標題: [鞋襪校服]觀塘廣場與同仁街市場 [打印本頁]

作者: cdelli629    時間: 2014-11-8 17:46     標題: [鞋襪校服]觀塘廣場與同仁街市場

今日走轉觀塘,為大家更新一下。% f$ k6 Y5 Z5 M) [# o  l) h, S5 ~- T
不過全部路過一看, 無問詳情。3 \8 ?) v9 I! d' I( s% s$ H8 B
大家提過大碼鞋“potato”,係有標明有42/43碼,係觀塘廣場閣樓,M/F,馬會高個層。唔見有學生鞋。
) J4 D- P8 M! u0 ]9 C. ?1 W/ p5 t2 W  s4 }

' y2 G( J9 F! j0 q' Y& c5 F同仁街臨時市場有好多襪鋪(學生襪,較普通絲襪)。但校服鋪(已換冬季),學生鞋,內衣褲都係得1檔,數量亦很少。全部檔主都上年紀的。
' M6 z6 _5 }3 e
" R! Q' `. D: M: g: S4 y[ 本帖最後由 cdelli629 於 2014-11-9 00:58 編輯 ]
作者: keithpoon    時間: 2014-11-8 18:14

請問個度既學生鞋會唔會有漆皮蝴蝶結之類款色既鞋?
作者: cdelli629    時間: 2014-11-8 18:19     標題: 回復 2# keithpoon 的帖子

唔多見,大鞋頭中間粗帶就有漆皮
作者: chantelise    時間: 2014-11-8 18:37

比較想知..你看上去, 校服鋪 所賣的...手工OK嗎?
" ]5 L# d0 F( U* c. o1 ~以前未拆舊位址時..我常常經過, 但都無去買
作者: cdelli629    時間: 2014-11-9 01:00     標題: 回復 4# chantelise 的帖子

好難肉眼定斷
! B% A# `6 x  t& g+ I而且剩係掛左2件出黎,有膠袋
/ r. c& @+ N+ Q; J$ _5 h其實摺好入袋放堆入面
作者: YukiMinakami    時間: 2014-11-9 09:33

引用:
原帖由 chantelise 於 2014-11-8 18:37 發表   
6 T4 u5 m& q, s  x1 Z) R$ V* A比較想知..你看上去, 校服鋪 所賣的...手工OK嗎?+ x: c0 Z8 U* ], @# B; u
以前未拆舊位址時..我常常經過, 但都無去買
4 m( S9 S+ I7 Z- P  M
* U0 e) ~% e6 L1 ~  b以前物華街臨時小販市場? 好似有唔少檔都冇再做
作者: kid46709394    時間: 2014-11-10 00:49

有冇圖 ? btw我屋企距離好遠, 會唔會有其他地方介紹?
作者: 快樂女    時間: 2014-11-14 23:00

學生鞋有冇43碼
作者: cdelli629    時間: 2014-11-14 23:41

冇圖
: O& e% g* h) b6 y3 C冇問學生鞋詳情,款已少,size都應該唔會多
作者: Joe    時間: 2014-12-18 02:38

POTATO啲鞋還可以
- N6 \& x% n- F5 i  \我本身會著DR MARTENS出街0 q# A  F# U9 a& J) v
但想買多對輕身啲著~
, F& o7 u8 Y2 O) k+ B& @2 I$ d之前去左訂左對) S; ]) m$ O0 ]+ l! I
效果一般~+ @2 H/ H' h0 p; A4 U- o
鞋都係要買現貨~~

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0