標題: CD 後變 聖人模式 [打印本頁]

作者: shuinu    時間: 2016-7-27 02:45     標題: CD 後變 聖人模式

( a! B6 C1 ~3 ^2 h
# g) g) k( E) j+ ?5 E! j# @' H3 U4 ~
剛才網上看到一篇解釋文
5 }0 [) o! M& t
( s: d+ F( H. B[url=http://www.setn.com/News.aspx?NewsID=165721]色狼變聖人?男人「射出」後的「聖人模式」是怎麼一回事[/url]
" o( y1 [7 B/ s0 ~/ S* v

( p7 Y# g1 f: k1 A" U5 Q... 聊聊男人射後的CD時間,也就是所謂「不反應期」,廣大的鄉民將其稱之為「聖人模式」。各位男性可有想過,為何會有「聖人模式」呢?這是個什麼樣的機制,是怕男人精盡人亡嗎?搜尋網路上的文章和分享文,大部分男性都說在射後會進入一種無欲無求的境界,甚至有點憂鬱阿!...
+ a) ^) R) z) L' G
  |& Z7 D* d" r! u( V: ^% N4 H9 R
% Z; K  r( b8 P
2 m( s0 A- N% O
原來 CD 還可以解作 CoolDown ...  那麼這裡的 CD 姊妹, 變妝後曳曳 打飛機 是否也有 CD 變了"聖人", 不想繼續 CD 了??...$ J/ s2 y# R9 l/ M3 S; ^3 s

4 G+ [, e, V3 c, e
3 u( g' w8 q5 r& o* o6 T
0 h' ?$ O4 h! U, @% _* p- u1 p
小妹以前開始 CD 時,  機會不多, 期待好久, 能有機會 CD 好興奮, 忍不住好快就射了...  但射後會覺得好無奈、失落 ...  CD 的興緻一下全沒了...  現在囘顧大概因為是變了"聖人"了...0 R" ~5 r# k7 T- F# r2 }
8 U, [: D1 i& s3 S9 p+ H" {
9 }4 S: @8 u$ x$ k$ f' S! [

4 b( ?6 }; G1 g8 {現在 CD 多 了... 性慾沒以前那麼強烈了... 有時 CD 還仍會自慰... 但射後繼續 CD, 下面平坦舒適, 可以整天穿著做平常事情, 覺得輕鬆開心多了...  好似有點從 CD 過渡到 TS 的過程了...
' A/ t0 t. h: E$ N7 p+ H  g# ]) @
( R. {0 P$ z- f( W$ I/ G
9 R1 e8 ]9 q% ^. e5 z8 p5 w
姊妹們有相似經歷嘛? 可以分享
作者: kwt    時間: 2016-7-27 08:03     標題: good

說得好準阿 感覺ˊ就像你說第一樣
作者: guitarlam    時間: 2016-7-27 09:05

雖然我唔係cd, 但都會著絲襪在西褲或牛仔褲下面, 都試過射之後冷靜落黎, 問自己, 究竟自己做緊d乜。但久而久之, 就算射左都會著返對絲襪, 好似著絲襪已經變成一種習慣, 就算而家天氣熱, 我都會每日著絲襪
作者: yoyochan    時間: 2016-7-27 11:26

我現在平常都穿女裝底底和女裝牛仔褲返工去街, 涼了還帶bar。# H8 _2 O5 v% {5 {* g
又係初時都會自玩, 時間奈咗都習慣了。
作者: 1677    時間: 2016-7-27 11:39

都係果句,慣左就冇野!
2 _" ?6 ]* z$ D+ Z
6 U! q& c) c# b! a3 m我冬天都慣左日日著絲襪或者legging,
7 `& u$ D! g  \" `已經冇乜感覺
作者: 阿姨    時間: 2016-7-27 13:50

西施慣見亦常人,耐唔耐先變裝,自然傾向發洩性慾。到每天都女裝打扮,性趣只會是生活一部份。
作者: shuinu    時間: 2016-7-27 14:47

上面大多數姊妹說介以時曰就會習慣了...  不過小妹感覺是那般激情射前與射後的情緒的大變化, 會持續半個鐘或以上, 仍是一直存在的... 平常其他臭男人射完後翻轉身睏大覺,或是抽枝煙, 我們這族對著鏡中沮喪的自己, 總是覺得好無奈、失落,而至困擾、內疚、自責... 其實都是臭男人體中的荷爾蒙作祟...  可能會習慣了這種暫時的心情、情緒...  但有些有 TS 趨向的姊妹, 積累下來, 就恨不得要切掉這禍根... 荷爾蒙的影響真不可看小...
作者: Chamber    時間: 2016-7-27 16:01

我也這麼覺得,可能已經不年輕或是慾望不是很強了!總而言之就是無法隨心所欲的玩絲襪!
作者: 清雅    時間: 2016-7-27 20:28

果種感覺係會即刻又覺得自己好變態想一切停止……
作者: 清雅    時間: 2016-7-27 20:35

引用:
原帖由 guitarlam 於 2016-7-27 09:05 發表   1 ]5 G! n# `8 J; [: u! F, d) @. k
雖然我唔係cd, 但都會著絲襪在西褲或牛仔褲下面, 都試過射之後冷靜落黎, 問自己, 究竟自己做緊d乜。但久而久之, 就算射左都會著返對絲襪, 好似著絲襪已經變成一種習慣, 就算而家天氣熱, 我都會每日著絲襪
3 o2 J- C/ e) N+ Y* a6 @, T  _# \/ E
講得好好,果下會有反問自己既行為架
作者: zz67098    時間: 2016-7-27 22:17

你的心態如何,你返應也必如何!
作者: shuinu    時間: 2016-7-28 00:02

引用:
原帖由 zz67098 於 2016/7/27 06:17 發表   
: s6 H9 R! S" o/ \) q* q你的心態如何,你返應也必如何!
- |" O1 z4 G7 q% h( y

0 U3 s$ j( K1 R# U8 }1 H; E... 嗯... 我不是指我們 CrossDressing 時的心態問題... 我是指性高潮射精後 (CoolDown 時) 身體荷爾蒙對當時情緒的 ( 短暫) 變化 ...
* s/ z' v& f$ G2 {4 E- X5 P
) h( l' T) ?# j% F, \' b我自己性慾高漲要自慰去解決... 堪至與伴侶做愛時, 心中總有自己是柔弱女子的思維... 但高潮過後, 總是有般性別混淆錯亂的無奈、失落...
/ `0 h" t  S7 g4 T2 I2 ^' ?* N3 i" Z# O2 x7 L; K. V0 x* ^
... 有些說法, 女性高潮可以綿綿不絕、一波接一波... 男性就要停一下, 做下聖人, 至少一枝煙的時侯 :) ...  不知 TS 做了手術, 身體荷爾蒙失調, 是完全沒了性慾的感受, 仰是更加錯亂?
作者: karen0129lai    時間: 2016-7-28 20:51

細個果陣未有打J呢樣野, 無限制, 直至屋企人夠鍾返黎~
% D' c. U4 D4 k2 s開始有性慾都無話因為射精而結束, 射後清潔完繼續日常生活... 夠鐘先收~
8 E2 Q8 q  a3 B# l而家無限制直至要見其他人or返工先停~
作者: shuinu    時間: 2016-7-28 23:50

引用:
原帖由 karen0129lai 於 2016/7/28 04:51 發表   
4 N0 z( }, Z! x$ w8 w$ X細個果陣未有打J呢樣野, 無限制, 直至屋企人夠鍾返黎~+ ^7 k' {2 W% }" x3 [
開始有性慾都無話因為射精而結束, 射後清潔完繼續日常生活... 夠鐘先收~( a$ v, i7 y8 X5 G6 W8 J. p
而家無限制直至要見其他人or返工先停~
) S; f- ?) m7 S) H
7 }, o$ u$ y* o( f& P* s* w1 ?% `/ @" E) CKaran Karkar 當然是最幸福的 CD ...4 }, H2 L% p3 c7 I
1 d2 o) T5 o; e( u
不過... 不知是一個人執著堅強的心態 可以戰勝自身荷爾蒙的負面影響?  仰是 荷爾蒙的影響每個人都不竟相同?
作者: cd382638    時間: 2017-10-28 12:23

CD後會興奮而變硬的次數隨著CD次數變多而下降
' K: i$ @6 \# H. c4 p對全日女裝CD而言更是如此,比較不會有大的心理起伏
作者: 美心    時間: 2017-10-29 08:56     標題: 回復 1# shuinu 的帖子

我現在平常都穿女裝和絲襪,初時都會自玩, 現在都習慣和喜歡的人一起
作者: jack612    時間: 2017-11-2 20:08

我也是同樣的狀況耶,說的超貼切der
作者: HKReindeer    時間: 2017-11-7 16:33

樓主,你講得非常貼切,當初都好似你咁有同樣既狀況,: O7 \8 F! M3 Y1 O+ a( e. i$ L- @

( I) y" j% W; {: d1 m- ~一有機會CD就好興奮、開心之類,
* ^+ L' h& X4 Z' P4 b; }( Q4 Z' ~, I/ }9 Z
而且曾經試過係乾淨殘廁變妝後洩洩、打飛機、使用飛機杯...等等工具
& p: K2 v% Q, i. h! Y' x) [# q& ?4 a  T3 W1 T$ w3 w
未射之前的確好正,一身CD裝束(黑絲襪、窄身連身裙、高跟鞋唔少得)不斷處於醞釀狀態,0 C& z0 X$ k1 h7 M3 F9 M/ R
: W- ~7 ^- F/ X: F
但有時候點醞釀都好不可以無限處於醞釀狀態,總會作出選擇:射或不射,
3 \3 O$ F3 s- q5 f4 s
+ `1 T# ]! G  U' y射左之後就好似樓主所講咁,失落、無奈、空虛...等等,  [# [; A) o& {" ?

$ T+ o( |* Q5 j8 s9 V, k久而久之都會著(穿)番CD裝束,(尤其係絲襪同尖頭高跟鞋)做平常事情2 h4 a9 G3 k9 P7 b0 J* h2 g% ]. u

6 Q& X& [1 R+ k# Q; R著絲襪高跟鞋已經係一種習慣,唔著唔舒服,所以我雙腳唔可以唔著絲襪尖頭高跟鞋一日

作者: Ballballcd    時間: 2017-11-15 01:46

射後正常都聖人mode既
作者: fatduck    時間: 2017-11-15 15:13

有聖人 mode 的同感呀
4 d6 [% N7 B! S+ z$ J; c試過很多次,計劃好穿著女裝玩多久多久,又或是索性穿著女裝睡覺,但射出後就會進入聖人模式,然後會突然想停止 CD 算了,但計劃好的玩法還未完成,很矛盾。後來發現其實聖人模式最多只會持續一兩個小時,那段時間繼續CD也好,變回男裝也好,隨心所欲算了
作者: a1346666    時間: 2017-11-16 22:06

會習慣是不是
作者: abc123456789    時間: 2017-11-18 23:44

我都覺得係咁
7 ^  h4 J6 A" j& V5 [+ h# }2 Mhi完之後就冇左興致
作者: Nforest    時間: 2017-11-19 02:10

同感,而家已經生理冇乜特別感覺,但係仲鍾意cd
作者: Carol0122    時間: 2017-11-20 09:28

我諗我有少少唔同
3 k, B( `& O  L5 u' J% ^! d我其實真心覺得自己心理性別係女性2 R3 C- ]9 z' |8 K% @" n1 ?
女裝,係我自然地表達的做法
5 p( }* y2 \% V* L9 v* s, T& Y2 z8 |# k! P
所以我會因為穿上女裝而興奮3 J% X( R+ }2 |
但唔係性興奮6 n, Q. h* C5 n. I

$ J8 j" \) [8 N1 j" x% t! B; c至於自慰4 R3 M: i! o& B+ N' P
坦白地說
7 E9 ~5 i, W7 U& H由於我真係覺得我係女仔
6 ^/ \% A, z8 [( z! e- E其實我係唔會/唔喜歡/甚至有少少介意 用刺激JJ 的方法得到性興奮: O! n+ K1 \% f5 k( \; U! f  O
* E8 F: t  M9 d% w
至於射精& I. }2 m  f: _
畢竟生理上我是男性
0 e# k2 _9 N5 X我係會射精的
3 j& v  k  O5 \) |9 M5 I一般係透過肛門的刺激(肛交 / 假陽具) 達到高潮而射精
! J; j) H. y$ f
3 _$ R" K6 O* I7 A射出之後,有冇cool down 或者聖人模式呢?
  ]8 L! `# z+ d! w8 W- I1 c. v我係冇的
8 d. }+ r/ Y# F3 T/ Z6 T/ Q女裝仍然係對我心理性別(女性) 的最好表達
作者: Mickeymike    時間: 2017-12-28 17:48

开始变装时,心情真的会好兴奋、刺激。打飞机泄了后,心情也觉得平淡
作者: joey221    時間: 2018-1-1 12:11     標題: 回復 1# shuinu 的帖子

我高潮後,仍不脱衣裙,濕透的下面,穿著絲和內褲睡覺
作者: daydream2    時間: 2018-1-3 16:19

聖人後總是會想更衣
作者: annachan    時間: 2018-1-10 05:41

女裝後很少自慰~~性慾一般來說比男裝時更少…
+ s, k) l& p1 b& l  D: J9 o! O1 S+ _- [+ _# j  b3 K  _
當然約了男人愛愛的話是另一回事…
作者: fiona    時間: 2018-1-14 11:43

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2017-11-7 04:33 PM 發表   ) C" L$ M: X/ U6 c( G
樓主,你講得非常貼切,當初都好似你咁有同樣既狀況,
! L( M% {& n* E2 ?
. G: v4 D& V* L6 j7 _' G& ?一有機會CD就好興奮、開心之類,% e/ G) Z  c/ L2 ^* p5 y+ p

9 A! |& r( D5 a# w% q% ?; o* n而且曾經試過係乾淨殘廁變妝後洩洩、打飛機、使用飛機杯...等等工具6 m6 y' l7 v3 E" P$ f! r% w+ V& R1 c

/ X( B+ B% I7 v/ f未射之前的確好正,一身CD裝束(黑絲襪、窄身連身 ...
- P( g* Z* e3 |8 W
, b. V( i5 c5 P- {! {- q/ b- o多謝姐姐們的分享,我好有同感呀# v5 s* f& s/ j* |
由一開始,CD係想得到性興奮,逐漸變成享受CD時間而不著重性(因為不想興緻一下全沒,想享受CD耐D)
0 W0 i1 J' x. V1 v' w當然好似HKReindeer甘講"總會作出選擇:射或不射,射左之後就感覺,失落、無奈、空虛..."% X4 A7 y0 P! w  O8 O
對我黎講,樓主所講的聖人模式還在呢  s- d- _, N  h, w% \+ e8 l
我同意其他姐姐甘講,習慣左就唔會再有疑問,
( ?+ E) D; h0 e3 c但我有時想,如果習慣左穿女裝的感覺同平時返工生活穿男裝的感覺一樣時,甘我仲會晤會想穿女裝呢?$ Y9 ^, a8 G2 V, q* F4 O/ J
(即係我平時唔會特別想著男裝)
作者: annachan    時間: 2018-1-14 11:50

引用:
原帖由 fiona 於 14/1/2018 11:43 發表   2 `6 Z) j$ T$ Z! m8 g+ K4 A2 m/ V' n
: w6 N# i" u5 U3 C
; _/ p7 k3 q; b
多謝姐姐們的分享,我好有同感呀6 j4 D5 O9 P' p
由一開始,CD係想得到性興奮,逐漸變成享受CD時間而不著重性(因為不想興緻一下全沒,想享受CD耐D)/ g$ C: z9 Q* R
當然好似HKReindeer甘講"總會作出選擇:射或不射,射左之後就感覺,失落 ...
, ]4 E, e3 M. G2 P! V# F8 b7 ~8 c我沒有很迷戀女裝~~但卻越來越抗拒過於男裝…
作者: fiona    時間: 2018-1-14 12:18

引用:
原帖由 annachan 於 2018-1-14 11:50 AM 發表   
* S7 w: v9 `5 y/ f) p  |2 s9 l6 \2 z  a) J0 a: P+ s* F
我沒有很迷戀女裝~~但卻越來越抗拒過於男裝…
* Z" E: V7 g- X
6 O7 A. m! R" L6 w7 ~( |1 a9 I; Q我又唔會抗拒男裝既
& q- R. P+ g  v5 ?因為可能平日我懶,男裝時唔洗化心思打扮
作者: annachan    時間: 2018-1-14 22:50

引用:
原帖由 fiona 於 14/1/2018 12:18 發表   : @9 K) r! A1 i
. `2 ?' L1 d: g: A% ^
" d' ?& z6 b  w2 T, h4 M, F% I1 e
我又唔會抗拒男裝既
: f9 o! Q' y5 ?因為可能平日我懶,男裝時唔洗化心思打扮
  s+ e) S6 k9 {0 o8 l
我也懶啊~~但正在逐步將服飾轉換為中性或偏女性一點的…5 k0 b. h8 K# x3 H. S

* R8 j7 E2 w' i+ r7 G2 n& T% a畢竟身邊的人也需要適應…
作者: bnbn    時間: 2018-2-8 21:06

好看,很喜欢作者的文章

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0