標題: 今日戴bra返工出事了 [打印本頁]

作者: silkypanties    時間: 2014-12-11 14:02     標題: 今日戴bra返工出事了

今朝起身好似有D涼涼地, 諗住戴爸爸返工開心下啦, 沿途都好正, 一入地鐵就出事, 熱到傻左但又唔除得外套, 車箱人多都知架喇, 不過我搭車時間唔算十分迫都上到車, 上到車好自然將背囊放前面, 差不多埋站突然急剎左一下車, 我後面個女仔一手掌按落我背扣位... 心諗唔係呀...架車埋站停車果下我又feel 到有隻手好快速咁由上而下掃左一下,然後見到個女仔响我右手面出車, 之後佢木無表情咁回頭望左我一眼, 我都未來得切反應車門就關左, 心諗咁黑仔? 都係快快趣返公司好D, 急急腳返公司, 入到廁所已經成身濕晒, 除低件衫見到個背脊位個bra帶位係無咁濕, 個bra就吸晒汗...真樣衰 0 a5 \7 U) ^, G' P. K" _* t
" u5 ^& G: N# w. P" |9 o: r
[attach]107158[/attach]
作者: Nanase    時間: 2014-12-11 14:50

你呢段文字...係同網友分享既經驗; @$ y5 M& F4 U/ R4 x0 p, l7 H$ ?
而唔係在差館落既口供...所以你都冇出事4 S* t' n0 G4 p& B
個女仔都落左車仲鬼記得你...死冇對證
3 r: a2 u0 ~2 C% ~* q4 v3 b放工再玩多次睇下撞唔撞得翻個女仔啦
作者: chantelise    時間: 2014-12-11 15:02

被標題嚇親...
/ e5 c+ b- X3 d. ?7 m) s果然係一次"濕晒" 的好體驗
作者: yoyochan    時間: 2014-12-11 15:33

我依幾日都有帶BraBra返工, 同出街! 着咗件長樓出面。" q: u  v" }) n3 j$ W, Z
但今日好很熱啫。
作者: prodigaz    時間: 2014-12-11 15:38

都唔係俾同事見到,唔算出事
作者: 1677    時間: 2014-12-11 15:50

向好果面諗:
" w+ j2 K; P6 g  q--果位女仔只係路人,你冇乜機會再見到佢
, R" \# d; T: i$ o--件事係佢落車果陣發生,你只係尷尬左幾秒,唔係尷尬一程車
  ?- g5 ?( B, o! @; ~& T- F/ p& w- w
/ S7 j0 o, h/ j, U- W# a# D所以只係小事!% `" Q9 g7 ?0 }
萬一發現果個係:朋友/同事/上師/家人. [6 C/ E4 D' v+ u; N
咁就麻煩啦
作者: Yoshihk    時間: 2014-12-11 20:59

都唔算太大問題,佢都唔會記得你個樣.其實箸得出街就預左有風險,例如有意外發生
作者: jennypao88    時間: 2014-12-11 21:52

作者: suedemi    時間: 2014-12-11 22:52

你個 bra 的暗花又幾靚喎
作者: kathw1984    時間: 2014-12-12 01:28

帶BraBra出街關佢咩事, 自己開心就得!
作者: siuyan_7    時間: 2014-12-12 02:02

正呀,我都想有呢個經驗呀
作者: siuyan_7    時間: 2014-12-12 02:02

正呀,我都想有呢個經驗呀
作者: mac02    時間: 2014-12-12 03:02

兩次掂到未必係同一個人掛?
6 O3 R# i7 `5 [7 Y. Y, [佢知都無用啦, 多數唔認得你, 認得都未必再有機會同一班車同一車卡.! F7 j. Z# k! _3 d; N2 d2 Z1 Q

6 {4 o# k7 v% U8 G; T不過, 呢個月內最好就行前行後去第二卡上車啦, 避一避以免招惹麻煩.
作者: AliceChong    時間: 2014-12-12 03:06

引用:
原帖由 silkypanties 於 2014-12-11 14:02 發表   9 I# ?& a1 j( J$ X, t  t5 y
今朝起身好似有D涼涼地, 諗住戴爸爸返工開心下啦, 沿途都好正, 一入地鐵就出事, 熱到傻左但又唔除得外套, 車箱人多都知架喇, 不過我搭車時間唔算十分迫都上到車, 上到車好自然將背囊放前面, 差不多埋站突然急剎左一下 ...
3 M& a+ O( w( o# E( c( S
9 K; U. L1 K. A& h4 r7 Y
如果個女仔同你微笑咁你會點?
作者: silkypanties    時間: 2014-12-12 10:07

昨日放工再挑戰地鐵, 係比較熱但唔算迫人, 臨落車有人篤我手臂, 原來係舊同事, 第一次撞到佢, 不過今次唔驚, 因為我知佢唔會知我內裡乾坤, 打完招呼我都下車 lu, 返到屋企即刻洗左個 Bra.; M5 o3 f6 w# X) o
[attach]107180[/attach]
( P( T1 U# J, u/ R- w2 C
引用:
原帖由 chantelise 於 2014-12-11 03:02 PM 發表   & m1 m$ H$ Y; `& h- N
被標題嚇親...2 [5 h1 m8 I8 y! U
果然係一次"濕晒" 的好體驗
, _5 r2 ^2 W0 r0 z& k4 u/ A" j: }: Q* @9 c3 p! @
真係濕晒架
. e/ V9 `4 a" U$ J& U- s8 ?. |7 K$ l5 e! w  B7 ^# t% i1 w
引用:
原帖由 yoyochan 於 2014-12-11 03:33 PM 發表   
) E1 g- v  u" n: _$ C9 L我依幾日都有帶BraBra返工, 同出街! 着咗件長樓出面。4 S' ]: i5 N0 ?
但今日好很熱啫。
/ t* ^5 M" G7 l. p+ |8 Q% V+ h6 a
0 m$ I: `0 V6 W' o/ x* D今日涼好多
0 r' c, A! ~1 c0 ]2 }0 U; {& u. G9 m5 d1 \# o( U; o  K
引用:
原帖由 prodigaz 於 2014-12-11 03:38 PM 發表   
( F- Y% O% r( p+ j' z都唔係俾同事見到,唔算出事
& o. s! W8 ?: K3 n$ d  T( C+ P

, @, q5 Q3 Z; v: @  M# q; Z  Z6 u0 h今次係舊同事 ( s4 l; Z* d) ~0 V4 J; F

+ Y. \' \0 S  p; Z3 ?
引用:
原帖由 suedemi 於 2014-12-11 10:52 PM 發表   
/ G& d6 ?3 g) v0 U. u" v你個 bra 的暗花又幾靚喎
6 ]* z1 A8 u; a4 i
2 w2 `" H; `7 s2 {9 F( J! c佢陪左我好耐架喇, 開始舊 lu6 i. p0 j9 V0 h. E! m  ]* A
$ B: Q- C* k- }8 h
引用:
原帖由 kathw1984 於 2014-12-12 01:28 AM 發表   
: [& m% v' W3 w1 g- C) q, M帶BraBra出街關佢咩事, 自己開心就得!
) ^& \+ x1 l( w
: E$ I  Y3 T/ Y/ x3 ^
都係既, 不過香港人都係保守% I/ v3 J3 b9 _# ]
  e# d+ Y5 ^, ^3 y( U
引用:
原帖由 siuyan_7 於 2014-12-12 02:02 AM 發表   
/ M1 l8 |: V; O% b2 w$ ?正呀,我都想有呢個經驗呀
: h* j& [, q! D

; v7 A: [+ @5 C試下啦, 好刺激& L' n8 I7 h9 V6 \$ Q, F
) V* j. R4 R! E
引用:
原帖由 mac02 於 2014-12-12 03:02 AM 發表   
2 K0 N5 s; ]" h6 v4 p& p0 e- F2 V兩次掂到未必係同一個人掛?
$ A* ?- `, }! k; Q- q+ M6 b% H3 B佢知都無用啦, 多數唔認得你, 認得都未必再有機會同一班車同一車卡.
2 e9 T* W( ~! ]: M! N" C7 R$ z" N$ r  `9 h8 T( D4 }, _1 f
不過, 呢個月內最好就行前行後去第二卡上車啦, 避一避以免招惹麻煩.
6 E  {5 e2 F) N3 Y1 S/ P/ P- [4 E% [* \/ }7 x. M+ g5 g5 ]5 N
我覺得係同一個人, 唔係點會會端端掃人背脊喎$ l: o' D9 b6 Q& l0 {- ~
# Q! G3 ]( W5 R) q
引用:
原帖由 AliceChong 於 2014-12-12 03:06 AM 發表   5 y! G. `- N! m; ~3 Z4 F
3 ]5 V- z  ?9 O5 ?7 U- a
如果個女仔同你微笑咁你會點?
$ u4 D  j' h& ?1 O" a
- B. H. T5 U$ n3 V8 Y5 ^" f  X來唔切反應
作者: silkypanties    時間: 2014-12-12 10:16

今日凍左好多, 又係戴bra好機會, 可惜唔知醒, 遲左起身, 趕唔切, 唯袋住返公司, 放工先有得戴
作者: silkypanties    時間: 2014-12-12 13:03

今日戴呢款, 快D到放工啦...
4 g1 |  z  ~5 I  H2 T  r0 k8 h[attach]107182[/attach]5 V' \1 \3 V" P. }8 c/ K, E
[attach]107183[/attach]
作者: asuradaskit    時間: 2014-12-12 13:37

我今日都有帶BRA返工~~
作者: pcken    時間: 2014-12-12 17:15

樓主,你著咩碼,著左後現唔現?
作者: visentpoon    時間: 2014-12-12 18:05

@@反正不認識,知道了都無野
作者: silkypanties    時間: 2014-12-12 18:23

引用:
原帖由 pcken 於 2014-12-12 05:15 PM 發表   ( C* J6 J, t& V6 S$ K
樓主,你著咩碼,著左後現唔現?
' U" \) {: P1 i& j: f  D+ o

" n! g' Y+ _) E' P( t昨日果個70A
作者: misslady    時間: 2014-12-16 17:30

引用:
原帖由 suedemi 於 2014-12-11 22:52 發表   1 I7 D: @3 [# B. [* ?/ i8 y, d
你個 bra 的暗花又幾靚喎
+ ~8 z9 Q) p0 f: g# h

' S  a; Y) r* t# dany match pants ?
作者: LolitaMinori    時間: 2014-12-23 23:40

我跟朋友出街也試過差點出事 0 [* f) ]- f, x- y
我朋友突然搭我肩頭 還好當時是冬天我衣服夠厚 佢沒發現
作者: lai18    時間: 2014-12-25 13:42

作者: ohmygod509    時間: 2014-12-25 15:01

引用:
原帖由 silkypanties 於 2014-12-12 13:03 發表   
; s1 _+ k3 C6 X今日戴呢款, 快D到放工啦...
8 ^7 e4 V- M3 o% s1071822 a; `) }$ h1 Y8 {1 Q0 a! N# E
- i! ?6 d! {- w4 _
T-SHIRT BRA?
7 ~) a7 y/ C- n; j6 a: V通常會著少女BRA TOP 好難有人發現
作者: 愛子    時間: 2014-12-28 02:37

呢幾日太熱& @- [/ S* _* M2 w
我唔想d 汗個bra吸哂
) c0 W" @0 j- Q6 a8 @' o7 k就無著
作者: henry815    時間: 2015-1-3 23:51

就係呢種性比人發現,又要唔被人知的感覺興奮
作者: MANYAN    時間: 2015-1-4 03:15

基本上戴乜都無問題) _3 P0 T$ j: A
唔通佢告你入面著巴巴?
. H+ L1 e' ^+ J6 I: C9 ?又唔係睇到
: d0 H: S" a& Q3 k& A3 N: v自己鍾意著咩應該係有自由
作者: taryko    時間: 2015-1-6 00:47

便宜货哦。
作者: 3rp    時間: 2015-1-12 16:24

比人發現點算好
作者: messi335890    時間: 2015-1-21 14:56

好小事,不過下次小心d
作者: willy    時間: 2015-2-4 20:11

引用:
原帖由 silkypanties 於 2014-12-12 13:03 發表   - @3 H, A! J+ R( ^, d$ H7 v: D1 m# \
今日戴呢款, 快D到放工啦...
5 m& Y- f- V7 z! J) X1071829 w- h1 V& h. z* u
# F3 L( g6 E5 x; `% U( @. y& f# y$ x4 x0 _$ E
呢個都OK, 唔知係邊度買的呢?
作者: wl0023690120    時間: 2015-3-25 00:38

請問各位係唔係自己一個人住
作者: fattomorrow    時間: 2015-3-25 17:44

oh ,no. be careful next time
作者: adslaaa    時間: 2015-4-4 07:11

黑罩罩,很性感啊~
作者: alien39547    時間: 2015-4-4 23:50

我有次帶bra出街太熱,一時間除左件外套行左30分鐘同入左超市買野飲,飲完先醒起自已帶左個黑bra出街而著左件白色短袖衫,當時驚到面都青埋馬上著返件外套,都唔知有幾多人見到
作者: pcken    時間: 2015-4-5 00:05

咁激,好現個喎。。。。
作者: yyfhy    時間: 2015-4-18 14:26

还是穿内裤丝袜安全。文胸带子太明显了
作者: 小小新新    時間: 2015-5-4 00:27

作者: kenny_apple    時間: 2019-2-3 03:37

其實係MTR著bra有咩問題, 又唔係非禮人
作者: kenny_apple    時間: 2019-4-15 05:24

你每一件內衣我都咁鐘意
作者: cherrychan    時間: 2019-4-18 20:51

很佩服樓主的勇氣
作者: windflower    時間: 2019-5-8 08:22

good experience
作者: 十六夜櫻凜    時間: 2019-11-14 14:31

無事既,唔洗驚啦
作者: cicilam    時間: 2019-11-14 14:41     標題: 回復 1# silkypanties 的帖子

其實男人都可以著打底背心,或者護胸既,無問題
作者: misslady    時間: 2019-11-15 09:22

天氣凉,又可以內穿 bra bra 。5 }: ~% \# B& M7 X
+ z5 x/ S' j2 D5 M- N
外有  jacket
作者: heidiqueen    時間: 2022-5-5 22:19

作者: JoJo1217    時間: 2022-5-5 23:15

引用:
原帖由 kenny_apple 於 2019-2-3 03:37 發表   # A; k9 G7 d, T" E4 C
其實係MTR著bra有咩問題, 又唔係非禮人
( J# x+ Y. Y* ?) Y5 K
/ o  c1 K) _9 n' ?, e直頭係非禮4 k1 v1 a$ x' r$ L- m% |- E
不過係樓主被女非禮( F& A) k' F2 I/ |8 U6 b. y
唔信你試下掃下企你前面個女人個bra扣
5 R2 l# o; g$ r: w睇下佢嗌唔嗌非禮
作者: jsq126    時間: 2022-7-14 11:34

不错,很好看。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0