標題: 各位姐妹化一次妝要幾耐? [打印本頁]

作者: Macan2016    時間: 2017-3-9 08:00     標題: 各位姐妹化一次妝要幾耐?

化妝方面待係新手,仲上網學緊。。。
作者: karen0129lai    時間: 2017-3-9 11:54

連埋護理,淡妝十五分鍾左右ok∼
  ?7 H: {9 T1 ]/ g+ z# D; |底妝加畫眉,眼線,少少眼影,唇膏
作者: Macan2016    時間: 2017-3-9 14:05

咁快!?. x1 x; B" ]# I- Q
有沒有教學?
作者: under1    時間: 2017-3-9 14:44

你日日都化自然會快
作者: 星月藍    時間: 2017-3-9 19:13

我要20-30分鐘2 K: L% N" P5 R6 z
化眼的部份會比較慢
作者: comndtfwe    時間: 2017-3-9 20:23

沒試過化妝
作者: squirrel99    時間: 2017-3-9 20:25

淨係計化塊面?計唔計化埋 D 手手腳腳? 計埋我要個幾兩個鐘
作者: squirrel99    時間: 2017-3-9 20:42

引用:
原帖由 星月藍 於 2017-3-9 19:13 發表   # N/ ^) _( Y8 C$ \; U4 E
我要20-30分鐘. K% P$ b9 e9 h! A" e2 q# ]) r$ z
化眼的部份會比較慢
: [& Q8 v! W& X同意, 我有d 大細眼, 成日都覺得化得唔好,化完又擦, 浪費好多時間
作者: suedemi    時間: 2017-3-9 21:18

引用:
原帖由 karen0129lai 於 2017-3-9 11:54 發表   8 L8 V$ V9 m7 B1 O
連埋護理,淡妝十五分鍾左右ok∼
7 j% T8 E0 E% s底妝加畫眉,眼線,少少眼影,唇膏
; C- M' h  f) R. `& I% _

' M" f6 |' Y& `. A' S; O我都係差不多。
作者: fanbellayuki    時間: 2017-3-10 00:38

換衫連化妝要個半鐘
作者: Isabellahc73    時間: 2017-3-10 05:19

化妝起碼一個鐘
作者: karen0129lai    時間: 2017-3-14 12:21

其實你有基本化妝技巧,化得多自然快∼
2 g) G  X# N* E) S8 m. o0 r, p同埋只係淡妝∼
4 B* t" J  \1 K/ Y/ J/ e" ^' |6 ?9 d平時護理得好,慳返遮瑕,BB CREAM粉底果d時間就已經快一截∼

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0