標題: 男裝裙 [打印本頁]

作者: Carol0122    時間: 2017-6-28 16:54     標題: 男裝裙

男裝裙, R! N4 a5 v5 O! p" C& _3 G
/ w: ?2 `; d* D* C; ]' Y
如果香港都能普及,也是好事。
作者: 音樂家    時間: 2017-6-28 17:41

唔知點解, 接受唔到
作者: denisews1018    時間: 2017-6-28 20:21

不奇怪啊! 像日本武士 / 中國古代俠士,但問題不是裙而是(又是)男裝
作者: Nanase    時間: 2017-6-28 21:01

IT品牌幾年前已經有: t+ s6 d/ G! S3 r9 `
但只係好冷門 , 唔多見有人著
作者: tonywong1993    時間: 2017-6-30 15:53

唔係好接受到
作者: chiu0183    時間: 2017-10-15 23:11

接受唔到 無feel
作者: tboyck    時間: 2017-12-14 23:16

很奇怪∼不美
作者: notgirl    時間: 2018-4-1 13:16

我認為唔係美唔美既問題,而係裙本來就無分男女,但係而家個社會就對著裙既男仔有偏見,我覺得真係好奇怪
作者: Carol0122    時間: 2018-4-3 12:51

引用:
原帖由 notgirl 於 2018-4-1 13:16 發表   3 g% R7 f$ }# j3 \6 C  u
我認為唔係美唔美既問題,而係裙本來就無分男女,但係而家個社會就對著裙既男仔有偏見,我覺得真係好奇怪
5 q5 y5 P- G# s  G
8 T; c; D% G! ?6 q' V  ]. @4 x* G
' H; ?; I8 i( i% n3 }3 A; x3 l7 i7 R& X: K; e: U
所以當年命題後,都覺得唔係幾好+ j( Y! w$ J0 Z" R* O, P! M8 T
7 D# q1 u7 s1 ~8 N$ a
很同意觀點0 s: N1 {) m9 Y* {/ \  q
本來服裝就唔應該分男女,著得舒服,自己喜歡便好( Y2 V# \  T3 f* X& s5 v
但社會的性別定型概念日漸深化! O+ `6 N& x) a" ~9 w
我最喜歡穿裙穿絲襪穿高跟
; _+ T5 Z  ?1 d, ]+ l1 h. S但偏偏被認定為怪異的行為
4 z+ O( W) `0 q3 Z" w- r真心希望將來會有改變
作者: ·清雅·    時間: 2018-4-6 22:45

都係女裝裙吸引% O6 O- }  }8 }- u: n$ j
穿女的比穿男的有感覺
作者: SweetDreamer    時間: 2018-4-9 14:56

不喜歡男裝裙, 失去女裝裙的意義...........  ]2 L6 a; G9 R
" {+ H5 B: B# u2 g- f: z6 M
這條更似將圍裙前後調轉綁上身..........

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0