標題: 我想上網買絲襪, 但唔想淘寶…… [打印本頁]

作者: as7_star    時間: 2017-2-16 12:44     標題: 我想上網買絲襪, 但唔想淘寶……

我想買幾對自用, 但唔想淘寶, 因為唔知真唔真....
/ o" w5 ?6 o1 V" b" O, `- e8 b* H/ f姐妹有無好介紹...我而家都努力搵緊
作者: joe@joe    時間: 2017-2-16 13:56

我做代購,都有去淘寶買,搵到啲都唔錯,都有keep返啲存貨2 {8 Y$ `; n( ]: \$ {
其實好多網店都一樣係淘寶貨咋
作者: 星月藍    時間: 2017-2-16 18:57

淘寶ok架, 我都買過唔少
) d/ v& R0 u. I& P) a) X6 \最緊要平, 係淘寶買三對=係香港買一對價錢
作者: comndtfwe    時間: 2017-2-16 19:14

可以試一下yahoo拍賣
作者: 1388    時間: 2017-2-16 21:52

淘寶其實都有好多好貨架
$ s& S1 k) J/ j0 Q) i/ C4 X& _就睇下你識唔識搵囉
作者: Rachel.Chan    時間: 2017-2-16 23:02

日系牌子可以諗下amazon jp( U5 z( J2 y& q/ c
seller係amazon自己多數可以直送兼自動免稅
作者: as7_star    時間: 2017-2-16 23:56

多謝你地意見呀, 我自己而家著緊係百貨公司既日牌絲襪, 都ok既
3 @* z* v3 @% k2 M  K6 Z- S但我早年有個同事係歐洲帶左對絲襪比我, 話當係手信, 我覺得好舒服
6 [) ~* m- T  m/ Z5 y% J但個包裝搬屋時掉了....搵唔返, 自己又無記性係咩牌子....
$ F! f; }' C  z$ |+ {9 U  X咁我就上網搵啦, 淘寶搵到間
* r( B2 E/ p# F; f$ }$ j3 phttps://shop106526066.world.taob ... 2015080705.4.CdMkvh
' L% |. z& t# x  H/ P. H但唔平.... V5 Y" A- U! K6 k9 E6 U9 w
咁香港既搵過, 有間叫絲襪嫂...都好似有點貴....
! v% ?  B3 p8 Q! d2 z+ T8 y. O係fb見到一間
9 o- l& o% P  A, f: _2 Zhttps://www.facebook.com/hosiery.life/
7 Y' }# O7 N  [但唔知得唔得...感覺算無咁貴...
' B; N5 [* l& A% a! u9 P7 r
) P7 w, l* M$ J' ?" H我仲諗緊咩牌子會舒服d....
作者: noel    時間: 2017-2-17 00:21

cdr 其實都係歐洲出名既絲襪品牌, 而絲襪嫂都已經不算貴了, 嫌貴或者你可以ebay下既
作者: Rachel.Chan    時間: 2017-2-17 01:30

引用:
原帖由 as7_star 於 2017-2-16 23:56 發表   / [/ S( S! j6 V$ S. ~
多謝你地意見呀, 我自己而家著緊係百貨公司既日牌絲襪, 都ok既. D. F* f- ], R
但我早年有個同事係歐洲帶左對絲襪比我, 話當係手信, 我覺得好舒服
* C; m1 D) c+ ^但個包裝搬屋時掉了....搵唔返, 自己又無記性係咩牌子...." v2 ], X7 [" L1 S' L5 t
咁我就上網搵啦, 淘寶 ...
0 \& n3 ?5 F  b  H9 i6 k- i5 ]3 l' i* a" O+ y
日牌網購應該平過百貨公司唔少  I2 E0 E. O" w- ^& k
至於歐牌我無試過
作者: delanlee    時間: 2017-2-17 06:54

絲襪嫂我買過,呀嫂好好人,我是銀行過數呀嫂寄貨,當時我銀行過數有問題,過了一段時間先知道沒過數,呀嫂還以為我唔買,我打電話俾呀嫂話現在過到數,呀嫂未因為我是男士有何不同,態度很有禮,還問我膚色深淺,教我選正確膚色絲襪,呀嫂的絲襪質素很好,但價格比較貴,不常用可買些穿試,常用的都是淘淘好。
/ K. f: \9 _7 L2 T$ m師兄我見你在 timway 都問過同樣問題,其實來來去去都是這樣買法,質素好的價格比較貴,外國訂運費加匯率又十分貴!7 k; A# P7 F) V/ h" ?

0 R' Y6 Z0 T" E) H& B[ 本帖最後由 delanlee 於 2017-2-17 07:00 編輯 ]
作者: as7_star    時間: 2017-2-17 09:21

謝謝你了...

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0