標題: 最近突然好想買美少女戰士 的衫 [打印本頁]

作者: chantelise    時間: 2014-10-7 20:16     標題: 最近突然好想買美少女戰士 的衫

目前在TAOBAO 看左好多, 感覺RMB 130-150 都係比較水的一批" Q4 H* `  {# M; `1 F" G3 S
其中有一間好似賣成200以上..有買家返圖的, 看上去的確用料手工都唔同
7 u* e! B9 H$ j2 V) e唔知有無學姐有買過? 不一定係淘寶, 有無人有收藏過?
0 Q6 b6 x( b; N
, e9 }0 o9 ~6 E9 P另外, 因為為左營造美戰的緊身和柔順感, 他們好似都是用近似泳衣的質地去整白色的衫
$ N. }4 m  d4 e' j1 v5 f1 o9 x0 ?我又怕怕那種質地唔耐用...由其香港春夏的濕度很可怕
3 W4 o' \0 t+ h" [1 D+ y1 Z再另外, 看上去那種水手一件頭形的衫, 要穿時, 只有過頭"粒"... 唔會唔好易"讚"到變形?
' y1 d  W9 E- r& t- Q
6 `& s5 r" t4 \$ `/ e2 Y其實我自問...上半身身形都幾3角形下, 腰位就很細, 只係博頭都有D粗粗地..
4 v: F, a' G* {7 F- r, f$ B( r/ P, f  `: P# E
順便亂貼一下D圖圖..引誘你地..  D; p0 O/ |! g8 t# P# B
  Z' l  D9 B8 j( F

' ~3 V- f# G$ M: u; j
. |: l% r, C0 \9 i; m6 W# `( D9 e6 B
, y. t6 W  o: f+ x! N

. z! g/ m* f! H1 @
' h3 B6 ~9 x+ B3 t. b; H1 M. f) Z2 J( L( B. R9 Y7 G8 [8 _" G; |& n
7 n$ F2 p7 k) r$ l, Z

$ h9 t5 P( q, m; Y( [( q6 c0 R, a5 D0 e) ~9 d4 |7 S- C5 @
4 J5 F: }, V( @  t; z6 p( h

" z5 x$ U3 a6 P4 }
作者: chantelise    時間: 2014-10-7 21:34

無人回...可能我太中二病..
8 T# a7 k. }! q- S2 @不過美戰係我童年的失敗回憶之一..
7 u" ~' K4 j! W以前D同學同老師同自己家長都成日話男孩子唔可以睇/ @' [8 i) c- t- E
話咩好咸濕..攪到電視播果時我要呢埋扮溫書..(當時我小學雞一隻)& ^$ r8 N- {& A; m
(卒之卑我入左名校..又係另一個失敗回憶, 死人名校係和尚寺,中1至中5..)" G4 ]3 D$ I" E+ e4 M

; L  x  @4 O' F/ b因此有個心魔
作者: loolool777    時間: 2014-10-7 22:38

年代太久遠已無愛 反而小兔身後金剛比較吸引
作者: chantelise    時間: 2014-10-7 22:41

哈...金剛? 是甚麼?
作者: 布萊恩    時間: 2014-10-7 22:47

我也好想收集一件耶  哈哈哈
作者: loolool777    時間: 2014-10-7 23:19

引用:
原帖由 chantelise 於 2014-10-7 22:41 發表   " [" C. e( L7 j9 z( E
哈...金剛? 是甚麼?
4 V  U7 Q3 o$ R# V! e
日本人氣網頁遊戲 艦隊收藏 戰艦金剛
作者: yoyochan    時間: 2014-10-8 11:38

都好靚! 但現時有得賣嗰D剪哉麻麻!
作者: annachan    時間: 2014-10-8 13:19

小時候最喜歡藍色那個~~忘了名字…
作者: willy    時間: 2014-10-8 18:44

我自己都超鐘意, 最鐘意係粉紅色個套. 自己係MK買過, 因為實在太鐘意, 所以宜家手頭上有三件.
. i3 M, }: C. p# q8 d宜家想買金色, 綠色同埋買多套靚少少料的粉紅色. 不過呢排銀彈不足, 所以....
作者: yuanyi91    時間: 2014-10-8 18:56

係吾係叫Mercury?/ k4 C* ^" E: p3 P% L3 p. Y

: o+ U0 q/ H3 X- I4 w$ P/ g
引用:
原帖由 annachan 於 2014-10-8 13:19 發表   
1 w& M2 q# h! D& c5 a% X" }小時候最喜歡藍色那個~~忘了名字…

作者: loolool777    時間: 2014-10-8 19:21

我重記得tvb高海靈cos火野麗幾好
作者: chantelise    時間: 2014-10-8 19:44

引用:
原帖由 willy 於 2014-10-8 18:44 發表   - B+ C2 w7 j0 {( y( \# x
我自己都超鐘意, 最鐘意係粉紅色個套. 自己係MK買過, 因為實在太鐘意, 所以宜家手頭上有三件.
) J- w# X& y6 m) [1 x宜家想買金色, 綠色同埋買多套靚少少料的粉紅色. 不過呢排銀彈不足, 所以....
" q+ x+ z1 @( [* {# |6 n. `7 A, l
MK 女人街? 我好少出MK..唔知有$ M3 g7 V, x9 B+ }
不過..質量如何?
7 O+ p* K0 Z( o" `
9 x7 f3 p# P' q8 o& |* o) n  c3 x回想起她們戰鬥..時常使出殺必死--->露 un un
作者: willy    時間: 2014-10-8 21:03

引用:
原帖由 chantelise 於 2014-10-8 19:44 發表   5 M3 Y; E7 n. p+ I

3 k9 |& r: r* e; q+ C
" _; n9 o- f9 m( g4 |MK 女人街? 我好少出MK..唔知有
1 }, j2 n/ K2 a# ~* _8 |9 g不過..質量如何?
/ D3 {9 A% l9 n0 c& ]
) o. ]5 @1 z9 T! F- p  s) X' k1 G回想起她們戰鬥..時常使出殺必死--->露 un un
$ |  k! Z& L, K: i( I
# g, i+ o& c. x- A) ~6 \6 @無錯, 不過好似得一檔有. 叫做好過無. 跟住仲有間賣COSPLAY衫都有.
作者: yn_hazel    時間: 2014-10-14 05:59

我想買返套sailormoon, 現在在國外只能在ebay買
# L' [9 U! ?7 ^2 i不過都幾貴) U2 Y* c& x5 U- a5 n" G, T/ ~
內衣有一套
作者: YukiMinakami    時間: 2014-10-17 11:22

引用:
原帖由 willy 於 2014-10-8 21:03 發表   1 W. i% z; T! B4 H" G" B! z
0 G  x1 I) O. q6 J" f
& P) `( z6 U* G/ B4 u) S
無錯, 不過好似得一檔有. 叫做好過無. 跟住仲有間賣COSPLAY衫都有.
5 ]! R" T+ ?" f. U  F/ Q
0 o2 J# a& e1 N% B  b/ V
有實體店? 好似好多都要網上購物但又唔係好信得過網上購物, 不過就算直接去實體店買都唔係好夠膽, 好矛盾!
作者: willy    時間: 2014-10-18 09:03

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2014-10-17 11:22 發表   2 J# V. |3 F0 l( }2 K
- i# _  N5 B. `- y: c/ K

4 B( f2 \5 g$ X# Y6 e有實體店? 好似好多都要網上購物但又唔係好信得過網上購物, 不過就算直接去實體店買都唔係好夠膽, 好矛盾!
7 U4 O4 j3 t# w5 v7 m- F& Z+ q

& R3 Q% M  _/ E$ M( y: w係. 不過講多都係淘寶多, 我只係基於收貨問題先唔上去買.
作者: 45636456    時間: 2014-10-18 20:15

套衫都唔錯,但我比較喜歡美少女戰士岀個套bra
作者: diaperfan    時間: 2015-1-14 17:22

水手服 ... 肯定是 uniform top 3
作者: 快樂女    時間: 2015-1-28 21:52

套衫唔難賣...問題係對boot....
作者: willy    時間: 2015-1-29 20:15

引用:
原帖由 快樂女 於 2015-1-28 21:52 發表   9 [) s/ A) x) g
套衫唔難賣...問題係對boot....
8 K: V* L$ b  A8 l4 Q

; @, b7 D) p8 q" v
/ u, M% S: v5 F' k對BOOT可能真係要訂, 通常買都係只有衫同手套.
作者: jacjac    時間: 2015-5-29 02:42

我都很想買一套最喜愛的土萌螢
: C( [8 i3 l2 N4 P" s& x& S: d可是我不懂淘寶也沒戶口
$ o: T, G% G7 B( u2 f而且土萌螢的長boot也應該只有訂做

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0