標題: 離開...是為了回來 [打印本頁]

作者: dcch1    時間: 2014-10-19 18:13     標題: 離開...是為了回來

本帖隱藏的內容需要積分高於 1 才可瀏覽

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-19 21:00

我自己就一直O係呢個網都少留言,不過自從上個月有幾日屋企冇人而自己又放假,O係O個幾日可以O係屋企全日玩cd(再加自綁),然後又踏出O左去potato買鞋之後,就多O左同大家傾計啦~
作者: dcch1    時間: 2014-10-19 23:52

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-19 21:00 發表   ; D6 [$ w4 @8 P) J6 ?' s% }3 h
我自己就一直O係呢個網都少留言,不過自從上個月有幾日屋企冇人而自己又放假,O係O個幾日可以O係屋企全日玩cd(再加自綁),然後又踏出O左去potato買鞋之後,就多O左同大家傾計啦~
. G% }7 k( S" }
4 a1 Z. o$ v1 W& V; S! s6 b- ~9 m

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-20 21:20

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-19 23:52 發表   : V  u) U& O' c" a( V" L
# i, [7 w; H- a9 b# d0 l" |9 Q

& C# I( }- T  v4 ?& ^# T**** 本內容被作者隱藏 *****
% M% G. k( Y" ~1 z  U
咦?你都鐘意玩自綁O架?可以交流O下wor!
作者: dcch1    時間: 2014-10-20 22:44

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-20 21:20 發表   ) l# W! Q/ t) @/ T) a6 }$ v$ |  h: V2 l3 e

* k' J2 t6 d0 d; @/ q1 Z$ Q$ \  w咦?你都鐘意玩自綁O架?可以交流O下wor!
) X1 K0 v" X) l# k( w1 O, P

% h5 ^. {5 {% L  d  J4 h1 X' y1 o

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-20 23:03

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-20 22:44 發表   
9 R6 n) M4 M6 G3 o  K8 O1 r
  Z/ ?9 y' q; }% Q+ O( u6 K8 C  R6 p* g/ \. R/ n% `; c& V& H3 Q
**** 本內容被作者隱藏 *****
/ G- `" _. x8 j, A# t係?你真係好記性,我完全唔記得,唔好意思...
作者: dcch1    時間: 2014-10-20 23:07

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-20 23:03 發表   , q0 M/ P/ w" z8 S% u3 [
' f/ _$ h" _7 X# X: D
係?你真係好記性,我完全唔記得,唔好意思...
- f5 T/ d6 |+ j+ o! k) g7 H0 y+ T2 W5 {' q4 J: O2 I
引用:
原帖由 Joey123 於 2014-10-20 10:34 發表   
, q, Z3 w# D4 C. Y: I; h& i% g大家通常出街會去邊行
( A  `$ R+ A/ [7 m5 L
/ k5 z+ X1 k5 V

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-21 00:32

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-20 23:07 發表   7 F2 H, g, p' J
2 v8 j5 \3 S1 m! {8 O. X6 k( W
/ y& o- A, a6 t8 G# L2 q0 A
/ k1 v! D  y# f" Z  ~0 [; |
" s5 }& o: {7 ~) p) b
8 G4 {  Q) s. u  K( V/ {; m我搵返個post啦,估唔到O個時一大班人傾O左成12版,真係正!
作者: dcch1    時間: 2014-10-21 00:38

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-21 00:32 發表   ) w. O( b0 N$ W' [
0 |+ O0 h  q9 ?: ?) W+ ~. X+ e
我搵返個post啦,估唔到O個時一大班人傾O左成12版,真係正!
4 M' {8 V+ b& B- D9 {
9 E+ q( S' V1 I

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-21 00:40

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-21 00:38 發表   
: M3 B2 P) ]( s2 n+ t9 U! C
0 ?0 M3 _* q! `6 B3 f8 g4 f  h: a- O8 W1 o1 a" j
$ u% F8 h( y* O; C# Q( p) c
而家同類post,真係傾到過兩版都已經好好啦...
作者: dcch1    時間: 2014-10-21 00:48

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-21 00:40 發表   - L6 k, C" n0 X, x" F) [- N/ P

! a; G% L/ c1 F( [9 _而家同類post,真係傾到過兩版都已經好好啦...
$ f3 y% ?, ~$ G
8 t: J% `' C/ V  u) p( }& a/ u5 f

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-21 19:40

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-21 00:48 發表   " ^6 v2 c+ T4 U- g6 r' p! I

8 P+ z8 f; h3 M. @2 W+ Y: ~8 l8 ]' n
5 h) l1 |" |6 T1 Y! {$ K) A  T$ d鐘意自拍冇問題,各有所好O者,不過大家都係慣O左比一兩句comment就算,都唔明點解唔可以講多O的
作者: chantelise    時間: 2014-10-21 20:10

我試過係其他討論區, 一個係2000fun, 一個係hkpets...發言被人寸...仲要唔知佢地為咩要咁寸...
) d+ v" |  G' c4 V7 z3 Y/ g: C% H* R. [例如某某人發post 有一條好美的寵物, 之後我說: 我都有養, 不過只係最基本花紋, 身價差很多的個種
% Y+ X9 d- O+ O! S2 v- A% v7 b9 W之後有某某人就寸七七咁: 就係有D小朋友出來亂UP廿四, 全無養寵物的水平, 新手又來扮有料...0 ^7 n) U: r: V5 n2 C
我真係唔明..佢指的水平是在哪裡..
2 Q9 P; U" `6 g7 H! N(香港地就係好多人有D咁的特色)
) ~/ j/ U, m* d0 h7 N+ c0 }: U* s" {: l/ ]6 s) w
之後我明白了, 我無咩知識地位人品, 打字多左, 會俾人找毛病的, 又說我中文不好又說我呢樣個樣
+ H: l3 P3 I  S$ \都係一句起, 兩句止..."精簡" ! W# K) r( d. q5 t5 D+ f$ k7 W5 @/ x
之後我明白, 網上發言唔多使客氣留情...人地生活壓力大, 要養起頭家, 日頭返工好受氣, 打左十幾廿年工, 人生見識多9 O- q  R4 ^, x3 @7 t& s
而且跟本上..唔多必要放上心, 人地都係打下字..打咩字, 無咩必要理佢咁多
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-21 20:40

引用:
原帖由 chantelise 於 2014-10-21 20:10 發表   + \- p* _% s9 b+ v5 S9 C( a
我試過係其他討論區, 一個係2000fun, 一個係hkpets...發言被人寸...仲要唔知佢地為咩要咁寸...
+ O* G3 D- C( K0 K例如某某人發post 有一條好美的寵物, 之後我說: 我都有養, 不過只係最基本花紋, 身價差很多的個種
* t& X$ r/ @0 o# k) _& Y之後有某某人就 ...
" V9 I" Q) a  g* ]( C我都明咁O既反應好令人氣餒,不過既然有言論自由,就唔好理人咁多,你又唔係講O的犯版規O既O野,理得人呀
作者: chantelise    時間: 2014-10-21 21:03

唔...好似有點離哂樓主的帖題:
. X" E5 R% e7 t9 D3 q因此, 我又發一下: 離開和回來, 其實係好的
* \- R3 R7 f! z% {  n( r就如, 我地人在某國...如果長時間都無咩出下國...從來沒有離開過, 不一定是好
: B( i9 r: ?/ q; L$ c2 v又或..離開之後永不回來, 又不一定是不好    9 ?6 ]1 K( c5 r7 J/ M

- |: y7 v- V3 i離開, 不一定要回來* E3 [: k) r9 C$ ^+ M# \6 @
就如, 之前做開教書..唔做老師, 可以轉行姐, 無人限住你要當某一行, 你無做老師唔會死, D學生無左你, 都唔會死5 r& W! }. W) y) s; P: {

4 W" O, T1 M2 R  I離開, 亦可以回來+ M' W% l- F0 @7 K
就如, 聖經中的浪子回頭故事...  人生..亦都有無數的例子, 拍左好多次拖..亦都可以找回初戀那一位
作者: dcch1    時間: 2014-10-21 22:21

/ m2 {$ g. q5 A: H( v, |2 N
8 U& a$ Y" R1 c[ 本帖最後由 dcch1 於 2014-10-21 22:23 編輯 ]
作者: dcch1    時間: 2014-10-21 22:36

作者: Rachel    時間: 2014-10-22 01:02

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-21 19:40 發表 ; j6 j/ ?* }( f: j$ G6 l: p! r

& G0 ]9 t9 b: O4 S6 \8 Z, |0 y8 d鐘意自拍冇問題,各有所好O者,不過大家都係慣O左比一兩句comment就算,都唔明點解唔可以講多O的
' h5 B; @! M2 N
仲要果兩句又係thx for sharing果d萬能key XD
作者: carmenlee    時間: 2014-10-22 07:27

引用:
原帖由 chantelise 於 2014-10-21 20:10 發表   
2 A) Y" Z" F/ y: m" W我試過係其他討論區, 一個係2000fun, 一個係hkpets...發言被人寸...仲要唔知佢地為咩要咁寸... 2 C$ |% S9 l% O0 O" I7 \
例如某某人發post 有一條好美的寵物, 之後我說: 我都有養, 不過只係最基本花紋, 身價差很多的個種5 T- Y& f9 Q# D, r- s) K* j
之後有某某人就 ...
& j: I; ?9 S. k) n9 H其實我成日都被人串
6 A, s0 p* P1 x) I  ^( `而且好多都小圈子淨係圍內友講晒
作者: dcch1    時間: 2014-10-22 17:07

作者: chantelise    時間: 2014-10-22 17:54

大圈子遺棄  0.0  <--- 金句
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-22 21:18

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-22 01:02 發表   
+ U7 ~3 y3 o2 A+ j' U- t0 o% I8 `0 E3 B+ A( J# ?
仲要果兩句又係thx for sharing果d萬能key XD
$ V, ?5 I: G  T2 g4 n呢O的先hurt,係咁不如唔好覆呀
作者: dcch1    時間: 2014-10-22 21:44

作者: Rachel    時間: 2014-10-22 21:45

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-22 21:18 發表 1 A$ K) R3 d  T1 I4 A( M

E' Q. e& H# `) L" }8 A呢O的先hurt,係咁不如唔好覆呀
. [( a2 J  T* C( ?1 C重點係你認真影張輯相又係咁、外拍又係咁- _+ g9 L+ `0 ?- \# P. N! `4 S
留返貼FB算~我明既,身裁、美腿、絲襪、性感全無,無市場架~
作者: Rachel    時間: 2014-10-22 22:35

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-22 17:07 發表
0 B8 @& |# Z9 ^**** 本內容被作者隱藏 *****
8 b/ O2 f$ W3 X) k4 d
舉報黎做乜?我都做過總版主,春風吹又生呀
& q9 T6 _) t0 G$ S, ^) L' q由佢地浪費生命囉~~~
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-22 22:50

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-22 21:45 發表   / P8 @! F1 L! S# Z/ m& I! a9 a

3 R+ T$ G/ ]! x" F重點係你認真影張輯相又係咁、外拍又係咁
1 ~6 K( F0 C3 h9 i$ G留返貼FB算~我明既,身裁、美腿、絲襪、性感全無,無市場架~
: |9 M* V9 X+ C- Q8 Y
你O的相真係好靚,可惜而家冇得睇lu...
5 y# D0 D" V! R0 b# M同埋可能我唔貼相,所以鐘意討論多O的,亦都因為咁希望多O的人討論
作者: dcch1    時間: 2014-10-22 23:26

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-22 21:45 發表   * j4 c! V' O' s* o) i+ v
, s$ ^& \5 F8 e6 M3 Z
重點係你認真影張輯相又係咁、外拍又係咁
- l5 X* |$ ^; z+ s* U4 e$ B留返貼FB算~我明既,身裁、美腿、絲襪、性感全無,無市場架~
% Q. E: D" y! s4 ]6 l
5 j, ^7 r6 [! N
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-22 22:50 發表   
" C% R. N' z, I; c4 B9 b3 s# a1 x
+ @! R* ?2 D0 S# `你O的相真係好靚,可惜而家冇得睇lu...
9 @( w( O/ {. N; j5 Z/ y1 k% B同埋可能我唔貼相,所以鐘意討論多O的,亦都因為咁希望多O的人討論
6 u& d2 H" p% X/ j3 ]5 J* c! Z( {

8 e* i1 B2 J0 l2 X9 P' a6 m

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-22 23:39

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-22 23:26 發表   
* c* R+ A# U* U% g& ^0 l. ^2 y" X1 K3 l4 i# i# e; x
' ?) t; E. v- j1 h$ ]

- n) p5 b# l; I- B+ S6 @7 J- o- @; U& u/ I) \8 e) g7 U
7 g# q# P' w* z! m# c$ ?5 ^認同,之前都有O係pm傾O下玩綑綁放置O的O野,不過傾O左一排就冇再傾,有時都覺得幾冇癮
作者: Rachel    時間: 2014-10-23 01:18

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-22 22:50 發表
3 F2 {( g- q# e
4 L1 P$ n5 `, z1 B/ c) l你O的相真係好靚,可惜而家冇得睇lu...8 x% f) @3 O$ A, S2 l7 A
同埋可能我唔貼相,所以鐘意討論多O的,亦都因為咁希望多O的人討論
5 ~9 }; Z7 o0 c$ v
感謝支持 XDD 其實我d相有放自己FB,又有個FB page放相 XD3 b, U# W6 x7 m# M; s8 |# k
一來前排無心機自己剷相,二來費事放埋一堆奇怪post度 (你去貼圖區睇下就明  X; `/ G  V4 U. o
! d, k/ d6 _+ @) J" g# d" L
唔貼相討論都好架~有d野無圖都想像到既~~
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-23 22:01

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-23 01:18 發表   
* z3 f, n; Y$ C
* t. |3 ^2 u* G' b感謝支持 XDD 其實我d相有放自己FB,又有個FB page放相 XD. F4 I3 T* ]  D4 F: X
一來前排無心機自己剷相,二來費事放埋一堆奇怪post度 (你去貼圖區睇下就明1 Q% Y' p$ D* g% l6 d

7 }: p! y+ t/ }+ k( ?; y唔貼相討論都好架~有d野無圖都想像到既~~
; M8 c# a. l* m$ _: w3 H我好少去貼圖區,所以唔知發生乜O野事,不過唔緊要啦,遇著O岩O既話題咪講到幾句囉
作者: jg400hk    時間: 2014-10-24 09:24

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-22 23:39 發表   
/ z& L9 r0 l0 G  c; a% q9 J% L
$ _% c0 ^3 }8 ^認同,之前都有O係pm傾O下玩綑綁放置O的O野,不過傾O左一排就冇再傾,有時都覺得幾冇癮
' o9 Z/ Y, J# c, M6 ]+ M+ U, _哈哈,大家忙啫,! v# X( ~; z) {
所以同你傾傾吓PM變email,之後又唔得閒傾之嘛……- [5 X" F8 M5 v& ~( s
" E" r; F) w0 ~5 W5 C
歡迎蒲番上嚟!
作者: dcch1    時間: 2014-10-24 13:25

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-23 01:18 發表   
7 x( \; j% M! ]; g2 k% D# K5 F% i- H
感謝支持 XDD 其實我d相有放自己FB,又有個FB page放相 XD
# z. k0 Q, o+ B5 b( L, p% @: k, o3 C一來前排無心機自己剷相,二來費事放埋一堆奇怪post度 (你去貼圖區睇下就明
' C- [# s4 X( T2 F, ^9 Z( s' q2 @2 u
唔貼相討論都好架~有d野無圖都想像到既~~
$ u" N8 m/ K& N" H+ _0 ~! _0 A4 S
# v! w; R! L2 t6 u+ j
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-23 22:01 發表   , i; M( e& D5 I

# A9 M" ^: U3 T; I' c, r我好少去貼圖區,所以唔知發生乜O野事,不過唔緊要啦,遇著O岩O既話題咪講到幾句囉
( t- A$ B" J9 O7 b! l) h3 E1 ?8 y6 l( T4 t

6 I% J1 ?& U! K# ~- g9 j' H; f7 f6 D% @  V( Z0 j/ Z- N; ?
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-22 23:39 發表   & Y( a3 d+ k2 [2 p
8 U; d6 b- X9 O3 Z
認同,之前都有O係pm傾O下玩綑綁放置O的O野,不過傾O左一排就冇再傾,有時都覺得幾冇癮
+ L; @+ J7 j! ?# f/ |9 i$ D3 z# ^

" W, e4 ^( p, o( B
引用:
原帖由 jg400hk 於 2014-10-24 09:24 發表   
$ c: Z3 c& C& J/ }  C/ P) _, I
. v/ O1 V  M9 }- v哈哈,大家忙啫,
# i: l3 R( g6 q  ?8 F# t所以同你傾傾吓PM變email,之後又唔得閒傾之嘛……
9 _) e% [3 a1 A; o; F
; Q9 I& Z" s8 s. N7 l) Q歡迎蒲番上嚟!
5 c+ c# n9 ~# O8 @) _4 e; G. ~' V

作者: Rachel    時間: 2014-10-24 22:47

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-24 13:25 發表
/ W1 O7 ?& L* P' p
! S8 W5 H8 T: s2 Q9 V* W**** 本內容被作者隱藏 *****
' l7 |% t3 _3 `4 U粉絲團?小R自己開架 XD( ]  y' b7 ]* P9 m5 ^" O
唔使比d怪人add~~
作者: dcch1    時間: 2014-10-25 11:11

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-24 22:47 發表   
' t' |7 }% Q6 x1 S7 s1 T' E) |0 d( O1 X2 }
粉絲團?小R自己開架 XD( c- Y2 U* x" z
唔使比d怪人add~~
/ ?7 F" }8 V! G/ l. I' O
1 I  P) m$ \5 a( j1 k

作者: Rachel    時間: 2014-10-25 15:57

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-25 11:11 發表 ' c' F/ I, _1 B, L: Y
& E2 Q8 {2 R, M& H# B
若果小R你真係開自己o既粉絲團, 你最起碼有上面o個個忠實粉絲啦, 怪人就算add錯o左都可以ignore嘛~~
/ M# W. E) Q0 [. d+ \
小R個page好頹,其實唔多人add
8 J! V$ V4 `3 k& c5 C9 p
+ \( V; D/ s& s# `BTW, 我覺得FB只要睇落夠真,就會少好多CD, 直男加 XDD
作者: dcch1    時間: 2014-10-25 16:09

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-25 15:57 發表   ! z- Z1 |( {8 a( `; {/ y. V

& ~" r/ b" Q" v2 {" x; Y) |小R個page好頹,其實唔多人add8 Z( N) i9 O% ~6 ~
6 Q0 H0 ]0 c' i5 G7 q2 l$ e9 `
BTW, 我覺得FB只要睇落夠真,就會少好多CD, 直男加 XDD
, e+ A# l0 K% |+ d- E. z
/ x6 _% t: w5 I: P1 y' k

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-26 00:37

引用:
原帖由 jg400hk 於 2014-10-24 09:24 發表   3 f& B, D5 A7 r, c( S. ?5 c

+ K9 t3 f, G! d9 u哈哈,大家忙啫,# y, p$ _  _9 ^# C9 w
所以同你傾傾吓PM變email,之後又唔得閒傾之嘛……
& B  H) y  n! m% B- a7 P/ N0 K6 |7 m: C: y( U. z% ]$ A
歡迎蒲番上嚟!
1 k8 n1 q7 t9 l1 |1 T* ~/ V* O2 E唔緊要~大家都忙,要搵兩餐,冇法啦,我之前send O左e-mail比你你收唔收到?
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-26 00:38

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-25 15:57 發表   % E4 o8 U" M; h* y; d5 X0 X# a6 r' k
, B. ?: n* h7 `& B# ?
小R個page好頹,其實唔多人add! U! h- O5 ?' M: I  f" E8 v
! g9 M3 d! I$ A/ r- q, r8 J
BTW, 我覺得FB只要睇落夠真,就會少好多CD, 直男加 XDD
, d$ `2 t8 j* S
其實最緊要係夠真,所以我好欣賞小R你!
作者: Rachel    時間: 2014-10-26 14:57

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-25 16:09 發表
: V* W# C8 K; m
' Z! Z6 s( s9 O3 _4 R% `9 {1 F9 W
! r9 h9 p1 k( U. o! o: `; B/ u9 x"有一個撒種的出去撒種。他撒的時候,有的種子落在路邊,被人踐踏,天空的飛鳥也把它吃掉了。有的落在岩石上,一長出來就枯萎了,因為得不到水份。有的落進荊棘叢裡,荊棘與它一起生長,把它擠住了。但另有落進好土壤裡的,長起來,結出百倍的果實。"
5 {; \# ]. e9 W% Z- J0 q0 u咁你明點解小R無公然宣傳啦0 Q6 f. \/ l1 S: p) x

3 Q/ }: _& T$ h" r' @* l4 |0 P% z
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-26 00:38 發表
. k- }+ Q+ Z! V5 B  p/ z
" @/ a7 a6 c+ b" ^其實最緊要係夠真,所以我好欣賞小R你!
( @  |' T& ]" ~, V
因為小R無照騙,相 同 真人一樣咁樣衰 XDD
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-26 15:56

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-26 14:57 發表   
2 p7 A) b5 Y# G. N0 {
2 B# o# l& j. g( T* q( x$ A$ W"有一個撒種的出去撒種。他撒的時候,有的種子落在路邊,被人踐踏,天空的飛鳥也把它吃掉了。有的落在岩石上,一長出來就枯萎了,因為得不到水份。有的落進荊棘叢裡,荊棘與它一起生長,把它擠住了。但另有落進好土 ...
0 H. e8 D2 j. }0 `
我又唔覺得樣衰wor,同埋你O的裝幾得
作者: dcch1    時間: 2014-10-26 16:44

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-26 14:57 發表   
: k1 J* e6 \/ s) R& L. z0 Z% w- {5 E9 ^* x7 T6 T! N
"有一個撒種的出去撒種。他撒的時候,有的種子落在路邊,被人踐踏,天空的飛鳥也把它吃掉了。有的落在岩石上,一長出來就枯萎了,因為得不到水份。有的落進荊棘叢裡,荊棘與它一起生長,把它擠住了。但另有落進好土壤裡的,長起來,結出百倍的果實。"
6 e" u! r2 b$ s) W8 x$ U  @5 n咁你明點解小R無公然宣傳啦
; |* u- H0 V$ v' H2 `
4 h+ w3 T1 `' }% p9 [" Q
: I' l7 Q' c3 {7 h; d" y- D
* Q8 @/ ^- n& Q: n4 S* m! D
' q- v9 x+ C3 T* ]: B& k6 K
引用:
! ]  a, G# Q, Q2 Y% k
+ p/ U! m0 a- a4 c因為小R無照騙,相 同 真人一樣咁樣衰 XDD
" {7 w0 s& O( t% W% h! N9 P
$ j- o; [" B2 a; D$ o0 Z& _: w+ o2 ?4 T. b
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-26 15:56 發表   
- [+ I, C$ M1 A$ X
2 a* W: q& @# ]- [) q& M我又唔覺得樣衰wor,同埋你O的裝幾得
- Q# _' e+ }% n) _) P& f: |5 G# l) E+ e# N5 I

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-26 16:53

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-26 16:44 發表   5 }$ j  }$ A7 n1 l0 ~/ y
5 h$ W  m; u2 D6 p$ G

+ N5 u$ R% }0 i5 e. c) n* s/ f**** 本內容被作者隱藏 *****
* k* S% }9 R/ [! n# s2 H: b  ^' W; t9 W0 O, z
( o3 N! t! |6 g/ y

" ^7 B$ S( F3 _* P7 g; }
3 U$ C5 Q) T2 B" @; w) E  \3 d# g5 s: L; E5 s- z: o

, O' T( q7 W: A7 o
9 H# U0 E% J  D* ?' ?; @**** 本內容被作者隱藏 *****
5 ]+ l4 O; \9 U# s3 I9 f4 I
我O的錢都係用O係買衫上面
作者: dcch1    時間: 2014-10-26 16:58

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-26 16:53 發表   
& E; f" N- U  n" a) O
5 P) _9 c- B4 V/ \$ @! o我O的錢都係用O係買衫上面
( [7 T) n3 X7 h  r0 G% u* ^/ I: ]4 N3 ]) t1 Y% S

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-26 17:01

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-26 16:58 發表   # q4 u2 L: \# F* |) j1 I$ C
7 \8 _( P. w" ^$ c
0 x2 T5 g. ^( H4 q8 {$ v
" T* E* Q' ]( b
係,諗起上個月有幾日屋企人去旅行得我O係屋企,O個幾日我就係咁出街,買O左幾套bra set又買O左兩對鞋,唔覺唔覺使O左好多錢
作者: dcch1    時間: 2014-10-26 17:09

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-26 17:01 發表   ( d2 q; ^- T6 v, |8 @* M
$ `8 P2 ~# I# h! z% c! ^3 {
係,諗起上個月有幾日屋企人去旅行得我O係屋企,O個幾日我就係咁出街,買O左幾套bra set又買O左兩對鞋,唔覺唔覺使O左好多錢
' ]* {. T2 b1 p$ ^3 X

V- F# \. a, x  E/ g

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-26 17:13

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-26 17:09 發表   * M+ T6 y; N. _1 t! Q  R8 p

# t. o8 W( |* W8 [. H+ v+ M
! y/ P, b8 |% j  ~  j**** 本內容被作者隱藏 *****
& y- P* Y* W; W4k-5k?有邊幾套係你O既目標?唔方便O係度講可以pm我~
作者: dcch1    時間: 2014-10-26 17:22

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-26 17:13 發表   
2 t. I! j& S5 @: p
0 i) F% d* c/ }" r' t' @, S4 `4k-5k?有邊幾套係你O既目標?唔方便O係度講可以pm我~
$ d5 _5 ]5 J. e" b2 ?# U

. F0 j. w" j' W' T) W! K

作者: Rachel    時間: 2014-10-26 18:36

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-26 15:56 發表 ( ^' y$ l1 {( C$ ~
; ~$ q& X" v  J( U$ r7 H( P
我又唔覺得樣衰wor,同埋你O的裝幾得
* J* X8 r% x* A. ?  @4 \7 o& C; L& j( d* @
我O的錢都係用O係買衫上面
- p/ Y1 N# l" q6 T; Z5 _. k
唔樣衰就唔會係SSP比個老伯追住住,出旺角聽到有人話男人啦 XDD5 H' f! `% i1 z6 J: U8 @
% {$ F9 b+ j! [1 p
我d妝?宜家好多都係女友化...會好好多 XD
* ^! E3 i/ |4 j' C( g+ a
1 J' ~6 ^$ r9 k7 a' l睇返小R FB舊status數按年 (2013前) 使費
' H/ P+ w/ d: s  b1 j3 P% N呢兩年都話往年加埋 ORZ3 M2 ~" [+ b0 I/ u, z3 _
0 ]! t' m2 a: Z" s6 \6 ^
引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-26 16:44 發表 , J0 {, u  b; L2 h1 f4 u3 y6 ~
7 |+ K" D) H! y: }3 G/ v
好玄o既聖經故事, 算啦, 我本身就係被人踐踏o個個, 所以我諗我可能儲齊四塊半o個陣會諗通...
+ a0 D9 `' d, m7 O4 ~& w) S  j係咩地方播種,咪有咩收成囉~好易明
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-27 00:42

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-26 17:22 發表   
+ q7 o, Q% s4 d3 `! I, k2 A  e2 B7 x- `

/ n8 F" h3 y4 N/ V**** 本內容被作者隱藏 *****
. H9 j7 K: T3 m! t3 l; @  Z
咁我期待你O既報告,最好越早知越好,O岩O既我或者都會買
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-27 00:43

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-26 18:36 發表   % ?7 u$ L0 Q9 d. n5 [6 h- q

+ t/ X, q; Z) x: d9 k/ }唔樣衰就唔會係SSP比個老伯追住住,出旺角聽到有人話男人啦 XDD. G, d+ `5 C, [8 F$ C3 n
- e, k# P. G/ v
我d妝?宜家好多都係女友化...會好好多 XD* b6 ~& ]( O: A6 `* n3 o5 d' s

6 J+ K  m# }2 }5 J% ]睇返小R FB舊status數按年 (2013前) 使費) w7 {  s" o% Z) }& v9 m& |
呢兩年都話往年加埋 ORZ- }6 Y+ \5 R* v+ K3 X' W# @$ t/ [
) N& a; Z" H/ m1 J7 ^' D

, y6 @. ]+ J  i% l5 ~; c係咩地方播種,咪有咩收成 ...
5 y; V$ |+ K2 v咁又唔好咁講,你女裝出街已經叻過我,我都係趁屋企冇人先換O下衫咋~
作者: Rachel    時間: 2014-10-28 01:41

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-27 00:43 發表
4 o: d6 f( V  P7 k  w2 M. I4 q; e# X! J& q5 P+ D/ d4 P" a
咁又唔好咁講,你女裝出街已經叻過我,我都係趁屋企冇人先換O下衫咋~
0 o3 B+ I9 [) r1 l5 U
笨R九年前第一次CD室內私影都走出街行 (雖然夜晚3 T  J! {: z/ E4 o) [5 p( J, C& B
人蠢無藥醫架 XD2 l+ d) s, E0 n' Q

9 B/ P( o" `3 E# J* Z5 \室內真係影到厭,唔出街真係悶死,人懶無計 XD! P) f  y5 O' v$ I  k9 s% n2 W
當然上年識左某人,有得雙子係好玩好多 XD
作者: dcch1    時間: 2014-10-28 13:59

作者: Rachel    時間: 2014-10-28 23:36

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-28 13:59 發表
) T: s8 z! k8 Moic, 我只係知道「黃牛老o左之後最終都係俾人遺棄響山上自生自滅」...
% Y: `4 K! p1 k" T9 k8 S1 B
兩睇啦,唔會殺耕田既牛係有意義既~
( j$ i7 j3 K9 s) L5 \/ t" j0 ?9 K/ G4 Y' c
人各有志~~每個人都有喜歡既生活方式
% I3 \$ m0 V: T" X其實我都覺得有d人覺得出街好神聖/勇其實都幾無謂~
' p; i" \7 g& b0 Y% \( g7 H! v2 b人最緊要知自己想點...
: b* }6 V' Y! N# }5 C: L" E$ E- E衡量得失,唔想做就無需要將來後悔
& T" m. r" M2 J- M( Z- y6 Q無謂成日葡萄其他人既成果嘛~
4 ^9 R0 s* P9 `: D; O6 M+ s0 s4 o8 \! t3 v& \# P! [7 t* w6 d
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-29 22:33

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-28 23:36 發表   
2 G( L6 K, J+ p1 H
3 B5 o; M& Y% R. E2 q0 G兩睇啦,唔會殺耕田既牛係有意義既~6 Z8 p' t5 A1 D

& B# z3 q+ l  H& b; ~# Q2 _人各有志~~每個人都有喜歡既生活方式* _$ V; L5 ]- n3 y& u, z. m. o
其實我都覺得有d人覺得出街好神聖/勇其實都幾無謂~
5 Q4 V" I$ `4 T; O5 ~. e' @人最緊要知自己想點...
. Y0 E& p! z: r4 e8 f* F. E! I衡量得失,唔想做就無需要將來後悔
& N* v; Q6 Z, k4 Y* M' [! h4 Q無謂成日葡萄其他人既 ...
  u# r# i8 ~7 L; `- C8 ^( Y3 s小R你講O野好玄~1 m7 K8 m% l. [( I7 t( @
By the way,今日放假,屋企又冇人,雖然好短時間,結果都拎O左件旗袍O黎著,扮O下名媛,哈哈
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-29 22:35

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-28 13:59 發表   
& P2 r; f3 H, y8 \+ z1 L5 c( m**** 本內容被作者隱藏 *****
$ w# \4 J2 K: m5 O2 u6 K  [# @
冬季校服我都係得兩套,兩套都係恤衫+O太+背心裙,都可話係最common O既款
作者: dcch1    時間: 2014-10-30 14:11

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-30 22:26

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-30 14:11 發表   7 V6 M& j7 H4 w2 F2 t
4 y/ e( R" R" v, z( E
真係不得不講句,好彩件旗袍仲著得落 . L. O% \: m8 }) Q" G" e
另外,O個兩套冬季就係性嘉同河東,性嘉就特別在件粉紅色恤衫,條O太同對襪,而河東就特別在件背心裙有繡到校徽,你點睇?
作者: Rachel    時間: 2014-10-30 23:41

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-29 22:33 發表 * D# D2 W9 ~2 g3 k1 k

5 Z( W# f. l# N2 E: q% d小R你講O野好玄~
3 w( U5 W( V1 `  OBy the way,今日放假,屋企又冇人,雖然好短時間,結果都拎O左件旗袍O黎著,扮O下名媛,哈哈
/ C* G! Y" m* x4 W, j9 E2 ?$ ^/ N講得好白架啦~~早幾年仲故弄玄虛啦
* x' ^6 L' h& P無乜野,見到d主題有感而發
1 N0 ]: }' Q, ?# [' u
& C" U, @6 m7 h( }9 |+ I' r你仲有閒情逸致都好丫,我懶到爆
$ I) i  Q1 n) ?. \! H' ]0 [除左一個月出一次,乜都無...
4 J3 u- X% r) ^7 r' B1 j9 c) o, u% l* w' D& [2 C1 h
引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-30 14:11 發表 8 z2 T" M8 o: I1 {+ w
8 S* `: H$ z# v0 n1 d舊時人講法,牛耕田勞動半生,人棄耕時唔會殺牛,放生佢享福( J' {/ K/ |' f- D4 c
其實大自然先係牛既家,自生自滅定天生天養,睇你心態
8 M- G0 u) E7 Q: I3 [人何尚唔係呢?辛苦半世,退休咪閒遊天地囉& h$ t: U0 c; g
8 x+ u% w1 ]5 `+ T) J
我同你諗法唔同 XD 我prefer光榮退出,多過被人隊
* [3 |2 D- z8 _CV/事業只係人生一部分,將來有人記住的通常不在CV
8 t: G9 j/ I3 T# [. b# ^, g況且人生一場,有些事要做要看嘛~% f5 H% K+ Y5 z; n  Y/ B% I2 G
好似有人問我去歐洲點解唔CD~
! J8 u# |% i# j6 h! t9 I咁自己去係應該睇多d野既~! p& n; W# f& Q. o) b: U
可能我未去到hae呢個境界 XD/ H* g- @8 h* c* j$ c

+ e" m$ R8 v* Q9 ?9 _3 b) v其實我出街玩只係自救,唔係高層次既野# M- B0 A4 B; g* U6 y2 Z
無開拓呢個範疇,我應該收左皮好耐~. O  n/ k3 P" Y1 q/ V( m- ^" t* V$ |
1 a1 T0 }' `  V4 ^
話時話,我係金鐘見到套日式校服,淺啡冷衫、短裙
4 X/ H" R' D2 q! i+ a$ [未見過~
$ s) U# O" k. Q0 }  K! ^4 N/ v: B0 G9 G2 ]9 c0 t
作者: dcch1    時間: 2014-10-31 00:24

作者: Rachel    時間: 2014-10-31 00:39

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-31 00:24 發表
! u, [2 {) t, K; b! w* e! n**** 本內容被作者隱藏 *****
; J8 A0 p8 f3 p' H" L1 [你唔嫌我騎劫個post咪得囉 XD+ n  D; u+ d2 F, u# G# K! @

! {  b$ }+ O9 w, j& J2 a+ [" Z舊校服我唔太敢拎黎著,好驚見証著唔落既一刻
3 H) I" O3 v1 ^1 w  R4 ~七年半前買既尺碼- F4 T6 ~0 G, R7 O
% i# X0 V! C: ]8 M5 O9 p
光唔光榮,其實睇下自己識唔識收手...
! ]$ E( c* M" ?! j( J4 U收得準咪無事囉
' a& C3 `" v/ Z& C* Z- A" b+ o不過呢,知所進退講就易,小R呢d做唔到架啦~$ e0 m$ N( S7 y
" d7 B, p4 D" a: k  x  l& J
我都懷疑過係私服,但兩個女仔咁著,係金鐘出現,又唔太似私服
3 }! Q$ `9 g3 H+ m
% a' Y5 [2 Z3 p[ 本帖最後由 Rachel 於 2014-10-31 00:42 編輯 ]
作者: dcch1    時間: 2014-10-31 00:48

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-31 00:39 發表   
* r' {: h; {0 v3 i1 l2 `$ }
9 U1 t9 K0 G- T你唔嫌我騎劫個post咪得囉 XD
% `  K* w  Z( s* E& b" h" I6 A/ V* }9 x+ _6 S( `
舊校服我唔太敢拎黎著,好驚見証著唔落既一刻
  z, I3 W- w7 S; v七年半前買既尺碼$ J* _6 H0 X0 x: Z$ P

! a/ U* U; N9 }2 `6 ~# l光唔光榮,其實睇下自己識唔識收手...4 X" D9 k& h% a/ L( H2 a8 {% E
收得準咪無事囉: E9 c) `. q, X: Y$ C

3 @; b/ e. {: p我都懷疑過係私服,但兩個女仔咁著,係金鐘出現,又唔太似私服
& _6 V" @2 _- a- }/ B# z
  G: i8 L: k% }3 o
. w! x% h+ T3 j. @: ]6 b# l

作者: Rachel    時間: 2014-10-31 01:21

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-31 00:48 發表 2 F7 |* b, C/ f$ o$ h' V" L

% ~4 y: Z" ~: L+ W# X% K# j+ }9 k5 U4 S9 y
; z) W' N7 X* I! F6 X: U
% J: v5 y/ }) F& t1 \, ~
小R成日都混吉架啦 XDD  r) t" z  ?, S7 O$ W
  D  v4 M- b3 K  W  @% z* j
懷舊要既,不過小R無上黎開post講 XD$ ~$ ~, T# ?; H9 ^
腰圍多左三、四吋,修身恤衫咪死左囉~$ K# ^6 |- `  D6 Q2 Q9 k0 _# r
: N: Q& [" X2 j9 B/ i/ \
小R成日都中伏~不過事後睇返又唔係咁差~9 i, I. u( f1 A

9 z* v9 c" B3 S! u無乜資料,望左幾眼,白色短袖恤衫,深色短裙
, w& T3 G! \+ ^* Y- O
( J* c8 Q3 L( u4 B! ]: H: {[ 本帖最後由 Rachel 於 2014-10-31 01:23 編輯 ]
作者: dcch1    時間: 2014-10-31 16:18

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-31 01:21 發表   
3 _5 d' _& [  V/ \2 A$ L- D' e
8 f/ n+ V% }2 y, r小R成日都混吉架啦 XDD$ V4 N. c9 ?1 J7 n2 |: r" U

0 S0 i5 f5 g1 j9 j5 I; b; t懷舊要既,不過小R無上黎開post講 XD
, X# V; @* I* B9 z% z腰圍多左三、四吋,修身恤衫咪死左囉~% y& s# x! B5 A$ q. G& N
3 T" U, K' g3 ~. g% x
小R成日都中伏~不過事後睇返又唔係咁差~* Y; G( `( b7 j5 g' |3 P

8 U- @4 k) _& `- u; M3 p- ^" Z無乜資料,望左幾眼,白色短袖恤衫,深色短裙
: b2 z- v- }) R7 o3 m$ w

. k7 q' r/ I, l0 ?0 R: B0 U- f' ?

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-31 20:18

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-31 00:24 發表   8 C5 W7 n5 w" T: d4 j  }
, z  m3 h  r2 J! g
其實肥O左,不過O個時買旗袍時個嬸嬸話呢個碼O岩,咁就唔理啦,估唔到買O左幾年而家都仲O岩$ E( ~4 Y; G8 a; L' Z/ V& T4 \
冇錯,河東條腰帶同夏季一樣,而家我有兩條,一條夏季裙用,一條冬季裙用啦,至於件恤衫就真係...不過算啦,自己鐘意就算啦~
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-31 20:19

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-31 16:18 發表   1 @" M+ M* Q$ O8 W) v4 }; C

% y/ h5 I3 H/ h$ `! o, X" R6 m( {6 A  W5 ~; v/ i% ?4 W
$ \" {/ I$ T" P' H. {1 U' n你地兩個, 我呢O的n年唔出聲O既又點計?
作者: dcch1    時間: 2014-10-31 20:27

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-31 20:18 發表   
9 k4 V3 m% p$ O% n& }5 ^" X1 |* w+ _$ M
其實肥O左,不過O個時買旗袍時個嬸嬸話呢個碼O岩,咁就唔理啦,估唔到買O左幾年而家都仲O岩
* K. s$ b# ?" ?* ~$ C. a冇錯,河東條腰帶同夏季一樣,而家我有兩條,一條夏季裙用,一條冬季裙用啦,至於件恤衫就真係...不過算啦,自己鐘意就算啦~
% }: H+ d/ x! Y2 J; L6 ^, W) r) B$ h+ d; v" u3 k

]& n9 R! ^+ K/ B
0 e" |0 w+ X- j! X/ B$ D
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-31 20:19 發表   3 v4 \& K9 }# x

! z1 }& [4 m8 Y, M你地兩個, 我呢O的n年唔出聲O既又點計?
- ^; |  F# Q) [6 h
* L6 `/ J% O, x9 m. C/ B* ~

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-31 23:09

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-31 20:27 發表   
1 V) I4 p; c0 _7 }
$ J# Z( D% Q- \% s0 f' F# A5 h4 B4 b8 M) G! Y: l& z% {
0 a( r) b3 g9 a$ W) l3 e( w6 a' u- H9 ]7 j
; W9 u6 x7 V8 y; f& n

! |3 A' \1 E  h4 x3 Z$ M" ]**** 本內容被作者隱藏 *****
3 y3 W0 q$ |: X' S$ m1 m* z
一定係佢好眼光,O個次係我少有親身去買衫,O係女人街,我走去個檔口,睇O岩個款,然後問佢我著乜O野size,因為要去party,咁佢就俾O左呢件我啦~
作者: dcch1    時間: 2014-11-1 00:14

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-31 23:09 發表   ; q- `( O9 W+ E3 l+ r9 O2 M

* u5 J8 f6 k/ H一定係佢好眼光,O個次係我少有親身去買衫,O係女人街,我走去個檔口,睇O岩個款,然後問佢我著乜O野size,因為要去party,咁佢就俾O左呢件我啦~
- S3 D) N; q% |7 {4 E6 o, n+ t/ r  q5 k4 f

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-1 00:18

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-1 00:14 發表   
& e, N" n5 h7 ?; b3 y5 w6 _
* o( z$ {) t7 x8 L$ K2 {' |# ^
$ i  B+ `6 ~: v9 E**** 本內容被作者隱藏 *****
+ Y2 r+ L7 [4 O. X" m7 T9 e! V係,可惜女人街賣O個O的衫O的款唔係太得,所以剩係O係O個度買過旗袍,校服我真係好少自己去買,記得剩係得陪道高年級夏季,河東冬季,性深低年級夏季係自己去校服舖買
作者: dcch1    時間: 2014-11-1 00:31

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 00:18 發表   8 K- k1 U' o% s+ F+ f

9 W  A  X7 p2 x係,可惜女人街賣O個O的衫O的款唔係太得,所以剩係O係O個度買過旗袍,校服我真係好少自己去買,記得剩係得陪道高年級夏季,河東冬季,性深低年級夏季係自己去校服舖買
, n- W& {5 v1 i0 \8 _' r

4 I8 F7 i+ _# ?

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-1 00:51

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-1 00:31 發表   , q( Q* z6 h0 T
1 v' f$ E$ B/ ^" W8 M

! @  e1 C( r' e3 K**** 本內容被作者隱藏 *****
! ^6 ^3 i$ r7 @) c- s) J) j
我就係O係呢度見大家講而家難買O左,就諗我想要O個幾套都應該好難買到啦...
作者: dcch1    時間: 2014-11-1 01:04

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 00:51 發表   
* _! B. d3 y, ]( W: ]
7 f5 j6 F  V6 ]% H我就係O係呢度見大家講而家難買O左,就諗我想要O個幾套都應該好難買到啦...
  G- \$ K. u' s3 ?
  D7 Z  J5 U  I

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-1 01:11

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-1 01:04 發表   
8 i9 J8 j) A2 v6 j/ H7 r9 Q
: }: o/ W" f' F; b% C3 ?7 M3 G3 s1 ~: Z, y. U& c: F, ~+ F/ t
; Y' K4 [6 t9 Q2 ?哈哈,不如我pm你?
作者: dcch1    時間: 2014-11-1 01:23

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 01:11 發表   6 V2 Y9 a7 I" E- y

0 y, z2 P7 z8 h5 y9 ]+ a哈哈,不如我pm你?
( o& y' D2 n+ k% a: ~7 Z
; G' z, f) d7 l* A# K

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-1 01:25

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-1 01:23 發表   $ l& D; y, z& N1 M& T& W

2 b  E7 ^: f7 ?6 I1 }; X0 `6 i1 F' j6 e( m. s
' `3 y' @) U4 j0 }4 B  J2 v, B0 q  h可以O係度繼續講O架!例如諗諗O下,性馬利套高年級冬季都唔錯,又要著絲襪,好正!
作者: Rachel    時間: 2014-11-1 01:27

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-31 16:18 發表
  x2 v. n5 v' s* a4 j/ G. ]" X+ a! C4 b5 U
" O- D1 u1 ~/ U# x2 A. J, `
# I7 r4 h: ]3 k1 E
你唔覺我宜家係forum係混吉咩?7 L" x" [2 E7 R$ o% Z* J/ n0 T
無乜正經回post, 通常都係搞事 XD
- ^9 O9 h4 r. J3 a/ _
) \2 o; o) ]+ N4 i4 y無啦,唔同思維、仲有人大左,唔會乜都開post囉3 H7 A9 A& D- O9 |( c: D
要開既,大把話題,不過我宜家都係terminator黎,貼相都無人理~' h3 l* l' o  A: a
返工前27", 返左三個月重左十磅,腰圍多三吋,收曬皮" W, N3 B9 b5 K5 H) F
守得住30"我都偷笑...最少忍口唔食咁多先3 B$ t& {- d& I6 R. ^: t9 _: W
0 }. i3 _; w( F/ E. I
THX~~之前有fd睇過,前事佢講得中,咁佢都話我會越黎越好 (另有隱患,不贅)
# y! v. \4 M4 {1 v. F做人有自知之明其實都唔錯啦,方向會清楚好多~
+ v- Q9 `+ d8 e% i- {6 o$ ]* F! ]( @! U2 n
最慘係轉車站見到,邊度黎都得. K# P- l0 K. J, Q! [
我都係好奇邊間,無咪算 XD
作者: Rachel    時間: 2014-11-1 01:28

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 00:18 發表   * e7 a- `5 {1 Q  e" Q: F2 G
: L; l" B* Q$ i! @( f
係,可惜女人街賣O個O的衫O的款唔係太得,所以剩係O係O個度買過旗袍,校服我真係好少自己去買,記得剩係得陪道高年級夏季,河東冬季,性深低年級夏季係自己去校服舖買
* _2 f8 I( z/ V& g) l# i' |近年無乜係實體店買衫,可能一隻手數得晒 XD"
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-1 01:47

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-1 01:28 發表   ( c$ j/ y: n8 d7 j
) V7 N/ L1 `, C$ y
近年無乜係實體店買衫,可能一隻手數得晒 XD"
1 V" _" o  R& p4 L7 B講問又講,小R你係唔係有件晚裝想賣?
作者: dcch1    時間: 2014-11-1 02:02

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 01:25 發表   5 l8 N+ f  c- W7 ?7 j% T$ F

% X" I( d8 q# p" Y4 v可以O係度繼續講O架!例如諗諗O下,性馬利套高年級冬季都唔錯,又要著絲襪,好正!
% V6 W( d/ H0 {& O5 ?. A! w+ F
0 `! @3 V) D- f

5 K+ |; ?$ ~; r/ R; ]% `$ }$ Z) P- ]5 U; U$ [
引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-1 01:27 發表   
5 z7 k4 i( X: P) X8 R. B  p
- F) T: `3 t6 p% C你唔覺我宜家係forum係混吉咩?6 I8 {3 o. Q0 w6 f( x1 _
無乜正經回post, 通常都係搞事 XD
$ n6 I1 h1 C5 v, _- ~; `! X
% G9 A3 I- N1 I  ?無啦,唔同思維、仲有人大左,唔會乜都開post囉8 ~) A  \; X& H8 w7 A7 D
要開既,大把話題,不過我宜家都係terminator黎,貼相都無人理~
; P) f  k7 b$ d2 V' ^; U返工前27", 返左三個月重左十磅,腰圍多三吋,收曬皮
7 E. [3 G  q* O* E% I2 d* B; X" i" B守得住30"我都偷笑...最少忍口唔食咁多先: a7 @  X2 G8 A6 T; a  f

2 i0 v# ]4 x' F$ i. C0 }THX~~之前有fd睇過,前事佢講得中,咁佢都話我會越黎越好 (另有隱患,不贅)6 g5 \* R2 P3 \( o+ ~
做人有自知之明其實都唔錯啦,方向會清楚好多~
8 j2 B* v! U% D7 S最慘係轉車站見到,邊度黎都得- S$ x/ g7 m& W- w& o( H
我都係好奇邊間,無咪算 XD
9 r& v1 H! `/ q

0 U! k8 o% H3 f- O* E
7 L9 ]& v. l- e6 B0 p
1 I' A+ t: H! I1 P* T2 v) Y8 k
引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-1 01:28 發表   
0 b4 Z$ s, t7 l" y. d  a$ Y0 J* r! X; M3 O3 H1 D2 d3 y
近年無乜係實體店買衫,可能一隻手數得晒 XD"
$ |9 U! P) R+ c5 F' C2 [6 C. V

1 f! m$ d4 p+ a$ U) h) m
0 l/ K, I  ^1 x- G: r2 B2 r. \( S" b: `
' M: U6 \6 ^# d
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 01:47 發表   & m, N. h. C* m  G% o& Q

# y* K. e( ^. B5 X" h6 [3 j講問又講,小R你係唔係有件晚裝想賣?
. l8 K8 P. }3 ^. v5 q$ [

. ]' O5 `/ j1 I# x/ ~1 N( r

作者: Rachel    時間: 2014-11-1 03:05

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 01:47 發表
+ q. W; T. t, Q3 B2 L" u" N0 u% I. d, W* y9 ?
講問又講,小R你係唔係有件晚裝想賣?
% }2 u7 |* m& A) v金色果條放左好耐~~有興趣既平d賣,反正我無乜點著~2 b9 S7 N4 ]3 N# J5 q" D
其實仲有d野閒置已久,想八下pm我 XD  O, U0 [3 H% C4 ~7 |

+ r5 Z1 a- \! t* K6 `
引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-1 02:02 發表
' [1 L. T! R) h  n7 ?6 T4 q+ ~" Z" w% H9 e
" e# Y; B+ I+ W: N咁你又係身痕左d既~~
& P% Q9 t/ e5 r+ s# U2 w+ x我睇到化晒,求溫飽既人同佢講大道理都晒口水啦! p4 B* w2 J( I" D2 S2 ~
除左串下人,見到有d想自救既咪搭下嘴囉5 A8 Y8 E/ |& Q: W( I

4 B9 d- Z. K% m% f. X6 Y" ]小圈子既野好閒,一d熟一d唔熟自然會,況且場外更熱鬧,唔出奇; Q2 e: U% I; t$ T/ t6 D0 Y9 v
8 Z, |; r+ n) H8 i8 b% {5 Z
貼相既野...FB果邊都係玩下同埋當record
& Y4 Q' X# s* \$ y" z4 h0 K呢度都係無聊時先貼~~沉底沉到厭 XD 樣衰無身裁無計 XD
0 y6 ]; X" I, `; R" S7 d" @
7 q" G" ]5 k6 X  I' f4 ^0 X2 `運動少就梗架啦,返工忙到pk, 放假就想訓4 v' ^% `6 y, ^& E  W$ i

& ]! E% z. E1 e  T1 S) Y3 `0 w近年好左,唔多唔少都feel到
7 U6 d7 o  V0 {- Z$ E3 ^6 H5 J之前睇書都睇過,算命既野,如果發生左既野都講唔準,好打有限4 \' D5 c. d5 v, Q1 u" K1 S6 B

* v# m) r" H, L" ]4 v, q校服果種短裙仔,我d肥腿死得啦,自己都頂唔順
/ R: @( H. z& j  B& T2 V2 z7 [成三十歲,校服既野都係睇下好啦~~自己無信心著得好睇~# X$ |( Q; C2 m

+ \$ C5 T' }; U宜家返工咁隔涉,都無乜機會睇校服$ c' H  ], c( j- M

; |7 ]* ]2 D& ]1 V3 M無啦~校服年代都有去實店買下
( t: N6 E/ _, \) j" v宜家?網上按下就買到,幾點買都得~
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-1 10:20

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-1 02:02 發表   
$ v+ w% e% w" E  r  n2 ]# F
7 a" t7 C* d) O+ i$ h# }* W5 v, g
# ~$ t. W( k5 x" N5 K- b0 j9 x# M, J- W- a  {

7 ?  c& j; K' m, S0 o' E! |' g, @5 C9 h
$ H+ d$ Z. [8 G; j. m  [( o
' j3 Y/ P/ }/ `
( v' W" o1 G4 G! M9 [# D( Q! U1 X) [5 G) G4 G$ @4 z
/ X- O/ @; t: C$ `# t6 d
2 L7 z- j- J# A6 |2 O3 H# k: A+ h+ O# g
. L7 P( i0 G" ?# N/ L. J
# K  d* Q, E) B( y! l, H好明顯就係尋晚我眼O訓得滯打錯啦!冇錯,我係想講馬利慢高年級,我得套夏季,冬季諗緊點入手~
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-1 10:24

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-1 03:05 發表   
5 m+ h' ]6 X: m" P; N1 x5 B2 i! }' _
金色果條放左好耐~~有興趣既平d賣,反正我無乜點著~) A3 E! l+ f1 x% }
其實仲有d野閒置已久,想八下pm我 XD
2 f! n. Y/ v- G
. Z5 ^; w9 ]6 P% R, h; E. }" r- q& u
" j* e0 P( ]; w. x1 W2 y0 x. z$ |5 y咁你又係身痕左d既~~+ H) R% z' A' E; F* ?# F/ O
我睇到化晒,求溫飽既人同佢講大道理都晒口水啦# x+ n1 `2 D3 Q9 z! L
除左串下人,見到有d想自救既咪搭下嘴囉5 E6 J7 S# H! g0 O* N# ?* O

' v/ f# i1 E. w$ F6 r ...
( k: m8 k# c% a
pm O左你啦,係呀,我覺得件金色晚裝幾靚~
作者: dcch1    時間: 2014-11-1 11:42

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-1 03:05 發表   % X( @9 a% k9 R4 V2 ^4 \7 ^8 [: Q
/ b/ t2 Y/ u2 ]+ E9 z/ k
金色果條放左好耐~~有興趣既平d賣,反正我無乜點著~3 }4 H- D( y! T) `
其實仲有d野閒置已久,想八下pm我 XD7 {! i# K* T; }; b: i: ]) n* l5 [8 x
% y6 Z2 d6 U& w2 c: j0 {0 o% o8 \

- E0 H$ J- E' u6 U8 `咁你又係身痕左d既~~( {+ c8 s/ g$ _
我睇到化晒,求溫飽既人同佢講大道理都晒口水啦. E5 E( R6 E. N. H# d) s. J" t
除左串下人,見到有d想自救既咪搭下嘴囉
7 F' c- @/ y/ _, Z% ?( l6 q7 u" @- z! y
小圈子既野好閒,一d熟一d唔熟自然會,況且場外更熱鬧,唔出奇  j3 y- v4 m/ Y3 p( W
貼相既野...FB果邊都係玩下同埋當record
. C9 ]0 A0 Z8 T; a2 F( }呢度都係無聊時先貼~~沉底沉到厭 XD 樣衰無身裁無計 XD  T* ?2 m4 @9 D& J! O. Y/ w
% {/ u! j; X1 C
運動少就梗架啦,返工忙到pk, 放假就想訓: j2 X: w( J( Y$ p( b8 k0 o
近年好左,唔多唔少都feel到5 }+ F' U& q1 D$ v. C
之前睇書都睇過,算命既野,如果發生左既野都講唔準,好打有限
8 b# @7 a8 r+ v  a7 Z( v校服果種短裙仔,我d肥腿死得啦,自己都頂唔順
/ B- k: z2 a0 a8 W! p8 T7 u成三十歲,校服既野都係睇下好啦~~自己無信心著得好睇~
; d. V" U8 r! f! Q
# e) g3 A) e( n, F2 `( b* E宜家返工咁隔涉,都無乜機會睇校服9 N$ F9 d& H6 w: w
無啦~校服年代都有去實店買下
: Z8 e1 {5 X( _' a  `& n4 a$ H' c1 k; I宜家?網上按下就買到,幾點買都得~
7 U1 {% `8 x  V; O
8 e1 e! G2 |9 b2 \0 Y
+ R7 Y) {0 n) {( f

4 H/ |4 z: h* f4 c: ]! p$ P
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 10:20 發表   3 m8 g- S9 e4 o5 X, S7 ~
! O7 s5 ^- N1 G  C7 [: n2 H$ B
好明顯就係尋晚我眼O訓得滯打錯啦!冇錯,我係想講馬利慢高年級,我得套夏季,冬季諗緊點入手~
% Z6 q# ~: \! v4 F7 `
' F) J) ?- ~2 _4 a
6 n# _% e' ^. o% h3 ?: K
3 Q7 }  ^; y: N/ e- }+ [
引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-1 03:05 發表   6 h1 m; S# o) P6 v% t: l
$ \, j4 i/ E) W3 S* c3 n9 K
金色果條放左好耐~~有興趣既平d賣,反正我無乜點著~
2 x; q7 ?) S6 S* ]- s其實仲有d野閒置已久,想八下pm我 XD
; G7 G$ o* w4 J: |3 {, T1 @- i5 W2 s. t, E# E2 t2 |6 R
[quote]原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 10:24 發表   8 ]& `2 }- N1 W

/ `  T* p" j. d- Q* Jpm O左你啦,係呀,我覺得件金色晚裝幾靚~
7 m& X: |+ G, ~  s. @5 Y3 w7 {* Q3 W

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-1 16:11

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-1 11:42 發表   8 b% }1 q8 K9 D4 a# Q/ n  U

% C* Y* m) i$ Z. ^7 A, J1 I
( W7 o7 {& \3 @! }**** 本內容被作者隱藏 *****- C* r7 A1 F4 N7 j$ }
/ S8 M' R5 }; m6 i" G! E

9 @. {  F: H. [# C5 u
7 y* r0 u! u* M+ K# d- o  y7 B**** 本內容被作者隱藏 *****
& A/ b" V, g' q+ ?& C" Z6 {# }8 k/ I0 w# J( N

3 A/ {4 c/ |- F- O2 ?- i5 P0 K
0 @0 y  }2 W$ @5 h/ i**** 本內容被作者隱藏 *****
# a- W# H& l% J; S! r  o
不過最大問題係...我已經冇乜位擺衫
作者: dcch1    時間: 2014-11-1 16:18

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 16:11 發表   7 U0 g0 }3 h. t7 q. [5 E4 |+ {/ ^
' U9 }; x& D$ q. W
不過最大問題係...我已經冇乜位擺衫
9 n0 b+ O. _# _7 P1 k, B0 L
( l5 k9 P& v" e/ o4 M

+ |4 r0 \& I: N& N! W
( ^6 Q2 N: \  m9 r9 M[ 本帖最後由 dcch1 於 2014-11-1 16:30 編輯 ]
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-1 16:28

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-1 16:18 發表   % F4 H4 ~9 z$ C1 l/ R1 J$ L
+ I: n2 h  {# a% o1 `
/ Q  f8 w4 g3 ?! @
如果係咁...賣咁o的唔o岩心水o既「偷位」放o的新寵, 又或者「僭建」增加儲物空間囉, 我都係用呢兩個方法o黎放o的收藏品咋~~
% w9 L6 Q; E, J9 L. s' H0 @3 E
諗緊點增加儲藏空間...實在太多收藏品啦
作者: dcch1    時間: 2014-11-1 16:34

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 16:28 發表   
; L3 v  w4 _% ?$ ^2 r: l; a4 i* }" a9 g! C7 [- t+ q
諗緊點增加儲藏空間...實在太多收藏品啦
$ \& m  P7 M+ P( c6 ]' R
% Q* l6 x# j( E" f  z& \7 ]+ Y0 Z

作者: Rachel    時間: 2014-11-2 00:54

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 10:24 發表
8 G/ Z" L" ]& X  R  [: t7 |( _& A% F# N4 ?) H" S
pm O左你啦,係呀,我覺得件金色晚裝幾靚~
4 l- o4 D' f2 Q, d$ K# q& g* Z$ P覆左你啦 =] 賣比有緣人好呀, U4 L/ k& S( N" `9 I
我肥左著唔落
作者: Rachel    時間: 2014-11-2 01:01

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-1 11:42 發表
8 c! V, C8 u" r! k1 d# E* i# O**** 本內容被作者隱藏 *****
1 E7 W; i6 B% |7 @+ ?' q( E
遲早離開?講緊我? XDD- E$ R* [) ]6 B: R; G4 p
$ e4 z* V$ a* S2 k2 T2 U
小R不嬲都係"咬我丫笨"既心態,搞我唔走又唔夠我玩咁大
) X' `5 N0 z/ r: `都係果句啦...支援越多就越穩陣
$ [9 y% D* G8 `( t9 V8 V, H" x* O& w4 A
你成三十歲?我快啦,仲有兩個月 XD"
. [2 G+ R' l) S1 e# t$ A校服我留意distinct design,常見款無乜興趣
5 Y' h! z; P' g/ M5 [$ @( u% t- A3 ^. c7 w  }' H* @# Z( e4 g
無計啦,我買日牌Lolita唔上官網買就比人賺,費事啦$ r; e# t8 K( c2 d! z
唔自己買唔得~
作者: dcch1    時間: 2014-11-2 01:43

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-2 01:01 發表   9 e9 N4 W% g* e  y0 t" W0 d  |
0 U! {1 t3 n: j, i+ l& ]* [1 j, p
遲早離開?講緊我? XDD  A1 t$ U- t4 `
0 |  Y3 M1 q3 j8 l8 [( H, B
小R不嬲都係"咬我丫笨"既心態,搞我唔走又唔夠我玩咁大! m" T1 }& J5 H1 V9 U
都係果句啦...支援越多就越穩陣
$ P. M* v% |* Z* g) I. C& O8 |+ }# [+ e4 }
你成三十歲?我快啦,仲有兩個月 XD"
8 q4 q9 m  E0 d- U校服我留意distinct design,常見款無乜興趣- n( J+ g: e" M

2 s0 h! u( H/ D: a無計啦,我買日牌Lolita唔上官網買就比人賺,費事啦$ [9 D1 f8 |0 W0 s/ G" S- U
唔自己買唔得~
' W4 k& m4 s3 ]# L' V" |: C# g: _5 S3 K

作者: Rachel    時間: 2014-11-2 02:08

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-2 01:43 發表 " \/ {: m  E9 R+ l/ }- e: x

' t. y9 F3 ^2 T0 [**** 本內容被作者隱藏 *****
1 S2 v/ y/ N" X( Y7 i一日仲有fd係度,都會上黎睇下既~~7 h8 f" f- z$ Z
到左某個階段,想聚舊多過識新人架啦
* K& Y: ?2 I3 H8 q1 N. p/ V
; v0 j: Y" T! y) l0 {: F無賴?我prefer超然多d XDD, T( a% J$ F3 N. O5 }( h7 _8 i

T" o6 \: A/ H% _% v我收藏唔專門啦~校服得一款絕版
. g1 @+ y7 J* [/ v7 V7 b. p反而其他裙仲難收~
作者: dcch1    時間: 2014-11-2 11:14

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-2 02:08 發表   2 ?% A" ?' J+ u7 ]- Q

5 c* J# z  _2 U一日仲有fd係度,都會上黎睇下既~~
( r* w/ n0 ?- g+ I/ D- L9 o) ~到左某個階段,想聚舊多過識新人架啦- w9 ]4 D8 E/ N8 v
5 `" R- v, i/ ^8 b( w0 q
無賴?我prefer超然多d XDD* }* l, H; U! t! p& M9 c0 w" U
, n, d( Q. \7 h4 E6 p+ _5 d
我收藏唔專門啦~校服得一款絕版
6 ~" ]& x0 d' L8 q反而其他裙仲難收~
; ?& U* m$ }, I
1 v( ]% ~6 E4 X  p* b/ p7 L

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-2 12:18

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-2 11:14 發表   
1 t$ I/ S( V4 [, m7 X  G8 J
" A6 r- o$ U/ P1 d
7 m: U' O1 A$ n. H$ E' F( l**** 本內容被作者隱藏 *****
$ w' T3 [, f+ I/ R你兩個唔好走呀,你地走O左邊個同我傾計?
作者: dcch1    時間: 2014-11-2 13:39

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-2 12:18 發表   * x' }! j, {5 b$ E5 Q3 I; y

8 d$ V# f& T& T你兩個唔好走呀,你地走O左邊個同我傾計?
4 S1 S6 i2 u! M8 Q
$ p/ c  @$ G9 K; N

作者: Rachel    時間: 2014-11-2 14:23

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-2 11:14 發表 0 ^  p' v. @. G1 ~8 Q  A& K+ ]

; F2 E2 H: j1 ?: u" }* m5 E
. b- p: |. V9 h1 ]5 ^**** 本內容被作者隱藏 *****
& C1 J) Z) K$ r# S/ l! R
對於我黎講,arm傾重要過信任,因為唔arm傾既話,唔會深入到談信任與否
5 t) W; ^7 \! W* Y
5 A4 l* E! S5 I! _8 O$ [7 fhaha~收藏不嬲要係返果個介別先會識欣賞  T& N0 x$ ~" A: g5 F/ a. j; D
正如我宜家收果d都係搶手款,不過呢度無咩人知咁解~~% V$ a7 k7 u. k3 Z( s) H

6 g, j0 E$ ~; B0 T, O9 }1 z
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-2 12:18 發表 9 O8 o, W( M9 O. R! E$ a$ j0 q

9 l$ Z9 z4 r; z你兩個唔好走呀,你地走O左邊個同我傾計?
$ i3 I5 c2 Z8 G& ]傾計不嬲唔受場地所限~~
8 T; t- {# i( M! P9 J, j小R開始係forum活躍時,仲係ICQ,MSN年代啦~
作者: dcch1    時間: 2014-11-2 15:11

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-2 14:23 發表   
  X) W- i4 H7 h5 d5 \5 i+ t2 C  Z( Q+ V, s8 o# f% J2 o$ i
對於我黎講,arm傾重要過信任,因為唔arm傾既話,唔會深入到談信任與否/ Q# e7 i7 x  b
5 F- `/ t- W; D6 S$ C
haha~收藏不嬲要係返果個介別先會識欣賞
2 L/ J3 F0 c: l正如我宜家收果d都係搶手款,不過呢度無咩人知咁解~~
6 k! R, G* B; |/ E/ p, ~
0 o) m  z9 s  P- k6 f

; x. Y$ l: ?1 J$ y) p- w" Q5 z6 O3 E5 t; [; I% [
引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-2 14:23 發表   
1 w) K8 d# v3 `) ^2 B, a/ x
, K  U8 @5 J: c, y/ Q# b8 o5 |傾計不嬲唔受場地所限~~6 I5 `5 V0 G" d) Q) S1 R
小R開始係forum活躍時,仲係ICQ,MSN年代啦~
2 c/ q$ W% O; j& P" t/ a( y. E: w2 |# |9 u

作者: Rachel    時間: 2014-11-2 15:32

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-2 15:11 發表 ( y( {0 V0 n' |9 _: Z
4 p0 p  S  d& @  z# X, G
; C4 j1 S7 V9 K, u& p7 M
雞同雞蛋係表面5 p/ W& i( M$ q; q: ~
除非來人係forum無出過聲, google又無料到,唔係點都有d蛛絲螞跡
" _: Z$ }& R6 Y% i再講,多年被搭訕經驗都能從第一句睇得出來人心態
1 @8 A' e- v7 Z% S9 K! U. y
4 f4 q. G* \4 U6 a隨波逐流與否我講唔出,但係有好多野我都唔明點解咁多人鐘意# Y4 f. k( Q( S- ]
耐左咪覺得自己同呢度有代溝囉  v+ @8 `1 ^( w2 \

1 l6 |1 C  m- o; a4 y當你無乜愛好時,好易放晒d資源落去果樣野度) M! }6 y' w& C+ f
小R咁多興趣時就要取捨* j  A; J6 C1 S: `. ?* u
又或者由細到大都有些少審美要求  i, K. J7 P2 E: X, D& u/ D
自己唔鐘意既野唔會去爭7 C, r' o2 h& u; v9 u
, X4 Q3 F% w4 }3 J; t5 o
我買衫都係諗過自己鐘唔鐘意、好唔好睇先買
! d# @2 d9 F7 ]# d: S4 }之前交得學費多
8 z! t2 `! y8 {# q  B+ K現實好殘酷,無乜葉公好龍既空間
! h) H% F( A4 [& x
$ r3 U: U* Q0 w3 ]% o0 q殺雞取卵既現象實有,尤其一切都大眾化果時% T# t; V! X* l! R/ q
地面同地下都有各自規則,過客無未來,自然我行我素
8 j) J# p5 Z" B" H% l* ^
- r" l+ i& y/ m我自閉開...ICQ係細佬無聊幫我開 (~2002)+ x7 \8 U8 t6 M, L4 U
MSN就2004/05
" n; T. E' S1 M0 H1 l! X! TXanga都係2005: e& x0 O9 R" @& F
其實都見証小R自我澎漲既時期
作者: dcch1    時間: 2014-11-2 16:06

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-2 15:32 發表   7 a3 U$ V: ?: F, Z3 |( H$ j
- ]" l# e2 c: @
雞同雞蛋係表面7 G6 ]7 m: L& b  r
除非來人係forum無出過聲, google又無料到,唔係點都有d蛛絲螞跡
4 Z6 d0 r# T$ L: k+ a, s再講,多年被搭訕經驗都能從第一句睇得出來人心態
! K; Z) I8 o: ]! N" n3 l6 p, |1 o( `5 g, }' x
隨波逐流與否我講唔出,但係有好多野我都唔明點解咁多人鐘意+ {+ G  b$ t' B/ ^
耐左咪覺得自己同呢度有代溝囉
) v# s' ]# Q) R當你無乜愛好時,好易放晒d資源落去果樣野度. U3 A# H! Q& q& U7 m
小R咁多興趣時就要取捨8 @3 y4 k, [9 U: s
又或者由細到大都有些少審美要求# `, p, F0 E: g, u8 l# F
自己唔鐘意既野唔會去爭
& o5 Y' Z- G: F  _" R5 v% }我買衫都係諗過自己鐘唔鐘意、好唔好睇先買
4 e1 x6 {" X2 S之前交得學費多0 K6 w. n7 e( j7 u5 I3 M" z
現實好殘酷,無乜葉公好龍既空間, s! A) K5 P5 ~. g! n5 I2 Q9 o; m
殺雞取卵既現象實有,尤其一切都大眾化果時3 v- k( b; R2 m1 x4 o7 H
地面同地下都有各自規則,過客無未來,自然我行我素8 b1 ]! T0 D+ x! V+ T$ `3 ?

# M6 \6 h, N  x3 @6 u我自閉開...ICQ係細佬無聊幫我開 (~2002)
$ M' N% L( W. T2 \; H% T& eMSN就2004/05). W, H% W" x: L; g# f
Xanga都係2005/ g$ t* ^  Q/ a3 O- s
其實都見証小R自我澎漲既時期
( i& r. p3 F% M5 r
; M; W1 l" c/ e

作者: mizuho    時間: 2014-11-2 16:18

your insight very far and deep
作者: dcch1    時間: 2014-11-2 16:22

引用:
原帖由 mizuho 於 2014-11-2 16:18 發表     `5 O& e3 k7 v/ ]( n
your insight very far and deep
, l/ ^; [! w% ~  \8 g- f- L- J( y+ X7 `3 s6 ^& ?; f

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0