標題: 為何男裝褲襪不流行 [打印本頁]

作者: pantyhosemancc    時間: 2013-9-8 18:57     標題: 為何男裝褲襪不流行

外國有男裝褲襪mantyhose;3 _; ~5 E9 V  J/ X
而台灣的新聞亦曾經報導有廠商生產男裝褲襪;
% [$ S- n1 P2 p( W$ K& b" w但,為何找不到售賣男裝襪褲的地方?
$ o! \  c8 Y. w4 I! w6 }- J  N# e' t& x" {1 f
買也買不到,怎流行?
作者: candy6904    時間: 2013-9-8 19:16

因為社會刻板印象,男生就是要陽剛……很不公平。女的穿男裝叫好可愛,男的穿女裝等被當變態和歧視
作者: pantyhosemancc    時間: 2013-9-8 19:23

但我覺得,如市面上真的容易接觸到男裝褲襪,男士便可光明正大的穿。
. z* I8 s& P/ Y' `+ J: S$ A歧視也相對不會太大,只要時間習慣。
作者: kdkid    時間: 2013-9-9 06:24

男的不論不類,要穿都穿女裝
作者: ashleyashley    時間: 2013-9-9 08:10

legging也流行不了.....絲襪都不會太好賣la~
作者: 校服收藏者    時間: 2013-9-9 12:37

尋日買左一對男裝絲襪0 U: x- p0 @0 R4 N5 U3 u
應該係情趣絲襪
+ Y# k6 W: h, F4 n8 |; J$49
作者: pantyhosemancc    時間: 2013-9-9 18:16     標題: 回復 6# 校服收藏者 的帖子

是寫明男性用嗎?
7 b: H! _( V: p, P2 ]) H有沒有圖可看一看
作者: 校服收藏者    時間: 2013-9-10 02:13

著過上身
, m; D- D, Q1 L" d9 r冇咩符別
作者: osyying    時間: 2013-9-10 03:02

男女裝如果有分別,最大分別應該係大細同個襠位啦% J/ U9 s. P& H# T# n' _- z6 a7 J
最少 legging 係咁
作者: 校服收藏者    時間: 2013-9-10 03:08

咪中間多個隆放J囉
作者: 小山丘    時間: 2013-9-10 03:36

使咩出男裝~~~就咁買未得囉~~~
作者: 校服收藏者    時間: 2013-9-10 04:14

當時出於好奇
作者: pantyhosemancc    時間: 2013-9-10 16:18     標題: 回復 8# 校服收藏者 的帖子

謝分享。
" z" M8 D; d! f$ p; u忘記問是在那裡買呢?8 u% y4 e- z  ^3 H* d8 D% M& [
9 x+ L* c: O' v  Z% Z! ]5 J8 O
作者: 校服收藏者    時間: 2013-9-10 18:57

灣仔; ~0 T, p( `" p: g
修頓球場後面條街
1 V) h$ Z6 O3 w! ]- ^- Z賣女裝內衣(個條街佢總共開左3間鋪)
0 c7 V" _/ b4 ]名唔開啦1 K$ m8 `0 X# k: r' @  ?, e2 `
自己搵啦
作者: england4ever    時間: 2013-9-11 00:39     標題: 回復 14# 校服收藏者 的帖子

你果對正呀,睇落係有出男裝絲襪果個大陸牌子,我有在網上留意過,d網友都話好舒服、好滑!
9 m' V+ w/ I/ g5 H
. T7 X9 d- t9 K7 D6 Q咁你又覺得點呀?3 Y  ]8 g- ], }3 O  h4 s3 P4 M% d+ Q

8 D! B$ F  [8 Z4 s0 K4 x想問下係咪即係太原街?
作者: pantyhosemancc    時間: 2013-9-11 22:06     標題: 回復 14# 校服收藏者 的帖子

謝謝分享, 0 n# o$ R! O; w7 b- O+ |+ L
5 @9 s  f; x4 ]
請問是舖頭?還是街檔?
作者: 校服收藏者    時間: 2013-9-23 13:49

6 C! U4 N! e  f
鋪頭黎既(講到咁應該唔會搵唔到啦卦)
; b: W; ^0 Y: Q$ o4 N6 Q摸落質地都幾有彈力2 X4 G. {. z4 v5 x; }
我諗應該係專為男士著而刻意做到咁
3 X1 R+ L8 {/ H! ]$ V, z1 j) w話晒男仔同女仔皮膚質地唔同3 a9 U' _1 r7 M1 {1 }0 A
可能著上身行兩步好快會爛2 Z/ h1 _" n  g' P. F3 b
我著上去感覺都OK,幾滑
3 \3 m$ \7 J2 a3 V' o, m睇下呢兩日可唔可以著上身後影張相俾大定睇
' s' v) ?: ]  }1 `8 r1 M# T' O唔知點解到而家都未有衝動著絲襪
; ]! O; ^/ u% T9 J2 y2 }7 n成個夏天都只係係屋企著過幾次絲襪
9 I% s- @% [, W" O' \, z& _; c' G其中一次著芭蕾舞襪褲行街(當然係著長褲係面)
作者: 1677    時間: 2013-9-29 03:23

其實上面有套果對絲襪,係情趣用品喎!
. F  P4 ^2 I- I2 [6 C% n. M2 l; ]4 y1 v" A- e1 B5 r5 R" S
我比較中意普通絲襪,日常著方便D
作者: winniegobby    時間: 2013-10-15 01:22

我都係鍾情於女裝絲襪
作者: pantyhosemancc    時間: 2013-11-1 17:56

我諗,有了男裝絲襪出售,男士著絲襪會較方便。
) T- h! t* ~& J! J. h# h到時,你著男裝還是女裝絲襪,也可說是男裝絲襪了。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0