 E1 ^) Y3 H, b9 v  `1 [" i) I8 q4 ^$ ]2 y: H: F. G3 b& E
尤其是小孩,因為小孩蹦蹦跳跳的也不知道會不會亂翻
作者: kin_1025    時間: 2013-5-2 22:57

我因為同哥同房連機會都沒有
作者: yoda0806    時間: 2013-5-3 05:39

自己住所以隨處放~
作者: Ricci    時間: 2013-5-3 12:32     標題: 回收藏品問題

CD裝備又好,戀絲或其它都好,可以用旅行箱或衣櫃其中一格加鎖,否則被人起到血本無歸之餘又要媽鑊金,妳話有幾開心呢,最後  小心  小心
作者: sly2342003    時間: 2013-5-3 22:57

放在房間內問題不大
作者: 示申禾口女夭    時間: 2013-5-4 09:09

光明正大,放在衣櫃內最好,在衣櫃門外貼張紙內有惡犬,請勿打開,咪冇問題囉
作者: 1677    時間: 2013-5-5 03:08

好簡單,一定要有鎖!
* b4 e7 W9 N" t* N7 W9 s! U" ?' s1 M! S+ x4 o# a7 }
o係屋企就收好鎖匙,出街鎖匙跟身
作者: fung2006    時間: 2013-5-6 00:37

自己收響床邊鞋盒~
作者: FAI1    時間: 2013-5-7 16:56

買得越多就越難收埋
作者: 威廉明娜    時間: 2013-6-21 10:08

引用:
原帖由 示申禾口女夭 於 2013-5-4 09:09 發表   
, l% [% ?$ H1 ~: r" B光明正大,放在衣櫃內最好,在衣櫃門外貼張紙內有惡犬,請勿打開,咪冇問題囉
5 y& B0 j( ^0 Z0 c
太此地無銀了

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0