標題: 如果無左絲襪,你會點 [打印本頁]

作者: kotaro2872    時間: 2015-5-9 18:02     標題: 如果無左絲襪,你會點

都吾知邊條友仔囉,要發明絲襪呢樣野出尼,仲要系比女著,搞到我地d男仔睇到硬晒,於是就好不自覺咁中晒"絲毒",如果有朝一日,突然冇左絲襪呢樣野,真系吾知點好囉...喜歡絲襪的你有同感嗎?
作者: gila    時間: 2015-5-9 18:13

咁有冇問過: 點解絲襪咁有吸引力, 都係衣服配襯既一般, 可能日日都會見到有人穿, 只是一種平凡的事. 特別在於哪裡?
作者: stefaniesha    時間: 2015-5-9 19:06

應該是很多人覺得若隱若現~
9 v8 j8 t- v, [5 V# D5 W5 k0 Z
* }% E' p& ^: B  g# M* {+ N又或是很貼身吧
作者: silksocksboy    時間: 2015-5-9 19:46

因為絲襪睇又靚,摸又滑。
作者: kotaro2872    時間: 2015-5-9 20:07

引用:
原帖由 silksocksboy 於 2015-5-9 19:46 發表   
* M- q' Z. r# V3 l因為絲襪睇又靚,摸又滑。
0 R& J! L1 V! X! U8 l2 ?- ~3 q6 t7 N2 y( o  U# C0 |0 z  K! T2 a4 ^
著又爽
作者: kotaro2872    時間: 2015-5-9 20:09

引用:
原帖由 gila 於 2015-5-9 18:13 發表     P2 q& d! m$ q4 l
咁有冇問過: 點解絲襪咁有吸引力, 都係衣服配襯既一般, 可能日日都會見到有人穿, 只是一種平凡的事. 特別在於哪裡?
" z$ e) G# z  f% x- P4 S" S" J- k, i+ L3 ~2 m  s2 \: I: O
咁又系喎,我都問過自己,其實都只系襪尼既者,但點解可以咁吸引?
作者: kotaro2872    時間: 2015-5-9 20:13

引用:
原帖由 stefaniesha 於 2015-5-9 19:06 發表   
) b. B' k5 v; u應該是很多人覺得若隱若現~
' _% v" n: M6 z0 _- K% [, O$ b* Z, _: L: R0 j3 Y
又或是很貼身吧
, H, u5 Q+ f9 r- D, H( d! ?
* J+ ?$ O/ j5 ~8 o! ?# G若隱若現既感覺真系好誘惑
作者: silksocksboy    時間: 2015-5-10 06:18

引用:
原帖由 kotaro2872 於 2015-5-9 20:07 發表   
( [; C) G5 Q& O
6 y: D& W, A; P/ d2 u" m1 _2 s5 m4 R& s) n& ]" O( k: y
著又爽
6 g# Z! T- l% ~
# k5 [0 @; q# j- ?) h; w- y9 ^; O呢個最重要。
作者: shkathy    時間: 2015-5-10 17:11

The first Silk sock is 4 man lar
作者: applebaby    時間: 2015-5-11 13:00

引用:
原帖由 kotaro2872 於 2015-5-9 20:09 發表   + h$ f3 o; n& F& S2 `& `
5 S0 O8 b2 U. w( X. {
" ~/ Y. j( j. ?3 ~9 m
咁又系喎,我都問過自己,其實都只系襪尼既者,但點解可以咁吸引?
4 `  N$ g5 `) K: r6 u5 a7 v( h6 b% q7 j3 F- p1 B7 X/ E
我有諗過,亦都唔明。只知道無左絲襪,我會死。
作者: 校服收藏者    時間: 2015-5-12 00:06

引用:
原帖由 kotaro2872 於 2015-5-9 18:02 發表   ; M$ D; i( r& h* e; E! z( U9 H+ r
都吾知邊條友仔囉,要發明絲襪呢樣野出尼,仲要系比女著,搞到我地d男仔睇到硬晒,於是就好不自覺咁中晒"絲毒",如果有朝一日,突然冇左絲襪呢樣野,真系吾知點好囉...喜歡絲襪的你有同感嗎?
& o) r' _& G* c' C. @0 G
0 @9 b" R4 }$ {1 ^' Y+ {- u
/ N7 W. M0 d8 a8 l
你睇番資料絲襪初初係俾男人著架
& k7 L# {7 m6 c% o$ h4 K後來唔知做咩事女人諸左
作者: 1677    時間: 2015-5-19 15:53

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2015-5-12 00:06 發表   ! B% e4 F% \: B! J
) [  }9 U3 w9 Z: L" W
你睇番資料絲襪初初係俾男人著架
; h, Z7 L/ e) `/ p& S+ j2 j3 c後來唔知做咩事女人諸左
* ]+ G8 O8 \9 m; i% h+ c
9 I6 X9 Q' N$ U; _事實上,信不信由你:( P* {" A: o  ?* @$ }
裙,原本係俾男人著
! f, L8 |/ H) M: ~: u絲襪,原本係俾男人著$ a) {# b& }  V' G6 A8 u; w
高跟鞋,原本係俾男人著
1 ^5 q* R4 ]) @! L7 u) r- z) L
( R: E8 q+ V* H6 c7 \" j男人著
裙/絲襪/高跟鞋,8 a% s1 f% k2 x$ P# C" T; Z
持續左幾百年,7 ~' P4 ]4 o& A" W/ P
直至近一兩百年先改變!
% e! \& h3 `" \! G: @

作者: annachan    時間: 2015-5-19 16:34

嘉怡對絲襪沒有特別的偏好~~更不會因為絲襪而有特別反應...8 J1 b# T  }! U0 ]+ o* V/ |# ^
: d% u6 d  u5 X  e
不過作為一種女裝搭配~~絲襪是有它的優點和美觀...
" i3 E0 G& Z" z! c8 h5 R( g9 S/ A2 s  a5 }* |4 n  [' y. J0 E5 {
但如果有天沒有絲襪的話就穿過膝襪或乾脆露腿吧~~總不會死的...
作者: rebecca    時間: 2015-5-19 20:23

會冇咗好多樂趣
作者: 12345qwert    時間: 2015-6-15 15:49

會立即死亡lol
作者: comndtfwe    時間: 2016-11-13 21:56

非常可惜
作者: ladysarah    時間: 2016-11-21 14:03

絲襪最初係男人著先. 不過事實上,女孩子/CD著係好睇啲.: g' M( n* P7 t8 _' j' |) `* \
我諗絲滑同若隱若現,係令人心慟既原因.
/ _; x$ d7 a1 E3 i% U  s6 ]好可惜,絲襪有數字顯示,越來越少女仔著.因為佢哋覺得係約束,無自信!!
作者: Yukiyoru    時間: 2016-11-24 02:23     標題: 回復 17# ladysarah 的帖子

話雖如此,但天氣一凍街上絲襪比例高左好多 :)
作者: Yanananana    時間: 2020-4-21 05:41

作者: pantyhosemancc    時間: 2020-4-21 17:33

如果無左絲襪,會少左一種樂趣。! r) R( b) p7 J/ u4 a
著了絲襪的感覺,很難形容。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0