標題: 「隆乳切GG,異装癖男悔變性」(台湾蘋果日報) [打印本頁]

作者: 潼潼/Tunggy    時間: 2017-4-16 03:31     標題: 「隆乳切GG,異装癖男悔變性」(台湾蘋果日報)

http://appledaily.com.tw/appleda ... e/20160401/37140382
# x; o# Z: m: W7 b4 h+ x5 Q0 o
8 H8 Y  J+ i' ?( E6 D# z0 g+ z[ 本帖最後由 潼潼/Tunggy 於 2017-4-16 11:06 編輯 ]
作者: 潼潼/Tunggy    時間: 2017-4-16 03:33     標題: 仲有其他地方相同のcases!!

https://facebook.com/SRS.hk/posts/753306134828390
% G) E8 u  ]3 n: P9 k! X% C" v) O& J- q: o4 u
作者: heverclio    時間: 2017-4-17 02:37

周植強並舉例,有個高一少男著女裝進診間,稱穿女裝很自在,認定自己該變性,醫師請少年帶母親來,母親到診希望醫師勸兒子不要變性,少年之後未完成性向診斷即失聯;另名成年男子求診,僅覺在網路扮女性玩家能較受歡迎,求診指想變成女生,希望能改善現實生活無朋友的人際關係,但其實都非原發性變性欲。
作者: Rachel    時間: 2017-4-17 15:24

引用:
原帖由 heverclio 於 2017-4-17 02:37 發表   
7 M; U2 m  H' v! H6 o) f周植強並舉例,有個高一少男著女裝進診間,稱穿女裝很自在,認定自己該變性,醫師請少年帶母親來,母親到診希望醫師勸兒子不要變性,少年之後未完成性向診斷即失聯;另名成年男子求診,僅覺在網路扮女性玩家能較受歡 ...
5 B8 k. U* I/ q; {
不受歡迎女性既日子比不受歡迎既男性更難過
' q7 P6 c. p  y9 G所以變性解決唔到社交問題  s3 _4 `9 T+ \3 u: ?" K
) ]& _- E& U4 N6 `4 t- m, C* D
P.S. 預左樓主會反駁我 XD
作者: YukiMinakami    時間: 2017-4-17 16:03

喜歡穿女裝同想變性根本就兩個唔同既concept, 網路扮女性玩家更加係另一件事, 豈能混為一談!
作者: Rachel    時間: 2017-4-17 16:22

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2017-4-17 16:03 發表     k0 y) K4 g7 i9 _7 W" l6 B; V
喜歡穿女裝同想變性根本就兩個唔同既concept, 網路扮女性玩家更加係另一件事, 豈能混為一談!
; T; }2 e6 N% t6 N9 ^  n" X太多人走火入魔囉,可惜現實好殘酷
作者: jesscd    時間: 2017-4-21 22:30

根本係思想心態都唔成熟........
% ^+ S$ r$ N1 S0 r0 z) d8 n衰D講句, 既然都變左囉, 咪習慣下做女人囉, 大把人想做絛得做啦.........4 j  J- b7 H2 z
5 C7 @1 e* |* Z) u  y
定係個D性慾上腦, 以為做女人被人搞好爽, 點知原來假器官既無料又無反應, 仲衰過做男人先後悔呀.........
作者: Nanase    時間: 2017-4-21 22:55

留名等睇戲
% R) [* E3 H& {- O7 C
, `& m# O' Z- R9 b& ?" r7 o
作者: lztt    時間: 2017-4-22 19:04

咁切咗就無得返轉頭
作者: 潼潼/Tunggy    時間: 2017-5-5 21:38

引用:
原帖由 jesscd 於 2017-4-21 10:30 PM 發表   ' r' ~! h9 C) S, d
根本係思想心態都唔成熟........
+ _) k# T7 |, {" Q- o1 b衰D講句, 既然都變左囉, 咪習慣下做女人囉, 大把人想做絛得做啦.........
: Y; S$ ]! Z" }
' K# h* u* C3 J! Z6 {, [' S定係個D性慾上腦, 以為做女人被人搞好爽, 點知原來假器官既無料又無反應, 仲衰過做男人先後悔呀....... ...
. j, ~1 v9 M) ^3 J& z8 n
) V8 q  s, _4 z) R4 o2 p可能佢原本只係TV(transvestite),切咗之後冇得再女装飛機 !!!
作者: 潼潼/Tunggy    時間: 2017-5-5 21:41     標題: 鍾意女装飛機 = 唔好変性!!!

作者: mizuho    時間: 2017-6-20 23:00

引用:
原帖由 Rachel 於 2017-4-17 15:24 發表   
- U. ~/ K' {+ p% K1 z; ~& ?, \: p% N6 B  d$ ~+ K
不受歡迎女性既日子比不受歡迎既男性更難過
" ^  r; N  U6 ^4 E8 u% A所以變性解決唔到社交問題9 M  }! e, O# \
( f" S1 x. B" \6 S6 k9 A6 w6 S
P.S. 預左樓主會反駁我 XD
3 }- ?! Z/ e3 ~
最慘唔係唔受歡迎
2 z8 x# q+ Q' q4 V而係唔當你係,咁仲更加難過
作者: mizuho    時間: 2017-6-20 23:05

引用:
原帖由 Rachel 於 2017-4-17 16:22 發表   0 g2 o" Q+ B( _' ~' i$ U1 E

/ ^, M! {% S+ C; S. o) x太多人走火入魔囉,可惜現實好殘酷
0 k* I0 b) k2 ^7 h( h. E
唔係走火入魔
6 w: f8 i( C9 _% m而係粗心同固執係男性的天性6 z& s% |6 ~  C  X
邊似得女人諗得咁複雜細緻8 Q& _) G% M, G2 t6 P* u

1 g- I5 J6 s! j2 M& [. A  U[ 本帖最後由 mizuho 於 2017-6-20 23:53 編輯 ]
作者: newcder    時間: 2017-6-22 02:13

我諗好大部份人只係貪靚
# {* \4 A: e& t7 \! @. ?% O2 P( ]$ H
! j+ o( `5 Q# j1 u[ 本帖最後由 newcder 於 2017-9-24 07:51 編輯 ]
作者: HKReindeer    時間: 2017-6-24 22:15

講真雖然我真係好鐘意著絲襪、高跟鞋、連身裙...等等黎打扮變做女人7 L7 |& O. w0 c+ Z4 }' ?7 g
+ Q( ~+ A4 c+ K, N
但最多只係純粹戀物癖,真係要變性之路既話,我真係做唔到
3 @, q! R  x! Y! b+ v' c" `
8 b! A' s6 f2 R5 e% _& H同埋人年齡愈來愈大,好多野都唔會再玩番,好似我真係好鐘意著絲襪、高跟鞋、連身裙...等等咁,
- ?3 ], _6 I+ l6 K  S* C; U
1 X# f. v1 t+ A- O! N只可以話曾經玩過、接觸過、嘗試過就已經足夠、滿足
0 h1 k" P) T" p5 r% P6 ^  e* \* u
+ Q" U) q, |+ S# t所以從依件事黎睇,我只會話佢諗野小朋友、行為幼稚罷了
/ a3 V$ E' m$ l1 \7 K
' l( _% t7 A) x$ O; l, t6 U[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2017-6-24 22:29 編輯 ]
作者: jiunnjyi    時間: 2017-9-23 19:50     標題: 回復 1# 潼潼/Tunggy 的帖子

作者: 鄒薇    時間: 2017-11-14 07:38     標題: 感覺好痛呀

都做了,就當女人唄。
作者: Ada123    時間: 2017-11-14 08:51

成年人,做野要對自已負責...
作者: Ballballcd    時間: 2017-11-15 01:41

完全無諗過變性

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0