標題: 最近大膽左(關於戀手套) [打印本頁]

作者: wadee    時間: 2016-4-10 00:28     標題: 最近大膽左(關於戀手套)

我最近大膽左 晚上駕車時會戴住對粉紅色洗碗手套駕車 仲要過隧道比錢 開頭會比剛好不用找續 比完快快開車 剛才回家特登比要找續 等啊姐找錢的感覺好緊張 我不敢同她有眼神接觸
8 R* q5 P- c" j: Q# t6 {3 C早幾晚仲試過有警察路障 被截了入去 警察問我點解戴住手套駕車 我話啊仔剛出世 我剛才戴住手套食煙 不想隻手有煙味回家抱他 所以就戴住手套 比他話我有小孩就唔好食啦 之後都冇嘢 所以依家晚晚駕車回家戴住對手套 等大膽D 或半夜時 真係試吓 放隻手出窗食煙先
* h( K. u  Y7 l& {
/ h. x7 I+ ~7 [1 |8 e% Y% J6 x$ T# R[ 本帖最後由 wadee 於 2016-4-10 00:31 編輯 ]
作者: Br_Y    時間: 2016-4-10 01:00

厲害……我無咁大膽,唔敢咁做
作者: Marigold    時間: 2016-4-10 02:10     標題: 回復 1# wadee 的帖子

小弟試過係公司 手指損咗問女同事借手套洗杯。
) X; h" Y/ I: Y0 U( W! V' I仲特登問用菊花牌嗰位借。
作者: 123456cd    時間: 2016-4-10 09:43

太大膽了,應變能力好犀利
作者: wadee    時間: 2016-4-10 10:26

其實在晚上駕車 隻手放低D 在馬路上應該冇咩人見到
作者: wadee    時間: 2016-4-10 11:20

引用:
原帖由 Marigold 於 2016-4-10 02:10 發表   
- g& ~0 w0 B7 r  {' y/ j小弟試過係公司 手指損咗問女同事借手套洗杯。
0 W( a: `$ X3 R仲特登問用菊花牌嗰位借。
/ H7 N) V& W4 e% ~5 r  Y8 c
係唔係你喜歡的粉紅色菊花牌先
作者: wadee    時間: 2016-4-10 11:24

引用:
原帖由 123456cd 於 2016-4-10 09:43 發表   
( F4 D0 H+ D& J* ~+ c5 i& D3 }4 c. q太大膽了,應變能力好犀利
( N% u7 O7 c' d- _( O) j# K" j# ^) }6 s' |! R其實都唔係咩應變能力 只是每做一件事前想好每一個會發生的可能性 就會好D
作者: gcyc9    時間: 2016-4-10 22:50

有無諗過搵份要戴膠手套的part time job?
作者: wadee    時間: 2016-4-11 07:50

引用:
原帖由 gcyc9 於 2016-4-10 22:50 發表   
/ }. F3 E. G/ A. @8 S2 Q/ e9 z4 y有無諗過搵份要戴膠手套的part time job?
! n4 ~; f& ?; v  X- ^$ d4 ?$ R
師兄有好介紹?
作者: gcyc9    時間: 2016-4-12 18:53     標題: 回復 9# wadee 的帖子

洗碗工場& S% D' |! G  [5 [/ h8 E
如果有學生妹來做part time 就更正2 o8 w' G$ |3 C- G# A
全日對住+戴住膠手套
作者: wadee    時間: 2016-4-12 23:14

引用:
原帖由 gcyc9 於 2016-4-12 18:53 發表   6 f6 {& z/ t' e
洗碗工場; o( H$ L) u/ K$ |0 A! }
如果有學生妹來做part time 就更正
( n1 z2 }( F- u5 h4 h全日對住+戴住膠手套
- D" Z5 x2 H2 f8 r: d- U0 k/ S! p
學生妹我睇怕都冇 啊姑就應該大把
/ _+ h$ x6 `0 x仲要大多數戴黑色工業手套 =冇興趣
作者: cdelli629    時間: 2016-4-13 21:28

引用:
原帖由 gcyc9 於 2016-4-12 18:53 發表   
" W  o1 E, c) R洗碗工場7 K3 F; }& M: g% U8 \
如果有學生妹來做part time 就更正9 c# F, t. O+ u5 P
全日對住+戴住膠手套
+ [3 a9 c1 f; n4 C考慮過 # `1 G8 x+ L" c3 N5 h! U
但除左清潔,飲食,維修,賣魚賣菜2 c6 |  F, _, @7 f% i3 F, M- ?- l# D
仲有d咩行業
作者: gcyc9    時間: 2016-4-14 16:17

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20160414/19570602# `) `3 `% \4 G1 a( Z1 D0 i

) K. K6 ~; [! z; n& K$ q$ l9 ?7 f今日蘋果日報,較少見人賣豬肉戴膠手套
作者: wadee    時間: 2016-4-14 17:03

引用:
原帖由 cdelli629 於 2016-4-13 21:28 發表   
# ~4 G/ U# ?  l5 Q' m( d% J, b, ]; }
考慮過 : J6 P3 Q  W# l+ S: J
但除左清潔,飲食,維修,賣魚賣菜0 J1 o' G0 F; c1 s1 j
仲有d咩行業
9 U/ Z" ^- u/ u3 u9 G除咗做街市都仲有 不過我冇資格做 例如 醫生 護士 牙醫 老人院介護 醫院的嬸嬸 救護員 美容師 寵物美容師 獸醫 藥劑師 化學員 化驗員 都可長期戴醫生手套工作  不過我冇得做 其他戴手套的工作 印刷公司員工需要時會戴 收買五金廢鐵的姐姐都是工作時長期戴 超市理貨員好多都有戴不過都係姐姐 有D送貨工人都會戴 例如送餐廳酒樓清潔用品(因為個桶超污糟) 送凍肉鮮肉 送冰 送海鮮等 又或者去新界的農場做養豬都可以
% U, S" s# U& e- p仲有我唔會做的工作 黑箱車搬運死屍的員工 死人化妝師 同做賊都可以
作者: wadee    時間: 2016-4-14 17:11

引用:
原帖由 gcyc9 於 2016-4-14 16:17 發表   
( q" V0 P& X3 ~2 V6 t9 ?% ]http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20160414/195706025 h4 P6 s% O" \* J: E

/ o! X7 v2 T/ E& c3 ^今日蘋果日報,較少見人賣豬肉戴膠手套
9 D+ q/ @2 f- Q; Z唔係啦 在超市內或佳寶賣豬肉都常見到有 連今日蘋果日報都有相
作者: cdelli629    時間: 2016-4-14 21:13     標題: 回復 14# wadee 的帖子

有些未必係膠手套
) b0 x" i8 H. C而且好多都無資格2 M( m9 ^. n! v% i( e1 t% Z

( a0 K* b, L3 @2 ]% _1 B講開醫療或薄綿手套% h  Y& k  d1 U* n2 I! ]+ W, M
大家有無留意到多左超市收銀戴?
作者: wadee    時間: 2016-4-14 22:33

覺 近年超市收銀員是多咗戴醫生手套 我在超市買嘢時會排她們的隊
作者: cdelli629    時間: 2016-4-14 22:45     標題: 回復 17# wadee 的帖子

仲要特登要找錢xd?
# E, t& z) Q4 }$ F, X, a7 R6 z# M4 n+ t2 z( J4 y' w
但好多係師奶
作者: wadee    時間: 2016-4-14 23:00     標題: 回復 18# cdelli629 的帖子

係啊大多數都是師奶來 不過當自己戴住手套時比個唔識嘅人望住 嗰種感覺非筆墨能形容 可能她們根本不當一回事 又或者可能覺得我對手有問題先戴手套 基本上是冇人理過來我 所以我現在晚晩都放心戴住駕車
作者: Marigold    時間: 2016-4-15 09:52

引用:
原帖由 cdelli629 於 2016-4-14 21:13 發表   
9 d0 W; v; W" o' t$ Y
. g5 X' N" a% o0 g* H6 ]1 `
$ f/ T* N/ v! L% I講開醫療或薄綿手套
9 s- o, Y# h/ Z大家有無留意到多左超市收銀戴?
4 P) c% x  J4 o* @8 u
% J5 f4 f: o% M: h# X/ ?; `銀紙好多菌㗎6 r3 B- K# l. z1 F6 {: @+ N$ g4 R0 P
試過有個姐姐用洗碗手套散緊鮮奶,收銀排長龍噤鐘出嚟幫手,我當然支持吓啦。
作者: Marigold    時間: 2016-4-15 09:56

引用:
原帖由 wadee 於 2016-4-14 23:00 發表   3 G; b3 e9 U$ A
係啊大多數都是師奶來 不過當自己戴住手套時比個唔識嘅人望住 嗰種感覺非筆墨能形容 可能她們根本不當一回事 又或者可能覺得我對手有問題先戴手套 基本上是冇人理過來我 所以我現在晚晩都放心戴住 ...
  R- C, Q  i2 ~; A9 s9 ~
9 n' {/ E1 W2 ^+ R! C6 l3 T% N
易地而處 為人設想 比個like你
作者: wadee    時間: 2016-4-15 11:14

引用:
原帖由 Marigold 於 2016-4-15 09:52 發表   
0 W7 P, ~$ H8 N9 C0 g. @/ ~1 G7 R2 d7 ]7 F3 ^& e3 M3 W! I
+ v2 g, F  v8 {3 X& {$ N! Q
銀紙好多菌㗎
* W5 b8 }2 f# a8 h8 E試過有個姐姐用洗碗手套散緊鮮奶,收銀排長龍噤鐘出嚟幫手,我當然支持吓啦。
/ V6 G8 ~" C* |8 q8 V5 o! o2 B$ ]
收銀戴洗碗手套真係少見喎 如有機會見到 佢條隊多人 我都一定會排
作者: cdelli629    時間: 2016-4-18 07:38     標題: 回復 20# Marigold 的帖子

唔知有無收錯風
$ }3 y' `3 o0 k/ o3 Z以前埋數唔對(包括偽鈔)要收銀賠
" t; e: Q# w" y$ N' Q戴左手套咪不可憑手感分辦真偽鈔
作者: Rilakk    時間: 2016-4-23 14:33

都真係幾大膽,好彩反應夠快。不過比人望住會唔知點咁
作者: alez825    時間: 2016-4-23 14:45

#adoreeeeeeeeeeee
作者: wadee    時間: 2016-6-22 12:01     標題: 回復 24# Rilakk 的帖子

其實我就係想比人望到 自己好緊張的感覺 緊張得來自己又好開心 7 O0 f9 D8 ^: C$ H3 n
最近仲要試過 過隧道俾錢時 有個比較後生 我估未夠30的女人 在我給她錢時 我相信她是有意摸我的手套 從手掌到手指 試過3次 俾錢時都是 真想問她 是否都愛手套 她是戴黑色綿手襪再戴醫生手套收錢
作者: Rilakk    時間: 2016-6-22 15:30     標題: 回復 26# wadee 的帖子

可能係都唔出奇,遇到時您再問下佢囉lol
2 E, I4 K5 h2 J2 ?* r' g同老婆玩都唔夠喉咩其實
作者: cdelli629    時間: 2016-8-20 03:18     標題: 回復 26# wadee 的帖子

戴住手套又點摸到手套?
$ I: q* v2 U5 B: O; G  s8 B同埋好少後生做隧道收費員
作者: 十指套衣裳    時間: 2016-8-22 19:30

舊圖shh...........
作者: Br_Y    時間: 2016-8-23 01:43     標題: 回復 29# 十指套衣裳 的帖子

嘩!正呀兼罕有喎。
; U% }- B, T' h$ k3 z; S' c6 K以我弱的觀察所知,佢地好少戴呢款白手套,黑色棉手套或醫生膠手套較常見。有次見過戴頗貼手的菊花牌黑色膠掌膠指頭勞工手套,可惜當時唔敢偷拍她
作者: wadee    時間: 2016-8-23 14:14     標題: 回復 29# 十指套衣裳 的帖子

正喎 師兄在邊間惠康見到? 呢款手套好易污糟
作者: 十指套衣裳    時間: 2016-8-23 22:00

引用:
原帖由 Br_Y 於 2016-8-23 01:43 發表   
# t1 s8 g, q3 l- f& f, i次見過戴頗貼手的菊花牌黑色膠掌膠指頭勞工手套,可惜當時唔敢偷拍她
8 q: U0 D& l/ l9 _8 i9 t3 b
& A  s- F7 l" w# m( D( p
惠康係ansell 手套黎, 問過太子界限街分店d 呀姐, 佢地話公司比
作者: 十指套衣裳    時間: 2016-8-23 22:02

引用:
原帖由 wadee 於 2016-8-23 14:14 發表   
6 V% N" I! o8 {5 k正喎 師兄在邊間惠康見到? 呢款手套好易污糟
& u8 r/ r' z, A2 V
! i7 ~5 ^) E/ I- c, a
佐敦道, 2013年O既事啦...
5 ^% o( r( r9 T( I呢款手套係好易污糟, 不過戴到黃黃綠綠先吸引- l5 O! `' h; C) ~- ^/ W4 F

! H; I! j; t/ U3 u; v7 ]/ T[ 本帖最後由 十指套衣裳 於 2016-8-23 22:04 編輯 ]
作者: Br_Y    時間: 2016-8-23 22:21     標題: 回復 32# 十指套衣裳 的帖子

明白,可能公司供佢地執貨用
作者: 十指套衣裳    時間: 2016-8-24 08:54

引用:
原帖由 Br_Y 於 2016-8-23 22:21 發表   . U. P0 @) b1 X; s; a' R6 ^
明白,可能公司供佢地執貨用
, H; t7 ?3 p- L7 s
& i. Q( L0 d7 p! @) ~3 s  \
個次我真係問佢有無多一對
作者: wadee    時間: 2016-8-24 11:28

引用:
原帖由 十指套衣裳 於 2016-8-23 22:02 發表   ; x, c: T5 x0 H1 y- l
4 e; ?- Q; C' `9 q3 p1 C+ z: {

) B$ D6 Q8 Q7 p; e% @' d/ V$ B佐敦道, 2013年O既事啦...9 L! {+ }3 X+ m  g3 I
呢款手套係好易污糟, 不過戴到黃黃綠綠先吸引
' \$ w5 y" S) v# |' N; j  r0 d明白 我都係愛全新手套 污糟咗同冇咗陣味 就唔太喜歡
作者: cdelli629    時間: 2016-8-27 00:27

引用:
原帖由 十指套衣裳 於 2016-8-24 08:54 發表   ' p" p! T* u/ V/ d' W* S1 a
# L4 B3 J- U6 o( ?4 H4 N

6 Q& ]6 y' q; x% r: B個次我真係問佢有無多一對
# s# I- W" R* h1 l6 M" z0 E
姐姐好大膽呀,咁得唔得到手?
作者: Marigold    時間: 2016-8-27 00:36

引用:
原帖由 十指套衣裳 於 2016-8-23 22:00 發表   / U' Y) y: v, [7 v/ F+ A# t
+ e: v- C8 }1 l' n# [, M4 }' k
& D( D! C" a5 g: c4 y( h+ X; a
惠康係ansell 手套黎, 問過太子界限街分店d 呀姐, 佢地話公司比
* M# n* t1 k6 N* [4 C9 L' W3 u& i# }2 V% u3 d
惠康公司好似係比一隻Jackson G40勞工手套散貨用。0 O2 o5 Q" O" _3 z1 m

7 g0 _+ K4 k1 J2 N. R- t8 O[ 本帖最後由 Marigold 於 2016-8-27 00:42 編輯 ]
作者: Marigold    時間: 2016-8-27 00:45

引用:
原帖由 Br_Y 於 2016-8-23 01:43 發表   1 u) s- q* y! D& o$ a( Y4 m
嘩!正呀兼罕有喎。
* u9 E$ p5 e3 @以我弱的觀察所知,佢地好少戴呢款白手套,黑色棉手套或醫生膠手套較常見。有次見過戴頗貼手的菊花牌黑色膠掌膠指頭勞工手套,可惜當時唔敢偷拍她
) z9 J# C" A! }6 w  Y5 D9 ~- D- \0 X( m& p0 T: N" `: v
又會唔會係散緊奶櫃雪糕之類,收銀㩒鐘出嚟幫手嗰? 散凍貨好多時都白手套+洗碗膠手套
作者: 十指套衣裳    時間: 2016-8-27 18:44

引用:
原帖由 cdelli629 於 2016-8-27 00:27 發表   & d- E; Z. l( X

6 A& C6 X/ L" I6 p姐姐好大膽呀,咁得唔得到手?
9 ?* e2 p3 K# c* Z+ E
無,之後佢話公司派
作者: jacky9200    時間: 2016-9-29 11:03

其實戴膠手套揸車唔出奇架,好多送貨司機都會戴,我會戴住訓覺添
作者: jacky9200    時間: 2016-10-11 08:49

你地有冇手套群架
作者: jason_wing496    時間: 2016-12-20 21:05

我也是戀手套的, 最愛戴白綿/絲質白手套!同好路過!
作者: aerospace55g    時間: 2016-12-20 21:48

你地有冇手套群架
作者: alexbb    時間: 2016-12-21 00:15

所以真係咩癖好都有人有,手套姐,又冇話要幾緊張嘅
作者: alexbb    時間: 2016-12-21 00:21

所以真係咩癖好都有人有,手套姐,又冇話要幾緊張嘅
作者: jacky9200    時間: 2016-12-21 09:02     標題: 回覆#44

有手套群,可加我微信
作者: kimlin0212    時間: 2018-11-15 00:23

刺激
作者: 00100117    時間: 2018-12-2 04:59

戴住訓好舒服
作者: kdkid    時間: 2018-12-2 10:44

恕小妹愚昧,戴手套
作者: kdkid    時間: 2018-12-2 10:45

恕小妹愚昧,戴手套
作者: kdkid    時間: 2018-12-2 10:46

出唔到後面的字
作者: 00100117    時間: 2018-12-2 13:14

中意手套 你就幾時都想帶住嫁喇
作者: 1013chingman    時間: 2018-12-26 02:01

真心佩服!我都唔夠膽
作者: 1013chingman    時間: 2018-12-26 02:02

比着我如果遇到人我一定會超驚
作者: wadee    時間: 2019-2-13 12:46

其實真係冇問題 唔會有人理你 最多望你兩眼 覺得你有病 直行直過就可! v, f' a8 Z9 K* b* e+ k. f
根據經驗大方啲 唔好戴口罩 尤其是夜晚 警察都唔會理你 當然我亦都試過俾警察問過
! N1 T% t" C1 l6 f6 z" h我都係話隻手敏感 醫生建議我帶手套 通常都冇問題

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0