標題: 有無姐妹試過全程CD去外地旅行?? [打印本頁]

作者: loveleona    時間: 2017-3-30 02:07     標題: 有無姐妹試過全程CD去外地旅行??

有冇試過咁樣CD去外地??7 @: Q6 g1 V$ y+ V
CD出門, 只帶証件同隨身物品, 直接過海關出境~~
/ O) C4 `+ ^1 D$ O- w+ a& B; r之後所有物品, 包括化妝品, 女性內衣褲等等, 全程要係當地買... . P7 y& r( g( |# E$ [* l$ s
完全以一個女仔身份過一段假期~~
/ a+ s' B- R7 \3 X- C# t/ h  {4 B& v1 g; v1 k+ Y
有的來分享下呵
6 M9 R) z, {# D* U* D7 V- W希望可以提醒下小妹有咩要注意的呵1 l1 _7 i  a2 R, A# m! D. X; v
/ M4 M0 M" x- y1 ~4 w3 ?
作者: noel    時間: 2017-3-30 04:29

無試過cd過關, 但多數有帶少量化妝品及生活用品去外地旅行, 近年多數去日本, 1月先去完, 黎緊4月又會去   O: D2 r9 |+ }  a7 V
% P1 M) T) i" Y) y0 X9 e1 p+ I
其實出境過關我真係唔多敢cd, 就算香港可以順利過關, 去到外地海關人地大把理由check 你, 有乜問題都係嘥自己時間, 不如快快手手去酒店cd仲好
: B. U  O( o. E  z0 k. f& \( x" B( B- N" k
再黎分享張1月時影既相
作者: yoyochan    時間: 2017-3-30 09:53

無錯! 怏啲番酒店, 變身好過!
作者: applebaby    時間: 2017-3-30 10:04

全女裝去過關就無試過。但有一次戴咗BRA過關,到時才發現要除外衣X過光機,才知驚。我出發時好貪心,個BRA谷得唔細,唯有全程「Q」手,盡量遮住個胸。不過,著絲襪坐飛機,的確係好舒服。果時就明點解空姐話絲襪咁重要。
作者: loveleona    時間: 2017-3-30 10:04     標題: 回復 2# noel 的帖子

好強好可愛啊 ( c# p" [/ G1 E4 l, p% `/ H
我都計劃CD去外地(因為唔怕見到熟人,唔會俾人知
/ Z* _2 P$ {( d- W(其實係想試下CD搭飛機)...
' e9 ?" T4 J. ^6 L- n3 L- c咁CD過關真係好危險的
4 J* k1 \* z5 ~2 o/ [1 A我都係乖乖去到當地再CD吧.....
作者: loveleona    時間: 2017-3-30 10:16

引用:
原帖由 applebaby 於 2017-3-30 10:04 AM 發表   
3 D; V- f1 G! s( f) W2 ~全女裝去過關就無試過。但有一次戴咗BRA過關,到時才發現要除外衣X過光機,才知驚。我出發時好貪心,個BRA谷得唔細,唯有全程「Q」手,盡量遮住個胸。不過,著絲襪坐飛機,的確係好舒服。果時就明點解空姐話絲 ...
0 c: t8 V' \- }4 X# N" o' A0 P, X, m' }% T9 E/ k2 S! D# D
係入面著住全套女裝, 一過海關就開始CD嗎??
3 e! Z9 M/ t7 S6 c: b' W其實著過絲襪就知空姐點解要著了¬¬
作者: goro9872    時間: 2017-3-30 10:23

外地就沒, 行山自拍就有
+ e: u* U, s: y# h2 `% D一般
作者: applebaby    時間: 2017-3-30 14:52     標題: 回復 6# loveleona 的帖子

面衫都是男裝,不過,內裡全部女的。又軟又滑,好舒服!
作者: applebaby    時間: 2017-3-30 15:10

另外,我試過著女裝UN和絲襪(表衫仍是男裝)坐十幾個鐘去歐洲,嘩,原來坐飛機著絲襪係另一種享受。果時一落左機,過左PASSPORT,還未取行李,即刻衝入廁所底面換晒女裝,當然,呢個時候才敢戴BRA。知道嗎,在飛機等左十幾個鐘,就係為左落地的時間可以戴BRA,自己真係姣到傻左。  o2 k. s7 R, P, s& [; W% Z
不過,我仍是細膽,外面彼件男裝大褸行出機場。一出去,風吹一吹,感覺到絲襪和BRA BRA的溫暖,那是天堂一樣的享受。
作者: Carol0122    時間: 2017-3-30 17:59

引用:
原帖由 loveleona 於 2017-3-30 02:07 發表   & H' B& @& _) [  z7 q
有冇試過咁樣CD去外地??, W4 \4 [% f- E* |+ W
CD出門, 只帶証件同隨身物品, 直接過海關出境~~
. \, L' |  I3 @+ R! Y+ w- R之後所有物品, 包括化妝品, 女性內衣褲等等, 全程要係當地買... ' C. k+ k4 h8 \- {  A) O9 }
完全以一個女仔身份過一段假期~~
3 o; q" Y# |' g/ H
% c5 K' V$ n: y; g$ U& U) N有的來分享下呵:lo ...
  w% R1 H# }: \
7 t" u! Q" _% b9 n! s) L' U也有試過的
/ W) d( @9 o7 |' r+ d% N為出入境方便. H) |, y% v0 x
過關時係
* ]6 V" [! t1 }" E* x+ Z: @4 ^& Y女裝上衣、中性風褸、長褲、中性波鞋# W% `! F! {2 O1 G3 d4 t
當然女裝內衣褲、襪褲
" X# V$ @% L2 Z唔化妝
, q, R- h& @, _! }' E9 C( P) r, o' [5 `; B  I
去到入埋境就可以搵disabled toilet
- s; \, r/ z9 y7 B" K2 `除風褸、化返個妝9 X$ M3 `) T' @! U3 O0 M# e
假髮
5 D# \  S" h# f3 y/ i' f+ e9 _# c% @只需換下身做短裙或熱褲便可
" a+ V3 F9 Q% g! L) [1 K: I5 y! z  H5 l3 i4 s0 L0 Z/ @; M  V$ s; C

5 P7 O% @6 G' b; x
引用:
原帖由 noel 於 2017-3-30 04:29 發表   8 K! V; V4 }' l
無試過cd過關, 但多數有帶少量化妝品及生活用品去外地旅行, 近年多數去日本, 1月先去完, 黎緊4月又會去
! R; V( x5 ]6 T; M1 J/ A) J4 h7 O7 h% k2 B% B9 L
其實出境過關我真係唔多敢cd, 就算香港可以順利過關, 去到外地海關人地大把理由check 你, 有乜問題都係嘥自己時間, 不如快快手手去酒店cd仲好
8 V/ C; ?0 A( V/ {$ P# _: i1 q: z& g& p& q
4 W3 c+ k9 W* B0 f! p4 B
呢個不能認同更多
" ?0 {% o( F2 B4 x; i6 @與其在出入境時多花時間不如捨難取易
! P" _  N* [) j& F: @" i: O5 {: p$ H2 ]5 I( z( I

& l/ ?+ K, l- U
引用:
原帖由 loveleona 於 2017-3-30 10:04 發表   
$ t6 `; F1 m5 n) Y; R: V好強好可愛啊 0 G& B% a4 \" k7 R
我都計劃CD去外地(因為唔怕見到熟人,唔會俾人知 % n5 b; J) H" y# o
(其實係想試下CD搭飛機)...
  t7 h/ e0 }; _8 H% s, ?3 {5 R' {咁CD過關真係好危險的 6 B: v  A- \4 Q. h" T$ C2 `( a) D7 X
我都係乖乖去到當地再CD吧.....
# k, \  N4 T  A6 }. p( g. x, }0 k9 D- M
呢個係重點2 a9 i( S& Z# o3 U1 W4 ^( a
因為真係唔怕見到熟人0 `: K( {5 K) K0 k* G
; \) Z" |3 a8 I# M* O
再加埋科技先進. M5 r2 F- j, X7 t2 O7 k. X
本地撞唔到入3 I# Z' m2 l8 e1 s! t$ [" P. Z1 B
俾一個半個識穿到而影左上網5 n. P: P7 \1 x5 I0 n
群組傳群組$ G0 X" N8 U' S
好易傳到身邊人
$ \& z( r& |1 c" X5 x: h: W5 f0 ~$ Q
反之
; K: z/ z# H7 C$ o$ }在外地,影到都唔容易傳到返本地
作者: LHY    時間: 2017-3-31 17:11

引用:
原帖由 noel 於 2017-3-30 04:29 發表   / _8 _0 T+ ]0 [
無試過cd過關, 但多數有帶少量化妝品及生活用品去外地旅行, 近年多數去日本, 1月先去完, 黎緊4月又會去
3 U6 N: Q7 B( V4 \" C$ B: C" F5 b' c) S7 ?1 g% K
其實出境過關我真係唔多敢cd, 就算香港可以順利過關, 去到外地海關人地大把理由check 你, 有乜問題都 ...
/ M* C7 U9 F) I$ t
- k) f5 i* K6 b7 G: v( _0 V8 Y好羡慕姐姐
作者: loveleona    時間: 2017-3-31 21:02     標題: 回復 10# Carol0122 的帖子

有機會, 我都要學各位咁去外地CD呵
作者: 可怡妹    時間: 2017-7-28 18:17

引用:
原帖由 noel 於 2017-3-30 04:29 發表   5 m  q3 w% I$ O2 U* W
無試過cd過關, 但多數有帶少量化妝品及生活用品去外地旅行, 近年多數去日本, 1月先去完, 黎緊4月又會去 8 c; b  w+ I5 T; m5 A/ B" p: }; {, w  w

* p* |5 W2 q; v. H) N其實出境過關我真係唔多敢cd, 就算香港可以順利過關, 去到外地海關人地大把理由check 你, 有乜問題都 ...
" ^2 i8 N7 J: W* l: T7 i' b. F. m# M8 R1 h2 w

' I' R1 s1 a# S) M5 w好似好正咁!可唔可以分享多啲吖?* U* L9 S) @) Z2 a! ?/ i' a3 P

% O$ ?! i+ y" I* ^# b另外,響日本cd應該去咩廁所呢?
作者: smallmo    時間: 2017-7-31 12:00

我也好想CD一個人出國去旅行,如果有CD姊妹一起好像也不錯,至少比較有勇氣面對很多事情,也可以分享彼此的內心世界!
作者: 73A    時間: 2017-8-1 00:37

試過返大陸為一過羅湖即刻搵廁所換胸圍底褲 等唔切返到去先換 比原定時間早左4個鐘
作者: event1548014    時間: 2017-8-1 18:50

出境也太拚了7 F6 N7 C, C, p
感覺救世會被海關檢查阿XD
作者: cicilam    時間: 2017-9-19 22:46

我試過CD去大陸,不過都好驚啊
作者: Rachel    時間: 2017-9-27 06:00

小R今次都差唔多啦,頭四日全女裝,checkout+另一間checkin都係,另一日都係
! O* ^+ e( O- B7 }- K" r' F不過果兩日過境都無海關,所以無分別
作者: tomfung6    時間: 2017-9-28 02:51

好強好可愛啊
作者: mikiz    時間: 2017-9-28 21:58

未試過,體體大家經歷都好開心
作者: mikiz    時間: 2017-9-28 22:00

未試過,體體大家經歷都好開心
作者: 鄒薇    時間: 2017-11-13 22:15     標題: 海關會抓人吧?

海關會抓人吧
作者: 白玉    時間: 2017-11-13 22:51

總感覺第一步入境就過不了呀
作者: Ballballcd    時間: 2017-11-14 01:05

我都係試過去大陸
作者: betty-why    時間: 2017-11-21 15:06

一直好想試, 但我諗都無乜機會lu
作者: ballson2    時間: 2018-10-31 20:33

如果戴住bra過海關,俾人check到會唔會好煩
作者: Rachel    時間: 2018-11-1 08:22

引用:
原帖由 ballson2 於 2018-10-31 20:33 發表   7 x% F; S3 K9 _
如果戴住bra過海關,俾人check到會唔會好煩
; d" F" D( J6 M( E& W! o5 b; F+ p" T% @
戴bra只過左EWR,金屬探測器都冇反應,答你唔到
作者: Rachel    時間: 2018-11-1 08:25

引用:
原帖由 鄒薇 於 2017-11-13 22:15 發表   
" l! Q& W+ a# \海關會抓人吧
+ q9 |- U7 [4 {% u2 N出境方面,海關會搜身(日)/檢測炸藥(美)
' N: a& g0 c& j) E, b$ y
- ~( u+ z$ z" h0 e; Z  @4 [
! X. F6 a: c: @$ g  f( U5 x反正小R常笑醜又不犯法
作者: alpha2008    時間: 2018-11-6 01:52

入完境先變裝比較安全吧
作者: kaloklau    時間: 2018-11-6 12:29

最近去日本只敢夜晚變身OL瞓,因為今次去同朋友一齊去
作者: aliansex    時間: 2018-11-6 13:59

我都好想女裝出去玩!不過要掌握到化妝同埋女聲技巧先。為方便我應該只會帶一套男裝外套長褲,其他全部都系女裝。男裝過海關,之後就女裝啦
作者: Rachel    時間: 2018-11-18 01:13

其實小R最近試過全女裝旅行 (除了出發搭機)
& r+ V8 v5 M: F
* K, b: O- v& L1 v+ y4 z1 TDie R三日全女裝東京快閃 (125p)5 z  v3 F# B6 z* j# L; u. m
$ y* L  x% L9 M0 G4 R
大家不妨看看
作者: Rachel.Chan    時間: 2018-12-17 23:04

引用:
原帖由 Rachel 於 2018-11-18 01:13 發表   
5 L' ~; c  h0 i1 U其實小R最近試過全女裝旅行 (除了出發搭機)
1 o  C, k. G) z- C5 ^+ u5 [& t' v: g+ l( z, x7 [
Die R三日全女裝東京快閃 (125p)5 h/ d9 i7 o- p8 R: h0 k3 j) y* s$ F

* F8 j! u" p: T大家不妨看看
) c  A+ _% D4 o* z8 c& {- _9 [8 g

9 z/ @: {. s  U7 z# c+ B- b+ R% k去日本入左境之後無人會理你著乜
6 K. v, A; I6 \2 A酒店check in直頭唔駛怕0 A* i2 D' G. B
我試過有一次佢仲比埋女性浴場卷(附密碼)我,當然我係唔會走去女性浴場7 F& X& i) r, M0 e3 L3 |

5 |$ {  a' S* S2 Q3 r  w利申:而家響酒店4 E' j) P+ Z, U1 R
[attach]189229[/attach]
" l6 \6 F) M  C- z- j: }9 F[attach]189230[/attach]
作者: Rachel    時間: 2018-12-21 21:55

引用:
原帖由 Rachel.Chan 於 2018-12-17 23:04 發表   ( \* _# ~( G& D" ^0 O* E
! ]9 o6 ^6 p, k2 @/ H) [! z% Y
+ X; ^1 I* h- ^  U  h( F, P$ y5 k
去日本入左境之後無人會理你著乜
! {( [8 v: o3 U# ^; u) B酒店check in直頭唔駛怕
+ }) C7 z  L" m' v4 O我試過有一次佢仲比埋女性浴場卷(附密碼)我,當然我係唔會走去女性浴場% ?4 u- x6 U7 j- y/ a
' P: L: h  x) a% D" E
利申:而家響酒店: H$ ~0 c9 ]  u6 Q
3 \7 z4 U5 Z1 C7 ]1 T- }6 ~189230
0 D; P2 }( `" L2 {小R忙到宜家先睇到post orz
0 Y) R$ D7 q7 M1 D& f
  x  P1 B9 }; t+ l/ s去得日本都係趕行程,無時間女裝離港
% e" L, L9 S7 C
! V5 }4 W# x% X. T) x6 V係外國check-in好多次,日本反而無 XD"

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0