標題: 肩膀太橫有咩辦法 [打印本頁]

作者: hkhkkhkkk    時間: 2009-6-16 17:36     標題: 肩膀太橫有咩辦法

肩膀太橫有咩辦法?' x+ d# |+ g' I4 F
著左女裝太大隻咁
9 S5 i. y* U, p( b1 p& i2 Y有冇辦法解決???# ~$ G. G9 u$ \
thx
作者: sghk_abcd    時間: 2009-6-16 22:03

做掌上壓得唔得?
作者: butterflies    時間: 2009-6-17 00:05

如果係影相就有辦法
# e2 u  \/ C1 V: u+ H& |影的時候不要正面影埋去, 打俾角45度咁影埋去就唔覺咁橫, 其次個人都唔要打側身, 視乎情況可以只露1隻手, 同埋唔好著d橫間衫(雖然今季好興)
作者: sghk_abcd    時間: 2009-6-17 20:58

始終都要減吓先得...
作者: grilboy    時間: 2009-6-22 18:24

天生,冇得減
作者: leelily    時間: 2009-7-15 01:46

model 身材咪買返d model 先著到既衫囉~
6 }; j4 Z: I. L( C  J- T, |- s9 N7 f4 {: x. W! \5 Q' e; L9 I; T
不過我諗西人尺碼既衫可能會好d~) s& b" W! u4 c9 Z3 `7 I0 ]8 n
! R6 p1 h! `9 @. s. p
我都有同樣問題唔知邊度買衫....
! l% n* q" c: e5 O- G# h, q& a- q$ P0 [) J
作者: butterflies    時間: 2009-7-15 23:54

試下H & M, 我未買過女裝, 但係男裝就係偏大一點, 所以我估女裝都可能會係, 如果上網買, 去搵d買胖碼既
作者: applechoi    時間: 2009-7-18 01:52

見大家好似煩緊買衫...等我報下料& V4 w1 |  Q* ]' ~5 d# o# D, i& H
今日路過中環H&M, 正在sale, 而且部份款有size40-42, 有時間不妨去睇下(想買啱size 係要貴d ga la)
作者: joey221    時間: 2009-7-28 22:13

最好不要穿露肩衣裙,不露手臂就可以.
作者: grilboy    時間: 2009-7-29 05:44

咩都唔露唔好!CD囉
作者: joey221    時間: 2018-8-12 01:44

引用:
原帖由 hkhkkhkkk 於 2009-6-16 17:36 發表   + n- ^8 y  O/ b) D9 b5 N
肩膀太橫有咩辦法?" L7 ^; o+ Z" r
著左女裝太大隻咁! x5 N3 O  d  p1 T5 N
有冇辦法解決???
. q. v5 Y7 z  [3 W% z5 nthx
6 A  E0 t% W7 C5 S3 B- V# b' M) _( q* F
我晚上外出,會穿著外套

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0