標題: [求助] 新手想買化妝品一問 [打印本頁]

作者: kenyip77    時間: 2014-7-22 19:55     標題: 新手想買化妝品一問

請問去邊到買同基本要買D咩
, Q/ Q! q, b+ s' ^7 ?2 Q- m最好平平地就OK. W, X( W, h9 X' I
5 I: p: C& C5 T
作者: suedemi    時間: 2014-7-22 23:31

我多數去大的連鎖店....
作者: kenyip77    時間: 2014-7-22 23:53

姐係沙X,卓X?
作者: lovable    時間: 2014-7-23 00:31

Aeon十二蚊店
作者: yoda0806    時間: 2014-7-23 06:14

去大型連鎖店啦,可以問埋啲嘢點用同試俾你睇
作者: wondernight    時間: 2014-7-23 08:53

去店舖買,但售貨員會否用特別眼光望你?
. F) L4 R2 ]# x  x所以我很想去買,但很怕。
作者: applebaby    時間: 2014-7-23 10:09

我都想買,連但,連買甚麼我都不知道,有無人可以教我?
作者: lovable    時間: 2014-7-23 10:17

引用:
原帖由 yoda0806 於 2014-7-23 06:14 發表   
( J' I, v+ \3 A9 p( G( Y! ^去大型連鎖店啦,可以問埋啲嘢點用同試俾你睇
% d  N. A! t3 K3 c
* Y& V" ?9 h! D& U我以前唔識野時試過, 好易比人屈買貴野
作者: lovable    時間: 2014-7-23 10:19

引用:
原帖由 wondernight 於 2014-7-23 08:53 發表   4 u6 h! C. G: W! H' a& u$ y3 y
去店舖買,但售貨員會否用特別眼光望你?
4 H& C+ k$ p5 r9 Q: _所以我很想去買,但很怕。
1 q; i9 ^& W/ }' u

/ ~. N- V# b% k8 E% t8 T3 q2 g售貨員實會望你喎, 點知你係咪偷野或要求助
1 c1 ?+ ?/ |* d至於係咪用特別眼光, 就睇你有冇鬼鬼祟祟咁望人咯
+ M, Q+ ^2 b$ v% U* h  F* B* X; v* O+ g9 y& e# F
等到唔怕先去買囉, 又唔係去買女裝內衣褲
, m1 e! t* Q5 H& ?$ z: M$ W0 B! }
0 x- a5 ]3 P- u. s$ f( x, e[ 本帖最後由 lovable 於 2014-7-23 10:25 編輯 ]
作者: lovable    時間: 2014-7-23 10:22

引用:
原帖由 applebaby 於 2014-7-23 10:09 發表   
# n( r0 g' b% i( T3 z我都想買,連但,連買甚麼我都不知道,有無人可以教我?
0 p3 }) ]7 G/ F6 U  x0 T& ~; v+ v

( y9 \% g( G5 X& T" Z1 ^1 Y你可以買住D基本野: 粉底 唇膏 眼影 胭脂 玩住先
' K( a* D8 e9 j+ f  v" o其他 睫毛液 眼線筆 等等遲D慢慢先買囉
作者: kitkit425    時間: 2014-7-23 14:22

引用:
原帖由 kenyip77 於 2014-7-22 19:55 發表   
  H, m, w" ?7 t; r請問去邊到買同基本要買D咩$ n8 P/ G1 N# S
最好平平地就OK
$ d) c5 f; `. s- S% Q
最重要係你想用幾錢去買 因為咁樣先可以考慮到要咩牌子
作者: tracy4    時間: 2014-8-17 22:31

萬寧,屈記都有4 n$ p6 L3 a3 i3 Y" t  R6 Q' \$ A' k
其實佢地宜家太多自由行啦
; o; R% Z0 i$ P. \# a! X& O. l( U無咩心機痴香港人) Z, m0 ^; u& B1 a9 ^
睇得好自由
作者: mikeperry    時間: 2014-8-26 07:45

How about the internet?

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0