標題: 給差人查身份証 [打印本頁]

作者: joey221    時間: 2009-6-17 22:04     標題: 給差人查身份証

姊妹cd上街有無試過給差人查身份証?
% d- A6 |4 A+ z) `有怎樣後果呢, 請各位靚姊妹回覆   多謝
作者: grilboy    時間: 2009-6-22 18:25

我有試過,後果係佢讚我好靚同好Q............2 R. b. [# C. h- d5 t5 Q
有一次仲比佢摸= =
作者: dorian    時間: 2009-6-22 20:04

我未試過喎…我試過半夜cd出街,去啲偏僻的地方便不會有人見。
作者: hk1994624ip    時間: 2009-9-27 13:16

感谢楼主分享
作者: yungkakit199    時間: 2009-10-3 19:38

我未試過 想試下
作者: joey221    時間: 2009-10-4 02:17

要小心一点,可能會通知家人
作者: vivisisi    時間: 2009-10-21 03:05

我未試過
作者: NagatoYuki    時間: 2009-10-21 18:42

引用:
原帖由 joey221 於 2009-10-4 02:17 發表   
: V) C2 f7 x$ _( r: R8 J, X" f要小心一点,可能會通知家人
: k2 d1 ^- C* e. T9 S5 E$ }又不是失蹤個案,除非未成年,或者真是違法而需要擔保,不好胡思亂想啦。
作者: 校服收藏者    時間: 2009-10-23 19:41

未試過
, C: c! k% i& N3 @或者著上身都唔似女仔
作者: lovecd1    時間: 2009-10-26 01:32

我未試過 想試下
作者: sinson    時間: 2009-10-28 20:52

好大機會先上警署=___=
作者: BETTY    時間: 2009-10-30 02:32

我試過 !! 睇完身份證問兩句, 冇事 !!
作者: grilboy    時間: 2009-10-30 20:21

引用:
原帖由 NagatoYuki 於 2009-10-21 18:42 發表   
: U: b' Z1 i1 V- u" O& i
" W% N1 j8 T" g又不是失蹤個案,除非未成年,或者真是違法而需要擔保,不好胡思亂想啦。
. L- q9 I& e/ k  n' n) h
1 b: X# e3 o9 k7 h( P

% S$ Y+ D9 F( H睇下咩時間啦,如果半夜既話,送你去警署既機會都大D啦
) r1 q' D# e+ E0 H同埋都要睇下係邊個位見到你既,如果係TOILET附近都可能會麻煩好多
作者: applechoi    時間: 2009-10-31 08:41

好多因素要考慮wor...., ?7 s5 W$ l) O7 h# {/ U
好似樓上講, 夜晚同廁所附近返差館機會極高
& ^/ U* t; q; }3 f# V2 o" N! S如果你只係日間正常咁行, 應該唔會太大問題: O! D" l6 H5 ~6 R- h6 W

3 F" D# A9 p7 M6 }但如果你形跡可疑, 或者你唔好彩行開果頭多變態佬/色魔 等(嚴重)案件, 你可以諗定方法同親朋好友解釋, 因為你下一站好大機會係差館
作者: sinson    時間: 2009-11-1 06:31

點解夜晚都出事呢???夜晚無乜人,侵犯到他人既機會好細咋喎=.=
作者: applechoi    時間: 2009-11-1 09:29

引用:
原帖由 sinson 於 1/11/2009 06:31 發表   
# g6 W# u! w) ^$ v點解夜晚都出事呢???夜晚無乜人,侵犯到他人既機會好細咋喎=.=
$ t, N, A) j& T4 E0 T呢個問題用common sense 都答到90%, 留番10%法律條文內容等你自己查2 k+ G" H5 p( Q5 V4 |* y
2 h! {4 C. `+ ]$ r9 H( i5 N
先記住一樣野, 點解差人叔叔查你牌ar?& j8 {7 e( A2 I" X3 M. b3 u
你可疑lor! 0 q9 d8 P1 ^( _  {! o' C

$ G( K/ I5 S0 v行得快都可以叫可疑, 咁點解著女裝出街唔會可疑呢... (真人真事:我試過同個FD趕趕地時間於是急步走,之後..."2位唔好行住麻煩俾個身分証我睇下" ); x( M- U7 I+ h7 \
4 L) w" d# _# o1 l. C4 @8 ~
你似女仔機會細少少, 而且就算查佢都唔會亂o黎, 怕你係攞正牌等變性, 被佢查完轉頭port佢歧視
0 o; [' [2 ^6 J
" q& [+ O5 g- I- I( \你一副男仔/佬樣, 著女裝出街,仲要o係夜晚, 有咩企圖?
- C: x! o2 l( e+ H3 }差人叔叔ge角度=為左大多數市民ge安全著想, 有殺錯無放過
  p3 e! w* X0 a( d  O# ~換言之佢只會假設你係性罪犯(意圖強姦,非禮,偷窺,偷竊等),或者好彩D,當你夜青; m! U9 F- b: j4 @9 h
當你係咩結果一樣: '小姐'唔好意思麻煩俾個身分証我睇睇
4 A. `6 g) G5 s1 t# R- i3 L只要你解釋唔到, 佢就可以鎖你返差館, call 你親人接走, 你坦白都仲有一線生機
7 T4 u. _% p# ^6 j, ?" o4 Q6 ^* r# N; n4 R2 f6 W
唔好問點解D差人咁唔體諒人或者佢地可唔可以唔好咁煩, 調轉諗, 你半夜見到有人o係你屋企附近行o黎行去你都怕佢入o黎偷野la
' C0 p1 G( v6 r; t9 S, b就算佢唔搞你, 搞到第2個,第2朝你趕返工返學果陣一出門口就俾人叫你停低落埋份口供先走, 夠未!?/ |  I+ r9 v- x3 `: U$ q8 t' d
/ I- F5 v6 j) ]$ Y6 w5 `4 d
(為怕仲有小朋友唔明點解夜晚可疑過日間)最後答多一個問題:點解日光日白唔會有好多罪犯做案?答案同點解你唔趁全家o係屋企果陣CD一樣
' U) ~4 G, r% K% D8 U* w! P7 R% l4 F+ Q2 L# s% k8 Z
- Y6 J; }+ B$ e& Y- s
P.S. 超8掛私人問題: 我估sinson 你應該仲讀緊書, 而且唔過2字頭, 中唔中?& z$ S2 J! }+ k* u8 F/ Z/ T
& W. f& k8 c# r2 x7 d5 w0 q
作者: left4devil    時間: 2010-6-21 17:37

我都怕夜媽媽出去比人查
: Y! u" U; U; r7 {. @都唔知點解話
作者: uniformx    時間: 2010-6-22 06:57

有人過境都係咁[網文,未能証實]
5 j* j* @+ c# u9 r3 J2 h/ A& U6 [$ K* j0 v我就...差人見到都無截
作者: 小紫    時間: 2010-8-7 02:47

香港比较自由啊,大陆根本就好难,如果被查到,真系比较麻烦
作者: leokhy    時間: 2010-8-7 12:38     標題: 回復 19# 小紫 的帖子

大不了是上差館~死不了人的~
作者: ameifule    時間: 2010-8-7 15:44

如果在台灣,只要沒犯法,條子是不會查的,所以除非被一眼看穿,否則不會有問題,cd外出比較怕癡漢,
& m9 ?. j, L" O0 K: E7 n& D% q1 X; n台灣很少人出門會帶身分證,因為遺失很麻煩,一般人出門都帶駕駛執照,所以交通違規才會被查牌,
' G7 k" W% H8 H. }1 l! @就算被查牌,也不違法,不會受罰,因為身分證寫男,你必需證明自己是男就ok,2 I' X/ T2 r+ [3 E
問題是記者,台灣有8個新聞台,一天24小時在有線電視網撥放,記者為了跑新聞有時會窩在差館,會隨條子出去,所以上電視的機會很大
作者: silksocksboy    時間: 2010-8-7 17:21

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-8-7 15:44 發表   
) I7 t; \7 d& v1 |如果在台灣,只要沒犯法,條子是不會查的,所以除非被一眼看穿,否則不會有問題,cd外出比較怕癡漢," c# a# G) H+ D# c! i) g4 z8 p
; a4 S5 w* x6 ~, L2 ]台灣很少人出門會帶身分證,因為遺失很麻煩,一般人出門都帶駕駛執照,所以交通違規才會被查牌,
( N9 E6 x5 Z) f0 e% q5 F/ H. ]# z: J% O7 x( K1 N- U! _變裝 | 戀物 | CD | 美女 | 美腿 | 絲襪就算被查牌,也不違法,不會受罰,因為身分證寫男,你必需證明自己是男就ok,戀之天地. o$ J  Y7 u9 h; `. H& j4 R+ E0 W: L/ E$ A
問題是記者,台灣有8個新聞台,一天24小時在有線電視網撥放,記者為了跑新聞有時會窩在差館,會隨條子出去,所以上電視的機會很大
& j' v+ C; i: V) M4 O/ [) q) S) T$ }% j6 U
我想象到一個好好笑的畫面......
作者: jzx100chaser1jz    時間: 2010-8-7 20:37

試過著連身裙+肉絲+高跟鞋揸車中block ...
2 n  X$ n3 Q/ }個阿sir竟然話 : 見到女仔揸架咁男性化既跑車先叫停我埋去睇下 ...
3 Q' D- V4 q  B/ g2 ~8 k跟手連車牌都唔睇就放我走 ...
作者: ameifule    時間: 2010-8-8 00:30

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-7 20:37 發表   
2 \$ {" P1 _9 f2 E試過著連身裙+肉絲+高跟鞋揸車中block ...
, m" A; _8 X: W+ p4 j/ M個阿sir竟然話 : 見到女仔揸架咁男性化既跑車先叫停我埋去睇下 ...* J3 l& F! }. ~3 P- V4 ]4 f# Q
跟手連車牌都唔睇就放我走 ...
! t3 i% h" f2 R9 u* k- `看了好多您的帖,我超羨慕妳咧,
. f7 r0 K+ r( c' l# l有跑車開,  f8 i0 t! @& W, E1 I- ?
和女友住一起,
) ^1 Z; B/ f! O/ n9 G* \# B3 }) Y女友能接受妳CD,甚至支持妳,還買鞋送妳,
& R9 F# ~, \/ H6 r身材好,又曬不黑,還很年輕,啊SIR見到也看不出CD,
5 B( W1 x2 c4 H# F6 I0 D( W$ x上帝真是不公平,把好處全都給了妳
作者: 882288    時間: 2010-8-8 01:07

引用:
原帖由 dorian 於 2009-6-22 20:04 發表   
6 X' y5 c; o+ |我未試過喎…我試過半夜cd出街,去啲偏僻的地方便不會有人見。
  H  D  R$ F; N/ h
我今晚23:00做了15分鍾雨夜CD!
作者: tim.ch    時間: 2010-8-8 15:28

作者: eason_ng2000    時間: 2010-8-9 00:33

未試過...be careful
作者: zerozone    時間: 2010-8-12 04:29

我未試過 haha...................................................

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0