標題: 毛毛的問題 [打印本頁]

作者: gourment    時間: 2009-6-8 00:57     標題: 毛毛的問題

我之前keep住一個禮拜剃一次腳毛,
7 K( ~9 k" R5 j( [$ B; n( {不過d毛毛真係生得好怏, 於是我就諗住連根拔起....
9 a" z: A7 Z1 t1 s; y/ O. \只不過我拔唔到一半就覺得好辛苦, 真係一日都唔夠時間...
( m  `2 a9 @" Z  r- ]: b; J  R究竟有無一隻剃毛刀比較好d, 而且唔會咁容易整'選'...
( I. F* |5 L8 K% t以下邊款脫毛器好用?
" H* m# t8 H) w6 _7 vphilips
0 @8 `+ Z4 |) X$ ~  `$ kschick' Z, ~& `. O0 c" a7 y5 @
veet
作者: cdtv    時間: 2009-6-8 21:05

我用 venus
; E: G7 z& X. l* x, ?4 X配埋佢個專用啫哩, 唔錯架
作者: gourment    時間: 2009-6-9 00:28     標題: 回復 2# 的帖子

好的.../ K1 G* M9 Y" x
謝謝你的分享......
作者: shinobu    時間: 2009-6-9 23:22

我今日買o左拔毛器... 百靈牌....
4 f6 z* d( M8 {$ w  U佢連根拔起...
1 J0 ]& W2 p$ E6 V; X  u2 H) n
但...真係 , S4 O+ j) ]& h( d, g
要時間習慣...但應該好過用脫毛膏...* o" i3 E8 E9 @
我之前買過veet... $8x! {  e% L# K2 _# r
但用o左2日後又生番d 毛出黎
作者: mmlee    時間: 2009-6-9 23:36     標題: 回復 4# 的帖子

我都係用百靈牌....
+ Z" ^4 D+ `: i8 E) v連根拔起真係好快好乾淨,但會好痛同埋小心拔斷>..<% z* q8 h( l8 O
留返d根響度都幾難睇>..<"/ V0 t0 k# p8 r3 Q: B

2 N) D. m& ]; Y( Z' y# @, e不過隔左一排又生返晒出黎....又有倒毛(超煩)=.=
作者: shinobu    時間: 2009-6-9 23:49

引用:
原帖由 mmlee 於 2009-6-9 23:36 發表
" q: Q5 C, P/ v5 s我都係用百靈牌....
, T2 K( |. p' d" X+ S連根拔起真係好快好乾淨,但會好痛同埋小心拔斷>..<5 V6 X1 y! z! |4 r
留返d根響度都幾難睇>..
$ I5 ?) C5 J, n; u& `# R
冇計... 始終呢個已經係最好既方便...除o左做激光外..., W0 y, S6 d1 ~: `3 h$ l$ [! z
- Y- t# B# j7 q4 n1 J
不過...部機真係好貴啊....$6xx
% Z5 O( s. B- G真係心靈上痛
; X7 L8 T) h+ B! x肉體上亦好痛
作者: gourment    時間: 2009-6-10 00:22     標題: 回復 6# 的帖子

姐係果部百靈牌買左6百幾??5 L* H9 N, {9 U3 Y7 k* {  w( i
我今日買左venus, 都ok, 不過唔係我想要的連根拔起.......
作者: shinobu    時間: 2009-6-10 07:54

引用:
原帖由 gourment 於 2009-6-10 00:22 發表 ; V5 o5 X3 S) o4 q7 q
姐係果部百靈牌買左6百幾??8 H' a4 f  ^2 ^% q. U
我今日買左venus, 都ok, 不過唔係我想要的連根拔起.......
8 `# T6 x  b5 ?& H8 ]
係呀... 佢會夾起d 毛扯走...; d  S9 {1 F7 M
好過用剃, 會攪到紅晒..甚至出血/ ]) q2 L0 B# a3 }3 j
但唔好處就係...扯果下會好痛
作者: shinobu    時間: 2009-6-12 22:48

用o左幾日(因為太多毛毛.........)
! K" I# b: p" S0 d$ k" r& v# F" n有少少心得.... 就係..原來毛毛太長時, 一拔走果下, 夠你痛心入死" y7 A3 ]1 _4 N. V4 i4 o/ K
係...超痛!!!. B' g0 N# C1 @4 ]

1 F! T  t2 b# Y  o. l4 i最好係幼毛/較短毛時拔走....& ]. W& N$ r3 F# ?# b! f
越近比堅尼位越痛!!!
$ j' p4 L' f- m0 G0 ?0 O1 }. Y/ P: D- n# d
同埋真係要小心一d 拔唔晒既短毛, 會塞住係skin 度...有可能發炎架..
- `) c; q  B( }! N要及早整番開同拔走佢

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0