標題: 我都充大頭鬼去左tomato買鞋 [打印本頁]

作者: mok1016    時間: 2009-5-9 16:28     標題: 我都充大頭鬼去左tomato買鞋

今日係星期六,好多人,但係好想買卒之都去左買
9 e" X& B% A! I% Y2 p' f, w" @開頭見到有幾個呀姐係到試~唔敢入去2 h$ j  _' L8 |2 W' h
為有上左大快樂食d野先~食完之後望落去見到冇人
  h: X  F" q+ V即刻快步走左入去~問個兩個sales姐姐有冇40號鞋5 Y- {. L0 `( d5 G. ]
佢話大部份最大都有43,40就一定有8 Z# z" n9 e; A* e8 x3 X4 M; v
我簡左兩對, 之後叫左我入入面試( U. W7 C" I* e0 u
試完悿錢走人~sales姐姐重叫我下次再去tim
- q1 H' {- c2 C+ W5 }9 B0 Q# q- ^( C一於下次再去搵佢地幫親買鞋 . v* u# F' B" G2 Y+ U* _( [0 C- m
(ps:d鞋 around 70-300$~不太貴)
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-9 18:33

聽你咁講,真係一個好愉快既經過呀
8 J$ T) ?' @5 X* S+ |' i! x2 V個SALES姐姐靚唔靚呢
作者: mok1016    時間: 2009-5-9 18:42

OK GA 重好NICE TIM
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-9 19:08

咁下次叫個SALES姐姐入埋去幫你試鞋
作者: gourment    時間: 2009-5-9 19:35

聼完你咁講, 我一定要搵日去買番幾對呀!!!!!
作者: cdtv    時間: 2009-5-9 21:15

tomato 係咪即係觀塘o個間?( W, a) b1 j! B, x
聽你講完真係好有衝動想去買
  ~3 q, e% f  N% j' h% v平時上網買野要寄過黎, 阿媽成日都問我係乜
8 z+ @1 x" w4 d7 l) L: T$ w& `我次次都支吾以對, 再係咁都唔係辦法, 如果可以親身買真係好好多
作者: mok1016    時間: 2009-5-9 21:33

去啦~真係唔怕WO~開頭我都怕,而家唔會LU
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-9 23:50

引用:
原帖由 mok1016 於 2009-5-9 21:33 發表
# f; W5 S1 X% C- H* s去啦~真係唔怕WO~開頭我都怕,而家唔會LU
2 l. L6 k% v' h& k7 T
===========================================================================) K4 u% r1 y) ~

: y: v! Y5 q7 ]  j) v. a. p( N7 g) b# q5 x1 z: j
( n  ^' Z# l) X% q; U8 d' A1 f. @  V/ }

, c5 D3 M( z  Z3 j& o1 `+ D, a第一次係驚D架喇,不過就係最正既感覺
3 V* V3 L1 E6 z' [4 J- ?7 J買慣左之後無乜feeling
作者: shinobu    時間: 2009-5-10 02:58

入入面試?+ s5 s9 _; ~7 A5 k" p/ ^9 Y& o1 W
佢有SPECIAL AREA 畀男生試?
) s" K6 r6 c4 q5 f( ^
, l" p# X  }7 V; y2 P我就係見佢次次都咁多人$ t: j9 Z4 |) T, |0 z+ ~
自已男生買女生鞋... 真係好驚喎/ {4 y/ V$ B( s  m; b3 u  G7 M
4 Z1 ?1 B+ l7 N% @" v
加上觀塘廣場係超多人....佢又係GUAD POST 隔離..
作者: shum001    時間: 2009-5-11 13:40

我想問下如果我只有十六歲,自己去買4 B' X& L" L8 ?8 X7 n
會唔會俾sales姐姐串架( j+ \! p$ J, e0 J" y5 D) h, b/ m
同埋咩時間去最少人
作者: mmlee    時間: 2009-5-11 14:22

我聽講呢間鋪好多cd去買....好似仲有得試鞋, e; c% C& Z- F5 f
佢賣得咁大碼, 都估到係你自己著~
. F  _$ {" l- Z' {+ c& D! n
, q% E( A1 Z8 b% Y真係想搵一日去買返對......
作者: bakaruri    時間: 2009-5-13 12:07

不過就係覺得d款唔夠多啦~ but is a really nice place
作者: hawnoslak    時間: 2009-5-21 12:15

男仕入去買鞋是否巳被標籤為cd或tv?
作者: edmond86084    時間: 2009-6-21 09:10     標題: 回復 13# 的帖子

話同老婆買咪得囉...
作者: 60286028    時間: 2009-7-16 22:39

唔知星期日下午12:30至13:00這段時間多唔多人呢?
作者: NGKY    時間: 2009-7-16 22:57

mmm...有時間我都要去睇下
作者: mok1016    時間: 2009-7-16 23:22

平日9點pm啦??姐姐好到+01
作者: wilsoncomm    時間: 2009-8-2 23:28

如果香港有多幾間tomato 就好啦~~
作者: newhalf    時間: 2009-8-19 00:16

一齊去買呀
作者: joey221    時間: 2009-9-10 23:39

小妹去買鞋時,只會看碼
8 l- c' T, @- p( ^不會試,怕她們笑我,因我真有試多次
作者: jrex    時間: 2009-10-29 19:45

想請問間舖係邊度?
作者: 校服收藏者    時間: 2009-11-9 18:24

觀塘廣場地下4 b% T7 K7 y5 E" r  s
試下夜晚去
2 K3 }! f. T1 J( r7 U( l' w少人d
作者: Erica-詠儀    時間: 2009-11-10 02:43

作者: ivy_c    時間: 2009-11-17 12:23

有冇其他分店?
作者: sonic07    時間: 2009-12-7 10:58

下次經過都要入去睇下先
作者: 820plastic    時間: 2009-12-12 13:53

係tomato見過有阿差幫老婆買鞋
作者: 校服收藏者    時間: 2009-12-14 17:46

引用:
原帖由 edmond86084 於 2009-6-21 09:10 發表   
# L# W6 z( ^' n( q4 z話同老婆買咪得囉...
0 y4 ^+ N/ e9 {7 |6 e) i) v7 H# j+ H: `- `( `

) V: R1 l- g1 c2 x# a7 ^唔使咁講- K* y/ N1 N  p+ h  M' l- v
就咁講已經得啦% U7 c$ D; Z% ]9 W3 V
因為早幾日我第一次入去4 D+ W" m9 _& v5 Z, C
個sales姐姐係耳邊問我"係咪買俾自己著"
4 _* X* N& e' k  i8 R" S% _咁我就答"係"! Q: }; u5 Z- j, }/ v
跟住佢叫我入去鞋倉試啦5 u9 s% N% N5 N5 C
佢地唔覺有咩咁特別) ^& ~: {' C: n9 |: n% O! a! O
仲問我玩左幾耐添
0 n2 Q( F6 \  n. g, h4 N仲同佢地傾左好耐,試左好多款
8 w% [& U3 N! A% k! O成個過程都好開心$ z. v5 O- t7 n
可能我著到43嗎啦(因為我起碼著44號)
作者: kylie_bigfan    時間: 2009-12-22 17:31

inside the store, u will find some CD sister's pic post on wall
作者: grilboy    時間: 2009-12-22 18:41

果道D鞋款好多似係比阿婆著咁= =
作者: KR7723    時間: 2009-12-22 23:01

引用:
原帖由 Erica-詠儀 於 2009-11-10 02:43 發表   & m9 @1 M( w7 J* k, i8 w9 h9 M* M, W
佢地好接受CD去買架, 因為我地D消費力強Y嘛, 以小妹經驗, 買鞋一定要試岩才買, 否則一定好浪費,
9 k7 h6 J6 N' g) [3 G" z3 E
* }. D+ e2 u$ }2 n唔係女人購買力強?9 ?$ F! s# G/ H; ^; M. b4 ?* N
還是d女士覺得其他地方買鞋會好d?
作者: bbkululu    時間: 2009-12-30 23:30

邊到有分店
作者: hklowhk    時間: 2010-1-18 23:25

想買個度有冇及膝OR過膝既高跟BOOT=]
作者: CECI    時間: 2010-2-24 03:49

我都覺得係直認CD比較好! 反正都要試鞋, 難凸又唔歧視我地! 還會繼續幫襯嗎! 都唔會得罪我地0既! 我地咁多姊妹,真係唔驚唱臭0羊!
作者: newcder    時間: 2010-2-24 06:04

其實平常心就ok. `) q$ g- i3 P. Q; }1 l6 c

2 ^2 s! P$ c) O" b2 z% i, t相比起試10幾對仲要唔買果d阿姐, cd簡直係好客

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0