標題: CD 好去處 [打印本頁]

作者: qqqqaaaazzzz    時間: 2017-3-13 13:21     標題: CD 好去處

我黎緊星期五難得可以放假,! {+ l. x+ H, ?* K% \, K
我想問下各位姐姐平日CD左之後會去邊到行街街?
. X& i! @6 F( o* c- N有d想去沙灘游水 ) D0 N3 o, u1 C" _4 l2 L
有無其他好去處推介呢?
作者: foxng420    時間: 2017-3-13 14:07

中灣石灘 但好多gay
3 F6 ~' _& ~% yCd自己一個去要小心
作者: qqqqaaaazzzz    時間: 2017-3-13 14:42     標題: 回復 2# foxng420 的帖子

咁唔好啦~怕怕
4 A2 i1 n! g+ {其實唔去游水去行街街都得嫁~
作者: suedemi    時間: 2017-3-13 20:38

我會去公園玩玩自拍,然後行商場睇下有冇嘢岩心水,或去食下嘢咁啦.....
作者: Rachel    時間: 2017-3-14 21:21

行厭左香港的小R飄過 ORZ
作者: niconiconii    時間: 2017-3-15 00:10

香港冇乜好行...
作者: qqqqaaaazzzz    時間: 2017-3-16 00:14     標題: 回復 5# Rachel 的帖子

R姐已經昇華到去歐洲出遊
: c& V. Q2 F  n' D. r我都行厭左香港, 但係又唔想做宅妹宅在家..
作者: 星月藍    時間: 2017-3-16 00:18

不如CD過大海玩玩
作者: Rachel    時間: 2017-3-16 00:45

引用:
原帖由 星月藍 於 2017-3-16 00:18 發表   
' D. M( q$ I# j" E5 H" k0 J1 C) }不如CD過大海玩玩
+ H( ?5 {! B0 a8 W: w15年去過澳門,人太多,麻麻
作者: Rachel    時間: 2017-3-16 00:59

引用:
原帖由 qqqqaaaazzzz 於 2017-3-16 00:14 發表   ) t( R0 y. e8 o9 H  L" a" t
R姐已經昇華到去歐洲出遊 6 s5 _4 W! n* k5 p
我都行厭左香港, 但係又唔想做宅妹宅在家..
' d& J$ p9 l2 G' d3 h
香港去到邊都千篇一律,況且男裝都去過大部分或連女裝都去過% f/ A7 W& F8 f  D1 ?! n9 \
加上阿媽叫個R唔好係屋企換衫出發,所以懶去
+ b) N7 B' f" ]7 ~8 D! a2 Y, P* Y+ O! U/ N9 ^5 \5 X# q
笨R係歐洲易搵到想行又襯裙既地方 XD"# S$ p, q* |. k' G
早排無聊,係度研究下其餘四大洲有咩打卡好地方 (南極就唔去啦)
作者: manholai223    時間: 2017-3-16 03:53

歌和老街公園都ok呀
作者: qqqqaaaazzzz    時間: 2017-3-16 13:19     標題: 回復 8# 星月藍 的帖子

上年都試過丫~
. j- n/ v6 y- n& a宜家做埋快速通關,直接係香港CD住過去都得tim
作者: qqqqaaaazzzz    時間: 2017-3-16 13:41     標題: 回復 10# Rachel 的帖子

R 媽媽叫妳唔好係屋企換衫出發,姐係要妳出街換丫?+ w: r. V9 ^  `
但係妳出完街都係番屋企先換嫁~所以其實都無所謂啦~+ _. U& h6 J' N1 G& |; O8 w

a, F2 t0 p0 p% C. I+ }其餘四大洲...非洲同南美洲可以去邊丫?
1 ~; R  L7 u! u' W  Z如果去阿根廷個天空之鏡都好喎
作者: Yukiyoru    時間: 2017-3-16 22:43

其實唔怕熱同多蚊既話可以試下行山' e% Y% w+ ~& r8 |+ y6 D# j5 K
當然唔好去d聖地,個d地方多分分鐘多人過旺角
作者: Rachel    時間: 2017-3-16 23:41

引用:
原帖由 qqqqaaaazzzz 於 2017-3-16 13:41 發表   ' I/ u4 }8 i7 D( J  E
R 媽媽叫妳唔好係屋企換衫出發,姐係要妳出街換丫?
2 W' d( s3 k2 Q但係妳出完街都係番屋企先換嫁~所以其實都無所謂啦~: ~3 u+ i) `# w& o
- ]! I6 q- a! t7 g" }% `
其餘四大洲...非洲同南美洲可以去邊丫?
/ V; u6 K$ X& t如果去阿根廷個天空之鏡都好喎
. `) d* X, I2 X; E! M% J2 _
包埋換返衫先返屋企,雖然試過兩次無換就返 (夜晚)
) f# l$ R, y- _/ O( G% e6 g, J1 {- K( O" N
非洲睇緊Ceuta (Spain), Morocco5 F5 w4 s  p& u6 ]
南美:Ushuaia (其他治安成疑)3 g! @" x4 l9 r, m
北美:費城/Richmond
4 W6 [7 O* p) }/ u7 w& q8 g8 h大洋洲:Adelaide/Sydney
作者: qqqqaaaazzzz    時間: 2017-3-17 12:49     標題: 回復 15# Rachel 的帖子

嘩!!上網睇d遊記好似好好玩咁bo!d風景好靚靚丫~
* `: c" N9 q( @2 G5 ?6 T/ ^9 FR 姐諗地方個陣會唔會考慮埋當地對CD既接受程度嫁?6 \5 ^( ~& e# I7 Y' T
宜家未存到錢,只係去到東南亞同日韓台
2 o3 U2 y4 d& E: O遲d存到錢希望都可以好似R姐咁遊世界
作者: Rachel    時間: 2017-3-17 23:13

引用:
原帖由 qqqqaaaazzzz 於 2017-3-17 12:49 發表   
+ b  s# w! p8 ^# O% q% Z; C6 Z嘩!!上網睇d遊記好似好好玩咁bo!d風景好靚靚丫~7 u0 i1 Y  `7 P  i& R, J7 B
R 姐諗地方個陣會唔會考慮埋當地對CD既接受程度嫁?# d, I+ A& Y1 y0 q/ {
宜家未存到錢,只係去到東南亞同日韓台
: r6 Y8 P+ ^! Z' H9 o8 i2 G+ B& ?$ c- a遲d存到錢希望都可以好似R姐咁遊世界
1 m' u- k% ~8 v3 K' L3 u: n
先睇地方,再睇當地對gay/les or woman traveller態度
' r7 d* h# [  y6 o" v4 \都要注意人身安全 XD"
" F. O( B4 U$ V3 u( \7 r3 T7 s- F" j1 {0 U
慢慢儲啦~~儲到再去玩會更開心

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0