標題: 有冇姊妹食開避孕丸? [打印本頁]

作者: Charlotte=]    時間: 2017-2-2 01:29     標題: 有冇姊妹食開避孕丸?

長期食對面部同身體既脂肪分配有冇影響?
" ]' ]% F* A# R4 r會唔會變得女性化d?
作者: lovegirlstuffcd    時間: 2017-2-2 02:54

我想做真·女人有BB,唔會食避孕丸啦
作者: jennylovely    時間: 2017-2-2 09:37

沒有.容易得癌症  別亂吃
作者: Carol0122    時間: 2017-2-2 12:01

曾經有D 人試過
( V) Z% M& P) R& g- W0 c理論原自有部分品牌避孕丸有「女性荷爾蒙 - 雌激素」: S: K( |% e1 p- J
怕唔敢睇醫生,又想有荷爾蒙治療的,或許會有人行呢條路) G3 `8 P* M+ O
: s( |! T+ Q* h) L# K  A
不過
/ Q4 p3 E. `  a2 Z* N) M- r6 ~絕對不建議% a- ]- U0 t' m7 @  x
畢竟荷爾蒙都係有D 危險,亦有副作用$ }4 Z9 S3 G' h# o* o
由醫生處方比較理想
作者: sinson    時間: 2017-2-2 13:06

我食左2年到,同時睇咗幾次醫生3 I! @4 f! o* f2 M# G! b: z

5 O% J! B9 ]" P" Q個胸好似有少少,但我都肥肥底,所以都唔知係咪真係有' }4 k: Z- G1 U
皮膚會滑少少,jj都無咁易彈起
9 ]8 r* ]) h% w3 c$ f, Z: R4 n3 Z) x- W
但整體都唔覺有女性化。可能係d藥唔同' R7 n% [5 I; G* Q, J; B7 ^
連醫生都話我咁樣入女廁一定會比人趕出黎
& p4 U; ~% H) l* W
9 {" T) y* K. @5 }我會覺得係髮型,化妝上女性化會效果更好
/ C( c# N. S. Z% k0 |' l3 r6 K! P9 y+ h$ x, J% S
6 ^2 g! o: {4 T/ M4 ]
起碼入女廁唔會比人趕出黎先 ' i2 I, v8 I; X% B- x
( x; G' n7 U- s6 i1 @9 f  X' m

* N6 h+ E4 i( O, y$ `- p4 Y$ C副作用:
4 ]1 H$ C+ L; A5 o" o頭個幾次之後會覺得好易攰,好似搬完嘢咁啦8 e  A( S+ m6 `
之後成日都好易眼瞓,好似感冒咁
/ H4 ^+ Y, D/ D
: h; g+ u/ S/ C[ 本帖最後由 sinson 於 2017-2-2 13:10 編輯 ]
作者: Charlotte=]    時間: 2017-2-2 13:39     標題: 回復 4# Carol0122 的帖子

我就係你講果種人
( C! X' U( l. F好想有女人既身體,但係又好怕做手術& S' k) \2 [  \: J8 i/ g* `
再加埋屋企人一定唔比
. C7 l# v: N; Z0 J* }2 ?0 K3 c所以想食藥令自己個樣中性d
作者: cindyhk    時間: 2017-2-2 14:26

食药唔會令個樣中性d
作者: heverclio    時間: 2017-2-2 16:05

先把頭髮長長吧
作者: 無敵    時間: 2017-2-2 17:51

藥唔好亂吃! . s' v9 ?+ G" q
吃女性荷爾蒙,會早死。jj會GG,同埋會面對社會大眾異樣的眼光。$ w) S! L' X# B  h- |, k
我睇過一則新聞台灣有一位男生,想做女人。飛到泰國做左全套變性手術,結果后悔。
* }# T5 R& P9 ~, t搵醫生評估原來佢只喺要CD,所以唔好亂亂來.
作者: sinson    時間: 2017-2-2 19:15

引用:
原帖由 無敵 於 2017-2-2 17:51 發表   / }( q* |3 M0 i2 p" {, [) `
藥唔好亂吃! $ N% P4 g4 {! }- R1 _! A" m
吃女性荷爾蒙,會早死。jj會GG,同埋會面對社會大眾異樣的眼光。- r" C# |& S) v0 F/ O- U# m1 X0 S$ u
我睇過一則新聞台灣有一位男生,想做女人。飛到泰國做左全套變性手術,結果后悔。6 @6 F* ^% i, I) {! }. l( c; ^
搵醫生評估原來佢只喺要CD, ...
& Y3 t3 y. R9 f
無錯,香港醫生除咗要你完全以女性身份生活兩年以上,同埋圈內
作者: sinson    時間: 2017-2-2 19:25

引用:
原帖由 cindyhk 於 2017-2-2 14:26 發表   
, E8 B1 [3 I0 Z& B( B食药唔會令個樣中性d
4 c+ m' _. h. x( V+ F9 G要整容先做到& T# p0 ?% n: }3 d' r+ x8 x6 i
! E  j' y. A* y
我會覺得早D睇醫生,等醫生開藥keep住個樣先。遲D越黎越變到個佬咁就無得變
) {3 D. m/ k9 f我睇過好多外國的片都係細個開始食藥,到青春期後都重係女性化的樣
作者: Charlotte=]    時間: 2017-2-3 03:50     標題: 回復 11# sinson 的帖子

就係打算遲d整容 但係驚食完藥會走樣
作者: rickychiu    時間: 2017-2-3 08:57

男人食避孕藥,玩都唔好咁過份。
作者: sinson    時間: 2017-2-3 15:55

引用:
原帖由 Charlotte=] 於 2017-2-3 03:50 發表   
3 k# O9 R- }! }9 }$ T2 {% z+ C就係打算遲d整容 但係驚食完藥會走樣
/ o" E% U9 b' T; S( k1 \依個答唔到你,我建議你睇醫生先,再有問題可以問醫生
作者: Carol0122    時間: 2017-2-7 13:09

引用:
原帖由 Charlotte=] 於 2017-2-2 13:39 發表   & G3 g( R( c8 k
我就係你講果種人 & S. |9 L; V: F  M' y
好想有女人既身體,但係又好怕做手術( c6 B" a1 p0 O7 K
再加埋屋企人一定唔比
: o2 A" N; [9 ?; S( H所以想食藥令自己個樣中性d
. @( W4 D8 A. F& E
引用:
原帖由 cindyhk 於 2017-2-2 14:26 發表   
8 k' x9 ^8 w0 y* N食药唔會令個樣中性d
1 z: t% ~! P1 l, `
引用:
原帖由 heverclio 於 2017-2-2 16:05 發表   - y; ?$ X; Q; P7 Z- H; R# h& N
先把頭髮長長吧
& A$ o) P! o2 _9 O0 u3 _' h5 ?& G' O8 {

: c/ X# c. ?' o6 `& o
3 P3 E# f$ ~3 J; l/ t其實食藥會唔會令個樣中性D2 N) U; d) r! ~0 N
呢個問題好有商榷性
5 d( E+ K2 k5 s7 F+ a/ ]  t' E  P  G4 F& h6 U* d
不過% v* i6 w6 @4 F( f' L  w
食藥係會令皮膚幼細滑溜少少
2 t) F" V4 a5 ^- j! p, ?都的確可構成 「被人認為是女性」 的其中一部分
8 W/ h! v. n0 T; {. X當然長髮都係其中一部分啦
. X3 _  o' v+ G+ S% }衣著身型面型…………都係其他部分啦
作者: 星月藍    時間: 2017-2-9 22:40

男人食避孕藥會不會有副作用??
作者: Carol0122    時間: 2017-2-10 11:36

引用:
原帖由 星月藍 於 2017-2-9 22:40 發表   3 {6 m& o, W* y+ o, D) F
男人食避孕藥會不會有副作用??
: Z+ w& T( d+ c. B  S' n3 A( r: L' W* `: j9 C8 \" E* j; t
5 \' C# h' ^+ o( `2 x

7 {& l, m" r9 p' Q: v畢竟都係雌激素
% P6 o: l+ N! ^" q. @除左本身女性食都有的副作用外
1 L# g, d( p* Y8 B8 Y4 ^" |+ f8 |; H
有機會影響性器官的運作
作者: mizuho    時間: 2017-2-10 17:13

樓主仲係咪度???
: R6 }6 ~+ }; v
- ?+ J2 F1 j3 g[ 本帖最後由 mizuho 於 2017-5-20 03:17 編輯 ]
作者: 星月藍    時間: 2017-2-10 18:02

引用:
原帖由 Carol0122 於 2017-2-10 11:36 發表   
6 F* ?3 [5 `6 i7 I! O0 [" t  v7 p
1 a1 V2 s9 z; F# ^4 n
( z! x" G3 O; T9 C
' b0 E; X' J. H( ?* l2 K
畢竟都係雌激素
+ t, [/ O# V3 m% D: d& u% g9 Q) J除左本身女性食都有的副作用外
; g+ A' E# I0 ]: p! m8 F1 w2 C7 g& R7 P1 y& ]$ s, n/ h
有機會影響性器官的運作
, ?4 c# d  T9 h& |, @( V* O1 i  \
- J1 u3 X( Y# G6 ]
玩咁大, 真係制唔過
作者: nico02732    時間: 2017-2-10 21:50

千其唔好呢de藥會致癌
作者: Jeri    時間: 2017-2-12 03:07

試過食三個月...每日一粒...兩星期左右乳頭有d脹痛但唔覺大左...一個月之後jj唔係好有反應...但成日覺得好凍就真嘅..可能我節食減肥啦..同埋手臂D肉好似林左好多.皮膚冇咩分別..可能我經常都有保養掛..但成日都好覺得有想被人攬嘅感覺....但3個月都係覺得好似大左小小小小...完全唔係其他人講一個cup.停左藥之後半個月到就jj正常返..我都係覺得cd好過...
作者: siumingc    時間: 2017-2-13 09:56

之前我都試過食過幾個月% n4 W0 m( `, Y- H; F- J/ M
基本上都係正如 Jeri 的效果5 n, G4 |' q/ s" |! m! C! G
皮膚係好似好少少0 N. t& W* h* w) Z7 p/ y* t) n
胸好似多左肉少少(渣落去)7 u9 \) C' r2 l7 X
但完全談不上升 Cup
9 n9 N' p7 Q! k4 V  w0 `( w4 g跟住係堅怕凍" D0 r, L) r# J6 d1 a0 |
JJ 也縮小了
5 D+ u2 `/ v: ]; z5 K" M就算你攪佢也只會噴水; D" a6 `' Z+ `2 U( B$ b
; {+ y/ q# @) ?1 `1 A
想俾人攬的感覺我就沒有
8 x1 A" M, T" ?! i2 h反而就成日悶悶不樂唔開心: J0 B8 w5 Y* Q3 |
好容易就想喊。。。. ~0 k# R) S  E7 e: p/ [
" _( h- B$ f/ ?$ q8 U+ N/ u
之後冇再食過左一輪
) ~( F- R  M6 \5 ]& S大部份的東西就還原到未食過之前的情況
作者: ghostqueen    時間: 2017-2-23 14:20

藥真係唔好亂試啊…; Y" h) c# z5 j. v! z
就好似百貨撞百客咁,一種藥對100個人都有唔同效果
* d1 b6 S: S8 Y( g& J但始終唔係好效果。% j1 f3 ~( N; ?( N4 B
5 G0 ]! ^4 U5 X# `. f
如果整容整中性應該還好吧9 o; c& Y$ N7 V4 x) Q
整到秀氣啲到時化妝cd都會方便
, Z  _* Z/ E2 I8 v( K. U4 Y整容係外在,傷害始終容易控制~
作者: gsyhero    時間: 2017-4-6 01:27

效果不大,副作用挺大
作者: 冰姬    時間: 2017-4-7 02:08

最近在台灣的ptt 看到這篇文章 覺得幾值得分享! G' r5 G4 M8 R( s
https://www.ptt.cc/bbs/transgender/M.1434429790.A.7AD.html
作者: LHY    時間: 2017-4-7 03:55

藥物始終有負作用
  s$ ]1 ^$ \5 E9 V; {每人食左作用亦都唔同, E& z  ]# |( m/ d' e
咁多位姊妹諗清楚自己需要咩d :)
作者: lalalajona    時間: 2017-4-27 00:22

乜真係會短命咖咩
作者: TIFA    時間: 2017-4-27 19:44

我上個月開始食藥 食了一個半月 但不是食避孕藥 係食抗雄 和 雌激素藥看自己對藥適應能力8 t2 Y5 t+ `  b; H2 Y
但現在一點效果也沒 但看過別人用藥程放一般要一年以上 才有明顯變化 我這種食法係針對身上肌肉變化令自己有更女性樣子 身形
: i- A! [" q) ?" ]- O但不會有胸部過度發展 我想把身形 樣子 攪掂才 開始攪個胸D藥
作者: sinson    時間: 2017-4-28 22:13

我初初食都係覺得少少怕凍,皮膚干少少無咁油
8 k2 f! y$ l9 P' B食咗一年多已經無哂依D效果。反而狂爆鬚,一日要剃3次,唔係就好明顯。重要肥咗好多,好似吹脹咗咁$ W4 N  M, P2 W0 G, a& G7 y

; g7 o2 `$ Q' w6 x' a2 Q就係因為肥,開始停食。之後狂爆面油。無食幾個月,鬚就再無狂爆出黎。肥亦減咗,縮返水
作者: erica0909    時間: 2017-4-28 22:14

No bo.....
作者: ladycici    時間: 2017-5-2 19:40

藥不可亂食,不如見見e生先,聽聽專業意見。
作者: okabenny    時間: 2017-5-8 10:16     標題: 回復 1# 的帖子

我識人有食,食左一排身體負荷吾到,停藥後就变肥,一路都瘦吾返。
作者: suki1314    時間: 2017-5-9 17:53

食藥不如整容吧,食藥太傷身了
作者: Yukari    時間: 2017-5-10 22:26

引用:
原帖由 Charlotte=] 於 2017-2-2 01:29 發表   ( p* q/ b0 T* p
長期食對面部同身體既脂肪分配有冇影響?9 H% q; ?+ l! m2 a' h- m
會唔會變得女性化d?
! v1 T, O& q& a5 i: w( {2 m

2 u) z- b7 }! E! m5 @6 U* B真係建議你整咗容先0 g. N9 L3 u% G! c" ]  x4 u+ b2 U& }
% N! w7 R2 H, h& j$ W+ k3 ~
有種叫人面女性化手術 做完後進可攻 退可守 因為你唔進一步變性 塊面都可以走男韓星路線 相反你食藥搞到機能衰退係返唔到轉頭
作者: daniella    時間: 2017-5-10 22:47

成年人骨架巳成∼除非天生女性樣加骨架,否則食藥效果唔大。。。
作者: heverclio    時間: 2017-5-11 01:46     標題: 回復 25# 冰姬 的帖子

?除了沉浸在變得像女性的喜悅中, 現實生活問題怎麼解決??7 p( Q; t+ b9 v* P
這句說話我覺得網民說得很好
作者: joey1234    時間: 2017-5-12 08:02

我都想趁身形未變男人之前食药,但係勁驚屋企人發現
作者: xiemei    時間: 2017-5-20 09:53

參考一下泰國,ladyboy如何練成。
作者: pantyhosetalk    時間: 2017-5-20 19:06

沒有 為什麼要食
作者: ktpang    時間: 2017-5-21 21:56

藥依D最好吾好亂食
' o- N% U% G! m& G4 b- n問過醫生先好食啦
作者: Alice_Ho    時間: 2017-5-24 11:22

其實如果想身型女性化靠食藥真係幫到很少,我自己食左抗雄+雌激素+孕激素半年以上,冇錯,的而且確條腰幼左,個胸大左,臂圍大左,但因為本身男性骨架,係會幫你改變脂肪分佈,但唔會改變骨架,even你脂肪分佈如何女性化,骨架係男性
作者: sally888    時間: 2017-5-24 14:35

以乎效果很少,傷害很多
8 y5 Z5 h; m2 p+ L" I( e0 q三思呀樓主

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0