標題: 鼓起勇氣第一次偽街 行深圳東門 [打印本頁]

作者: Koji    時間: 2017-4-29 12:54     標題: 鼓起勇氣第一次偽街 行深圳東門

今個週末決定去深圳偽街
( ?; }6 F3 U. e( T) A1 `, i星期五晚先去買小小裝備
6 l) V2 f3 `& n' ~因為從來未化過妝 今次為左偽街 ( M1 _% `  @, U6 G
終於要學化妝同買化妝品
4 V+ L  D/ V' Q2 k3 `. f) c$ A我去左ETUDE house買) M* F6 V! c8 b& h: u. V
我話買d基本化妝野
, I: r8 x+ C6 b6 ^, H5 e8 i/ E* w佢比左幾樣野我 粉底 胭脂 眼線筆 眼影 唇膏/ i5 O8 B) A9 Y
埋單600蚊 仲送左推我唔識用嘅野
' O0 z; I% y6 s* Q$ e因為我平時cd得d情趣衫女僕衫( p1 B: Y! t' F) D
所以要買返d岀街衫2 u9 Y! H8 A/ N5 o: Q% k; p5 Y
之後就去旺中買左條黑色裙 絲襪 手袋 仲有大眼con
! X" N6 k! o7 D; m* E/ N買好晒野就撘巴士北上, [" C8 C" N' ~9 J; ]& f

# z, `& J, _" ^: h# d' _去到酒店後 用左好多時間化妝) z+ L) h6 U7 a
因為始終係第一次 畫條眼線都手震震. n0 }0 G6 f, K* O  [/ v
大概搞左兩個幾鐘 終於岀得門口
7 {4 e6 N3 ]2 S! _- Z因為未試過著高跟鞋行岀街* ?. ^2 N# T1 i- z( K) h
我先係酒店走廊行個圈當熱身8 G1 i- v! {- W8 A# n5 b
對鞋12cm高無防水台 行一陣發覺已經好攰
7 G9 Y% v3 c) N* E  Q1 _4 S諗緊好唔好返房換對8cm
% ]1 k5 j7 X( N7 `& i+ ^  d但要做女人 梗係愛靚唔愛命% G" O6 s3 S! V3 y5 A" `3 b" W, `
所以幾痛都硬上 直接行去撘lift落樓6 }; R% j+ P8 ]6 u( W, l. c# d
一岀酒店已經有條長斜路   N/ f* d6 a1 r7 I0 @" W$ Q
對於我著住對12cm高跟鞋落斜已經係一大挑戰
3 P6 _+ w' n: u5 t# O因為酒店係東門 一落到街已經好多人5 q! p/ `4 m, s  |4 ]- g
行左陣發覺已經有唔小男人望 搞到自己勁緊張
% L, `0 d( }* m1 e" k. U9 d/ }行左兩個街口 對腳總於頂唔順 決定要揾個地方坐
4 v0 \6 v; a: a' W6 U* [0 A2 W望到對馬路有幾張櫈 急急腳想行過去坐
8 C, {. x0 m/ A  L1 u/ b點知過馬路嗰陣 隻腳扭一扭失平衡 仆左係道5 t; `: E2 V& ^# P5 g& N
有個着西裝嘅先生即刻行過離扶我
2 I% ]0 _3 O: M+ W) c* a, |+ v' b我隻腳扭親真係好痛 但又唔敢開聲講野0 Y# p3 g8 g  |+ s- o' N- o( J
唯有指住對面張凳 示意希望佢扶我過去2 C4 l  ?3 F0 z; k6 j0 [- i$ h
我坐低之後 唔敢開聲講唔該 只係向佢微笑點點頭) D' t% w% }( W- h! H& N
佢見我無咩事就走左了
: `( H: Y! M; I9 e% S) K/ F我坐左大概十分鐘 隻腳終於無咁痛, Z7 z; c, n1 W' D# x4 ?
慢慢行去東門一個food court
8 q/ Z: r6 @, X買左杯奶茶同雞翼包飯4 W  B& V/ @3 N# r6 f1 V& p
食完比隻腳抖夠就行返酒店
' j7 x& d6 n6 s8 |6 m( ?9 o1 H- _行到半路 有兩個男人行埋離& _& t* b* `* P9 J
用普通話講:美女 美女 去哪裡?* D$ ?" ^4 e+ a1 d& {% O3 O
我勁驚 唔知佢會想點 " i3 y, [, K& D' J& }  |
我即刻腳步加速 想快d行開
, i+ q) P, m4 B9 @3 G9 L7 P之後都發覺佢地無再理我走左了! i7 R2 c- t- f4 Q4 t
辛辛苦苦行到返酒店 對腳已經痛到唔屬於自己咁
1 X  T+ x5 Z0 E! B( b一岀lift 有個服務員問我:小姐 有房間嗎?
" ^& y  ]/ U* Y/ U2 a; u" x! @$ {我點頭無答佢 打算直接行返房8 j5 ^3 N$ D; u: h: w
但佢行過來截停我 話要我岀示証件登記
' V) J2 O0 l7 V我心諗大獲了 唔係咁就衰收尾掛
2 u9 {; |0 o; I我呆左半秒 然後拎部電話岀來
6 r0 k. [  Q6 n( z- M8 N) v& a打字話我已經有房間 再比張房卡佢睇% {( ]6 w( s! ]  j# ~
佢同我講聲唔好意思就比我走了% h1 D" ^: G. ^/ k- F0 J  i
咁都過到關真係嚇死我0 y  ~$ Z( ^) ?
返到房影左幾張相自hi
* i: |3 |4 s2 X" t6 E: t* s6 i然後就即刻除鞋比對腳抖了
* [7 `3 q- g! `7 `9 B: g. \7 k+ g! @4 n9 A* [4 u4 _

$ j, ~: ]* F6 @) i8 ]/ F. B- t今晚會再偽街 目標係撘地鐵同買衫!, K. z# P. A4 R7 t8 u, S" M3 W

+ r) D; |  c- Z9 M3 _[ 本帖最後由 Koji 於 2017-4-30 08:30 編輯 ]
作者: bb23jordan23    時間: 2017-4-29 14:37

Good try!!!
作者: samou    時間: 2017-4-29 15:26

圖片呢? 不要說你忘了影相。
作者: lalalajona    時間: 2017-4-29 22:47

死圖了喔
作者: fukukita    時間: 2017-4-30 07:41

仍然睇唔到相
作者: erica0909    時間: 2017-4-30 07:45

Good try....
作者: 5438g    時間: 2017-4-30 09:51

哈~太刺激了 來不及拍 補個圖
作者: 346    時間: 2017-4-30 10:22

太高根,路很辛苦
作者: kidnappedyvonne    時間: 2017-4-30 11:55

個過程好刺激呀!
作者: sukicdhk    時間: 2017-4-30 13:10

要選d出入都方便,又無人會問果d酒店好d
作者: 蕊璃o琉璃    時間: 2017-4-30 16:27

一來就12cm好易受傷的,下次要小心啦
作者: Koji    時間: 2017-4-30 16:41     標題: 回復 11# 蕊璃o琉璃 的帖子

我腳粗嘛..著高跟鞋望落幼d
作者: Sherman    時間: 2017-4-30 17:45

妝都第一次化就敢走出街,  堅 xD
作者: Koji    時間: 2017-4-30 18:16     標題: 回復 13# Sherman 的帖子

所以都係天黑先敢岀
作者: 可怡妹    時間: 2017-5-1 08:47

好特別!點解第一次就揀深圳c呢?
作者: Carol0122    時間: 2017-5-2 09:03

12cm 著下著下就好易慣. W6 X8 A" E2 ^) L9 S8 A2 t
冇問題的
& z+ z& h( X1 z$ }' b1 W' n2 h7 A7 b% T
至於呢身造型
/ B+ p; c  J# @0 M1 X+ M, S3 y在內地俾人撩都好正常既
/ X( G4 E( U( w# E
作者: w684534    時間: 2017-5-2 09:09

真是特別的出街經驗" l. }3 ?8 T* d# t
永生難忘呀
作者: cdmandytse    時間: 2017-5-2 09:15     標題: 回復 1# Koji 的帖子

Good try....
作者: loveleona    時間: 2017-5-2 15:54

高根鞋出街好強啊~~ " ~3 Q' g2 E7 v, h* E* `. {" b& i8 G
我一直都唔敢著黎偽街
作者: denisews1018    時間: 2017-5-2 19:35

引用:
原帖由 Koji 於 2017-4-29 12:54 發表   ! I6 Z0 c1 T) j9 [4 Z  B0 l
... 行到半路 有兩個男人行埋離* I0 H. B6 f, q+ ~) ?' y
用普通話講:美女 美女 去哪裡?
& F  r6 B4 i) ?' r. u我勁驚 唔知佢會想點  : _' N+ b# X% F) R. Y
我即刻腳步加速 想快d行開
) E7 f2 c( k1 h5 R之後都發覺佢地無再理我走左了 ...
& s1 E9 R2 H6 o  n) [6 R4 ]
. j5 B8 D6 ]7 F( ]. Y! d3 g: d  {
引用:
原帖由 w684534 於 2017-5-2 09:09 發表   : x- }  Q9 N' q
真是特別的出街經驗
( J5 \  E' |! H8 R永生難忘呀
% s8 b1 c. e9 Y$ p9 r$ V; d" E1 Q, p! u5 ]  M6 y1 j- D) R

3 E; r/ e' k9 g* @% M- K3 O  E~第一次出街很難忘的∼…………
作者: cdsj6    時間: 2017-5-2 20:03

身材好~* m/ J; `$ z% }6 Y; J( j$ m
服裝也棒~
( }" `$ O: C" C! ]  Z鞋子更吸引人~
作者: Wingyin888    時間: 2017-5-3 01:00

1齊cd去多次吖😘
作者: staycalm    時間: 2017-5-3 01:18

What a nice experience
作者: ray-kira    時間: 2017-5-3 01:35

作者: denisekk    時間: 2017-5-3 07:52

無圖片睇呢?
作者: wilsonkit622622    時間: 2017-5-6 15:24     標題: 回復 1# Koji 的帖子

直接約我陪妳去,東門行街,單拖危險,下次叫我保護妳
作者: 好奇者    時間: 2017-5-8 23:57

下次可以不穿12cm高跟鞋,因為走路不方便
作者: Yukari    時間: 2017-5-13 01:52

咁多個頭一次同時進行 (化妝 偽街 著高跟出街) 有冇咁勁呀
作者: Jessica123    時間: 2017-5-18 10:54

你好勁呢!!!!!
作者: bestek2    時間: 2017-5-18 11:50

美麗又自然,好一個優質美女!!
作者: JoJo1217    時間: 2017-5-18 16:07

引用:
原帖由 Yukari 於 2017-5-13 01:52 發表   
" C; R) \; T/ `* |$ O: g8 C( N6 A咁多個頭一次同時進行 (化妝 偽街 著高跟出街) 有冇咁勁呀
# v  h/ W* q. @! L; g' Q. q4 G8 y. q0 r) C
X2
/ e) O8 h/ z9 ^; e5 n4 F7 L仲要係光天化日  0 g$ {" [0 t, n- H, f

% ^+ t1 q) J/ ]: S1 F1 I[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2017-5-18 16:10 編輯 ]
作者: fatduck    時間: 2017-5-18 17:13     標題: 回復 31# JoJo1217 的帖子

我猜大概要一鼓作氣吧... 難得走到沒人認得自己的地方,人都會大膽一點* b" a0 Z3 B0 h. i: d, h
加油啊
作者: JoJo1217    時間: 2017-5-18 17:41

引用:
原帖由 fatduck 於 2017-5-18 17:13 發表   ' {7 m0 Z( o3 v" {
我猜大概要一鼓作氣吧... 難得走到沒人認得自己的地方,人都會大膽一點2 J0 \# x- ~: r" R: E
加油啊
2 S2 S* U# H! ]
: m' Q( h/ g7 R3 `使我超妒忌的 " z0 W6 w  }$ L6 _/ W2 ^" D5 X( t

9 I7 c9 [) }5 u, R+ t想當初我第一次偽街
5 }3 q( v/ n: g! B0 @9 y不知深呼吸了幾多下3 S% M5 h. Y9 x) Q5 y) n- r
再加上又開門又關門1 U8 R" ~8 o+ w
才有勇氣踏出第一步......
作者: delhang    時間: 2017-5-25 00:00

著到咁靚我都過嚟扶妳啦
作者: Jeri    時間: 2017-5-26 08:38

你對咁高跟好辛苦..如果唔係著開嘅話..2吋高係極限..太高又唔識行路反而會比街上人用奇怪眼光望著..著高跟鞋好有學問!
作者: kk810    時間: 2017-7-9 10:59

東門其實都幾多人cd,不過自己一個太危險啦。有機會一齊去啦:)
作者: lmnlmnopq    時間: 2017-7-9 14:35

very nice thx
作者: kc0713    時間: 2017-7-10 19:16

著太高嘅高根鞋好辛苦,我驚會仆死* w# ?( r* h" ]1 p
第一次著應該試下唔好咁高同埋粗根
作者: 小薑    時間: 2017-7-16 00:43

Nice Try
作者: Pio    時間: 2017-7-16 02:03

刺激嗎???
作者: xxxhh    時間: 2017-7-16 04:09

Good try
* l4 J( ?5 b, I/ b對鞋好高
作者: wojiusimeinu    時間: 2017-7-17 00:39

穿高根才是女人呵
作者: sally888    時間: 2017-7-18 11:03

厲害!第一次化妝就一個人偽街- x% W$ E7 L1 g3 p( v3 c
重要去深圳,真係好勇!
作者: horsema    時間: 2017-7-29 13:28

不錯哦,希望多一些照片
作者: smallmo    時間: 2017-7-31 12:01

好佩服妳的勇氣!
作者: LolitaMinori    時間: 2017-8-2 23:53

我都想試下番內地cd 不過總係好怕..特別係內地
作者: lulujose    時間: 2017-9-22 08:06

內地比香港好一點...大江南北...各式各樣的人也有
作者: hahawho    時間: 2017-10-19 23:48

好波
作者: sr84874145    時間: 2017-10-20 00:29

入秋可以著番件小外套遮下手臂都一樣好靚, 始終男兒身體格橫d, 如果係對腳唯有著d 壓力襪, 襯對顯瘦既高跟鞋
作者: shuinu    時間: 2017-10-20 01:44

... 處女 偽街, 最緊要鞋著的舒服... 腳痛走鬼時走唔甩 就慘
作者: Law0418    時間: 2017-10-20 16:05

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0