標題: Gunze 絲襪購物點 [打印本頁]

作者: cdtv    時間: 2008-2-9 12:16     標題: Gunze 絲襪購物點

已經不知幾多人問我 gunze 絲襪在哪裡買
+ [( i5 B. |  I' c我就發個帖告訴大家清楚一點好了
- ^- _0 o1 o7 ?* c. c在葵青區的葵芳
0 y, Z9 A6 p+ x; G5 t就在葵芳地鐵站走出去: P7 f% c4 i5 {& ?5 v: W
就會找到一個叫葵涌廣場的商場
% M: z4 y1 K' k* y+ E! H在商場的最底層,有一個地方是有一大堆像攤檔一樣的店舖
# s* a* c% y( @2 \& r, }& @圍成一個正方形的, {0 W- k8 h/ E9 y8 h3 u  j7 ~5 K
你只要在那裡搭電梯往上,然後在電梯上往那個攤檔的聚集地看一看
( W2 j' Q( d7 q0 j: l就不難發現其中一個角落是一間絲襪店,店頂上掛著一堆 show 絲襪的假腳的
; C/ F  q6 t0 P  f! ~: F% X所以很容易就可以看到6 S/ w9 G# K. ~: h& R) J
當你看到後就落去吧
9 V# f* I- Z% l0 W那裡主要是賣 Gunze 的絲襪的
* t; I7 |1 Q, d, w  d& D另外也有一些學生襪等' s$ F9 Z  E; R* {9 E" w
相信可以滿足到各位的要求的
( m) n7 L) @6 N5 M' q+ f( Z7 k" s  |
地圖:
! S+ b  D2 A% O, q' o' s2 \
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

作者: simeilo    時間: 2008-2-9 13:36

多谢介绍 可惜我唔系HK人 无福份去咯
作者: kiss    時間: 2008-2-9 14:59

其實幾年前我都去過,因為緊張所以買完就嗱嗱聲走,無仔細睇,現在都無再去光顧,因為以前响附近返工,怕撞到  熟人  ...... 其實好日本百貨公司 .. 甚至永安都有gunze賣 ... 只不過可能出售的gunze產品唔夠全面 我亦,無仔細究邊度最  齊全  ....
作者: s200110621    時間: 2008-2-9 15:17

多謝你提供絲襪的地方購買
作者: silly1234    時間: 2008-2-9 17:14

果區都未去過= =..
作者: samph    時間: 2008-2-9 18:42

我想買gunze 絲襪呀
作者: angel    時間: 2008-2-9 18:57

Thx ~
) e1 u7 e1 H1 K8 |
, \+ u$ e2 l; A* K# J有時間去睇睇先~
作者: kwchan    時間: 2008-2-9 21:25     標題: 回復 1# 的帖子

先謝謝cdtv的消息。
作者: kiss    時間: 2008-2-9 22:22

我反而比較想知道 fukuske  的產品响邊度有得賣而且款式會比較多
作者: noel    時間: 2008-2-9 22:51

引用:
原帖由 kiss 於 2008-2-9 22:22 發表
9 c" M: L) Y9 r+ S; z& ~我反而比較想知道 fukuske  的產品响邊度有得賣而且款式會比較多
% [9 C6 i* {0 _% V( f! q1 z
fukuske在香港好似係無代理, 所以除左去日本之外, 你都幾難會係香港搵到佢d產品賣
作者: samph    時間: 2008-2-9 23:07

葵涌廣場個絲襪檔既人流多唔多架?
作者: nolove    時間: 2008-2-9 23:54     標題: cool but 我都係唔係好敢....

作者: frankiebaby    時間: 2008-2-10 00:14

我去過買兩次,4 b3 t: L+ P8 H  s* L6 d# W( v
佢d sales都幾好人,8 J: Y5 O1 X. j
遲d我寫番係果度買絲襪o既經歷比各位睇睇~
作者: noel    時間: 2008-2-10 02:26

引用:
原帖由 samph 於 2008-2-9 23:07 發表
& _+ f" h% L' M1 G( w( i. G葵涌廣場個絲襪檔既人流多唔多架?
: A, e8 ]  {4 A4 G
葵涌廣場既人流就好多, 但個絲襪檔就一時時, 而佢既舖位就好開揚, 所以總括黎講佢既人流係好多
作者: kiss    時間: 2008-2-10 14:45

引用:
原帖由 noel 於 9-2-2008 22:51 發表
7 H) ^/ E$ B0 n0 b) m. F0 |
5 ^5 O0 z) v& x4 g* Pfukuske在香港好似係無代理, 所以除左去日本之外, 你都幾難會係香港搵到佢d產品賣
- i/ |) l8 i) x4 m( r! r4 `
我覺得 fukuske(福助) 的產品質素好高!!!不過偶爾响 yahoo拍賣場 見過有個別一  兩款出售,試過買過一次,普通淨色款比其他日本牌子貴(可能係賣方故意抬高售價),但質感好好,早個星期 ... 香港討論區 - 內衣 有人兜售一款 fing( 福助 旗下品牌)嘅絲襪,响 雅處拍賣場 亦見過,可能係同一個人,但售價很貴 $120 左右 http://www12.discuss.com.hk/view ... &extra=page%3D1  其實我自己相當鐘意 但又怕唔啱著 大家知道  日本碼  有甚麼問題吧
作者: dissfanyo    時間: 2008-2-10 16:15

謝謝樓主推介.........
作者: 我鍾意CD    時間: 2008-2-28 07:36

引用:
原帖由 simeilo 於 2008-2-9 13:36 發表
- ]$ X+ ~; q8 Z7 N; R) ?多谢介绍 可惜我唔系HK人 无福份去咯
) g0 k! z- i# Y5 W/ R$ f
你不在香港,請問你在那個地區呢?
作者: cj52    時間: 2008-4-11 15:41

作者: 1011025    時間: 2008-4-12 21:31

一直想買gunze絲襪好耐ga la﹗
: T5 Y" h( n" D+ v9 F等我聽日得閒去睇睇先
作者: candy    時間: 2008-4-12 23:02

Thx ~
- T+ [/ P) c6 }: q% [& x有時間去睇睇先~) _7 ^7 p2 N9 l% t& `

# C; W/ [( b; Y4 ~不過果度真係好多人
作者: hosa    時間: 2008-4-14 23:29

多謝你的意見,support
作者: simonduck    時間: 2008-4-17 10:40

作者: LLC2000    時間: 2008-4-18 21:52

我都知果到有好多絲襪款
9 R. c+ W& |+ ?但係我住果頭1 i# n) l, Z, g
成日都會係果到
3 D4 K/ C5 r: D4 [+ }% \- ~! u所以.........><
作者: lwhong1027    時間: 2008-4-25 01:03

多謝分享!~其实我想買好耐嫁喇!~
作者: pat8a    時間: 2008-4-26 09:09

Thanks for sharing
作者: gigiwongny    時間: 2008-4-27 11:28

多謝你既資料啊
作者: super    時間: 2008-4-27 14:46

早上會好少人流
作者: wsjzx    時間: 2008-5-4 09:24

作者: 00110    時間: 2008-5-18 19:08

多谢介绍~~~
作者: pantyhose29    時間: 2008-6-3 06:13

多謝你的提供...thx!
作者: robertpires    時間: 2008-6-3 08:21

Let me go to Kwai Fong to have a look.
作者: travenchan    時間: 2008-6-3 09:57

作者: janicelau    時間: 2008-6-4 00:34

可惜我出沒的時間都是人流超多的.... 8 v7 F- K6 B' c0 P4 ]/ q$ X
難道要請假去嗎.......?
作者: ~RaVe~    時間: 2008-6-4 02:09

搵日去睇下先
作者: fanny    時間: 2008-7-10 09:46

THX
作者: hiloveok    時間: 2008-7-10 18:49

芽//睇下係邊先..THX~~`
作者: djmijk1024    時間: 2008-7-11 12:57

作者: ph2007    時間: 2008-7-11 20:36

多谢介绍
作者: ivanwoo    時間: 2008-7-11 22:19

作者: fanny    時間: 2008-7-12 00:00

唔該曬,聽日俾我去下先^^
作者: victor2308    時間: 2008-7-27 21:50

thank for sharing
作者: brotheron    時間: 2008-7-28 03:51

真的嗎?......
作者: xup654m3    時間: 2008-7-28 05:17

好像不錯耶!!!
- r; M$ ]$ I  b- M% c1 p香港~真是個好地方!!5 Q, i: U2 V, ~
一定要去香港玩玩!!
作者: ach    時間: 2008-7-31 22:51

作者: 上官炎    時間: 2008-8-1 22:35

5 D4 F7 j8 e* d  U3 `) a% B看看 估计很好
作者: ZeroHo    時間: 2008-9-9 19:25

睇下地圖先
- U+ H/ j9 j# |# h" Q; t- ~
作者: timothyemi    時間: 2008-9-11 22:57

睇睇先~~~~~
( \. P+ `5 N) C但係個度人流幾高下~~~
作者: d2c    時間: 2008-9-26 16:24     標題: 回復 1# 的帖子

作者: ach    時間: 2008-9-30 23:32

作者: micwing    時間: 2008-10-2 00:54

果度都幾多人去行過
作者: bbmanbody    時間: 2008-10-19 23:16

看一看地圖...等我搵日得閒去買下先
作者: shum001    時間: 2008-10-19 23:38

多謝
作者: zx1631    時間: 2008-12-24 18:05

得閒要去行下....但係唔知多唔多人呢
作者: 12397    時間: 2009-1-10 17:39

Thx....有時間去睇睇先~
作者: john1234567890    時間: 2009-1-18 11:35

有時間去睇睇
作者: europantyhose5    時間: 2009-1-18 15:29

???????????????????????????
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-1-18 15:34

其實有時買個陣 D職員都思想唔夠開通 成日淨係識得講話係女裝 女裝...
作者: tongtongcccc    時間: 2009-1-23 22:18

作者: tammylai    時間: 2009-2-1 01:50

good place!!!人流其實可以接受!!!
作者: 可愛的    時間: 2009-2-1 11:43

可惜...
) B( c0 N" r1 z: B我少去果頭~...
作者: delanlee    時間: 2009-2-1 13:57

多谢介绍
作者: aanandamayi    時間: 2009-2-20 07:52

葵涌廣場那兒我也常常穿入去看,檔口之間較通道窄,不太舒服地駐足細看。
作者: thomas0505    時間: 2009-2-20 12:02

thanks!!!!!
作者: ghi    時間: 2009-2-20 13:24

睇下人流多唔多啦" v: \6 U% a3 i5 x& b, Q# l8 b
多就無謂引人注目了
作者: clpm998    時間: 2009-3-9 19:21

yahoo拍賣場買拉
作者: chanying19    時間: 2009-3-11 19:04

呢隻gunze牌子既絲襪好著?
作者: silly1234    時間: 2009-5-10 13:20

人流好多,小d膽量都淆底
作者: cktong1230    時間: 2009-5-16 19:23

good, 希望有機會去睇下
作者: mok1016    時間: 2009-5-17 17:38

有時間都想去睇吓~好想買大象物
作者: silly1234    時間: 2009-5-18 03:45

知唔知邊度有JL-LL呢個碼賣
作者: bb3939    時間: 2009-5-24 20:17

好多女仔行,點買呀!
作者: 999zzz999    時間: 2009-5-26 12:31

哪里都可以买啊   大市场 超市 便利店
作者: silly1234    時間: 2009-5-30 00:18

請問Sabrina係咪好易爛
作者: silly1234    時間: 2009-6-15 01:20

佐敦恆豐好似有間有.
作者: hspswift    時間: 2009-6-16 00:30

有空会去看看的!
作者: mimi    時間: 2009-8-12 03:40

let me see see la.
作者: ra001    時間: 2009-8-16 01:32

let me see
! d% i, N7 ?* h% w: H" {# qthanks!
作者: sugayla    時間: 2009-8-31 23:33

去开香港既时候就要睇下先
作者: ming1357900    時間: 2009-9-4 19:31

Thx ~
! Q, o9 ^+ r9 [. X' ^) z: n6 ?& @7 Z: J3 U9 k. d6 K; b9 f有時間去睇睇先~- D/ I  u- z& h% ^4 I6 I  G, x- o( a- V0 x! X; s
' v. [# j  U  N7 G
' g9 I8 J' @3 k5 V8 d& S3 {- {不過果度真係好多人
作者: sudokinku    時間: 2009-9-9 00:23

我都曾經去過嗰到..人流好多好多呢.所以都未試過喺嗰到買呢..
作者: joey221    時間: 2009-9-10 23:30

多謝你提供絲襪的地方購買
作者: 紅白藍    時間: 2009-9-27 01:26

thanks!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: ngyl1394    時間: 2009-10-9 17:56

thank a lot for your sharing
作者: silly1234    時間: 2009-10-17 21:02

而家d百貨公司d gunze都唔多齊款
作者: winniegobby    時間: 2009-10-17 23:34

多谢介绍, 我剛好就在附近番工
作者: kaikui2323    時間: 2009-11-5 18:23

thx,睇下點先....
作者: sprewell    時間: 2009-11-5 18:47

thanks~ i know it now
作者: titanquest    時間: 2009-11-5 19:54

really good~trhanks!
作者: apple姐姐    時間: 2009-11-7 01:03

我o係女人街見過ar
* r% H% p0 \. M. ^3 S6 C不過佢賣 $ 3X  ...
& B- g7 l: K# I0 ^所以我唔敢買 ar
9 ]$ x7 p3 p. ^# `我怕買錯假野ar...
作者: 馬斯丹    時間: 2009-11-7 01:42

thx 睇下先  不過在尖沙咀果頭 好似都有幾間絲襪店 唔知有冇人去過果邊買過  同埋貴唔貴
作者: powerking    時間: 2009-11-22 20:28

謝謝樓主推介.........
作者: silly1234    時間: 2009-12-1 10:38

引用:
原帖由 apple姐姐 於 2009-11-7 01:03 發表   
. b7 n( n5 V' r我o係女人街見過ar
/ g& F9 s! ^6 T/ n5 [( ~  K8 L: N不過佢賣 $ 3X  ...7 f: Y  d! r! v+ j% A+ w
所以我唔敢買 ar
' l: u1 Q+ B! ]( G2 R' S  J我怕買錯假野ar...
. t) M$ t/ V# ]' g" U' b3 n
3x應該係真野,估計d入貨唔洗10蚊一對
作者: henryblacklady    時間: 2009-12-3 00:33

thanks a lot% R# A' i% ]! U+ D% @; s  W
the information is very useful!
作者: kanu    時間: 2009-12-3 00:59

@@謝謝你先..期待中~~~~~~~~
作者: secret7    時間: 2009-12-14 10:36

Thanks for your information and map.
作者: hahababy    時間: 2009-12-14 11:43

thx for sharing
作者: KC123    時間: 2010-1-1 12:42

我有空也會去吧...
作者: CECI    時間: 2010-2-18 04:43

Admin請問近來gunze產品,你會推薦那款呢?
作者: bbyuki    時間: 2010-2-18 07:15

Gunze d 質感都幾好呀,我都好想揀多幾款,多方的各位提供選購地點 ^^
作者: phman32    時間: 2010-2-19 14:14

thanks sister give this tips

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0