標題: 有左女朋友後, 會否放棄戀物? [打印本頁]

作者: cecichan    時間: 2009-5-2 15:31     標題: 有左女朋友後, 會否放棄戀物?

有左女朋友後, 會否放棄戀物?7 W5 ^' r+ i& S% ?: [8 B
想看看大家的看法
作者: ringo2ph    時間: 2009-5-2 16:10

我拍拖個陣都未想過, 而家結左婚都未想過...
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-2 21:12

我有女朋友,不過就沒有放棄過戀物4 {$ f  j' R* J) S4 C
但說實在的,CD的時間比以前真的少了很多: p6 ]" a3 Z& B& m
不是因為有了女朋友就淡漠了CD
5 ^+ f9 G! ^0 I* u1 j- p7 ?7 `而是少了很多私人的時間和空間
作者: sghk_abcd    時間: 2009-5-2 22:40

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-5-2 21:12 發表
5 w: b6 V& ^( i& }$ v: p6 {5 Q我有女朋友,不過就沒有放棄過戀物
- `! r2 c3 c5 u/ G& W  U但說實在的,CD的時間比以前真的少了很多. C0 t* d' X* M9 M( y
不是因為有了女朋友就淡漠了CD2 I' W% C1 s7 c& Z
而是少了很多私人的時間和空間
5 u  ~; l; X0 k" @  O/ g
反而花時間替她打扮吓...她著得靚自己都會好開心...
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-2 23:44

引用:
原帖由 sghk_abcd 於 2009-5-2 22:40 發表
% v1 F6 A" M& J( E
9 y& U5 O" m, K; N9 ^9 s, W反而花時間替她打扮吓...她著得靚自己都會好開心...
1 j, r* s$ E9 e0 J  O
( e' B7 s5 ]& U! B; k) A" v8 g# m  V/ l) G7 D  m5 F- a% S
主要和必須珍惜身邊女朋友
作者: aab    時間: 2009-5-3 00:15

作者: 1677    時間: 2009-5-3 02:53

或者可以一齊著女裝衫,一齊扮靚!
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-3 11:23

引用:
原帖由 1677 於 2009-5-3 02:53 發表 ( t, G1 M' i* e% h" {; V- {
或者可以一齊著女裝衫,一齊扮靚!
# V! {6 v0 L8 i" q/ a+ }( o9 O+ i

3 C" e' v4 L9 H, w! b5 g4 S8 _如果有一天可以的話就好了
作者: cecichan    時間: 2009-5-3 13:57

但平心而論, 戀物始終比人感覺, 唔係咁好.
8 H1 b3 ^9 l1 q( {我的女裝衫雖然有越來越多了. 宜家仲keep係度.
, R: E( X  @- Y- @也擔心被人發現.
  c) C6 y3 s+ _- P' @! E! }& v; t
我未正式表白. 但我到左女朋友會上我屋企的時候, 應該會掉晒佢地.$ c* A5 ~; P) S1 Y! j7 M- Q- v, p: [
8 d8 z1 Q$ [) ~) b+ o8 j
宜家我有戀物的衝動, 我會看av 自慰. 自慰完就沒有戀物的衝動了.
9 q! s7 t. \8 M  |8 K不過宜家要掉這些衣服, 還是很不捨得. 尤其是套校服.
作者: cecichan    時間: 2009-5-3 14:00

我完全體會倒你的心情. 而且很期待. - ]- F  b; X& [- d9 ]
不過唔知她到時覺得我好似要改變佢咁.   }- {+ Q1 c* {

! n2 |- D: G- @而且或者咁樣就好得多. 將自己的戀物情意結投向她身上. 從此她就是我, 我就是她了.; U! e1 D  B4 j2 Z+ Y5 a) A
就不用怕其他人的眼光了. 而且我即時穿上多漂亮的女裝衫, 怎樣也不會美.
" S) c# r8 S0 O/ y3 Z. N
引用:
原帖由 sghk_abcd 於 2009-5-2 22:40 發表 ! Y! e, @+ C8 N
# u8 G' \; P# I6 P4 s  F2 a) C
反而花時間替她打扮吓...她著得靚自己都會好開心...
; x8 \4 w- u1 k5 P$ s/ Y
% u' X* N5 e6 L5 g0 x8 H0 b' k[ 本帖最後由 cecichan 於 2009-5-3 14:05 編輯 ]
作者: cecichan    時間: 2009-5-3 14:11

但談開這個話題.* Y6 m2 k* r) \
宜家家中無人, 我還是著起了.
7 J7 Q' I- X+ z1 Q7 p' V7 z
, L9 Z; D2 n& r* ~, ]不過我知道如果我去打飛機. 我會除番佢落離.
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-3 20:55

我女朋友就住我樓上" @3 N9 v" ^. x  O1 {& E3 ?
好多時佢都會落黎我度過夜
3 R" d3 ~+ e  Q7 O+ j  {我都驚佢有一日會摷到我D絲襪同裙
$ s  u; a" D6 b2 |, I# g; _到時都唔知會點
% T: [4 {2 X1 J4 E2 J; d) f/ ?9 Z3 W
3 T$ A$ m% Z" C0 r就我而言,幫女友扮靚同自己著真係兩回事黎
/ A2 G; K! K! Y  v- W就算將佢點扮,都無果種著喺自己身上既興奮感覺& ^0 B% ~' `- k! N2 r
再講吖,如果佢唔鐘意扮到你所想既style' x8 X8 G2 L, A" e
咁真係好難將情意結投到佢身上喎 ' d/ [0 r) J: P4 V; l5 E9 {3 i

+ k- N) Z. ?9 @1 ~) O6 n" k7 J除此之外,就算佢肯扮到你所想的# s9 w4 y+ E% `, `
我又會覺得好似同個公仔扮靚咁
$ C4 j& s1 g+ t  \9 o: S無左佢個人既風格
1 B. c/ q0 s" Y2 l  ^anyway,最緊要都係珍惜女朋友先得
作者: kevin428    時間: 2009-5-4 01:27

有了女朋友............依舊戀物
0 u9 G4 |. @) a9 x" L1 a有了老婆................依舊戀物
' V9 Q) Y/ ], x$ X有了小孩................依舊戀物% m! H& U- t& n2 `0 l0 G4 Z7 Q
2 s" F8 m# X& o; Q# {3 s
她們都知道喜歡絲襪裙子高跟鞋
; d3 \7 y1 G% T4 O5 x$ A但還不知道偶訴CD
" B; y9 \. `7 ^收藏滴寶貝也越來越多3 \( k& e) K' @2 G% C2 ~- |  d
也曾因搬家而失去了一部份寶貝
7 ^7 e% ?7 p  j還有一部份是買來穿都沒穿過的
; G& c1 o, y5 _  h) q也有一些裙裙是買來自己穿不下就送女友的  \  Q9 r& M0 Z: ^, l) h
反正偶還訴覺得5 J) K3 m. l- b
只要我喜歡 有啥不可以?+ P7 W0 X: O5 p; i1 o* M8 q; J% p

作者: 堅兒    時間: 2009-5-5 01:59

唔會.....令佢鍾意埋絲襪充最好~
作者: tiffanycdcd    時間: 2009-5-7 15:24

除非比佢發現" d% p; s  _$ O& m
如果都唔會
作者: chanjo    時間: 2009-5-10 20:59

有左之後一定會減少左唔想俾佢知!
作者: cktong1230    時間: 2009-5-15 00:36

對我黎講, 唔會放棄
作者: 真喜男    時間: 2009-5-19 02:57

如果比佢發現都唔會
作者: wendywong    時間: 2009-5-21 12:42

除非搵到個接受到既女仔, 如果唔係好辛苦
作者: koujiao777    時間: 2009-5-28 00:14

改变她的想法!让她接受你!
作者: Oneone1    時間: 2009-5-31 19:18

放棄戀物行為不代表可以放棄戀物想法..9 }/ E+ w1 H/ z& ?8 R* n$ M
放棄戀物想法才可以完全清除...
作者: ringo2ph    時間: 2009-6-5 19:48

冇, 有埋太太都照著, 只要你太太或女朋友ok既話...
5 z( e- n5 H- w6 w7 Y& x/ ]我日日都著....
作者: lok9696    時間: 2009-9-8 23:47

不會,想法子努力令她接受
作者: mandytootoo    時間: 2009-9-8 23:48     標題: no way

no way
作者: zone999    時間: 2009-9-12 14:03

引用:
原帖由 sghk_abcd 於 2009-5-2 22:40 發表 # k; e- J% Z4 s$ E. N

/ D' O+ {" |. @& |反而花時間替她打扮吓...她著得靚自己都會好開心...
8 q4 H6 \( y/ ^+ w) V( y

$ O# \7 q: x: b( P7 A完全同意你既講法∼!
作者: jia105    時間: 2009-9-28 04:48

我反而担心不是我老婆,因为她知道我的爱好。她没有阻止我!可能认为恋物好过出去玩女人!
7 @# `9 a! y" B8 x, G3 S: C6 D# q* _! ?1 B5 Z, G* D
我担心的是怕小孩再大点的时候,不知道如何交代自己的爱好!
作者: blue173123    時間: 2009-9-28 21:27

我有諗過放棄,但我放棄唔到...我中毒太深!絲襪
作者: NagatoYuki    時間: 2009-9-29 20:57

引用:
原帖由 jia105 於 2009-9-28 04:48 發表
& b* M9 v  a# s/ S# `" D我担心的是怕小孩再大点的时候,不知道如何交代自己的爱好!
; a: g5 n4 _3 T- h
那我覺得倒是乾脆讓小孩自己判斷這個喜好是否合適就好了……
1 {% ~1 u8 t4 W* S7 Z: T7 H& `6 {) Q反正又不至於要逼小孩那樣做……
作者: gourment    時間: 2009-10-9 21:13

絕對唔會啦!
! t2 X; \1 f9 d# O( ?我女友都接受左我戀物啦
作者: qpzm1003    時間: 2009-10-15 22:01

沒有~
作者: ho.9218    時間: 2009-10-31 13:12     標題: 回復 1# cecichan 的帖子

未想過.........
作者: oloveglovec    時間: 2009-11-21 02:13

我不知道~因為仲味試過~但我相信不會放棄
作者: 776439    時間: 2009-12-23 21:25

從未想過這個問題,如果有了女友會放棄戀絲吧
作者: kia222    時間: 2009-12-23 22:39     標題: 回復 3# 楊乃武 的帖子

我也是,很少有像以前那樣玩的盡興的機會
0 x3 X: g* h; _5 `" G
2 h7 x6 c  m: O. j7 v不過還是會戀物 XD
作者: 李慧儀    時間: 2010-2-12 06:19     標題: 回復 1# cecichan 的帖子

當然不會.....而且買比女朋友用....用完留翻比自己好好享受呀..........
作者: mercury1    時間: 2010-3-29 04:00

老婆發現後, 她大部分都要了
4 u8 M% Q2 o- L* x! ]全都是新 唔寫得著
作者: emilytay    時間: 2010-4-5 17:33

Most people cannot get rid of the habit.  Probably give up when you turn 75 years old.
作者: led2009    時間: 2010-4-8 00:39

對我黎講, 我也唔會放棄
作者: silkypanties    時間: 2010-4-11 14:08

我而家都有好多underwear同highheel. 不過遲下結婚都唔知點算
作者: secret159951    時間: 2010-4-11 14:33

我都有女( q- t$ T; M+ G3 F0 S
但係同樣暗地戀物:)
( W0 h9 H9 X4 l( a兩樣野無關係
作者: wky    時間: 2010-4-11 18:16

She knows I love pantyhose, so when I go to travel with her, I can wear pantyhose in front of her.
作者: fude552    時間: 2010-4-13 12:30

有了女朋友之後 我一定會放棄....0 W" f. p1 k4 y
因為被她發現一定會死定...-.-
作者: MS06S    時間: 2010-4-30 16:32

應該點都唔會
作者: ngtszmei    時間: 2010-5-2 15:33

我有女朋友,沒有放棄過戀物,不過真係少左
作者: nightnight    時間: 2010-5-3 01:01

我只會搵會支持我的女朋友
作者: nuwkov    時間: 2010-9-19 00:28

會壓制一下啩,不過放棄好難。
& Y* c& o1 ?8 b& L& |依家無女朋友,講唔清。最好佢都中意啦。
作者: 小紫    時間: 2010-9-24 01:56

曾经暗示过她,但是似乎没有用啊。她都是当笑话来听了。。。
作者: misslady    時間: 2010-12-1 02:18

I will keep this CD...
作者: 紫燄    時間: 2010-12-3 01:56

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-5-2 21:12 發表   $ h7 z$ O' \3 x4 G; J$ g. g
我有女朋友,不過就沒有放棄過戀物! V* w# l& B5 v! ?: T
但說實在的,CD的時間比以前真的少了很多9 V: S6 w! O* h: R
不是因為有了女朋友就淡漠了CD
$ H1 l7 q& C; {而是少了很多私人的時間和空間
' _) v# k/ A8 e6 {' A- q
+ y0 a+ A( e4 x! P$ s5 q# Q; r1 `
同意  一此觀點  不過我現在女朋友變成老婆了
作者: nuwkov    時間: 2010-12-14 04:28

引用:
原帖由 kevin428 於 2009-5-4 01:27 發表   
$ `% F  Q; H4 c7 p' Z- O有了女朋友............依舊戀物3 E( M# h0 R. C( w+ ]8 V
有了老婆................依舊戀物
: |( H/ ?. s3 t7 A( @, X/ q有了小孩................依舊戀物* e7 ~* b7 q. w7 D

) r4 V# @. |1 w; v她們都知道喜歡絲襪裙子高跟鞋
' p  T$ w2 g( Z" u. l但還不知道偶訴CD! f, b5 p& z' ?) B/ o6 r" {
收藏滴寶貝也越來越多
3 M* [6 v# x* g5 Z也曾因搬家而失去了一部份寶貝 ...
$ B% @) Y9 D3 {$ u* c
* v6 ]9 X$ f, i$ x  J, v7 R1 l我看到了理想……
9 c) [, r3 U$ y姐姐,好羡慕你~~

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0