標題: 點揀啱膚色絲襪? [打印本頁]

作者: fatduck    時間: 2017-3-2 15:17     標題: 點揀啱膚色絲襪?

覺得好難可以買到一對啱自己膚色既肉絲...
0 i9 F' P& V1 Z( l& x* A之前買過幾對,九成都唔啱色,多數都係太淺色
1 ]6 [. j) D! P) n2 t唔知你地去邊度搵一啲著左睇落都好似冇著
作者: qqqqaaaazzzz    時間: 2017-3-2 16:17

我都好想知丫~我都諗住買對平時出街住,修飾下d膚色
作者: silly1234    時間: 2017-3-2 18:40

薄肉絲要比原本膚色深好多先得,因為薄絲著上身撐大之後一定比未著之前淺色
作者: fatduck    時間: 2017-3-3 10:00     標題: 回復 3# silly1234 的帖子

原來係咁... 我見到太深色又唔敢買5 P* h% a3 i0 e& K& W+ B! ?
除咗深淺色,仲有時偏黃... 6 U1 C, p/ y+ O! {  t
唔著上身又唔知實際係咩色, C# J' _* O7 ~; \5 B, W; \
要交好多學費
作者: fiona    時間: 2017-3-19 17:56     標題: 回復 4# fatduck 的帖子

係喎,我之前都R晒頭唔知點揀,原來係咁3 i1 G7 e  L% I4 H- P( B
8 L3 `3 P! B- |% v+ \; Z; i
我都交左好多學費先知道自己大概要咩色
) ]% I* ~7 g2 D0 C7 ^5 |最衰又唔敢行埋去COUNTER拿D SAMPLE套上手試
/ z9 o7 ]: N8 d% i5 _- `5 ~1 I, T不過其實如果試完都無用,因為著上腳又唔同感覺,好能拉長咗同燈光問題
. m1 A3 |% g- V* t- b. r& N5 y結果都係要交學費
9 C4 F3 B8 Y& Y- i. [, Y不過其實好多女仔都係不斷交學費先揾到啱
! Q/ M. M' c  w( D. H3 ^4 s- Q) C8 P. Y
作者: ladysarah    時間: 2017-5-8 11:05

引用:
原帖由 silly1234 於 2017-3-2 18:40 發表   & m: @7 U( p2 i
薄肉絲要比原本膚色深好多先得,因為薄絲著上身撐大之後一定比未著之前淺色
6 k' d4 l+ Y: T9 E* }
' _! b9 G( F7 k  [( b# D1 z

$ G  X, s* H# q+ R/ qD數少,較深色都可以.
作者: uniform    時間: 2017-7-9 14:03     標題: 回復 1# fatduck 的帖子

馬莎同H&M嘅肉絲都幾自然
作者: Ducebb0516    時間: 2017-8-5 18:40

gunze也不錯
作者: mikiz    時間: 2017-9-28 21:19

多謝姊姊教路啊

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0