標題: 有冇人覺得這裡太過保守 [打印本頁]

作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 14:24     標題: 有冇人覺得這裡太過保守

我覺得呢度太過守舊、難怪一個幾年嘅標題可以今日咁講番⋯⋯
& |% \# O4 W- B& p  n$ F  J) p
! L5 L( G7 T; F- X+ t" f[ 本帖最後由 mimiwong 於 2017-9-23 17:20 編輯 ]
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 14:29

好似大家戀什麼物的標題 出於2010年 真可憐
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 15:06

有時想講下野、幾個月都未必有新話題⋯⋯
作者: CrossX    時間: 2017-9-23 16:10

我覺得係因為有好多新人要post/回覆一定數量才可以留底,跟住d 人就找回N 年前既post 回覆,所以你見最新回覆既好多時出自同一人。咁版規又希望多d 人參與,兩面睇,除非太耐既post 就鎖。當然係有d 主題係比較靜d 既,我係heelsholic 活躍於鞋類交流,不覺得太沉悶。華人都保守,中港台都不太認同CD, 同日本冇得比,日本CD 開放到一個點。
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 16:34

有時想講下野、幾個月都未必有新話題⋯⋯
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 16:41

引用:
原帖由 CrossX 於 2017-9-23 16:10 發表   
2 \$ {3 w; F& I* p我覺得係因為有好多新人要post/回覆一定數量才可以留底,跟住d 人就找回N 年前既post 回覆,所以你見最新回覆既好多時出自同一人。咁版規又希望多d 人參與,兩面睇,除非太耐既post 就鎖。當然係有d 主題係比較靜d 既 ...
$ i6 t& F8 K. b6 ^完全同意、日本嗰啲人講啲野好搞笑、雖然思想可能不正確、但大家都知道冇可能發也。解ったか?
作者: gila    時間: 2017-9-23 16:50

RE: Cross X' d4 F) }0 H: J3 ?

+ ]! Y1 s; R$ G. b7 W1.) 其實呢個論壇開左新AC 之後, 即使沒有一定數量回覆, 都不會被刪除AC. 可能訊息上有所錯誤, 不過呢樣唔到我控制.
: s0 X1 `0 ~; j, `* m2.) 至於回覆內容實在不能全部都由管理人員一一檢視, 管理人員沒有可能24小時掛在網上看看每一個人回覆, 過多監控又只會令用戶覺得過份規限, 失去自由言論的意義.4 A6 D( T3 o' A
3.) 鎖post 功能好似一直有點問題, 試過鎖post, 但其他用戶依然可以回覆. 同樣, 很難以一刀切方法去做, 因為有些話題尚有討論價值.
$ t! b3 Z. ?2 i2 E7 R4.) 同意有時華人比較保守. 但有時CD心態, 發帖質素都是決定CD戀物一群既興衰. 有部份地區CD, 往往都會同"變態", "性" 拉上關係, 討論話題不斷出現, "J", "射", "直男找性"等議題. (同意的是, 戀物與CD, 少不免會引起性慾,) 要戀物/CD 得健康, 就要改變社會對這群體既睇法, 亦都要互相尊重.; C0 C; g( N( g6 A9 ^5 Y4 B
5 j2 r5 W( n: Q  o2 q' Z5 [
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 17:33

說話太守舊變得冇生氣⋯⋯可能啲版主年事以高?已經與時代脫節、今日應該叫(堅離地)哈哈(講笑)
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 17:54

呢度只可以講 你鍾意啲乜野 有啲乜野 或者問有冇人鍾啲乜野 玩啲乜野  真係好很悶囉
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 18:00

呢度只可以講 你鍾意啲乜野 有啲乜野 或者問有冇人鍾啲乜野 玩啲乜野  真係好很悶囉
作者: CrossX    時間: 2017-9-23 18:54

引用:
原帖由 mimiwong 於 2017-9-23 05:33 PM 發表   
# T, T2 G0 f. k$ Q8 h4 A說話太守舊變得冇生氣⋯⋯可能啲版主年事以高?已經與時代脫節、今日應該叫(堅離地)哈哈(講笑)
% X4 S( e2 ^4 e0 e- ?$ b1 |5 B7 y* u3 a) F, N( e
樓主既註冊日期今年9 月5 日, 一個月都冇你就覺得這裡有不足之處? 這類特別愛好的論壇已經算比較良性, 如果去其他各大論壇討論CD, 不知有幾多負面post, 欺凌, 起底, 你覺得咁先貼地嗎? . f5 N8 _3 A+ @  I/ M" q
0 B5 V% Z$ t: H% B" i
樓主開既post 也沒怎麼分享你自己的故事, 我地對樓主也認識不多, 頂多認為你比較喜歡校服, 校服主題也有不少, 樓主可以分享多d, 令這裡的氣氛更好。不然也可以提出一些建議, 等大家參考。
作者: nanaka    時間: 2017-9-23 20:04

呢度一啲都唔保守,乜野變態野都可以拎黎講。去年我也常常上,都玩左一排,有時都幾攪笑,但最近都少左黎,一黎真係少人覆,同埋玩左Facebook.; |/ o* d- a6 b5 h, ]0 X" c
不過呢度都有野好過Facebook 既,因為呢邊乜人都有,講乜都得,幾變態都得。Facebook 就要顧下型像,唔可以太變態,唔係呃唔倒like.
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 20:11

引用:
原帖由 CrossX 於 2017-9-23 18:54 發表   % g/ t1 y) }' y+ E
9 C- d. k8 {* \$ W+ _- q

0 {# X: Z$ X2 s- a樓主既註冊日期今年9 月5 日, 一個月都冇你就覺得這裡有不足之處? 這類特別愛好的論壇已經算比較良性, 如果去其他各大論壇討論CD, 不知有幾多負面post, 欺凌, 起底, 你覺得咁先貼地嗎?
5 q% _  w& C! Z3 s+ _: ]9 p6 z! B2 g, D, [$ J7 C) e4 I
樓主開既post 也沒怎麼 ...
3 U8 @0 j9 ^8 g* Q! o" D: U% X
咁咪幾好、又多個唔同話題😂
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 20:13

引用:
原帖由 nanaka 於 2017-9-23 20:04 發表   
- u& R* V7 y7 X3 p% O& p8 s3 J呢度一啲都唔保守,乜野變態野都可以拎黎講。去年我也常常上,都玩左一排,有時都幾攪笑,但最近都少左黎,一黎真係少人覆,同埋玩左Facebook.
% n8 I% ^6 ]/ n7 ?) T9 D2 A不過呢度都有野好過Facebook 既,因為呢邊乜人都有,講乜都得, ...
) R! i% O& y# c; E2 D
不過我知有好多人悶到走左、因為呢度真係好悶⋯⋯又可能真係代溝 哈哈
, |4 L" o# K7 w, }' X5 z7 W) f5 d# e3 U2 v% W8 X3 m9 J) `
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 20:18

其實我上左一個月⋯⋯真係冇乜變過、太保守冇啲幽默感、講下笑都話變態⋯⋯其實等於外人睇呢個網站本身就是變態咁啦
作者: nanaka    時間: 2017-9-23 21:09

咁你係變態呀嘛,變態又唔認。6 q4 }2 N1 r" I- \, U
9 W) O+ a, ]' L# [+ c3 Y5 @7 D( T1 {9 s
人地都話我變態架,咁我又真係變變地態,我認個喎,變態又點喎,又唔影響人。
, }% w/ G  w$ A5 \* R& I6 ~% Q! K  X% S) w- l7 t
記得之前都有個洗樓性手,成日射野落人啲衫度啦,佢呢啲變態就影響到人啦。
作者: Nanase    時間: 2017-9-24 01:42

樓主個名...借刀嗎 ?5 s7 N5 N7 @" P% _6 v
還是巧合 , 真係本尊 ?
. j+ {* X! z8 n8 [- g' \  o6 y3 l
% G& F  C% D* r$ t2 P. Q( D

. [8 ]) D$ x, b* u[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-9-24 01:44 編輯 ]
作者: mimiwong    時間: 2017-9-25 12:56

我都絕對不贊成 欺凌、人生攻擊、過份色情等作品、不過三級笑話我又覺得harmless
4 Y. _# r2 u0 [+ H% }9 \講下有味笑話到唔得⋯⋯真係太過落後。其實在大學時、有些老師都有有味笑話⋯⋯
/ _/ X* f* v6 n2 m+ p+ i& i' l
/ e! b" |& D5 g& ^8 m( U. Q[ 本帖最後由 mimiwong 於 2017-9-25 13:00 編輯 ]
作者: Rachel    時間: 2017-9-27 05:48

大部分人都係拎野,無乜人比野,個forum當然沉寂啦
2 S6 L! \; g" y+ C
5 T9 s2 Z% a; Z5 X" {+ Q- _) k一係就認真打野/貼相都少人回,人地d殘肢就多人回,比你都無癮啦
- P8 B6 L, j2 `8 u8 m( c5 N+ ?係FB成班fd仲開心
作者: mimiwong    時間: 2017-10-10 12:45

但係發覺有好多標提比較下流、他們又不會被罰、這裡真是太奇怪(*≧∀≦*)
作者: mizuho    時間: 2017-10-10 13:43

呢度水流慢
% V/ g5 p, K  X  _- U# D同香港保守/迂腐有咩直接關連???
作者: CrossX    時間: 2017-10-10 14:23

有幾下流呢? 例如呢? 大談性事連BabyKingdom 都有架, 你會唔會保守咗d? 咦, 呢個post 咪好矛盾
7 Q& e' o  S3 ^$ q8 D4 y$ U* k% }
咁你想要咩話題, 你自己可以發起架, 唔好好似香港d 政棍咁只有反對聲音, 提議欠奉
作者: mimiwong    時間: 2017-10-14 12:27

引用:
原帖由 CrossX 於 2017-10-10 14:23 發表   " f1 w3 F5 K4 p% R) v9 _8 _$ t
有幾下流呢? 例如呢? 大談性事連BabyKingdom 都有架, 你會唔會保守咗d? 咦, 呢個post 咪好矛盾2 {% x+ e! B* m  c& |( c% w0 [
( x; k+ i+ y  \
咁你想要咩話題, 你自己可以發起架, 唔好好似香港d 政棍咁只有反對聲音, 提議欠奉
) Y, W- }6 e1 s8 }; c, O  Q- I/ K
咁我又唔會特別拎某人嘅標提嚟講(會被人打嫁)、我只覺得有啲俾我所講的笑話更出位、當然我自己會接受到更加更加出位(笑)⋯⋯如果你覺得冇問題就係冇問啦(笑)。
作者: mimiwong    時間: 2017-10-14 12:45

引用:
原帖由 CrossX 於 2017-10-10 14:23 發表   5 [" i, @7 f& K* Q( h
有幾下流呢? 例如呢? 大談性事連BabyKingdom 都有架, 你會唔會保守咗d? 咦, 呢個post 咪好矛盾' V. a* b- B8 j' N! @- T
( F7 B" R0 c  ~2 ~
4 l1 |4 o. \' @
不講政治haha
作者: mimiwong    時間: 2017-10-14 13:18

引用:
原帖由 CrossX 於 2017-10-10 14:23 發表   
  n% q' H2 Y$ s% m, Y# m  \有幾下流呢? 例如呢? 大談性事連BabyKingdom 都有架, 你會唔會保守咗d? 咦, 呢個post 咪好矛盾- j/ ]5 c7 r: g; v1 G

2 x# N$ a  \& ?) m& |" [咁你想要咩話題, 你自己可以發起架, 唔好好似香港d 政棍咁只有反對聲音, 提議欠奉
/ r4 l' R/ l& h1 x0 ?; T5 B不講政治haha
作者: Yukari    時間: 2017-10-14 15:07

我就是保守黨! E$ H' X: ~' _$ Z1 U
: W2 n( e% p* q) C5 d! B/ r( \
只識偽街 影下化妝出街食飯買衫相
  z+ I( h7 ^/ \( W$ E+ p2 e3 z8 @3 B5 b1 N
係悶架啦 但女仔生活唔係就係咁架咩

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0